Cum să se comporte într-o țară străină

Dacă ați fost vreodată într-o țară străină, veți ști că montarea nu este ușoară. Sunt șanse, vor avea o altă limbă, set de obiceiuri, unitate monetară și un mod de viață. Iată cum să obțineți o înțelegere de bază a lucrurilor înainte de a merge într-o altă țară.

Pași

  1. Imaginea intitulată se comportă într-o țară străină Pasul 1
1. Aflați despre țară. Obțineți o bază de cunoștințe. Unde este localizată țara? Care sunt alimentele lor tradiționale? Aceste și alte întrebări ar trebui să răspundă. Dacă știți pe cineva care a trăit / a fost în țara în cauză, cereți-i să vă spună ceva despre țară.
  • Imaginea intitulată se comportă într-o țară străină Pasul 2
    2. Încercați frazele de bază. Dacă nu știți cum să vorbiți limba lor, va fi greu să stăpânească întreaga limbă într-o perioadă scurtă de timp. Dacă ați luat anterior limba, periați-o pe ea. Dacă nu ați vorbit niciodată limba, cumpărați un dicționar (i.E. un dicționar în engleză în franceză, nu un dicționar francez în engleză).
  • Poate doriți să investiți într-un program de limbă de calculator sau un tutore pentru a vă ajuta să învățați fraze cheie. Amintiți-vă că nu veți avea timp să învățați întreaga limbă, astfel încât să vă concentrați asupra lucrurilor, cum ar fi întrebarea direcțiilor, ordonarea în restaurante, întrebarea și a timpului de informare și a tranzacțiilor cu bani. Aflați aceste fraze împreună cu ele vă rog, vă mulțumesc, salut și la revedere. Amintiți-vă că, cu o atitudine politicoasă și un zâmbet, abilitățile de limbă de bază vor fi iertate.
  • Imaginea intitulată se comportă într-o țară străină Pasul 3
    3. Încercați să întâlniți pe cineva care știe sau a fost în țară. Dacă este o țară ca Franța sau Spania, este posibil să doriți să întrebați un profesor francez sau spaniol dintr-un liceu local. Șansele sunt că nu numai că vor cunoaște limba foarte bine, dar au petrecut deja timp acolo. Dacă este o țară mai puțin cunoscută, este posibil să fiți din noroc. În acest caz, căutați pe Internet sau în bibliotecă. Este posibil să puteți învăța de la o persoană mult mai bună, dar cărțile pot fi la fel de sensibile!
  • Imaginea intitulată se comportă într-o țară străină Pasul 4
    4. Au o înțelegere de bază a obiceiurilor. Dacă sunteți tutore în limba, cereți-i tutorelui să vă învețe niște obiceiuri. Cu toate acestea, atunci când toate celelalte nu reușesc, nu spuneți, nu strigați, și spuneți întotdeauna vă rog și vă mulțumesc.
  • Dacă ajungeți într-o încurcătură din cauza lipsei de obiceiuri, explicați calm că sunteți străin și a fost doar un accident. Obiceiurile englezești de bază nu sunt aceleași în întreaga lume (în special pe măsură ce intrați în Asia și Africa), dar va oferi o bază pentru majoritatea țărilor europene.
  • Imaginea intitulată se comportă într-o țară străină Pasul 5
    5. Manipulați bine banii. Banii pot fi confuzi, dar acoperă toate bazele tale. Înțelegeți numele unității monetare (i.E. dolari) și cunosc numele monedelor / facturilor din cadrul unității (i.e factură de zece dolari, sferturi). Faceți acest lucru în țara dvs. înainte de a pleca. Schimbați facturile cu câteva săptămâni înainte de a merge și practica recunoașterea acestora. Cunosc convertirea de bază (i.E. o lire este de aproximativ două dolari). Recunoașteți prețurile corecte și știți cum să faceți tranzacții de bază de bani.
  • sfaturi

    Încercați să aflați câteva elemente de bază bune ale limbii, deoarece multe țări, cum ar fi Franța sau Italia, nu privesc foarte mult pe străini, în special cei care nu pot vorbi corect.
  • Purtați un dicționar de buzunar al limbii.
  • Obișnuiți-vă cu alimentele țării, ca să nu ieșiți nepoliticos.
  • Nu vă fie frică să puneți întrebări despre nimic.
  • Nu lăsați niciodată bagajele.
  • Zâmbiți la toată lumea și reluați politețea.
  • Fi politicos și acordați atenție.Pe măsură ce ridicați indicii de la locuitorii țării, utilizați-le.
  • Avertizări

    Nu efectuați acțiuni sau mișcări care ar putea ofensa pe nimeni. Mai ales în țările estice, lucrurile cum ar fi privirea în ochi sau clipește sau agită mâinile sau ținând un deget mare ar putea să ia o infracțiune personală. Aflați obiceiurile locului în prealabil.
  • Nu se plânge niciodată sau nu dați comentarii negative despre țara în care nativii au putut auzi. Mulți se jignesc.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar