Cum să vă schimbați numele în idaho

Indiferent dacă ați căsătorit recent sau divorțați, sunteți obosiți de faptul că oamenii vă lipsesc numele sau simțiți că ați mers cât de departe puteți în viața "John Smith", ați putea fi interesați să vă schimbați numele.În statul Idaho, aveți mai multe opțiuni pentru a finaliza acest proces.După schimbarea legală a numelui dvs., trebuie, de asemenea, să vă amintiți să vă actualizați diferitele forme de identificare, conturi financiare și de asigurare și așa mai departe.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea denumirilor prin petiția instanței
  1. Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în Idaho Pasul 1
1. Cunoaște beneficiile și cerințele unei schimbări de nume legale.Poate părea prea multe probleme pentru a trece prin toate documentele, comisioanele și aspectul instanței pentru a vă schimba numele, dar merită să faceți schimbarea pe care o preferați oficial.
  • Idaho, ca multe alte state, vă permite să vă schimbați numele pur și simplu prin utilizarea în mod consecvent a acelui nume nou, dar acest tip de schimbare nu va fi acceptat de Administrația Securității Sociale, instituțiile dvs. financiare sau chiar Departamentul de Stat al Autovehiculelor Pentru permisul de conducere.Oficială, documentația certificată a unei schimbări de nume este de a merge.
  • Pentru a utiliza procesul standard pentru a cere o schimbare de nume ca adult în Idaho, trebuie să aveți vârsta de 18 ani, să locuiți în stat, să nu fiți un infractor sexual înregistrat și să nu încercați să evitați creditorii sau datoriile.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Idaho Pasul 2
    2. Procura formularele necesare.Acesta este un proces guvernamental, așa că așteptați câteva documente, taxe și timp de așteptare pentru a vă face numele schimbărilor dvs.Cele patru formulare de care aveți nevoie, care sunt disponibile online sau de la tribunalul dvs. județ, includ:
  • Petiția pentru schimbarea numelor (NCA 1-1).Aceasta este, în esență, formularul dvs. de cerere, în care furnizați informații despre dvs., motivul pentru care doriți să vă modificați un nume și numele nou pe care doriți să îl aveți.Formularul trebuie să fie semnat și ștampilat de un public notaric licențiat de stat care să vă mărturisească semnătura.Notarii pot fi găsite la sucursalele bancare, dealeri de mașini, birouri independente și la diferite alte afaceri.
  • Aviz de auz (NCA 1-2).Acest formular oferă informații despre data de auzi, numărul cazului și locația.Majoritatea vor fi completate de grefierul județului.
  • Numele Schimbării scrisoare de publicare (NC 1-3).Acest formular, împreună cu anunțul de audiere, oferă informații care urmează să fie publicate, la cererea dvs. și pe cheltuiala dvs., într-un ziar local care circulă în (sau în apropiere) județul dvs. de reședință.Acest lucru poate părea ciudat, dar publicitatea schimbării propuse într-un ziar este cerută de lege.
  • Comandă pentru schimbarea numelor (NCA 8-1).Acesta este documentul pe care judecătorul îl va semna și care comandă numele dvs. să fie modificat legal (sau nu).Dacă este aprobat, acest formular (sau orice copie certificată a acestuia) va fi cheia dvs. pentru a vă schimba numele la Administrația Securității Sociale, DMV și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Idaho Pasul 3
    3. Fișier de documente la tribunalul județului.Completați fiecare dintre formularele indicate (dar nu zone specificate pentru funcționar și / sau judecător) și să le depuneți cu grefierul la instanța județului în care locuiți.
  • Faceți o copie suplimentară a petiției dvs. și două copii suplimentare ale anunțului dvs. la fișierul cu originalele.
  • Funcționarul vă va oferi o dată de audiere (cel puțin șase săptămâni după data depunerii) și să semnați formularele și copiile relevante.
  • Veți fi solicitat în acest moment pentru a plăti o taxă de depunere, în prezent $ 166.De asemenea, puteți solicita o scutire de taxe în acest moment, dacă aveți o greutate financiară.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul Idaho 4
    4. Publicați un anunț într-un ziar local.Contactați un ziar din județul dvs. sau, dacă județul dvs. nu are una, o hârtie din apropiere.Grefierul județului ar trebui să aibă informații despre documentele disponibile.Furnizați hârtia o copie semnată, completată a scrisorii de publicare și avizul de audiere.
  • Anunțul trebuie să apară în ziar o dată pe săptămână timp de patru săptămâni consecutive, înainte de data ședinței dvs.
  • Taxele de publicare sunt responsabilitatea dvs.
  • Odată ce anunțul dvs. a funcționat de patru ori, asigurați-vă că ziarul vă oferă o declarație de publicitate sau o trimite direct la funcționar.Dacă vă este dat, depuneți-l cu grefierul înainte de data instanței dvs.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Idaho Pasul 5
    5. Participați la ședința dvs.Ajungeți devreme doar în cazul în care vă confirmă numărul camerei și așteptați ca numele dvs. și cazul să fie numit.Asigurați-vă că aduceți următoarele cu dvs.:
  • Ordinea schimbării numelui, plus declarația de publicare dacă nu l-ați depus deja cu grefierul.
  • Un ID de fotografie cu numele dvs. curent.
  • Orice documente suplimentare legate de solicitarea dvs., cum ar fi dovada cu privire la starea dvs. actuală în registrul infractorului sexual, dacă este cazul.
  • S-ar putea să fiți interogați sub jurământ de către judecător, deci răspundeți sincer.
  • Judecătorul va semna cererea dvs. dacă este acordată sau negată.Dacă se acordă, puteți solicita copii suplimentare ale ordinului de la funcționar pentru o mică taxă.Obțineți cel puțin două exemplare acum, deoarece le veți folosi pentru a schimba cartea dvs. de securitate socială și permisul de conducere.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Idaho Pasul 6
    6. Cunosc diferențele minore în proces dacă sunteți minor.Dacă sunteți sub 18 ani, procesul de schimbare a numelui este destul de similar, dar documentele sunt diferite.De asemenea, cel puțin un părinte sau tutore trebuie să aprobe schimbarea.
  • O modificare a numelui pentru un minor necesită forme NCM 1-1 sau 1-4 (petiție) - NCM 1-2 sau 1-5 (notificare) - NCM 8-1 sau 8-2 (ordine) - și NC 1-3 ( Publicare).
  • Dacă un singur părinte semnează petiția și intenționează să participe la audieri, judecătorul va cere probabil celălalt părinte să semneze un formular de consimțământ parental (NCM 2-1) sau să fie servit cu petiția (NCM 1-1 sau 1-4) și o afirmație a serviciului (NCM 2-2 sau 2-3).
  • Un părinte care nu consimtă are dreptul de a participa la audiere.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea numelor prin căsătorie sau divorț
    1. Imagine intitulată Schimbați-vă numele în Idaho Pasul 7
    1. Nu vă asumați că numele dvs. sa schimbat prin căsătorie sau divorț.În timp ce deveniți mai puțin frecvente pentru o varietate de motive, tradiția unui soț care a luat numele de familie al celuilalt soț este încă așteptările pentru mulți după căsătorie.Acest (sau orice alt tip) tip de modificare a numelui după căsătorie nu este automat și necesită unele acțiuni relativ simple, dar necesare din partea dvs.
    • De asemenea, divorțul nu revine automat un nume de familie schimbat la numele pre-căsătoriei din Idaho.Din nou, trebuie luat un proces simplu, dar necesar.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 8 Idaho 8
    2. Utilizați licența de căsătorie ca dovadă validă pentru o schimbare de nume.Un copie oficială, certificată a licenței de căsătorie este suficientă cauză în Idaho să se supună unei schimbări de nume.Nu sunt necesare decrete separate sau ordine de judecată.
  • Licențele de căsătorie Idaho sunt emise de înregistratorul județului.Toți trebuie să mergeți împreună, să furnizați ID-uri de fotografii valide și numere de securitate socială și să plătiți numai aproximativ 30 de dolari în numerar (taxa variază în funcție de județ și chiar pe zi).Nu există o perioadă de așteptare sau data de expirare a licenței.Persoanele cu vârsta sub 18 ani necesită consimțământul părinților, iar sub 16 ani solicită permisiunea instanței.
  • Potrivit Administrației Securității Sociale, o licență certificată de căsătorie Idaho este suficientă pentru oricare dintre soți pentru a-și schimba numele la a) numele de familie al celuilalt soț, fie b) o combinație de crithenată de ambele.
  • Spre deosebire de alte state, aceasta nu pare că numai o licență de căsătorie poate fi utilizată pentru a schimba un nume de familie la unul care nu este a) sau b) de mai sus.Vedeți metoda una în acest articol pentru acest proces.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în Idaho Pasul 9
    3. Schimbați numele dvs. ca parte a decretului dvs. de divorț.În Idaho ca în majoritatea statelor, cel mai simplu mod de a vă schimba numele datorat divorțului este de a face parte din decretul divorțului în sine.Când sunt făcute în acest fel, nu sunt necesare acțiuni sau taxe juridice separate.
  • Divorțul din Idaho necesită o mulțime de documente, inclusiv o petiție pentru divorț, toate fiind disponibile online sau la tribunalul județean.Taxa de depunere este de 137 USD.Perioada de așteptare de la petiția la decretul divorțului este de cel puțin 20 de zile pentru un divorț necontestat și probabil șase luni pentru un divorț contestat.Petiționarul trebuie să fi trăit în Idaho pentru cel puțin în ultimele șase săptămâni.Un avocat nu este necesar, dar recomandat.
  • Pe formele de decret de divorț general, care sunt valabile în majoritatea cazurilor, dacă nu toate U.S. Statele membre există în mod normal o secțiune (la numărul nouă pe exemplul citată aici) care autorizează o schimbare de nume ca parte a decretului.
  • Acest proces, cu toate acestea, vă dă dreptul să reveniți la numele dvs. de fată sau la un alt nume legal anterior.În caz contrar, va trebui să întreprindeți un proces juridic separat, așa cum este descris în metoda unul dintre acest articol.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 10 Idaho
    4. Utilizați licența oficială de căsătorie sau Decretul de divorț ca autorizație legală de a face măsuri suplimentare de modificare a numelor.Unul dintre aceste documente, împreună cu dovada numelui legal anterior, ar trebui să fie tot ceea ce este necesar pentru a vă schimba numele pe cartea dvs. de securitate socială, licența driverului Idaho / cartea de identitate și alte astfel de modificări.
  • Consultați metoda trei din prezentul articol pentru informații utile privind efectuarea acestor modificări.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea documentelor de identificare
    1. Imagine intitulată Schimbați-vă numele în Idaho Pasul 11
    1. Schimbați mai întâi numele dvs. pe cardul dvs. de securitate socială.În primul rând, adică după ce posedă un certificat de căsătorie, decretul de divorț sau ordin de judecată.Luând acest pas înainte de a trece la permisul de conducere și alte documente de identitate face ca procesul să fie mult mai ușor.
    • Vizitați un birou de administrare a securității sociale și aduceți următoarele: Formularul finalizat SS-5 (Cerere pentru un card de securitate socială, disponibil la birou sau online) - un document de schimbare a numelui certificat (licență de căsătorie, decret divorț sau ordine) - Un ID de fotografie valabil, eliberat de guvern și dovada cetățeniei (nașterea, cetățenia sau certificatul de naturalizare).Lista completă a documentelor acceptabile este disponibilă online.
    • De asemenea, puteți completa procesul prin poștă, dacă trimiteți copii certificate ale certificatelor (nu doar fotocopii ale acestora).
  • Imaginea intitulată Schimbați numele dvs. în Idaho Pasul 12
    2. Modificați permisul de conducere sau cartea de identitate de stat.Acest lucru se poate face numai în persoană la un birou de autovehicule din Idaho (DMV).Aduceți următoarele:
  • Cartea dvs. curentă de licență / ID.
  • Documentul dvs. de modificare a numelui certificat (la fel ca în pasul anterior).
  • O formă de plată (taxa este de 15 USD).
  • De asemenea, puteți găsi informații despre modificarea cardului dvs. de înregistrare a alegătorilor și a titlului vehiculului dvs. și înregistrare la biroul DMV sau online.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 13 Idaho 13
    3. Schimbați numele dvs. în conturile dvs. bancare, apoi treceți la carduri de credit, utilități și așa mai departe.Cu un document certificat de modificare a numelui, o nouă carte de securitate socială și o nouă licență a conducătorului auto, procesul ar trebui să fie simplu - dacă este probabil mai mult consumator de timp decât preferați.
  • Ar trebui să vă puteți schimba numele în conturile bancare prin furnizarea documentului dvs. de modificare a numelui certificat și a unei licențe de conducere noi - este posibil să aveți nevoie și de noua carte de securitate socială, așa că aduceți-o împreună.
  • Lista notificărilor pe care trebuie să le faceți după acest punct depinde de particularitățile vieții voastre.Listele de opriri comune ale paradei de schimbare a numelui sunt disponibile online.
  • De asemenea, sunt disponibile online, numeroase site-uri care oferă să facă doamna în schimbare de nume, de obicei pentru aproximativ 30 de dolari și mai sus.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar