Cum să verificați cancerul de piele

Detectarea precoce a cancerului de piele este importantă și poate fi salvarea vieții, în special pentru anumite tipuri de cancer de piele, cum ar fi melanomul și carcinomul celular scuamos. Se estimează că 76.380 de cazuri noi de melanom vor fi diagnosticate în 2016 și peste 13.000 vor muri de la cancerul de piele. Având în vedere că momentul este atât de important pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele, ar trebui să urmați câțiva pași simpli pentru a afla cum să puteți Detectați cancerul de piele pe pielea ta.

Pași

Partea 1 din 2:
Examinați-vă pentru cancerul de piele
  1. Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 1
1. Efectuați un sondaj al pielii. Cea mai bună modalitate de a vă verifica pentru cancerul de piele este de a face o auto-examinare sau un sondaj. Când efectuați sondajul pielii, alegeți o anumită zi în timpul lunii și să o menționați în calendar. Evaluați fiecare zonă a pielii, lăsând nici o parte nevăzută. După ce vă uitați la toate zonele ușor văzute, utilizați o oglindă pentru a evalua organele genitale, zona anală, între degetele de la picioare, spatele și orice altă zonă greu de văzut. Poate fi util să aveți o imagine a unei diagrame a corpului și să verificați zonele pe care le verificați pe dvs., precum și să notați orice moli sau marcaje pe care le găsiți.
  • Pentru examinarea scalpului dvs., atrageți ajutorul unui prieten, partener sau soț / soție. Partea părului în secțiuni mici, caută și senzație de eroziuni, cântare sau leziuni decolorate.
  • Odată cu apariția cabinelor de bronzare și a unor mari corpuri, puteți ajunge cu cancer de piele pe vulvă și penis. Luați în serios sondajul pielii și nu lăsați nici o suprafață neexaminată. Cea mai bună modalitate de a efectua în mod adecvat acest sondaj este de a ști cum arată fiecare diferit de cancer de piele.
  • Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 2
    2. Aveți grijă de carcinomul celular bazal. Carcinomul de celule bazale este cea mai comună formă de cancer de piele. Se găsește cel mai adesea în zonele expuse la soare ale capului, inclusiv urechile și gâtul.Este erozivă în natură, ceea ce înseamnă că invazia locală a pielii a cancerului mănâncă în țesutul pe care îl afectează. Se metastastează sau se răspândește, la alte site-uri de pe corp. Factorii de risc pentru aceasta includ expunerea la soare, utilizarea paturilor de bronzare, tendința la crăpare, piele echitabilă, numărul de arsuri arboreze în timpul vieții și istoria fumatului.
  • Leziunile sunt plate sau ușor ridicate, roz sau colorate, sângerate ușor și au un tip de gaură în ele. Ei au apariția cărnii erodate și pot arăta ca o durere sau o leziune care oozes, cruste și nu se vindecă. Leziunile variază de obicei de la 1 la 2 cm.
  • Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 3
    3. Recunoașteți caracteristicile melanomului. Detectarea precoce este deosebit de importantă cu melanomul. Este cel mai mortal al tuturor cancerelor de piele. Melanomul poate fi vindecat dacă este prins devreme în timpul etapei. Pe măsură ce cancerul avansează la cancerul de stadiu târziu, rata de supraviețuire pentru mai mult de câțiva ani este mai mică de 15%. Leziunile pielii asociate cu melanomul au anumite caracteristici care pot fi căutate atunci când vă verificați cancerul de piele, care se bazează pe un an Abcde sistem.
  • A reprezintă asimetria tipică din regiunea pielii, unde jumătate nu se potrivește cu cealaltă jumătate.
  • De asemenea, ar trebui să căutați a Bordine, care va fi neregulată, zdrențuită sau crescută, jagged, și nu ascuțită sau clară.
  • COlor se va schimba, de asemenea, pe suprafața pielii cu un efect de colorare cu negrii, maro și blues.
  • De asemenea, trebuie să căutați DIameter al leziunii. Va fi probabil mai mare de șase mm sau doar un pic peste o dimensiune de 1/4 un centimetru.
  • De asemenea, veți observa molul sau leziunea Evolve sau schimbați, apariția sa în timp.
  • Persoanele cu culoarea pielii mai întunecate trebuie să fie conștienți de faptul că sunt expuși riscului de cancer - în special o formă periculoasă de melanom care nu este cauzată de expunerea la soare, numită melanomul lentiginos acral (ALM). Se găsește de obicei pe palmele mâinilor, tălpile picioarelor sau chiar sub unghii.
  • Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 4
    4. Observați carcinomul celular scuamos (SCC). Carcinomul celular scuamos începe cu o leziune precanceroasă numită keratoză actinică (AK), care este o leziune care nu este un cancer. O leziune AK apare ca o carne scalabilă sau o leziune colorată roz și se găsesc cel mai frecvent în cap, gât și trunchiul corpului. Ele sunt adesea dur sau scalabile la atingere. Acestea se dezvoltă în leziuni SCC, care sunt mici plăgi care sunt ridicate, platouri și nedureroase cu margini netede. Pot apărea singuri sau în clustere. Acestea sunt de obicei mai mici de 2 cm în dimensiune. Ei pot mânca, sângeră ușor și apar ca răni ne-vindecătoare care nu vor dispărea, dar și nu cresc.
  • Leziunile mai mari de 2 cm au șansa de 10 până la 25% să fie agresivi și răspândiți. Leziunile cele mai predispuse la răspândire sunt cele care încep pe nas, buze, limbă, ureche, penis, templu, scalp, pleoapă, scrot, anus, frunte și mâini.
  • În cele cu mai multe leziuni AK, șansele ca cel puțin una să continue să se convertească la SCC, sunt între 6% și 10%.
  • Există mai multe categorii de persoane care sunt expuse riscului de SCC, inclusiv persoanele cu piele rănită sau bolnavă cronică. Sunteți, de asemenea, la risc este că aveți supraexpunere la raze UVA sau UVB, radiații ionizante, carcinogene chimice și arsenic. De asemenea, sunteți în pericol dacă aveți o infecție cu viruși HPV 6, 11, 16 și 18, leucemie sau limfom, acnee sau luați medicamente imunosupresoare.
  • Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 5
    5. Urmăriți leziunile. Pe măsură ce vă efectuați căutările corpului și observați oricare dintre cele trei tipuri diferite de leziuni, urmăriți-le. Orice leziune suspectă ar trebui să fie fotografiată și marcată în roșu pe harta corpului. Când vă faceți examenul lunii următoare, căutați schimbări. Luați o altă imagine și comparați cele două.
  • Dacă există schimbări, chiar și cele subtile, urmați cu dermatologul dvs. Adu-ți harta corporală și fotografii la întâlnire, astfel încât să le puteți arăta exact ceea ce sa întâmplat.
  • Partea 2 din 2:
    Diagnosticarea cancerului de piele
    1. Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 6
    1. Obțineți diagnosticul clinic. După ce observați leziunile din corpul dvs., trebuie să îl verificați clinic de un dermatolog. Acest lucru este astfel încât să puteți da seama că indică cancerul de piele și, dacă da, în ce etapă a ajuns. Odată ce tipul specific este determinat pe baza caracteristicilor fizice ale leziunii dvs., medicul dumneavoastră va discuta despre opțiunile dvs. cu dvs., în funcție de situația dvs. particulară. Medicul poate decide imediat excizia chirurgicală dacă este sigur că cancerul dvs. are nevoie de asta. Dacă medicul este mai puțin sigur, aceștia pot alege să efectueze o dermatoscopie, care este o procedură în care leziunea este revizuită sub microscop de mare putere.
    • Rețineți că există multe schimbări ale pielii - inclusiv molii și leziuni noi și schimbate - care sunt nu cancer. Doar un medic experimentat poate evalua și vă poate ajuta să decideți dacă este necesară o evaluare sau un tratament suplimentar, astfel încât întotdeauna err în partea de prudență și verificați.
    • Medicul dvs. poate utiliza, de asemenea, o microscopie laser de scanare confocală (CSLM), care este un studiu de imagistică neinvaziv care oferă imagini ale epidermei și dermei papilară în timp real. Acest lucru va contribui la distingerea benignei de leziunile maligne.
    • Medicul dvs. poate de asemenea să opteze pentru o biopsie. Deși este un test bun care este încă folosit, o biopsie nu este întotdeauna 100% anumite.
    • Aceste tehnici permit suplimentar furnizorului dvs. să recunoască un melanom și să distingă clinic între alte leziuni dificil de diagnosticare.
  • Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 7
    2. Tratați leziuni precanceroase. Dacă aflați că aveți o leziune a keratozelor actinice (AK), trebuie să o tratați astfel încât să nu dezvoltați carcinom de celule scuamoase. Dacă există o singură leziune AK, este ușor de tratat - Cu toate acestea, dacă aveți mai multe leziuni AK, acesta poate deveni mai puțin eficient și rentabil pentru a le trata. În schimb, poți să-ți ții ochii pe ele. Observați grupul de leziuni AK pentru un timp înainte de a alege o metodă de a le elimina.
  • Puteți elimina o leziune singulară AK cu crioterapie, care este atunci când medicul îngheață leziunea cu azot lichid. De asemenea, puteți alege electrodisecția cu chiuretaj, care este cauterizarea și îndepărtarea leziunii cu un bisturiu. De asemenea, puteți încerca Resurfacing laser sau aplicarea fluorouracilului pentru a elimina și o singură leziune.
  • Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 8
    3. Aveți grijă de alte tipuri de cancer de piele. Tratamentul primar pentru alte tipuri de cancer de piele este tratamentul chirurgical. Medicul poate efectua o intervenție chirurgicală în care tumoarea sau leziunea este tăiată toată pielea bolnavă cu margini chirurgicale clare. O altă opțiune de tratament chirurgicală populară este chirurgia mohs. Aceasta este o intervenție chirurgicală micrografică care este utilizată pentru cancerul de piele non-melanom (NMSC), carcinomul celular bazal și carcinomul celular scuamos.
  • Aceste forme de cancer cresc în zona localizată a tumorii primare, doar ocazional metastasasize - totuși, ele pot fi agresive la nivel local și erodează țesutul local și frecvent repetarea. Acestea sunt carcinoamele cele mai frecvent tratate cu chirurgie micrografică MOHS, care asigură că un accent malign nu este lăsat la locul exciziei, care ar putea fi responsabil pentru recurență.
  • Imagine intitulată Verifică pentru cancerul de piele Pasul 9
    4
    Prevenirea cancerului de piele viitoare. Pentru a preveni cancerul de piele viitoare, puteți lua unele măsuri de precauție pentru a vă ajuta să vă protejați. Deoarece expunerea la soare este principala cauză a cancerului de piele, utilizați un spectru larg de protecție solară cu protecție UVA și UVB, plus protecția barieră asupra zonelor noastre cele mai vulnerabile când ieși afară. Aceste zone vulnerabile sunt capul și gâtul. Puteți purta, de asemenea, o pălărie.
  • Este o concepție greșită comună pe care oamenii cu piele întunecată nu trebuie să poarte protecție solară. Utilizați protecția solară și practicați alte obiceiuri de siguranță la soare, indiferent de culoarea pielii.
  • De asemenea, ar trebui să evitați paturile de bronzare.
  • Amintiți-vă că membranele mucoase, cum ar fi buze și limbă, pot fi afectate de SCC și devin agresive și răspândite.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar