Cum să curățați o mașină de cafea cuisinart

Pentru a vă menține producția de cafea Cuisinart în cea mai bună stare, ar trebui să o curățați în mod regulat cu unele produse de uz casnic simple. Dacă Cuisinarul dvs. are o opțiune de auto-curățare sau nu, ar trebui Curățați aparatul de cafea în mod regulat de către decalcificarea rezervorului de apă cu oțet și spălând celelalte bucăți ale mașinii cu apă caldă și cu săpun. Cu o curățare și întreținere adecvată, filtrul de cafea Cuisinart trebuie să continue să vă ofere o cafea gustoasă de ani de zile.

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea rezervorului de apă
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 1
1. Decalcificați aparatul de cafea la fiecare 1-6 luni. Dacă utilizați aparatul de cafea mai mult de o dată pe zi, este posibil să aveți nevoie să curățați rezervorul de apă o dată pe lună pentru a decalcifici (elimina apa tare și construirea mineralelor de la) mașină. Dacă o utilizați mai puțin frecvent, puteți aștepta până la 6 luni între curățenie. Oricum, duritatea apei dvs. de la robinet va influența cât de des aveți nevoie pentru a vă curăța mașina. Dacă cafeaua dvs. începe să aibă gust amar sau altfel, poate fi timpul să decalcificați rezervorul.
  • Dacă aveți un buton curat pe Cuisinart, acesta va începe să clipească când aparatul trebuie decalcificat.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 2
    2. Goliți caraful și motivele. Dacă aveți o cafea rămasă în carafe, aruncați-o și clătiți caraful cu apă. Scoateți coșul de la mașină și scoateți orice cafea sau filtre de hârtie.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 3
    3. Umpleți rezervorul de apă cu oțet alb de o parte și 2 părți apă. Amestecați o oțet alb și o apă obișnuită de apă pentru a umple rezervorul la capacitatea sa maximă. Puteți utiliza caraful pentru a măsura și a turna soluția.
  • Cantitatea exactă de oțet și apă pe care o utilizați va depinde de dimensiunea aparatului de cafea. Pentru o mașină de cafea standard de 12 cani, veți avea nevoie de 4 cani de oțet și 8 cești de apă pentru a umple complet rezervorul.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 4
    4. Apăsați butonul Clean dacă aparatul dvs. de cafea are unul. Odată ce lumina curată strălucește, apăsați butonul ON / OFF pentru a începe ciclul. Lumina curată ar trebui să strălucească în mod constant pentru a indica faptul că mașina este în modul curat. Odată ce ciclul este terminat, aparatul ar trebui să emită de 5 ori și să se oprească.
  • Ciclul curat va dura de 2-3 ori mai mare decât preparatul dvs. normal, deoarece mașina va întrerupe între câteva cești pe care le face.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 5
    5. Rulați manual un ciclu de preparare în cazul în care aparatul de cafea nu are o funcție auto-curată. Odată ce ați umplut rezervorul, pur și simplu rotiți aparatul pentru a rula un ciclu, la fel cum ați face o oală regulată de cafea.
  • Pentru o curățare mai profundă, opriți aparatul de cafea de pe mijlocul ciclului de preparare și lăsați-l să stea o oră. Apoi porniți din nou filtrul de cafea și lăsați terminarea ciclului de preparare.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinarart Pasul 6
    6. Repetați ciclul dacă puteți vedea în continuare acumularea în interiorul rezervorului. Un ciclu de amestec de apă de oțet ar trebui să fie suficient pentru a curăța mașina. Cu toate acestea, dacă aveți o mașină de cafea deosebit de murdar, este posibil să aveți nevoie să o executați din nou. Odată ce amestecul de apă de oțet a terminat rularea și mașina sa răcit, inspectați interiorul rezervorului. Dacă rămâne o clădire, lăsați mașina să se răcească complet și apoi să ruleze un alt ciclu cu o soluție proaspătă de oțet și apă.
  • Dacă aparatul dvs. are o caracteristică de auto-curățare, întoarceți mașina din nou după primul ciclu de oțet și apă. Dacă lumina curată continuă să clipească, trebuie să repetați ciclul cu un amestec proaspăt de oțet și apă.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea cuisinart Pasul 7
    7. Rulați un ciclu de apă rece proaspătă la clătire. După terminarea ciclului de preparare, aruncați soluția de apă de oțet de la pot. Apoi lăsați aparatul de cafea și caraful să se răcească ușor, mai ales dacă aveți o oală de sticlă. Apoi umpleți rezervorul de apă cu apă proaspătă simplă (fără oțet). Rulați un alt ciclu de preparare cu numai apă.
  • Pentru a vă asigura că toată oțetul sa clătit, poate doriți să repetați ciclul de două sau trei ori.
  • Metoda 2 din 2:
    Spălarea restului mașinii
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 8
    1. Opriți aparatul de cafea și scoateți-l din perete. Dacă ați folosit recent mașina, lăsați-o să se răcească complet înainte de a scoate bucăți sau începe să-l spele. Cele mai multe mașini vor dura cel puțin 30 de minute pentru a se răcească complet odată ce sunt dezactivate și deconectate, dar unii pot dura mai mult. Testați-vă, atingând ușor partea din spate a mâinii la corpul rezervorului de apă după 30 de minute.
    • Deoarece baza aparatului de cafea include echipamente de încălzire electrică, poate fi periculoasă pentru a obține mașina umedă în timp ce este conectată. Dacă încercați să curățați mașina în timp ce este conectat, ați putea să vă deteriorați aparatul de cafea sau să primiți un șoc urât.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea cuisinart Pasul 9
    2. Scoateți coșul de filtru și carafe. Pe cele mai multe modele Cuisinarart, coșul de filtrare va fi ridicat, fie glisați din mașină. Aruncați orice cafea rămasă din carafă și scoateți orice motor sau filtre din coș.
  • Dacă aveți un model cu un polizor de cafea încorporat, luați și acel coș. Unele modele pot avea, de asemenea, un capac de rezervor detașabil pe care îl puteți decola.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 10
    3. Spălați obiectele detașabile în apă caldă, cu săpun și lăsați-i să se usuce complet. Utilizați un burete, săpun și apă caldă pentru a spăla coșul de filtru, carafe și alte elemente din chiuvetă, la fel cum ați spălat mâncăruri regulate. Evitați utilizarea oricăror de curățare dur sau agenți de spălare, cum ar fi vată de oțel. Clătiți piesele bine și uscați-le înainte de a le plasa înapoi în mașină.
  • Dacă aveți acumularea serioasă pe oricare dintre piesele detașabile, umpleți chiuveta cu mașini de spălat apă caldă și săturați elementele timp de câteva minute înainte de spălare.
  • Alternativ, puteți spăla aceste elemente în partea superioară a mașinii de spălat vase."
  • Odată ce sunt curate, este mai bine să permiteți piesele detașabile să se usuce cu aer, deoarece formele neobișnuite le pot face dificil să se usuce complet cu un prosop.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea cuisinart Pasul 11
    4. Ștergeți corpul aparatului de cafea. În timp ce piesele detașabile se usucă, utilizați o mașină de protecție umedă pentru a curăța restul aparatului de cafea, inclusiv zona de sub locul în care se află coșul de filtru.
  • Dacă aveți un Cuisinart cu un polizor încorporat, aveți grijă să evitați apa de stropire pe motorul de măcinare în timp ce îl curățați. Utilizați doar o mașină de foc umedă.
  • Nu scufundați niciodată unitatea de bază (care conține echipamente electrice) în apă sau în orice alt lichid.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 12
    5. Scoateți petele de pe placa de încălzire folosind săpun și o cârpă umedă. Ștergeți zona în care carafa se află folosind o cârpă umedă și o cantitate mică de săpun de spălat vase. Odată ce ați eliminat petele de cafea încăpățânat, clătiți-l pe Schinoth și ștergeți placa din nou cu apă curată pentru a clăti săpunul.
  • Din nou, asigurați-vă că aparatul de cafea este complet deconectat și răcit înainte de a atinge placa de încălzire.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Cuisinart Pasul 13
    6. Reasamblați filtrul de cafea. Odată ce toate elementele mașinii au fost curățate și permise timp să se usuce complet, puteți pune piesele înapoi împreună. Înlocuiți coșul de filtrare prin reintroducerea sau glisați-o înapoi și plasați carafa înapoi pe placa de încălzire.
  • Dacă aveți un model cu un polizor încorporat, înlocuiți coșul curățat în mașină. Dacă ați eliminat capacele rezervorului sau carafe, nu uitați să puneți și acele spate.
  • Avertizări

    Întotdeauna deconectați aparatul de cafea de pe perete înainte de a curăța aparatul sau eliminați orice piese.
  • Nu scufundați niciodată unitatea de bază (care conține echipamente electrice) în apă sau în orice alt lichid.
  • Evitați să utilizați curățatori dur sau agenți de spălare (cum ar fi vată de oțel) pentru a curăța orice parte a Cuisinart.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea rezervorului de apă

    • oțet alb
    • Apă

    Spălarea restului mașinii

    • Burete și / sau pe foc
    • Detergent de vase
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar