Cum să curățați pantofii de îmbrăcăminte

O pereche strălucitoare de pantofi de rochie poate adăuga o atingere de finisare excelentă la costumul dvs. pentru o nuntă, o noapte în oraș sau chiar o zi la birou.Dirty, Pantofi de îmbrăcăminte în sus, nu au același impact.Din fericire, pantofii de curățare corespunzătoare nu este dincolo de capabilitățile dvs.Ea durează ceva timp, câteva trucuri și variații bazate pe material de încălțăminte, dar și tu poți păstra pantofii de îmbrăcăminte caută minunat.

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea și lustruirea pantofilor din piele
  1. Imagine intitulată Pantofi de rochie curată Pasul 1
1. Periați sau ștergeți murdăria și resturile de suprafață.Utilizați peria de caluri care vine cu multe kituri de curățare a pantofilor sau o altă perie moale.Alternativ, puteți folosi o bucată de pânză curată, moale, fără scame, ca o bandă de tricou vechi.
  • Cu cât faceți mai des această curățare de suprafață de bază - e.G., De fiecare dată când luați pantofii - cu atât va fi mai ușor și restul procesului de curățare va fi.
  • Salvați tricourile vechi pentru curățarea încălțămintei și lustruirea.Vor veni la îndemână adesea.
  • Scoateți dalele de la pantofi înainte de a continua - vor ajunge doar în cale.
  • Imagine intitulată Pantofi de rochie curată Pasul 2
    2. Frecati murdăria incapatanta, scuffs si pete.Ușor umeziți o altă cârpă curată și lucrați într-o cantitate mică de săpun de șa sau de curățare a pantofilor din piele.Frecați încălțămintea ferm, dar nu agresiv.
  • Pentru petele cauzate de sare rutieră, încercați să aplicați un amestec de apă și oțet alb cu o cârpă curată.Deschideți ușor pielea - nu-l saturați cu soluția.
  • Dacă aveți lapte, straturi aglomerate de vechime poloneză pentru a lupta cu, încercați să adăugați un pic de remover polonez (acetonă) la bilele de bumbac și ștergeți ușor.Acest lucru ar trebui să elimine vechiul polonez.
  • Imagine intitulată Pantofi de rochie curată Pasul 3
    3. Hrăniți pielea după lăsarea pantofilor să se usuce.Dați pantofii un pic de timp pentru a usca complet dacă ați utilizat lichide în procesul de curățare, apoi aplicați produsul ales pentru a face pielea mai moale și suplă.Puteți utiliza un balsam de piele, un săpun de șa sau un renovator de ulei (cum ar fi uleiul de nurcă), toate acestea pot fi găsite alături de alte produse de reparare a încălțămintei.
  • Urmați instrucțiunile produsului pentru aplicație, dar amintiți-vă că un pic merge un drum lung, indiferent de ce utilizați.
  • Imagine intitulată Pantofi de rochie curată Pasul 4
    4
    Lustrui pantofii.Alegeți fie o ceară, fie o cremă poloneză sau chiar să începeți cu un strat de cremă urmată mai târziu de ceară.Kiturile de curățare a încălțămintei includ o perie destinată lustruitului, dar o bandă de țesătură veche tricou funcționează destul de bine și.Aplicați o cantitate mică de poloneză la perie sau cârpă și lucrați-o pe pantof cu o mișcare circulară.Este mai bine să adăugați cantități mici de poloneză de mai multe ori decât să vă plimbați prea mult, deci luați-vă timpul.
  • După ce ați terminat aplicarea unui strat de poloneză, aruncați pantofii folosind o cârpă curată și aceeași mișcare circulară.Spălați ceara, ajută la munca în piele și elimină excesul.
  • Dacă doriți să adăugați unul sau mai multe straturi suplimentare de poloneză, lăsați pantofii să se usuce pentru o scurtă perioadă de timp între runde și întotdeauna buff după lustruire.
  • Imagine intitulată Pantofi de rochie curată Pasul 5
    5. Adăugați o "scuipă-strălucire", dacă doriți.Dacă obiectivul dvs. este o strălucire asemănătoare oglinzii pe pantofii dvs., poloneză și buff cel puțin de două ori.Apoi, după ce pantofii se usucă puțin, stropiți câteva picături de apă pe ele și le plac cu cârpa folosită pentru a aplica polonezul.Continuați să repetați acest proces (cu intervale scurte de uscare) pentru a spori în continuare strălucirea.
  • Dacă este posibil, lăsați pantofii să se usuce peste noapte, apoi le dau un bufet final cu o cârpă uscată.
  • Metoda 2 din 2:
    Curățarea altor materiale pentru încălțăminte
    1. Imagine intitulată Pantofi de rochie curată Pasul 6
    1
    Curățați pantofi de căprioară cu instrumente și tehnici speciale.Cumpărați o perie de căprioară și utilizați acest lucru pentru a elimina murdăria și resturile generale cu periaj blând într-o direcție consistentă - care este, nu frecați back-and-futy sau în cercuri.Cu toate acestea, pentru marcajele ciudate, perie mai viguros și mai back-înainte cu peria, apoi ușor într-o direcție.Frecarea unui radieră de piele de piele sau chiar o radieră cu creion regulat pe un marcaj încăpățânat poate ajuta, de asemenea.
    • Dacă trebuie să utilizați apă pentru a curăța o pată încăpățânată (sau pentru a elimina o pată de apă), umeziți întregul pantof ușor și apoi se usucă bine.Când pantoful este uscat, utilizați peria de piele pentru a restabili textura.
    • Aplicați un protector de căprioară spray-on după curățare și pe un program regulat, conform instrucțiunilor produsului.
  • Imagine intitulată Pantofi de rochie curată Pasul 7
    2
    Curățați pantofii din piele netratată diferit de piele tratată.Cele mai multe pantofi de rochie din piele sunt fabricate din piele tratată, dar puteți avea o pereche frumoasă de pantofi de piele netratată sau cizme care au nevoie de curățare.Verificați eticheta de pe pantofi pentru a determina dacă pielea este tratată sau netratată.Pentru fiecare tip de piele, utilizați o perie moale sau o cârpă pentru a șterge ușor murdăria și resturile.
  • Pentru a da piele netratată un sapun curat mai profund, de utilizare.Umeziți o cârpă curată, apoi frecați o cantitate mică de săpun pe ea.Ușor frecați-o pe pantofi, apoi ștergeți spațiile spațiile.Lăsați pantofii să se usuce bine.
  • Protejați pielea netratată cu ulei de nurcă.Aplicați o cantitate mică folosind o cârpă curată, apoi lăsați-o cu o altă cârpă curată.
  • Imagine intitulată Pantofi de rochie curată Pasul 8
    3
    Curățați pantofi de satin cu grija.Pantofii de satin sunt un acompaniament comun pentru uzura formală a femeilor (cum ar fi o rochie de bal sau de nuntă), deoarece acestea pot fi vopsite pentru a se potrivi cu culoarea rochiei.O curățare profundă nu este cu adevărat posibilă cu aceste pantofi delicate, dar puteți elimina resturile minore și scufundarea.
  • Ștergeți pantofii cu o cârpă uscată.
  • Amestecați o cantitate mică de săpun pe bază de ulei cu apă, umeziți o cârpă curată cu amestecul și frecați-o ușor pe întregul pantof.Curățați un pic mai greu (într-o mișcare circulară) pentru mai multe pete încăpățânate sau scuffs.
  • Lăsați pantofii să se usuce peste noapte sau mai mult înainte de a le purta.
  • Re-vopsionarea încălțămintei poate, de asemenea, ajuta la pete sau de estompare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar