Cum să vă dovedească dezastru bugetul

Mulți oameni sunt doar un salariu departe de dezastru. Cheltuielile neașteptate pot lua taxa, mai ales atunci când aveți venituri limitate. La dezastru, bugetul dvs., urmăriți facturile dvs. și controlați cheltuielile. Să mențină asigurarea adecvată și să construiască un fond de urgență, astfel încât, dacă dezastrul grevele veți putea să facă față oricărei furtuni financiare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Urmărirea și controlul cheltuielilor
  1. Imagine intitulată Pay lunar pe o vacanță Pasul 8
1. Utilizați o aplicație de finanțare personală pentru a urmări cheltuielile. Cheltuielile de urmărire pot fi consumatoare de timp. Există o serie de aplicații de finanțe personale pe care le puteți descărca și le puteți conecta la contul dvs. bancar, astfel încât tranzacțiile dvs. să fie importate automat.
  • Căutați online pentru aplicații de finanțe personale și comparați caracteristicile lor pentru a găsi cel care va potrivi cel mai bine nevoilor dvs. Unele sunt gratuite, în timp ce altele necesită un abonament lunar.
  • Încă veți mai trebui să treceți prin tranzacții și să vă asigurați că sunt clasificați corect, dar conectarea contului dvs. bancar vă economisește lucrarea grunt de a fi nevoie de a introduce totul manual.
  • Utilizați informațiile despre banii pe care îi cheltuiți de fapt pentru a vă reconcilia bugetul cel puțin o dată pe lună. Prin compararea cifrelor dvs. bugete la ceea ce ați cheltuit efectiv, puteți determina care categorii trebuie ajustate.
  • Imaginea intitulată Pregătiți un buget Pasul 10
    2. Estimați venitul conservator. Când vă creați bugetul, bazați-l pe cel mai mic venit pe care l-ați putea face într-o lună. Acest lucru ar trebui să fie net, sau să ia acasă, venituri după ce toate taxele au fost plătite.
  • Este posibil să vă puteți configura conturile astfel încât numai valoarea bugetară a veniturilor să fie depusă și orice extra este automat pus în economie.
  • Dacă aveți mai multe surse de venit, listați fiecare sursă separat pe bugetul dvs. și apoi să le totalți împreună. Nu includeți veniturile pe care nu intenționați să le utilizați pentru bugetarea gospodăriilor, cum ar fi sprijinul pentru copii.
  • Imaginea intitulată Faceți propriile dvs. impozite Pasul 18
    3. Alocați venitul dvs. în rândul categoriilor de cheltuieli. Pentru a crea un buget, doriți să plasați cheltuielile dvs. într-una din cele cinci categorii de bază: locuințe, transport, datorii, economii și cheltuieli discreționare.
  • În mod ideal, locuințele ar trebui să preia aproximativ 30% din bugetul dvs. și transportul în jur de 20%. Aceste facturi și cheltuieli ar trebui să fie de maximum 50% din venitul dvs.
  • Alocați nu mai mult de 20% din venitul dvs. pentru rambursarea datoriilor (care nu includ ipoteca sau plățile dvs. de mașini). Dacă plățile minime pentru datoriile dvs. ajung la mai mult de 20% din venitul dvs. lunar, discutați cu un consilier de credit.
  • Imagine intitulată Economisiți bani pentru adolescenți Pasul 2
    4. Încercați metoda plicului. Dacă aveți probleme la controlul cheltuielilor, metoda plicului vă poate ajuta să vă urmăriți și să rămâneți în cadrul bugetului dvs. Încercați-l timp de o lună dacă vă găsiți că continuați să vă suflați bugetul.
  • Obțineți un plic pentru fiecare categorie de cheltuieli și scrieți suma de bani pe care ați bugetat-o ​​în buget pentru acea categorie din exteriorul plicului.
  • Puteți încerca să mergeți în numerar complet, astfel încât să puteți vedea de fapt banii petrecuți în fiecare categorie, dar dacă plătiți o mulțime de facturi online, acest lucru poate să nu fie posibil. În acest caz, pur și simplu păstrați o înregistrare a tranzacțiilor în acea categorie în plic.
  • La sfârșitul lunii, vezi ce plicuri au bani rămași în ele. Dacă ați apărut în alte categorii, puteți muta banii în jur. Acest lucru vă arată cum trebuie să vă ajustați bugetul.
  • Imaginea intitulată Pregătiți un buget Pasul 6
    5. Plătește datorii de interes mare. Datoriile de mare interes pot ajunge să vă costă o mulțime de bani pe termen lung, mai ales dacă plătiți doar plata minimă în fiecare lună. Prioritizați-vă datoriile și plătiți mai întâi cele cu cea mai mare rată a dobânzii.
  • Nu puteți dovedi la dezastru bugetul dvs. fără a obține controlul asupra datoriilor dvs. Dacă se întâmplă ceva, plățile și penalitățile pierdute pot fi adăugate rapid.
  • De exemplu, să presupunem că aveți trei carduri de credit și aveți 300 de dolari pe lună pe care le puteți dedica plăților cu carduri de credit. Să facă plata minimă pe cele două cu cele mai mici rate ale dobânzii și să dedice restul banilor la cea cu cea mai mare rată până când l-ați plătit.
  • Imaginea intitulată se distrează la domiciliu într-o noapte de sâmbătă Pasul 18
    6. Luați un inventar detaliat la domiciliu. Inventarul dvs. de origine vă poate ajuta să vă controlați cheltuielile și este esențial pentru asigurarea proprietarului dvs. sau a chiriei. Luați timp la inventar și fotografiați posesiunile dvs. și păstrați o copie a documentului undeva în afara site-ului.
  • De exemplu, puteți salva o copie digitală pe un server de nor sau trimiteți-l la un prieten sau unui prieten sau unul iubit.
  • Includeți fotografii ale proprietății dvs. împreună cu o descriere detaliată, inclusiv în anul pe care l-ați cumpărat (în cele mai bune reculecție). Pentru electronice și aparate, includeți numărul, numărul modelului și numărul de serie dacă există unul.
  • Imagine intitulată Cumpărați asigurări de afaceri mici Pasul 5
    7. Examinați-vă acoperirea de asigurare în fiecare an. Costurile se ridică de la an la an, iar ceea ce părea o cantitate adecvată de acoperire de asigurare atunci când ați achiziționat pentru prima dată politica dvs. nu mai poate fi suficientă.
  • Dacă dezastrul greve și nu aveți o acoperire de asigurare adecvată, puteți constata că bugetul dvs. este suflat sau că nu puteți înlocui ceva important.
  • De asemenea, doriți să vă asigurați că dacă trebuie să depuneți o cerere, deductibilă este o sumă suficient de scăzută încât să o plătiți fără a fi nevoie să luați bani menite să meargă în altă parte.
  • Metoda 2 din 3:
    Construirea unui fond de urgență
    1. Imagine intitulată Pension Rich Pasul 8
    1. Total cheltuielile dvs. critice de viață. În cazul unui dezastru natural sau financiar, trebuie să aveți suficienți bani salvați, astfel încât să puteți plăti în continuare facturile și alte cheltuieli. Notați tot ceea ce cheltuiți bani într-o lună obișnuită, cum ar fi chiria, alimentele sau plata mașinilor.
    • Includeți plăți minime pe care ar trebui să le efectuați pe orice carduri de credit, cu excepția cazului în care cardurile dvs. au un fel de protecție de urgență care vă va permite să săriți plățile în caz de dezastru.
    • De asemenea, doriți să luați în considerare deductibilele de asigurare. În plus față de cheltuielile lunare, includeți suma fiecăruia dintre deductiile dvs. de asigurare în fondul dvs. de urgență.
    • Nu includeți lucruri precum impozitele sau 401 (k) economii.
  • Imagine intitulată Fiți datoria Free Pasul 8
    2. Deschideți un cont de economii. Doriți să vă păstrați fondul de urgență separat de ceilalți banii, astfel încât să nu vă epuizați accidental. Asigurați-vă că deschideți un cont care ar fi disponibil pentru dvs. în cazul unei situații de urgență.
  • Nu doriți să vă păstrați fondul de urgență într-o bancă online, deoarece în anumite situații, cum ar fi dezastrele naturale, este posibil să nu vă puteți accesa contul. Acest lucru este valabil și cu dezastrele financiare, cum ar fi identificarea furtului, când vă puteți găsi blocat din conturile dvs.
  • Căutați un cont cu o bancă care are o locație de cărămidă și mortar în apropierea dvs. Veți avea șanse mai mari de a vă putea accesa fondurile în caz de urgență.
  • Imagine intitulată Salvare pentru o mașină Pasul 10
    3. Aranjați depozitele automate. În timp ce încă mai construiești fondul de urgență, veți dori cât mai mult din venitul dvs. posibil pentru a intra în acest cont, astfel încât să îl puteți finanța cât mai repede posibil. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este cu depozitele automate.
  • De exemplu, să presupunem că bugetul dvs. se bazează pe câștigarea a 500 de dolari pe săptămână. Cu toate acestea, cele mai multe săptămâni aduceți acasă între 600 și 700 de dolari. Transferarea sumei de peste 500 de dolari în fondul dvs. de urgență vă va ajuta să economisiți banii mai repede.
  • Depozitele automate sunt mai ușoare dacă deschideți contul Fondului de urgență în aceeași bancă ca și contul dvs. de verificare, dar se poate face chiar dacă contul dvs. este într-o altă bancă. Discutați cu un reprezentant al serviciului pentru clienți la banca dvs.
  • Imagine intitulată Salvare pentru o mașină Pasul 7
    4. Salvați suficient pentru a vă acoperi cheltuielile timp de 3-6 luni. Dacă dezastrul greve, trebuie să puteți avea grijă de tine în timp ce vă întoarceți pe picioarele voastre. Dacă știți că cheltuielile de viață vor fi acoperite de câteva luni, vă poate oferi pacea minții de care aveți nevoie pentru a obține lucrurile sortate.
  • Revedeți suma în fondul dvs. de urgență în fiecare an sau ori de câte ori aveți o schimbare drastică a cheltuielilor.
  • De exemplu, dacă chiria crește cu 200 de dolari, ar trebui să adăugați un total de 1200 USD la fondul dvs. de urgență dacă este destinat să acopere cheltuielile de șase luni.
  • Poate fi greu să găsești camera în bugetul dvs. pentru a începe un fond de economii, mai ales dacă trăiești Paycheck-to-Paycheck. Cu toate acestea, dacă vă așezați și vă evaluați sincer bugetul, veți găsi probabil câteva zone în care puteți relua cheltuielile.
  • Imagine intitulată Pension Rich Pas 1
    5. Începeți mici. Păstrarea cheltuielilor de șase luni poate fi acoperită pentru dvs. în acest moment în viața dvs., mai ales dacă aveți venituri limitate sau încercați să plătiți o mulțime de datorii. Dacă nu vă puteți angaja la o cheltuială completă de șase luni, chiar și o lună este mai bună decât nimic.
  • Având un fond de urgență care acoperă numai cheltuielile dvs. timp de o lună, nu va dovedi la dezastru bugetul dvs., dar vă va oferi suficient timp pentru a reevalua și a prioritiza lucrurile.
  • Metoda 3 din 3:
    Asigurarea documentelor și a informațiilor
    1. Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 13
    1. Adunați documente importante. În cazul unui dezastru, veți avea nevoie de identitate originală și de documente juridice pentru a vă restabili identitatea și pentru a obține acces la servicii și asistență.
    • Cărți de identitate guvernamentale, pașapoarte, certificate de naștere și altele asemenea ar trebui păstrate împreună într-un loc sigur.
    • De asemenea, trebuie să protejați documentele de proprietate, cum ar fi fapte și titluri. Păstrați o listă de informații financiare importante, cum ar fi numerele de cont, de-a lungul numelui de utilizator și parole pentru accesul la contul online.
  • Imagine intitulată Notarizarea unui document Pasul 3
    2. Faceți copii digitale ale documentelor importante. Pentru unele documente de identitate, veți avea nevoie de original. Cu toate acestea, o mare parte din informație poate fi salvată într-un fișier digital, astfel încât să îl puteți accesa în caz de dezastru.
  • Includeți informații despre conturile dvs., inclusiv numărul contului fondului dvs. de urgență.
  • Faceți mai multe copii și păstrați-le în mai multe locuri, astfel încât dvs. sau cineva apropiat de dvs. are întotdeauna acces. De exemplu, ați putea pune informațiile despre mai multe unități de bază și păstrați una la domiciliu, una în mașină și una la biroul dvs. Dacă se întâmplă ceva cu oricare dintre aceste locații, va fi încă o copie în altă parte.
  • Cel puțin un prieten apropiat sau membru de familie ar trebui să știe despre existența fișierelor digitale și să știe cum să le acceseze dacă sunteți incapabili. Astfel știți că dacă se întâmplă ceva, facturile dvs. vor fi plătite în continuare.
  • Imaginea intitulată Notarizarea unui document Pasul 16
    3. Construiți un kit financiar de urgență cu informații importante. Puteți lua-o de acord că aveți acces la anumite documente, informații și conturi. Dar unele dezastre vă pot lăsa blocate și nu pot accesa resursele pe care le aveți.
  • Un kit financiar de urgență include informațiile de care va trebui să vă accesați fondurile cât mai ușor posibil în cazul unui dezastru.
  • Includeți informații despre gospodăria dvs., inclusiv numele și vârstele tuturor celor care trăiesc cu dvs. Păstrați o listă de nume și numere de telefon care sunt contacte importante în caz de urgență, inclusiv spitale locale, incendii și salvare și aplicarea legii.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru burse Pasul 12
    4. Stocați documente importante într-un seif sau în afara site-ului. În mod ideal, veți dori să aveți un seif pentru documente importante din casa dvs., care este rezistentă la foc și rezistentă la apă. De asemenea, aveți nevoie de copii în altă parte, deoarece nimic nu este 100% sigur.
  • Dacă aveți un avocat care păstrează copii ale voinței dvs. sau al altor documente juridice importante, le-ați păstrat și copii ale informațiilor financiare.
  • De asemenea, puteți utiliza un seif la bancă sau la un oficiu poștal local. Păstrați cheile pe dvs. și asigurați-vă că cel puțin un prieten apropiat sau membru de familie are și o cheie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar