Cum să fii un șofer mai bun

Obținerea permisului de conducere vă oferă libertate, dar este și o responsabilitate. Este important să conduceți mașina în siguranță pentru a vă proteja și ceilalți oameni de pe drum. Pentru a fi un șofer mai bun, asigurați-vă că urmăriți toate legile privind traficul. În plus, utilizați cele mai bune practici de conducere pentru a rămâne în siguranță pe drum.

Pași

Metoda 1 din 2:
În urma legilor privind traficul
  1. Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 1
1. Ascultați semnalele de lumină de trafic. Semaforul poate fi super frustrant, mai ales când alergi în urmă. Cu toate acestea, rularea unei lumini roșii este foarte periculoasă, deoarece alți șoferi vă așteaptă să vă opriți. Du-te când semaforul este verde, încetiniți când este galben sau opriți dacă este roșu.
  • Este tentant să accelerați pentru o lumină galbenă, dar este foarte periculos să faceți acest lucru. Dacă traversați intersecția după ce lumina devine roșie, autoturismele care vă vor aștepta și pot intra și la intersecție. Cu toate acestea, nu încetiniți pentru o lumină galbenă dacă sunteți deja la intersecție. Acest lucru vă poate menține mai mult în intersecție.

Variație: Semnalele de trafic variază în diferite țări. Urmați legile privind semnalul de trafic din zona dvs.

  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 2
    2. Conduceți la sau sub limita de viteză postată. S-ar putea să fiți tentați să accelerați pentru a ajunge la destinație mai repede, dar nu merită riscul. Limitele de viteză sunt în vigoare pentru a vă proteja și celelalte mașini de pe drum. Asigurați-vă că întotdeauna conduceți la sau sub limita de viteză postată.
  • Unele zone au limite minime de viteză, de asemenea. De obicei, acestea vor fi postate pe semnul limită de viteză. Dacă vedeți o limită minimă de viteză, conduceți cel puțin acea rapidă.
  • Uneori, traficul se poate deplasa la o viteză diferită de limita de viteză postată. De exemplu, se poate mișca mai lent dacă există congestie. În acest caz, potriviți viteza dvs. la trafic.
  • Bacsis: Dacă condițiile sunt slabe, încetiniți mașina. De exemplu, reduceți viteza sub limita de viteză dacă este ploioasă sau ceață.

  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 3
    3. Utilizați semnalele de întoarcere atunci când rotiți sau schimbați benzile. Turnul dvs. de semnalizare alertează alți șoferi pe care o veți face o mișcare. Porniți clinkerul cu cel puțin 3 secunde înainte de a schimba benzile sau rândul său. Lăsați-l până când vă completați mișcarea.
  • Dacă o să vă întoarceți la stânga la o intersecție care nu are o stânga protejată, este mai bine să porniți clinkerul pe măsură ce vă apropiați de intersecție. Acest lucru permite traficului din spatele dvs. pentru a schimba benzile.
  • Cu cât v-ați semnalat mai devreme, cu atât mai bine. Acest lucru dă oamenilor să conducă în spatele tău o mulțime de timp pentru a observa că te întorci.
  • Variație: Dacă clincherul dvs. este rupt, utilizați semnale de mână pentru a indica schimbările Lane. Pentru o schimbare de stânga sau la banda de schimbare, extindeți brațul stâng din fereastră cu degetele întinse și palma orientată spre înainte. Pentru o schimbare dreaptă sau o bandă de schimbare, extindeți-vă brațul stâng din fereastră și îndoiți cotul astfel încât mâna și antebrațul să fie arătate cu palma îndreptată înainte.

  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 4
    4. Dă dreptul de a se apropia de traficul atunci când o au. Verificați semnele din jurul dvs. înainte de a se întoarce pe o stradă, traversând o intersecție sau fuzionând în trafic. Randament sau oprire unde sunt postate semne. Așteptați până când este rândul dvs. să mergeți astfel încât să nu riscați un accident.
  • Când sunteți la un semn de oprire, verificați dacă este o oprire suplimentară sau dacă doar drumul dvs. este oprit. Dacă celălalt drum nu are un semn de oprire, trebuie să așteptați până când traficul este clar pentru a merge.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 5
    5. Nu comutați benzi când sunteți în mijlocul unei intersecție. S-ar putea să vă dați seama că trebuie să fiți într-o bandă diferită atunci când intrați într-o intersecție, dar nu este sigur să schimbați benzile. Deoarece intersecțiile sunt ocupate, riscul este mai mare pentru un accident. Așteptați până când vă aflați din intersecție pentru a vă întoarce clinkerul și pentru a vă deplasa la banda de care aveți nevoie.
  • Este ilegal să schimbi benzile într-o intersecție în unele zone, astfel încât să puteți primi o încălcare a traficului dacă o faceți.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 6
    6. Evitați utilizarea umărului pentru a trece mașini în mișcare lentă sau oprită. Multe drumuri au un umăr care oferă mașinilor un loc sigur pentru a trage. În timp ce această zonă ar putea fi suficient de mare pentru a conduce, nu este sigur sau legal să faceți acest lucru. Nu utilizați umărul ca o bandă de trecere.
  • Este important să țineți umărul deschis, astfel încât vehiculele de urgență să le poată utiliza, dacă este necesar.
  • De obicei, există un motiv pentru care traficul încetinește sau se oprește. De exemplu, poate exista un accident în față.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 7
    7. Randament la pietoni pentru că au dreptul de drum. Oprirea pentru un pieton poate fi enervantă, mai ales dacă nu folosesc un traversă. Cu toate acestea, pietonii au dreptul de a merge în multe locuri. În plus, probabil că nu doriți să răniți accidental pe cineva. Joacă-l în siguranță și opriți pentru pietoni.
  • Dacă conduceți printr-o zonă cu o mulțime de trafic de picior, mergeți cu adevărat lentă și aveți grijă de pietoni. Oamenii nu pot folosi întotdeauna transversalele desemnate, așa că fiți pregătiți să se oprească.
  • Întotdeauna opriți înainte de prima linie albă la un semn de oprire dacă există un traversă, astfel încât să nu blocați pietonii de la trecere.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 8
    8. Obțineți o plimbare dacă sunteți sub influența alcoolului sau a drogurilor. Substanțe precum alcoolul, drogurile de agrement și medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală vă pot reduce timpul de reacție și vă pot împiedica să vă concentrați. Nu intrați niciodată în spatele volanului dacă sunteți sub influență pentru că ați putea răniți pe voi înșivă sau pe alții. În schimb, faceți un serviciu de plimbare sau faceți o plimbare de la un prieten.
  • Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău. Obțineți o plimbare dacă sunteți sub influența oricărei substanțe, chiar dacă nu vă simțiți afectată.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 9
    9. Nu scrieți în timp ce conduceți. Textarea este o distragere care vă atrage atenția asupra drumului. În plus, vă poate reduce timpul de reacție și vă poate face mai greu să vă opriți pentru traficul sau pericolele încetinite. Puneți telefonul în tăcere și păstrați-l în timp ce conduceți.
  • Păstrați telefonul în geantă, consola sau trunchi, astfel încât să fiți mai puțin tentați să o utilizați în timp ce conduceți.
  • Metoda 2 din 2:
    Fiind în siguranță pe drum
    1. Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 10
    1. Ajustați oglinzile când intrați în mașină, astfel încât să puteți vedea. Când intrați mai întâi în mașina dvs., verificați oglinzile de vedere din spate și oglinzile laterale pentru a vă asigura că vă puteți vedea în jurul dvs. Reglați oglinda de vedere din spate, astfel încât să puteți vedea cu ușurință din partea de parbriz din spate. Apoi, reglați oglinzile laterale, astfel încât să puteți vedea partea mașinii și spațiul din jurul lui.
    • S-ar putea să nu mai este necesar să mutați oglinzile de fiecare dată. Cu toate acestea, asigurați-vă că sunt încă poziționați în locul corect de fiecare dată când intrați în mașină.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 11
    2. Ține-ți ochii pe drum în orice moment. Drumul se schimbă în mod constant, deci este important să se concentreze asupra condițiilor de conducere. Monitorizați mașina în fața dvs. și a mașinii din spatele dvs., pe care o puteți vedea în oglinda din spate. În plus, studiați drumul din fața dvs. și a benzilor din jurul dvs., dacă există vreunul.
  • Dacă vedeți orice preocupare potențială înaintea dvs., ajustați viteza sau schimbarea benzilor ca răspuns. De exemplu, dacă mașinile în avans sunt frânarea, începeți să încetinească astfel încât să fiți pregătiți să vă opriți dacă este necesar.
  • Bacsis: Scanați drumul din fața dvs. la fiecare 12 secunde, astfel încât să fiți conștienți de condițiile în față. În acest fel, puteți reacționa devreme, astfel încât să evitați un accident potențial.

  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 12
    3. Nu conduceți dacă vă simțiți somnoros. Conducerea în timp ce dormiți este super periculos. Dacă adormi, s-ar putea să ai un accident. Evitați conducerea în timp ce sunteți obosiți, astfel încât să nu riscați un accident. În plus, trageți pentru a lua un pui de somn dacă vă simțiți într-adevăr somnoros.
  • Când vă aflați într-o călătorie lungă, planificați să opriți sau să opriți driverele după aproximativ 4-5 ore de conducere. Nu încercați să conduceți singuri.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 13
    4. Lăsați o lungime de mașină în fața dvs. pentru fiecare 10 mile pe oră (16 km / h). Niciodată nu bateți mașina în fața dvs., deoarece nu veți avea spațiu pentru a vă opri. În schimb, lăsați aproximativ 1 masina de spațiu de spațiu în fața vehiculului dvs. pentru fiecare 10 mile pe oră (16 km / h) pe care o faceți. În acest fel veți avea suficientă spațiu pentru a vă opri dacă mașina din fața dvs. încetinește brusc sau se oprește.
  • Dacă plouă, lăsați-vă mai multă distanță de a vă opri, deoarece un drum umed poate face să dureze mai mult pentru a se opri.
  • Bacsis: Dă-ți mai mult spațiu pentru a opri dacă ești haygat. Acest lucru vă permite mai mult timp pentru a încetini, astfel încât nu trebuie să vă loviți frânele. Aceasta vă poate ajuta să evitați să vă întoarceți în spate de către persoana care vă taie.

  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 14
    5. Nu țese în și în afara traficului. Țesut înseamnă că treceți înainte și înapoi între benzi într-o încercare de a trece celelalte mașini pe drum. S-ar putea să fiți tentați să țese prin trafic pentru a ajunge la destinația dvs. mai repede, dar este foarte periculos să faceți acest lucru. Țesutul vă crește riscul de a intra într-un accident și nu este politicos pentru colegii dvs. șoferi. Rămâneți într-o singură bandă și utilizați semnalul dvs. de întoarcere când trebuie să vă deplasați.
  • Dacă țeseți, probabil că conduceți mai repede decât condițiile de drum. Aceasta înseamnă că aveți un risc mai mare de trafic din spate în față.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 15
    6. Utilizați prudență la trecerea camioanelor mari. Șoferii de camioane fac tot posibilul pentru a vă privi, dar este foarte greu pentru a vedea vehiculele de pasageri. Păstrați-vă în siguranță, rămânând în afara zonelor în care nu puteți vedea șoferul în oglinzile lor, care sunt pete orbite. În plus, treceți camionul în banda stângă ori de câte ori este posibil, astfel încât șoferul să vă poată vedea. Nu tăiați niciodată un camion mare, deoarece nu sunt capabili să se oprească rapid și ar putea să nu fie capabili să evite lovirea dvs.
  • Dați camioane mari mai mult spațiu decât ați oferi un vehicul de dimensiuni regulate. Ei iau mai lîngă și au nevoie de mai multă distanță de a opri.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 16
    7. Încetiniți în zonele rezidențiale, deoarece copiii pot juca. Când conduceți prin cartiere, presupuneți că există copii care joacă sau călătoresc bicicletele din apropiere. Conduceți încet și fiți în căutarea copiilor sau jucăriilor de pe șosea. Rețineți că un copil încântat ar putea să se destrame pe stradă după un Playmate, Pet, sau jucărie. Fiți pregătiți să vă opriți rapid dacă se întâmplă acest lucru.
  • Un accident se poate întâmpla într-o chestiune de secunde. Fiți foarte atenți când conduceți oriunde copiii ar putea juca.
  • Imaginea intitulată Fii un driver mai bun Pasul 17
    8. Porniți pericolele dvs. dacă aveți o situație de urgență. Pericolele voastre spun mașinilor din spatele dvs. că există ceva în neregulă cu vehiculul dvs. sau există un obstacol în drum. Porniți luminile de pericol Dacă vedeți un pericol rutier, condițiile meteorologice sunt problematice sau trebuie să încetați din cauza unei probleme cu vehiculul dvs. Acest semnale către mașinile din spatele tău că ar putea fi nevoie să încetinească sau să meargă în jurul tău.
  • În unele zone, nu vă puteți folosi pericolele în timp ce conduceți. Dacă este cazul, trageți vehiculul dvs. și porniți pericolele dacă aveți o urgență.
  • sfaturi

    Păstrați o cutie de benzină goală în mașină. Dacă nu mai aveți gaz, puteți merge sau puteți ajunge la cea mai apropiată stație de benzină pentru a vă umple gazul.
  • Dacă bănuiți că mașina dvs. are o defecțiune, treceți la banda dreaptă, astfel încât să puteți scoate din drum, dacă este necesar.
  • Doar cu cornul tău dacă trebuie să alergi altă mașină pe care urmează să o voteze. Nu folosiți cornul pentru că sunteți supărat sau supărat.
  • Avertizări

    Nu conduceți niciodată sub influența drogurilor sau alcoolului. În mod similar, nu conduceți în timp ce sunteți somnoros. În caz contrar, puteți provoca accidental un accident care vă poate răni pe dvs. sau pe alții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar