Cum să fii un oaspete bun de casă

Când vizitați casa cuiva, fie că sunt un membru de familie apropiat, un prieten sau un coleg, este important să fii un oaspete grațios. Manierele dvs. ar putea face diferența între o ședere plăcută sau una dezastruoasă. Fi politicos pentru a vă asigura că șederea dvs. este plăcută atât pentru dvs. cât și pentru gazdele dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Comunicarea cu gazda dvs
  1. Imaginea intitulată Fii un oaspete bun al casei 1
1. Fii specific cu datele de sosire și plecare. Nu vă păstrați vizita deschisă. De asemenea, nu rezervați o rezervare a companiilor aeriene înainte de a discuta mai întâi cu gazda dvs. Dacă gazda dvs. a fost de acord cu anumite date, nu încercați să adăugați acelor date fără a discuta, și respectați că gazda dvs. ar putea să discute despre șederea dvs. cu soțul / soția sau colegul de casă.
  • Evitați depășirea vizitei dvs. Chiar dacă ați fost invitat în mod grațios în casa lor, gazdele dvs. ar fi putut să-și rearanjeze rutinele normale în numele dvs. Ospitalitatea lor necesită, de asemenea, investiția lor de timp, energie și bani.
  • Dacă locuiți pentru o perioadă mai lungă de trei zile, luați în considerare punerea la dispoziție pe o bază de afaceri sau găsirea modalităților de a pleca și de a rămâne în altă parte pentru câteva zile pentru a vă oferi gazdelor.
  • Imagine intitulată Fii o oaspete de casă bună Pasul 2
    2. Respecta timpul gazdei. Nu apare mai devreme decât timpul pe care l-ați convenit. Gazda dvs. nu poate fi gata pentru dvs. și o sosire timpurie nu ar putea fi inconvenientă considerabil. Dacă, pentru un motiv neprevăzut, ați prins o conexiune anterioară sau ați avut o vacanță în plus și doriți să ajungeți mai devreme, apel ei mai întâi.
  • Evitați să arătați mai târziu că ați promis. Acest lucru poate supăra pe mulți gazde care vă îngrijorează ceea ce s-ar fi întâmplat. Dacă sunteți întârziat din orice motiv, apelați-le și explicați.
  • Imagine intitulată Fii o oaspete de casă bună 3
    3. Comunicați în mod clar despre venituri și goings. Dacă nu veți fi cu gazdele dvs. tot timpul, discutați despre planurile dvs. în prealabil pentru a vă asigura că nu vă veți inconvenționa din greșeală. Nu lăsați casa lor, chiar și pentru o scurtă trecere, fără să le spui. Gazda dvs. nu ar trebui să ghicească dacă ați ieșit sau nu.
  • Fi liniștit când sosiți înapoi târziu și, dacă ați dat o cheie, utilizați-o. Întoarceți luminile și verificați pentru a vă asigura că ușa este blocată în spatele dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Afișarea respectului dvs. gazdă
    1. Imagine intitulată Fii o oaspete de casă bună
    1. Fii flexibil cu timpul tău. Spațiul de locuit conceput pentru a vă găzdui pe o bază temporară pe termen scurt este casa cu normă întreagă a gazdei dvs. Face un efort conștient de a se adapta la preferințele și modelele lor. Pentru a fi clar, întrebați despre așteptările lor în timpul șederii dvs.
    • Întrebați dacă sunteți de așteptat să împărtășiți mesele cu ele sau, moment în care ar prefera să vă dezactivați luminile. Este deosebit de important să acceptați că alții trebuie să trăiască și în casă.
  • Imagine intitulată Fii un oaspete al casei 5
    2. Distribuiți baia de uz casnic respectuos. Dacă casa are doar o baie, întrebați când este convenabil să o utilizați. De asemenea, se așteaptă, dacă dormiți într-o zonă de locuit lângă singura baie - amintiți-vă, alții ar putea fi nevoie să-l folosească după ce mergeți la culcare.
  • Nu uitați să spălați toaleta și să puneți capacul în jos. Nu lăsați un robinet de picurare și opriți lumina când ați terminat.
  • Nu răsuciți în jurul dulapurilor căutând o periuță de dinți sau alte esențiale - în schimb, întrebați-vă gazda dacă au piese de schimb.
  • Imaginea intitulată Fii o oaspete pentru casa bună
    3. Întrebați-vă înainte de a vă ajuta să vă alimente. Evitați să luați ultimul lucru, în special ultimul resturi care nu sunt ușor reproduse, sau articole scumpe. Dacă trebuie să mâncați mâncarea gazdei dvs. în timp ce acestea nu sunt disponibile, o idee bună este să ridicați mai multe pentru a înlocui ceea ce ați mâncat.
  • Imagine intitulată Fii o oaspete bun de casă 7
    4. Respectați diferențele culturale și familiale. De exemplu, este posibil ca un omnivore să rămână cu o familie vegană, dar este politicos să încercați cel puțin ceea ce vă servesc. Nu criticați preferințele gazdei dvs. Dacă mâncați un anumit fel de mâncare este o încălcare a credințelor dvs. culturale sau religioase, lăsați-vă gazdele să știe înainte de a ajunge.
  • Adaptați-vă la stilul de viață al gazdei dvs. Pot exista copii, animale de companie, părinți vârstnici sau alții în casă cu care să fiți în mod obișnuit să trăiți cu. Du-te cu fluxul și încercați să învățați ceva din experiență.
  • Partea 3 din 4:
    Stai de sine
    1. Imagine intitulată Fii un oaspete bun 8
    1. Oferta de a face contribuții. Chiar dacă nu mănânci la casa gazdei tale, oferta de a achiziționa alimentele. Amintiți-vă că gazdele dvs. au făcut probabil deja cumpărături pentru alimente suplimentare și au cheltuit o perioadă considerabilă de timp și bani pentru a vă pregăti pentru vizita dvs. Ați putea să vă faceți banii și să vă retrageți următorul supermarket, fie să vă oferiți să ieșiți și să cumpărați lucruri atât pentru dvs., cât și pentru ele (cereți-le pentru o listă).
  • Imagine intitulată Fii o oaspete de casă bună
    2. Faceți propriile spălătorie. Nu vă faceți jenat să vă întrebați dacă este bine să vă faceți spălătorii la locul gazdei dvs. Ei înțeleg că după câteva zile veți avea lenjerie de corp murdar.
  • Adresați-vă gazdei când va fi cel mai convenabil timp pentru dvs. de a vă face spălătoria dvs., subliniind că nu doriți să tăiați în rutina obișnuită a gospodăriei.
  • Imagine intitulată Fii o oaspete de casă bună
    3. Ofertă pentru a ajuta la mese de mese. Acest lucru nu înseamnă aglomerarea gazdei din bucătărie, dar în schimb înseamnă colectarea plăcilor, purtând feluri de mâncare, oferind să se spele sau să stoveze mașina de spălat vase, curățând contoarele și luând gunoiul afară. Ați putea chiar să oferiți o masă sau două.
  • Partea 4 din 4:
    Arătând recunoștință
    1. Imagine intitulată Fii un oaspete bun de casă 11
    1. Aduceți un cadou pentru a arăta recunoștință. Oferind ceva ca o modalitate de a vă mulțumi gazdele dvs. în avans este un gest grijuliu și îngrijitor. Ea demonstrează aprecierea dvs. de eforturile lor importante pentru a vă face un ședere bună. Cadouri considerabile, ieftine includ o sticlă de vin, o cutie de ciocolată, un coș de fructe sau un buchet de flori.
  • Imagine intitulată Fii un oaspete al casei bune
    2. Fi apreciativ. Exprimați că sunteți mulțumit de mâncarea locală, vizitarea obiectivelor turistice și alte atracții. Dacă gazdele dvs. v-au oferit o masă gătită acasă, vă arătați aprecierea prin complimente și oferind să aveți grijă de următoarea masă.
  • Imagine intitulată Fii un oaspete al casei bune 13
    3. Mulțumesc gazdelor dvs. pentru ședere. Ajutați-i să curețe nimic pe care l-ați mutat în timpul vizitei. De asemenea, nu vă grăbiți din casă când plecați, deoarece gazdele ar putea presupune că nu ați apreciat șederea dvs.
  • Lăsați o notă de mulțumire la plecarea dvs. Este politicos să lași un jeton mic pentru a arăta că sunteți recunoscător pentru ospitalitatea lor. O carte scrisă de mână face un semn atent de apreciere.
  • sfaturi

    Cu anumite diferențe între stilul tău de viață și gazdele tale, s-ar putea simți ca și cum ai călca pe Tiptoes, dar nu uitați să compromiteți și să fiți deschisi, cinstiți și atenți.
  • Acordați atenție instrucțiunilor de securitate din casa gazdei dvs. - asigurați-vă că ați blocat corect. Aveți grijă de toate cheile pe care le împrumută. Oferta de a înlocui ceea ce ați folosit.
  • Dacă aveți nevoi speciale dietetice, aduceți-vă propria mâncare. Oferta de a avea grijă de nevoile dvs. dietetice și să fie clar despre ce înseamnă acest lucru prin pregătirea alimentelor.
  • Oferiți întotdeauna să vă ajutați în bucătărie. Să fie lateral în gândirea modalităților de a ajuta. Respectați obiceiurile și alegerile lor, așa cum ați dori să vă respectați în casa dvs.
  • Dacă gazda dvs. oferă să furnizeze transportul dvs., cel puțin plătiți pentru gazul lor. Amintiți-vă, este o mașină de călătorie rotunjită pentru gazdele dvs. atunci când vă ridicați sau vă duceți la un aeroport sau la o stație de autobuz și acest lucru nu ar trebui să fie la cheltuielile dvs. de gazdă.
  • Avertizări

    Nu aduceți un animal de companie, chiar și un animal de companie exterior, fără a cere. Dacă gazda dvs. pare ezitantă când întrebați despre aducerea animalelor de companie, nu o aduceți. Dacă vi se permite să vă aduceți animalul, curățați-vă după el în mod regulat.
  • Înlocuiți tot ce vă deteriorați. Chiar dacă a fost un accident, sunteți responsabil și ar trebui să faceți acest lucru pentru gazda dvs. prin fixarea elementului, înlocuind elementul sau lăsând o decontare monetară. A face acest lucru arată că respectați posesiunile altcuiva. Nu se adresează că poate lăsa amintiri lungi despre această problemă și va ajunge cu siguranță în cercuri de familie sau de prietenie.
  • Dacă nu vă cunoașteți în jurul orașului, cereți-vă gazdă să vă însoțească pe excursii, astfel încât să nu vă pierdeți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar