Cum să fii un oaspete bun când ești rupt

Ar putea părea că trebuie să vă puneți viața socială în așteptare atunci când treceți prin vremuri financiare dure, dar acest lucru nu este neapărat adevărat.În timp ce ar fi frumos dacă ați putea aduce o sticlă de vin scumpe și un buchet somptuos de trandafiri la fiecare petrecere de cină pe care o participați, vă puteți arăta recunoștința și grația în alte moduri.Indiferent dacă faceți feluri de mâncare și gătiți pentru gazdele dvs. în timp ce vă aflați la casa lor sau aduceți un desert sau un card grijuliu gătit partidului prietenului dvs., puteți fi un oaspete bun, chiar dacă nu aveți bani.

Pași

Metoda 1 din 3:
Participarea la petreceri și întâlniri
  1. Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 1
1. Cereți găzdui ce fel de petrecere pe care o planifică.Pentru a determina modul în care puteți contribui cel mai bine, trebuie să aflați ce fel de petrecere este planificarea gazdei dvs.Dacă aceste informații nu sunt deja incluse în invitație, contactați-vă gazda și solicitați detalii, cum ar fi locul în care va avea loc petrecerea, dacă este o petrecere de cină sau doar cocktail-uri și ce fel de îmbrăcăminte este adecvată.
  • De exemplu, trimiteți-vă gazdă un text rapid spunând ceva de genul, "Hei, super entuziasmat de petrecerea ta vineri!Doar am vrut să verifice și să vadă ce fel de vibrație mergeți - ar trebui să mă îmbrac pentru un cocktail-ul sau va fi destul de casual?"
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 2
    2. Verificați valori bune și reduceri promoționale la magazinul de vinuri.O sticlă frumoasă de vin este binevenită la orice parte și nu trebuie să fie costisitoare pentru a fi de bună calitate.Doar faceți un pic de cercetare în prealabil pentru a vă asigura că sticla de preț modest pe care o luați în considerare este de până la snuff, sau să solicitați un angajat al magazinului de băuturi alcoolice pentru sfaturi privind selecția.
  • În general, puteți găsi o sticlă decentă de vin pentru 10-15 dolari (aproximativ 8-12 kilograme sau 9-14 euro).
  • Dacă partidul este casual, ați putea aduce un pachet de bere la prețuri accesibile în loc de vin.Beers ca Corona, Tsingtao și Heineken sunt disponibile pe scară largă, ieftine și extrem de populare.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 3
    3. Gatiti un vas sau desert preferat.Dacă nu vă puteți permite o sticlă de vin sau dacă partea în cauză este o mulțime, puteți contribui în mod semnificativ prin aducerea unei gustări scrumpoase.Verificați dulapurile de bucătărie și vedeți ce fel de fel de mâncare ați putea biciâi fără a suferi cheltuieli semnificative.Doar asigurați-vă că aveți în vedere specificul partidului atunci când decideți ce alimente este adecvată pentru a aduce.
  • De exemplu, dacă este un grătar sau o mulțime informală, ați putea biciui o salată de cartofi simpli sau o baie sau ridicați câteva pungi de jetoane la magazin.Dacă este un cocktail sau o petrecere de cină, puneți împreună o placă crudită prin tăierea unor legume și înmugați.
  • Dacă aduceți un fel de mâncare de acasă, asigurați-vă că îl împachetați într-un recipient etanș.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 4
    4. Aduceți un joc de partid sau altă activitate.Contribuția dvs. la partid nu trebuie să fie comestibilă sau poate fitabilă.În schimb, adu-ți un joc prietenos de partid care va avea pe oaspeți să râdă și să vorbească.Cărți împotriva umanității, Twister, ce?, și a doua regulă sunt doar câteva jocuri ușoare și distractive care necesită o setare minimă și o coordonare.
  • Dacă partidul va fi în aer liber, ați putea aduce un set portabil, un kickball sau o placă de porumb.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 5
    5. Oferiți-vă serviciile ca DJ sau Barman.Ajutarea gazdei dvs. oferind un serviciu prietenos de partid este o modalitate excelentă de a compensa lipsa unei contribuții concrete, cum ar fi vinul, alimentele sau un cadou împachetat.Va elibera gazda dvs. pentru a participa la alte aspecte ale partidului și ale PartyGeges, precum și arată că încerci să fii considerat și de ajutor.
  • Dacă sunteți înclinat muzical, întrebați-vă gazda înainte de timp dacă ar dori să aducă niște liste de redare și să participe la muzică.Sau, dacă știți cocktail-urile, vedeți dacă vă puteți ajuta să amestecați și să serviți băuturile altor oaspeți.
  • Dacă nu este nevoie să luați un rol clar ca barmanul sau DJ, vă puteți ajuta în moduri mici de-a lungul serii.Ridicați cupele sau plăcile aruncate, scurgerile de ștergere și puneți oamenii la baie sau în camera de acoperire atunci când este necesar.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 6
    6. Rămâneți să curățați când petrecerea merge în jos.Chiar și Politice Partygoers și cel mai blând partid va necesita o curățare.Mai degrabă decât părăsirea gazdei cu consecințele, puteți rămâne în urmă și ajutați-vă să vă ordonați.Doar asigurați-vă că confirmați cu gazda pe care ar dori-o de ajutor, deoarece unii oameni preferă să fie singuri după stresul și responsabilitățile foarte sociale ale găzduirii.
  • Acest lucru nu va fi probabil potrivit dacă partidul este găzduit la un restaurant sau un bar, dar puteți să vă ajutați în continuare întrebând gazda dacă au nevoie de ajutor de a purta cadouri către mașină, verificând zona pentru orice elemente personale abandonate sau greșite sau Conducerea oaspeților mai puțin de călătorie.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 7
    7. Scrieți o carte atentă.Uneori, cel mai bun mod de a fi un oaspete grațios vă exprimă recunoștința în formă scrisă.Dacă sunteți arty și aveți timp liber, trageți-vă propriul card și includeți o notă atentă.Dacă sunteți fără speranță cu un stilou și hârtie, cumpărați o carte de la magazinul local de droguri - ar trebui să puteți găsi unul frumos pentru sub cinci dolari - și personalizați-l cu propriul mesaj scris.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă participați la o petrecere de naștere pentru care nu ați putut aduce un cadou.Cardul și mesajul scris arată că ați petrecut ceva timp, gândiți și îngrijiți la sărbătorile zilei de naștere, chiar dacă nu ați putea cheltui niciun ban.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind un oaspete de casă considerați
    1. Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 8
    1. Notificați-vă gazdele de detalii despre șederea viitoare.Furnizarea de gazde cu un itinerar detaliat al șederii dvs. este un ușor și complet gratuit!- să fie atenți la gazdele dvs. înainte de a ajunge chiar. Știind când vei ieși din casă, unde vei merge, și când vei fi probabil în jur, va ajuta gazdele voastre să dau seama de orice schimbări pe care trebuie să le facă pentru propriile lor programe, dacă trebuie să facă o rezervă Cheie și ce fel de aranjamente de dormit și alimente ar trebui să facă înainte de timp.
    • De exemplu, prin e-mail sau text o schiță care descrie sosirea și timpul de plecare, precum și orice întâlnire sau vizitarea obiectivelor pe care le planificați în timpul intervalului de timp.
    • Dacă sunteți în oraș pentru un interviu sau o nuntă, puneți o notă când și unde va avea loc angajamentul, precum și cât timp credeți că va dura.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 9
    2. Luați transportul public de la aeroport sau de la stația de autobuz.Gazdele dvs. ar putea oferi să vă ridice de la aeroport sau de la stația de autobuz când ajungeți, dar ar trebui să le asigurați că sunteți dispuși și pregătiți să faceți alte aranjamente.Probabil că nu puteți lua o taxă datorită finanțelor dvs. limitate, dar puteți să vă dați seama cum să ajungeți la casa gazdei dvs. de către transportul public.Făcând acest lucru, asigurați-vă că sosirea dvs. creează inconveniente minime pentru programul zilnic al prietenilor dvs. și planurile preexistente.
  • Dacă insistă să vă ridice, să trimiteți un itinerar detaliat și să confirmați numărul dvs. de telefon mobil înainte ca prietenul dvs. să știe exact unde și când să vă găsească, precum și cum să vă contactați în caz de confuzie.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 10
    3. Reveniți acasă la un moment rezonabil seara.Dacă vă petreceți în fiecare seară cu gazdele dvs., nu va trebui să vă faceți griji cu privire la programul pe care îl păstrați atunci când rămâneți în casa gazdă.Dacă, totuși, petreceți ceva timp separat, ar trebui să fiți conștiincios cu privire la cât de târziu vă întoarceți seara, astfel încât să nu vă deranjați rutina obișnuită a gazdei.
  • Dacă trebuie să vă întoarceți târziu seara, asigurați-vă că gazdele dvs. știu când vă așteptați.Pregătiți-vă și patul și pijama, astfel încât să faceți zgomot minim și să vă deranjeze când intrați.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 11
    4. Trimiteți o notă de mulțumire după ce vă întoarceți acasă.Probabil ați spus deja vă mulțumesc când licitați rămas bun de la gazda dvs., dar trimiteți o notă scrisă scrisă după ce ați lăsat va mări această expresie verbală a recunoștinței.Asigurați-vă propriul card sau cumpărați un preț modest dintr-un magazin local, apoi adăugați o notă personală care exprimă cât de mult vă bucurați de șederea dvs. și despre ce a fost o mare gazdă prietenul tău.
  • Dacă aveți spațiu în propria dvs. casă, adăugați o propoziție spunând că vă place să vă întoarceți favoarea și să vă găzduiți prietenul dacă sunt vreodată în oraș în viitor.
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind de ajutor în jurul casei
    1. Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 12
    1. Păstrați-vă patul și lucrurile personale ordonate.Odată ce v-ați stabilit în locurile de cazare temporară, faceți tot posibilul pentru a vă păstra bine zonele personale și ordonate.Asigurați-vă că bunurile dvs. se ocupă cât mai puțin spațiu în casa gazdei dvs. și curățați-vă după tine în zonele comune, cum ar fi baie sau camera de zi.
    • De exemplu, pliați și puneți haine neutilizate sau murdare, luați niște pahare sau mâncăruri murdare înapoi în bucătărie și faceți patul dimineața.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 13
    2. Oferiți pentru a găti cina pentru gazdele dvs.De când ai fost rupt, probabil că nu vei putea să dai să mănânci în timp ce stai la casa prietenului tău.În schimb, întrebați-vă gazdele dacă vă puteți ajuta și "Câștigați-vă păstrarea", luând datoria de gătit în timpul șederii dvs.Dacă nu sunteți un bucătar mare, dar gazdele dvs. sunt, întrebați dacă puteți oferi o mână de ajutor în timpul cumpărăturilor și preparatului de cină.
  • Deoarece prietenii dvs. probabil au locuri de muncă în timpul zilei, probabil că nu veți împărtăși micul dejun sau prânzul cu ei.Rămâneți la buget în timp ce rămâneți o gospodărie bună prin ridicarea unor cereale reci scăzute sau a bagajelor ieftine pentru micul dejun, și niște fidea rapidă sau ingrediente de tip sandwich de bază pentru prânzuri.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 14
    3. Curățați-vă după tine în baie.În confortul propriei dvs. case, ați putea merge mai multe zile sau o săptămână înainte de a șterge chiuveta sau curățați oglinda.Când sunteți un houseguest, ar trebui să fiți extra vigilenți cu privire la atenționarea oricărei urme pe care ați putea pleca în baie.
  • De exemplu, ștergeți orice pastă de dinți sau reziduuri de săpun pe care ați lăsat-o în chiuvetă, verificați oglinda pentru spălarea feței sau periajului dinților și verificați scurgerea de duș pentru orice fire de păr pe care le-ați vărsat în timpul scăzutării.
  • Imaginea intitulată Fii un oaspete bun când ești rupt pasul 15
    4. Faceți felurile de mâncare și alte treburi mici de uz casnic.Doar pentru că nu vă puteți arăta aprecierea pentru oaspeții dvs. cu cadouri tradiționale cum ar fi vinul, flori sau un certificat de cadouri, nu înseamnă că nu vă puteți exprima recunoștința și curtoazia în alte moduri.Pitching în jurul casei poate să nu fie cea mai vizibilă sau mai plină de farmec de recunoștință, dar este ceva care va face de fapt viața gazdei dvs. mai ușoară și mai plăcută în timpul șederii dvs.
  • Să fie tact în jurul casei!Nu intrați în zonele private ale gazdei dvs. fără permisiune, evitați orice sarcini de curățare care vă vor cere să deschideți sertarele sau să atingeți documentele și să nu faceți nicio modificare substanțială a organizației casei, chiar dacă credeți că faceți îmbunătățiri.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar