Cum să mănânci fugu sashimi

FUGU, cunoscută și sub numele de pufferfish sau pește de suflare, conține o neurotoxină potențial mortală numită tetrodotoxină. Fiecare pește conține o otrăvire suficientă pentru a ucide aproximativ 30 de persoane. În ciuda acestor pericole, Fugu este mâncat în Japonia, și într-o mai mică măsură în alte părți ale lumii. Trebuie să fie pregătit cu o atenție deosebită pentru a fi în siguranță pentru consum, motiv pentru care distribuția sa este controlată strâns. Dacă doriți să încercați Fugu, Sashimi este o pregătire populară. Este de obicei servit feliat atât de subțire încât este transparent, iar felii sunt aranjate în formă de crizanteme.

Pași

Partea 1 din 3:
Mănâncă Fugu Sashimi în siguranțăDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 1
1. Înțelegeți riscurile. Peștele FuGu produce o toxină mortală numită tetrodotoxină, ceea ce determină ca sistemul nervos central al corpului să se închidă treptat. Oamenii care sunt otrăviți de tetrodotoxină sunt pe deplin conștienți, deoarece suferă simptome precum amețeli, paralizie musculară, discursul incoerentului, asfixia și stopul cardiac.
  • Fugu este sigur să mănânce atunci când este pregătit corect de un bucătar cu experiență, dar dacă este pregătit incorect, o singură mușcătură poate ucide o persoană.
  • Nu există antidot pentru tetrodotoxină, atât de mulți oameni care sunt expuși la ea mor.
Sfat de experți

"Nu încercați niciodată să vă pregătiți Fugu. Doar mănâncă-l dacă a fost pregătit de un bucătar cu experiență."

Claudia Carberry, Rd, MS

Claudia Carberry, Rd, MS

Diplomă de masterat, nutriție, Universitatea din Tennessee Knoxvilleclaudia Carberry este un dietician înregistrat specializat în transplanturi renale și pacienți de consiliere pentru pierderea în greutate la Universitatea din Arkansas pentru Științe Medicale. Ea este membră a Academiei de Nutriție și Dietetică Arkansas. Claudia a primit statele membre în nutriție de la Universitatea din Tennessee Knoxville în 2010.
Claudia Carberry, Rd, MS
Claudia Carberry, Rd, MS
Diplomă de masterat, nutriție, Universitatea din Tennessee Knoxville
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 2
    2. Știți unde este disponibil legal. Dacă sunteți în Japonia, ar trebui să aveți un timp relativ ușor de a găsi un restaurant care servește Fugu Sashimi. Este totuși foarte important să se asigure că unitatea are o reputație bună și este licențiată pentru a servi peștele. Cele mai multe incidente de otrăvire Fugu apar la unități fără licență, unde bucătarii neexperimentați pregătesc Fugu.
  • Există o mână de restaurante în Statele Unite care sunt licențiate pentru a servi Fugu Sashimi, deși trebuie să fie importate din Japonia pre-tăiată.
  • FUGU este ilegală în Uniunea Europeană.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 3
    3. Cereți să vedeți certificatul bucătarului. Pentru a fi permis legal să pregătească Fugu, un bucătar trebuie să fie licențiat. Acest lucru este menit să se asigure că numai bucătarii cei mai calificați și bine pregătiți sunt permise să pregătească acest pește potențial mortal. Dacă intenționați să încercați, asigurați-vă că cereți dovezi că bucătarul este licențiat în mod corespunzător.
  • Pentru a obține licențiat, un bucătar trebuie să sufere un program de ucenicie de trei ani și să ia un examen riguros, pe care majoritatea solicitanților nu le reușesc.
  • Bucătarii din Statele Unite nu pot avea această licență, deoarece nu se încadrează în Sashimi. (Acest lucru este încă făcut de un individ licențiat în Japonia.)
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 4
    4. Evitați părțile cele mai toxice ale peștelui. Ficatul, ovarele și intestinele conțin cele mai mari concentrații de toxine, astfel încât acestea ar trebui evitate de toate, cu excepția celor mai mari crescători de risc. Carnea de pește conține foarte puțin otravă, dacă, desigur, este contaminată de organele în timpul pregătirii.
  • Organele sunt uneori servite cu Sashimi, dar trebuie să fie tratate special pentru a îndepărta toxinele și sunt mai riscante de mâncare decât carnea.
  • Testiculele sunt, de asemenea, foarte otrăvitoare, dar acestea sunt considerate o delicatețe în unele zone.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 5
    5. Alegeți cele mai puțin otrăvitoare specii. Există multe specii diferite de Fugu, toate fiind otrăvitoare. În timp ce toți sunt potențial periculoși, Puffer Torafugu sau Tiger are cel mai puțin sânge otrăvitor, ceea ce îl face cel mai sigur să mănânci.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 6
    6. Luați în considerare o varietate fără otravă. Unele companii ridică Fugu în captivitate și își restrânge dietele pentru a le împiedica să-și producă otrava mortă. Dacă doriți să vă limitați riscurile atunci când încercați Fugu Sashimi, luați în considerare consumul unui pește crescut.
  • Cercetarea se face în continuare cu privire la siguranța Fugu-ului fermecat, deci este mai bine să rămâneți în continuare cu un bucătar licențiat, chiar dacă peștele este crescut ferm.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 7
    7. Obțineți un tratament medical imediat dacă aveți simptome de otrăvire. Deși nu există antidot pentru tetrodotoxină, intervenția medicală imediată poate să vă salveze viața dacă sunteți expus. Medicii pot folosi cărbune activat pentru a absorbi otrava și vă pot ajuta, de asemenea, să respirați astfel încât să nu asfixiați de efectele toxinei.
  • Dacă limba dvs. se simte amorțită, aveți nevoie de atenția medicală imediat, deoarece acesta este de obicei primul simptom. O ușoară furnicături în buze este de obicei bine. Alte simptome includ amețeli, vărsături și paralizie musculară.
  • Partea 2 din 3:
    Bucurați-vă de Fugu SashimiDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 8
    1. Pregătiți-vă să petreceți foarte mult. FUGU este un fel de mâncare costisitoare, așa că așteptați să petreceți foarte mult la masă. În funcție de tipul de fel de mâncare, puteți plăti până la 200 de dolari.
    • Prețul abrupt are multe de-a face cu complexitatea pregătirii. Cel mai bine este să evitați FuGu ieftin din unități care nu sunt reputate, deoarece este posibil să nu fie în siguranță.
    • Unele restaurante oferă opțiuni à la carte dacă nu doriți să petreceți prea mult și doriți doar să gustați o bucată mică de Fugu Sashimi.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 9
    2. Știți ce să vă așteptați. Fugu este un pește blând și chewy. Unii oameni găsesc fugu sashimi bland. Dacă de obicei vă bucurați de pește mai aromat, este posibil să fiți dezamăgit de FuGu, deci luați în considerare ordonarea unei sume mici atunci când încercați mai întâi.
  • Imagine intitulată mănâncă Fugu Sashimi Pasul 10
    3. Profitați de garniturile de sporire a aromelor. Deoarece FUGU este foarte ușoară, poate doriți să adăugați o mică aromă. Fugu Sashimi este adesea servit cu garnituri și sos, așa că încercați să consumați aceste lucruri cu FuGu pentru o mușcătură mai aromă.
  • FuGu poate fi servit cu ridichi și scalioane, care vor adăuga o aromă minunată la pește.
  • Sosul Ponzu este adesea prevăzut cu vasul Fugu Sashimi, așa că încercați să scufundați peștele în acest lucru pentru a spori aroma. Acesta este un sos pe bază de oțet care are o ușoară aromă de citrice.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 11
    4. Mănâncă Fugu în timpul iernii. Vinsterea este considerată cea mai bună perioadă a anului pentru a mânca Fugu, deoarece corpurile de pește se îngrășesc în această perioadă a anului. Dacă doriți să profitați la maximum de experiența dvs. Fugu, mâncați-o în timpul sezonului principal.
  • Fiți conștienți de faptul că, în cele din urmă, FuGu este de obicei mai scump în timpul iernii.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 12
    5. Luați în considerare consumarea unei cantități mici de otravă (dacă sunteți daredevil). Unii bucătari experți lasă intenționat o cantitate de otravă în Fugu când o pregătesc. Acest lucru provoacă un efect ușor de furnicături în buze, pe care mulți se bucură. Poate provoca, de asemenea, un sentiment de euforie.
  • Partea 3 din 3:
    Completarea sashimi dvs. cu alte feluri de mâncare FuguDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 13
    1. Ia o salată. Dacă doriți să aveți o masă întreagă, poate doriți să începeți cu o salată. Unele restaurante oferă opțiuni care conțin pielea FuGu.
    • Pentru ca pielea să fie în siguranță să mănânce, bucătarul trebuie să elimine spikele de pește.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 14
    2. Luați în considerare Techiri. O altă opțiune populară pentru consumarea Fugu este Techiri, care este un bulion fierbinte care conține legume și fugu.
  • În acest fel de mâncare, gustul Fugu este greu de detectat, deoarece bulionul și legumele au arome mai puternice.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 15
    3. Încercați să-l gătești. În plus față de servirea lui Fugu Raw, japonezii mănâncă, de asemenea, gătit într-o varietate de feluri de mâncare. Opțiunile populare includ vase fierbinți și mâncăruri prăjite.
  • Fued Fugu este probabil să apeleze la un palat vestic, deoarece are un gust ca puiul.
  • Dacă sunteți foarte îndrăzneț, poate doriți să încercați să mâncați unele dintre părțile mai otrăvitoare ale peștelui. De exemplu, în unele locuri puteți găsi testicule fugke.
  • Imagine intitulată Mananca Fugu Sashimi Pasul 16
    4. Încercați o băutură fugu. La unele restaurante high-end, s-ar putea să găsiți un sfat fierbinte amestecat cu o lingură de testicule de pește Fugu, care sunt foarte otrăvitoare. Mai frecvent, puteți găsi un motiv fierbinte care a avut fugu aripi în el.
  • FuGu dă de dragul unei arome savuroase. Ar trebui să lăsați să abrupți timp de câteva minute la masă înainte de ao bea pentru cea mai bună aromă.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Dacă doriți ca experiența fugu final, căutați un restaurant care este specializat în mesele multi-curs Fugu. Acest lucru vă va permite posibilitatea de a gusta mai multe preparate diferite ale peștilor.
  • Dacă este pregătită corect fără nici o urmă de otrăvire, Fugu Sashimi poate fi un fel de mâncare sănătoasă. O servire a lui Fugu Sashimi este de obicei în jur de 70 de calorii. Este bogată în proteine, vitamina B12 și vitamina D, dar este scăzută în grăsime.
  • Avertizări

    Dacă nu vă puteți simți limba, formați imediat serviciile de urgență. Simptomele de otrăvire includ o limbă amorțită, amețeli, vărsături, buzele amorțite, fața amorțită și mușchii paralizați.
  • Nu încercați niciodată să vă pregătiți Fugu-vă sau să mâncați Fugu care a fost pregătit de oricine altcineva decât un bucătar licențiat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar