Cum se diferențiază între șerpi veninoși și non-veninoși

Întâlnirea unui șarpe în sălbăticie poate fi alarmantă, mai ales dacă nu sunteți sigur ce specie este. O mușcătură de la un șarpe veninos poate fi mortală. Cel mai bun mod de a ști dacă aveți de-a face cu un șarpe venin sau non-veninos este să se familiarizeze cu tipurile de șerpi care trăiesc în zona dvs. De asemenea, puteți căuta caracteristici asociate cu specii comune veninoase. Dacă vă mușcați de orice fel de șarpe, este important să solicitați imediat asistență medicală.

Pași

Metoda 1 din 2:
Identificarea șerpilor comune veninoși
  1. Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi netrapousi Pasul 1
1. Căutați un cap triunghiular pentru a identifica o viperă. În U.S., Cele mai frecvente șerpi veninoși sunt viperii de groapă. Acești șerpi au capete triunghiulare mari, care sunt mai largi la bază și semnificativ mai largi decât gâtul. Ei au, de asemenea, o groapă pe fețele dintre ochi și nară, care simte căldura și le face mai ușor să-și găsească prada. Pentru a observa o vipeță groapă, căutați o formă triunghiulară a capului, o groapă pe față și elevii verticali, asemănători pisicilor.
  • Viperii de pituri se găsesc și în Europa, Asia, Africa și în America.
  • Pit Viper Specii găsite în America de Nord includ o varietate de rattlesnakes, precum și mocasine de apă (cunoscută și sub numele de Serkes CottonMouth).

Avertizare: Nu toți șerpii cu capete triunghiulare sunt veninoase și există, de asemenea, o varietate de specii veninoase cu capete înguste și elevi rotunzi. Nu vă bazați în întregime pe aceste caracteristici pentru a identifica un șarpe veninoasă!

  • Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi non-otrăviți Pasul 2
    2. Identificați un rattlesnake prin zgomotul sau butonul. Rattlesnakes sunt un tip de viperă și cel mai frecvent tip de șarpe veninos în America. În afară de capetele lor triunghiulare și de corpurile grele, cea mai distinctivă caracteristică este zgomotul la capătul cozilor lor. În unele cazuri, ele pot avea doar un buton (un singur segment de zgomot) sau o coadă pătrată dacă și-au pierdut zgomotul.
  • Este, de asemenea, util să înveți diferitele culori și modele asociate cu diferite specii de rattlesnake. De exemplu, Diamondback Rattlesnakes, după cum sugerează numele lor, au un model distinctiv de diamant de-a lungul spatelui lor.
  • Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi non-otrăviți Pasul 3
    3. Recunoașteți șerpi de corali după culorile lor. Șerpii de corali sunt un tip de șarpe veninoasă colorată în America și unele părți ale Asiei și Pacific. Aceste șerpi nu sunt viperii de groapă - au capete mici, ușor rotunjite, iar ochii lor au elevii rotunzi. În timp ce culorile și modelele lor variază, puteți să le identificați de obicei prin căutarea unor trupe roșii, galbene și negre strălucitoare.
  • Dacă locuiți în sud-estul U.S., S-ar putea să fi auzit zicea "roșu atingere, ucide un coleg. Red Touch Black, un prieten al lui Jack."Aceasta este o rimă utilă pentru a-și aminti diferența dintre șerpi de corali veninoși și șarpele regelui regelui inofensiv, nu au împreună trupe de roșu și galben împreună.
  • Cu toate acestea, există și alți șerpi non-veninoși, atingând benzi roșii și galbene, astfel încât această rimă mică nu este întotdeauna fiabilă.
  • Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi netrapousi Pasul 4
    4. Verificați pentru o gură albastră-negru pentru a vedea un negru mamba. Dacă locuiți sau călătoriți în Africa Subsahariană, ați putea întâlni mamba neagră mortală. Aceste șerpi sunt lungi (până la 14 picioare (4.3 m)) și sunt de culoare de măsline sau gri. Puteți recunoaște un mamba neagră de culoarea distinctă albastru-negru a interiorului gurii, pe care ar putea să le arate dacă se simte înspăimântată sau amenințată.
  • Mambas sunt legate de Cobre și se comportă în mod similar când sunt amenințate. Dacă colațiuați un mamba negru, se poate înainta și deschide o capotă sau o clapă în jurul gâtului.
  • Cum ar fi șerpi de corali și cobra, mambasul negru sunt elapide, nu vipere. Au capete înguste și elevi rotunzi.
  • Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi netrapousi Pasul 5
    5. Urmăriți o capotă pentru a identifica o cobră. Acești șerpi celebri veninoși se găsesc în părți din Asia, Africa și Pacific. Caracteristica cea mai distinctivă a cobrei este capota din jurul capului și gâtului, pe care o afișează atunci când se simte amenințată, împreună cu un șuierat puternic și intimidant. Unele cobra sunt, de asemenea, capabile să pulverizeze venin la atacatorii lor.
  • De asemenea, puteți recunoaște unele cobrari de modelele lor distinctive. De exemplu, Cobra indiană are o pereche de pete de ochi conectate pe partea din spate a capotei sale care seamănă cu ochelari.
  • Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi netrapsioși Pasul 6
    6. Familiarizați-vă cu șerpi veninoși din zona dvs. Există numeroase specii de șerpi veninoși din întreaga lume și nu există un singur set de caracteristici distinctive pe care le puteți folosi pentru a spune dacă un șarpe este veninos. Cea mai bună modalitate de a ști sigur dacă un șarpe este veninos este să-l privească pe baza aspectului, comportamentului și regiunii geografice. Faceți o căutare online sau uitați-vă la un ghid local de reptile pentru a afla ce fel de șerpi veninoși - dacă este cazul în zona dvs.
  • De exemplu, dacă locuiți în Oregon, singurul șarpe veninous pe care probabil că le întâlniți este Western Rattlesnake.
  • La fel ca și cu șerpi veninoși, nu există un set de caracteristici distinctive care indică faptul că un șarpe nu este veninos. Pentru a identifica șerpi non-veninoși, uitați-vă la un ghid local de reptile pentru a afla ce șerpi trăiesc în zona dvs. și studiază caracteristicile lor specifice.
  • Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi non-otrăviți Pasul 7
    7. Învață să distingi între speciile similare. Unele șerpi non-veninoși pot fi destul de greu de distins de speciile veninoase similare. Dacă există specii cu ușurință confundate în zona dvs., studiați fiecare tip, astfel încât să puteți învăța unele dintre caracteristicile lor distinctive.
  • De exemplu, mocasina de apă din America de Nord Venomous sau Cottonmouth, este adesea confundată cu un șarpe de apă inofensivă. Puteți spune diferența prin privirea la forma capului și a corpului șarpelui. Mocasinii de apă au corpuri grele și capete triunghiulare, în timp ce șerpii cu apă sunt subțiri, cu capete înguste.
  • Oamenii adesea confundă șerpi Gopher, care nu sunt veninoși, cu rattlesnakes, datorită colorării lor similare și a comportamentului agresiv. Cu toate acestea, spre deosebire de rattlesnakes, șerpii gopher au o coadă ascuțită fără zgomot.
  • Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi non-otrăviți Pasul 8
    8. Obțineți o imagine a oricăror șerpi pe care îi vedeți pentru referință, dacă este posibil. Dacă se întâmplă să vezi un șarpe și vă întrebați ce fel este, încercați să faceți o fotografie cu telefonul sau camera dvs. Puteți apoi să afișați imaginea unui expert la o agenție locală de viață a locului sălbatic, sau să o utilizați ca ghid pentru a vă ajuta să căutați șarpele pe baza caracteristicilor sale.
  • Nu vă puneți în pericol încercând să obțineți o imagine bună! Încercați doar să obțineți o lovitură de la o distanță sigură dacă puteți.
  • Dacă nu aveți o fotografie cu care puteți lucra, puteți utiliza Căutarea Google Image pentru a încerca să găsiți fotografii ale șerpilor similare. De exemplu, utilizați termenii de căutare precum "Neck-gâtul galben al șarpelui negru Pennsylvania" și veți întoarce imagini ale șarpelui nord-gât.
  • Metoda 2 din 2:
    Recunoașterea simptomelor mușcăturii de șarpe
    1. Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi netrapousi Pasul 9
    1. Căutați îngrijirea de urgență dacă sunteți mușcat de un șarpe. Dacă sunteți mușcat de orice șarpe - chiar dacă sunteți destul de sigur că nu este veninos - mergeți la camera de urgență sau Sunați serviciile de urgență imediat. Chiar și mușcăturile de șarpe non-veninoase pot fi periculoase dacă sunt lăsate netratate.
    • În timp ce așteptați ajutor, spălați mușcătura cu săpun și apă dacă puteți, și păstrați mușcătura sub nivelul inimii voastre. Îndepărtați orice îmbrăcăminte, ceasuri sau bijuterii strânse care ar putea contracara zona și provoacă umflături.
  • Imagine intitulată diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi netrapousi Pasul 10
    2. Urmăriți simptomele severe pentru a identifica o mușcătură veninoasă. După ce a fost mușcat de un șarpe, notați orice simptome care se dezvoltă. Permiteți personalului medical de urgență sau medicului dumneavoastră despre aceste simptome, deoarece acestea vă pot ajuta echipa de îngrijire să vă aducă la ce tip de venin cu care se confruntă și cum să o trateze. Simptomele comune ale unei mușcături de șarpe veninoase includ:
  • Durere severă, roșeață, umflare sau vânătăi în jurul mușcăturii
  • Amorțeală în jurul feței sau a gurii
  • Respiratie dificila
  • O bătăi rapide a inimii
  • Slăbiciune
  • Amețeli, lumină de lumină sau leșin
  • O durere de cap
  • Greață sau vărsături
  • Vedere neclara
  • Febră
  • Convulsii
  • Prudență: În timp ce 2 semne distincte de fag sunt tipice pentru multe mușcături de șarpe veninoase, nu toți șerpii își livrează veninul în acest fel. Nu vă bazați pe aspectul mușcăturii numai pentru a vă spune dacă este sau nu veninos.

  • Imagine intitulată Diferențiază între șerpi otrăviți și șerpi netrapousi Pasul 11
    3. Priviți dureri ușoare, mâncărime și umflarea cu o mușcătură non-veninoasă. Dacă ați fost mușcat de un șarpe non-veninos, simptomele dvs. vor fi probabil destul de ușoare. Cu toate acestea, este important să aveți imediat mușcătura de către un medic. Mușcăturile de șarpe netratate de orice fel pot duce la o infecție gravă, iar unii oameni pot prezenta reacții alergice la saliva șarpelui. Simptomele comune ale unei mușcături ne-veninoase includ:
  • Durere în zona mușcăturii
  • Roșeață ușoară și umflături
  • Sângerarea din rana mușcăturii
  • Unele mâncărime în zona de mușcătură
  • sfaturi

    În timp ce ați auzit că majoritatea șerpilor sunt veninoși, acest lucru nu este adevărat. De fapt, doar aproximativ 15% din speciile de șarpe la nivel mondial sunt în orice fel periculoase pentru om. În timp ce este o idee bună să tratați toți șerpii cu prudență și respect, nu presupuneți că fiecare șarpe pe care îl întâlniți este veninos.
  • Nu ucide un șarpe care nu te-a atacat. Șerpii ajută la controlul populației de rozătoare și alți dăunători care ar putea transmite boli la om.
  • Dacă intenționați să prindeți un șarpe, o opțiune sigură este să setați o capcană de șarpe.
  • Când nu sunteți sigur dacă un șarpe este veninos, presupuneți că este și rămâneți departe!
  • Nu intrați în iarbă când nu știți dacă un șarpe se ascunde acolo.
  • Dacă aveți de-a face cu scuipare cobra, asigurați-vă că spălați toate hainele, lentilele camerei și alte echipamente după ce ați terminat. Purtați ochelari de soare sau ochelari pentru a evita obținerea veninului în ochi.
  • Dacă sunteți mușcat de un șarpe veninos, faceți tot ce este mai bun pentru a fi pozitiv.D. aceasta! O modalitate excelentă de a face acest lucru este să faceți o imagine clară a șarpelui de la o distanță sigură cu telefonul smartphone. Având un pozitiv i.D. Pe un șarpe vă poate salva viața atunci când profesioniștii se selectează Antidivenin.
  • Vezi cum mănâncă, indiferent dacă suflă prada sau mușcă prada. Micșinarea este de obicei asociată cu șerpi veninoși.
  • Avertizări

    Dacă nu căutați imediat ajutor medical după ce a fost mușcat de un șarpe venin, poate duce la moarte.
  • O mușcătură de la un șarpe ne-veninos poate deveni infectată. Solicitați întotdeauna asistență medicală și încercați să identificați în mod pozitiv animalul care vă bate.
  • Nu încercați niciodată să apucați nici un șarpe sălbatic. Dacă sunteți sigur că animalul nu este ne-veninos și insistă să o manipuleze, să facă acest lucru într-o manieră care nu amenință. Un stick de șarpe este un instrument excelent atunci când este utilizat în siguranță.
  • Nu încercați să vă ocupați de un șarpe care se hissing, zgâlțâind coada, curbându-și gâtul într-o formă S sau scuipă, pentru că asta îi dau un avertisment pentru a le lăsa în pace sau că vor lovi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar