Cum să curățați o rochie de nuntă

Nunta ta este o zi pentru crearea de amintiri, deci vei dori cu siguranta sa te pastrezi rochia ta de mireasa. Puteți spăla cu ușurință rochia pe cont propriu dacă țesătura de rochie de mireasă și căptușeală sunt poliester.Solvenții de curățare uscată nu îndepărtează transpirația și cele mai multe deversare a alimentelor, astfel încât curățarea umedă vă va curăța adesea rochia mai bună decât curățarea uscată.

Pași

Metoda 1 din 3:
Petele de tratare la fața locului
  1. Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 1
1. Efectuați o inspecție amănunțită a rochiei. Priviți peste rochie pentru orice pete, luând în considerare ceea ce constă în pata. Asigurați-vă că aveți consumabilele de curățare pe care le veți avea nevoie.
  • Uitați-vă bine la Hemline. Dacă nu ți-ai ridicat fusta și ți-ai purtat trenul peste tot, ai plecat în ziua nunții tale, trenul tău va fi murdar. Trenurile de rochie de nunta sunt ca marile mari mopuri uscate care curata podelele bisericilor si centrelor de recepție!
  • Inspectați diferitele straturi. Rochii de nunta pot consta din mai mult de un strat de tesatura, asa ca este o idee buna sa te uiti peste fiecare strat pentru orice pete. Inspectarea fiecărui element al rochiei dvs. vă va ajuta să recunoașteți ceea ce trebuie curățat, astfel încât să puteți planifica în consecință.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 2
    2. Testați Cleanerul Spot. Utilizați o removersiune grea (e.G., Pata RX) Cât mai curând posibil, dar înainte de ao folosi pe rochia de nuntă, asigurați-vă că o testați într-o zonă mică pentru a vă asigura că nu ruina țesătura. Alegeți un loc care nu este vizibil și îl testați în acea zonă.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 3
    3. Separați straturile cu un prosop de hârtie. În timp ce curățați o pată pe un strat, puneți o bucată de prosop de hârtie dedesubt, astfel încât pata nu se transferă la acel strat. Prosopul de hârtie ar trebui să absoarbă pete, astfel încât nu se transferă pe o altă parte a rochiei.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 4
    4. Pat pe pată cu rememorarea petelor. Nu frecați îndepărtarea petelor în rochie, deoarece rochia dvs. este fragilă și se poate rupe. În schimb, aplicați removerul de pete, apoi utilizați un prosop umed pentru a împinge ușor de pe pată. Aplicați această metodă la marginile patei.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 5
    5. Uscați rochia. Utilizați un uscător de păr pentru a usca apa de pe rochie. Lăsându-l să se usuce la aer poate crea inele de apă în rochie.
  • Metoda 2 din 3:
    Spălarea rochiei
    1. Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 6
    1. Înmuiați tivul murdar într-o cadă. Păstrați corpul rochiei din apă în timp ce urmați acest pas. Asigurați-vă că cadă este curată și folosește apă caldă și sudsy pentru a vă înmuia cu tivul pentru câteva ore.
    • Lucrați în jurul rochiei, utilizați o periuță de dinți și detergentul lichidului "masaj" Hemline curat. Aveți grijă să nu curățați prea viguros pe dantelă sau în declanșarea și curățați partea inferioară a tivului și a îmbrăcămintei de îmbrăcăminte, de asemenea.
    • Clătiți bine tivul când ați terminat curățați-l.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 7
    2. Curățați corsetul. Rotiți corsetul de rochie în afară și pulverizați căptușeala zonei corsetului (partea care se potrivește pe corpul superior) cu o săpun și o soluție de apă. Utilizați periuța de dinți și detergentul pentru a curăța petele de transpirație care pot apărea în zona Undetrarm.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 8
    3. Curățați straturile separate. Dacă rochia ta are multe straturi de căptușeală în fustă, asigurați-vă că vă uitați peste toate și curățați toate petele pe care le găsiți cu un spot-curat. Acesta este locul în care inspectarea fiecărei zone a rochiei vine la îndemână.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 9
    4. Spot Curățați stratul exterior. Spray orice pete în exteriorul rochiei dvs. cu soluția de pulverizare utilizând periuța de dinți, dacă este necesar. Fiți foarte blând și ștergeți cu atenție materialul. Fii deosebit de atenți la laces și declanșări.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 10
    5. Încercați o îndepărtare mai puternică a petelor. Dacă săpunul și apa nu îndepărtează petele, amestecați o soluție de îndepărtare a petelor, cum ar fi Oxylean® și apă. Așezați zona colorată în soluție pentru a înmuia până când pata dispare. Nu utilizați înălbitor de clor, cum ar fi Clorox, deoarece lasă un film care este foarte dificil de îndepărtat.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 11
    6. Clătiți-vă rochia. Când sunteți mulțumit de curățarea rochiei, umpleți cadă cu apă caldă și plasați întreaga rochie cu atenție în cadă. Rochia în jurul valorii de apă ca săpunuri din procesul de curățare sunt clătite. Lăsați scurgerea apei și apoi umpleți din nou cada și repetați procesul.
  • Urmați această procedură de mai multe ori până când apa este foarte clară fără bule de săpun. Este esențial să obțineți toate soluțiile de săpun și de curățare, s-au clătit din rochie pentru a evita deteriorarea potențială a substanțelor chimice.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 12
    7. Uscați rochia. Rochia ar trebui să fie "linia" uscat, dar nu prin a agățați-l pe un cuier, deoarece greutatea rochiei umede ar putea să o deterioreze. Linia uscați-o în siguranță, plasând un rack de uscare pliabilă (acoperită de vinil) în cadă și atârnând rochia peste ea.
  • Așezați rochia astfel încât greutatea să fie distribuită în mod egal peste rack.
  • De asemenea, puteți plasa un prosop curat într-o incintă de duș, apoi puneți rochia peste prosop. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că plasați niște prosoape pe podea sub rochia de prindere pentru a proteja podeaua.
  • Nu așezați rochia pe lemn gol.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 13
    8. Așezați rochia după ce este uscată. După ce rochia sa uscat timp de mai multe ore, iar cea mai mare parte a apei a picurat, poate fi posibil să atârnați rochia pentru a termina uscarea. Răspândiți cu atenție toate straturile de tul în fustă sau căptușeală și netezi toate ridurile în rochie cât mai mult posibil. Acest lucru va face mai ușor procesul de presare.
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrați-vă rochia
    1. Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 14
    1. Protejați-vă zona de lucru. Răspândiți o foaie curată pe podeaua zonei de lucru pentru a proteja rochia pe măsură ce îl apăsați. Este mai bine dacă utilizați o cârpă de presă curată de foi de bumbac alb sau muslin, cu excepția cazului în care utilizați un fier nou sau proaspăt curățat.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 15
    2. apasa-l. Începeți la partea din spate și la partea inferioară a trenului până când vă simțiți confortabil cu presarea. Luați-vă timpul și utilizați prudență. Când este terminat, sunteți gata să vă păstrați rochia. Vă recomandăm să spălați mai întâi și să vă uscați capacul plăcii de călcat pentru a îndepărta murdăria, amidonul sau dimensionarea.
  • Unde este posibil, apăsați rochia din interior. Dacă aveți o acoperire groasă, cushy, de călcat, sequinele și margelele pot apăsa în ea. Începeți la o temperatură scăzută și măriți-o treptat. Dacă începe să rămână, reduceți imediat căldura.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 16
    3. Păstrați-vă rochia. Îndepărtați-vă rochia de nuntă înainte de ao depozita, și depozitați-o departe de lumina soarelui, deoarece lumina directă a soarelui va provoca galben. Protejați-l de lumină într-un piept fără acid care îl acoperea în hârtie de țesut fără acid. Nu păstrați rochia în plastic sau închideți-o.
  • Imagine intitulată Curățați o rochie de nuntă Pasul 17
    4. Stocați caseta. Puneți cutia în dulapul dvs. sau sub patul dvs. departe de lumină și departe de orice zone cu mucegai sau mucegai. Acum puteți să o scoateți și să o admirați ori de câte ori doriți să vă uitați înapoi în ziua nunții.
  • sfaturi

    Apăsarea mâinii Tulle Nylon poate fi dificilă. Tulle este de obicei nailon, care se topește foarte ușor. Puteți apăsa tulle la temperaturi foarte scăzute, cu o cârpă presantă, dar ar trebui să fiți foarte precauți.
  • Dacă credeți că rochia dvs. va trebui să fie apăsată profesional după curățare, apelați în jur și obțineți un preț pentru jobul. Unele curățătoare uscate se încarcă aproape la fel de mult pentru abur și presarea pe măsură ce fac pentru întreaga slujbă.
  • Dacă rochia dvs. este o organza poliesterică sau tul, luați în considerare numai curățarea la fața locului. Multe organe de poliester și țesături de tul își pierd claritatea după orice fel de curățare.
  • Dacă scopul dvs. este de a economisi bani prin curățarea îmbrăcămintei dvs., asigurați-vă că veți economisi bani înainte de ao face.
  • Utilizați consumabile de conservare a calității muzeului pentru a vă păstra rochia, pe care o puteți găsi la o serie de resurse online.
  • Avertizări

    Curățarea chimică profesională este recomandată pentru țesături de mătase. Mănturile pot fi curățate umede, dar necesită curățători cu experiență ca deteriorarea de mătase ușor.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 1 periuță de dinți
    • Sticlă de pulverizare umplută cu săpun cald, sud și apă
    • Oxy Clean® pentru suc, gem sau pete de vin
    • Opțional: Deviluri de pete carbona® pentru rugină și alte pete (disponibile la magazinele de droguri și discount).
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar