Cum să obțineți apă de urgență de la un încălzitor de apă

Un încălzitor tipic de apă de acasă poate furniza între 30 și 60 de galoane de apă potabilă curată în timpul unui dezastru. Uraganele, inundațiile, cutremurele și alte întreruperile de alimentare vă pot împiedica să aveți multe lucruri, dar apă de băut curată nu ar trebui să fie una dintre ele. Pentru a recupera niște apă potabilă curată de la încălzitorul de apă și pentru a atinge MacGyverul dvs. interior, acesta este ceea ce va trebui să faceți.

Pași

Metoda 1 din 2:
Obținerea apei potabile din încălzitorul de apă
  1. Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de apă de la un încălzitor de apă Pasul 1
1. Opriți energia electrică sau gazul la încălzitorul de apă. Opriți întrerupătorul de circuit pentru încălzitoarele electrice de apă sau închideți supapa de gaz pentru tipurile de gaze naturale și propan. Dacă alimentarea este încă aprinsă atunci când rezervorul este gol, rezervorul dvs. va susține aproape sigur daune semnificative. Majoritatea încălzitoarelor electrice de apă din aplicații rezidențiale sunt de 208/240 volți și furnizate de un întrerupător cu circuit dublu sau două siguranțe evaluate la 30 de amperi.
  • Unele supape de gaz au un buton de control termostatic orientat spre înainte. "Off-pilot - on" Butonul de alimentare cu gaz este situat pe partea superioară, între butonul roșu de interblocare negru "apasa butonul" ignitor. Pur și simplu rotiți butonul de sus de la "Pe" la "Off" Poziția de a opri fluxul de gaz la arzător.
  • Unele încălzitoare electrice de încredere au întreruptoare cu dublu poli de circuit Amp. Comutați întrerupătorul de circuit din "Pe" Poziția la "Off."Odată, nu există nici un pericol de deteriorare a elementelor de încălzire.
  • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de apă de la un încălzitor de apă Pasul 2
    2. Păstrați curățenia apei din rezervor prin închiderea supapei de alimentare în rezervor. Când serviciul de apă este restabilit, departamentul de apă va fi de pompare a apei care ar putea fi contaminate. Acest lucru va fi bine de utilizat pentru spălarea toaletelor și pentru gătit, dar nu pentru băut.
  • Determinați dacă aveți de-a face cu o supapă cu bile sau o supapă de poartă. Spre deosebire de un mâner tradițional de supapă, care trebuie să fie transformat complet de mai multe ori pentru a opri, un mâner cu supapă cu bile este rotit doar o întoarcere de 1/4 între pozițiile complete și oprite.
  • Dacă au fost instalate în schimb, supapele tradiționale de porți, având în vedere că culoarea mânerului nu garantează o asociere cu temperatura apei din țeavă.
  • Imaginea intitulată obține apă de urgență de apă potabilă dintr-un încălzitor de apă Pasul 3
    3. Găsiți supapa din partea de jos a rezervorului pentru a se scurge. Aici va veni apa dvs. curată de băut. Mulți supape de încălzire cu apă au un conector pentru a găti un furtun de grădină la supapa de scurgere. Un scurt 3 picior (0.9 m) Lungimea furtunului de grădină va face mai ușoară colecția apei. Un furtun de alimentare al mașinii de spălat este lungimea perfectă și este disponibilă în multe case.Conectați furtunul și deschideți pe scurt supapa pentru a spăla orice resturi care pot fi colectate în supapă.Asigurați-vă că scurgerea, furtunul și recipientul sunt curate înainte de a le utiliza.
  • Firele sunt de obicei furnizate pentru a conecta un furtun obișnuit de grădină (sau un furtun de alimentare de spălare).Unele supape de poartă nu au un mâner tradițional, ci mai degrabă un slot la capătul tijei în care un mâner ar atașa în mod normal.Slotul permite funcționarea cu o șurubelniță sau o monedă.Lucrați ușor supapa, deoarece aceste supape sunt rareori utilizate mai mult de o dată sau de două ori pe an în condiții normale de serviciu și pot fi deteriorate dacă sunt forțate.
  • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de apă de la un încălzitor de apă Pasul 4
    4. Porniți apa caldă din orice robinet din casă. Pentru ca apa să fie drenată din rezervor, trebuie să permiteți ca aerul să intre în ea. Acest lucru este ușor de făcut prin deschiderea oricărei robinete cu apă caldă în clădire, cum ar fi bucătăria sau chiuveta de baie.Când fie robinetul este deschis, se poate auzi un sunet de aspirație ori de câte ori apa este extrasă din supapa de evacuare a încălzitorului de apă și este normală.
  • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de apă de la un încălzitor de apă Pasul 5
    5. Îndepărtați orice sediment care a fost colectat în partea de jos a încălzitorului de apă. Încălzitoarele de apă sunt notorii pentru captarea sedimentelor. Sedimentul mai greu decât apa se scufundă și se colectează în partea de jos a rezervorului, deoarece apa caldă este trasă din partea superioară a rezervorului, mai degrabă decât partea inferioară. Dacă aveți sediment în apa de băut, lăsați-o să stea o perioadă de timp pentru a lăsa să se stabilească fundul recipientului.
  • Sedimentul mineral tipic care sa stabilit în apa caldă este, de obicei, inofensiv, dar dacă încălzitorul dvs. are un anod de aluminiu, poate exista o mulțime de produse secundare de la aluminiu de la aluminiu pe fundul rezervorului.
  • Mulți oameni cred în mod eronat că rezervorul este fabricat din sticlă (sau o altă substanță inertă).Nu este.Interiorul rezervorului va fi probabil căptușită cu sticlă pentru a preveni coroziunea, deoarece coroziunea este principala cauză a insuficienței încălzitorului de apă.Nu există nici un pericol de gătit sau consumând apă care a fost conținută într-un încălzitor de apă.
  • Metoda 2 din 2:
    Alte considerații practice
    1. Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de apă de la un încălzitor de apă Pasul 6
    1. Deși apa dintr-un încălzitor de apă este considerată sigură pentru a bea, ia în considerare purificarea sau filtrarea acestuia înainte de a bea. Deși probabil că este bine să beți apă de la încălzire în timpul unei urgențe, este mai bine să fii în siguranță. Puteți purifica apa prin fierbere sau folosind iod sau înălbitor în cantități foarte mici. Poti Filtrați apă Într-o situație de urgență prin agenți de filtrare stratificați unul peste celălalt.
  • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de apă de la un încălzitor de apă Pasul 7
    2. Luați în considerare serios înlocuirea supapei originale de pe încălzitorul de apă cu un ansamblu de scurgere a valvei cu bile. Supapele din fabrică nu au o cale dreaptă și au orificii mici. În zonele cu apă tare, acestea pot înfunda cu ușurință acumularea de sedimente și apoi nu va curge apă din rezervor.
  • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de apă de la un încălzitor de apă Pasul 8
    3. În caz de urgență, luați în considerare alte opțiuni pentru apa potabilă. Dacă nu puteți, din orice motiv, accesați încălzitorul de apă într-o situație de urgență, nu vă panică. Ar trebui să aveți o mulțime de alte opțiuni. Luați în considerare aceste lucruri pentru a ajunge la apă potabilă:
  • Posibile surse interioare de apă:
  • Lichid din conserve de fructe și legume
  • Apă din rezervorul de toaletă (nu castronul de toaletă), cu excepția cazului în care a fost tratat chimic cu curățătorii de toaletă
  • Apă din cuburi de gheață topită
  • Posibile surse în aer liber de apă:
  • Apă de la A Sistemul de colectare a apei de ploaie.
  • Apă din râuri, aburi, arcuri și alte corpuri în mișcare de apă
  • Apă din iazuri, baraje și lacuri
  • sfaturi

    Este o idee bună să spălați puțină apă din partea inferioară a rezervorului o dată sau de două ori pe an. Sedimentul poate colecta pe fundul rezervorului. Drenarea unei apă sub presiune va curăța sedimentul.
  • Înainte de hit-urile de dezastru, marca ce supapă este pentru alimentarea cu apă. Rulați o apă caldă din orice chiuvetă. Du-te înapoi la rezervorul de apă caldă și simți cele două țevi atașate la ea. Linia de alimentare va fi cea mai rece. Cumva marchează supapa ca "livra". Aceasta va fi cea care va închide în caz de urgență, astfel încât apa contaminată să nu intre în rezervor în timp ce scurgeți apa de băut curată care este stocată în el.
  • A "fără rezervoare" încălzitorul de apă nu va oferi această sursă de apă potabilă.Sistemele fără rezervoare oferă apă încălzită dintr-o conductă înfășurată situată într-un cuptor.Apa care este trecută prin conducta înfășurată este încălzită rapid și disponibilă pentru utilizare imediată.Nu există nicio depozitare a apei încălzite - prin urmare, termenul "fără rezervoare".
  • Au întotdeauna cel puțin câteva galoane de apă potabilă la îndemână.Creșteți această sumă în anticiparea vremii severe.Înlocuiți apa care a fost stocată mai mult de un an sau cu apă proaspătă.
  • Avertizări

    Lăsați rezervorul să se umple înainte de restabilirea puterii la încălzitorul de apă. Deschideți supapa de alimentare și așteptați ca apa să funcționeze din robinetul deschis de apă caldă.
  • Opriți mai întâi sursa de alimentare la rezervor. Chiar dacă există o întrerupere a alimentării, trebuie să deconectați, opriți întrerupătorul de circuit sau închideți mai întâi supapa de gaz.
  • Asigurați-vă că apa a avut timp să se răcească înainte de a deschide supapele de pe încălzitorul de apă!
  • Dacă locuiți într-un apartament, contactați mai întâi conducerea.
  • Asigurați-vă că apa din interiorul încălzitorului de apă nu este apă moale.Poate conține exces de sodiu (cu cât este mai greu alimentarea cu apă, cu atât mai multă sodiu este utilizat pentru a-l înmuia), ceea ce nu este recomandat pentru cei cu anumite preocupări de sănătate (cum ar fi hipertensiunea arterială, boala cardiovasculară sau renală). Dacă nu aveți un balsam de apă...Ești bun să folosești apa în interiorul încălzitorului ca normal!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lanternă pentru a găsi întrerupătorul de circuit, dop și supape dacă este întunecată
    • Un furtun de apă scurtă pentru a scurge apa din rezervor. Furtunul de alimentare pentru o mașină de spălat este perfect.
    • O șurubelniță sau o monedă, pentru a acționa supapa de drenaj
    • O tavă superficială care se potrivește sub supapă pentru a colecta apa în. Dacă aveți un furtun scurt, puteți folosi ghivece de gătit, găleată curată, guguri goale de plastic galon, și sticle de apă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar