Cum să verificați dacă o companie este autentică

Escrocherii sunt un aspect nefericit al lumii în care trăim. Deși este acum ușor să faceți cumpărături cu un singur clic pe un mouse, există, de asemenea, un risc crescut ca informațiile dvs. personale să fie exploatate de întreprinderi fără scrupule.O companie poate părea autentică, dar în realitate s-ar putea dovedi a fi o înșelătorie. Din fericire, există câteva lucruri care pot arunca un steag roșu și vă pot ajuta să vă împiedicați să furnizați informații sensibile și personale la artiștii înșelători.

Pași

Metoda 1 din 3:
Revizuirea site-ului unui site pentru a determina legitimitatea
  1. Imagine denumită verificarea dacă o companie este autentică pas 1
1. Verificați site-ul companiei pentru un număr de telefon legitim și adresa. Dacă nu există nicio modalitate de a contacta această companie offline, acest lucru poate fi un steag roșu pe care afacerea nu este legitimă. Deoarece e-mailurile și numele de domenii sunt ușor de obținut, având o adresă de e-mail nu este la fel de de încredere ca informațiile de contact offline.
  • Amintiți-vă că ambele numere de telefon și adrese sunt acum foarte ușor de falsificat. Există o întreagă industrie în furnizarea de coduri de zonă falsă și 800 de numere. Chiar și Google face acest lucru, deci numerele de telefon nu mai sunt un semn al unei companii reale. Înainte de a face afaceri, sunați la Camera de Comerț locală asociată adresei și vedeți dacă acestea sunt o companie reală de cărămidă și mortar, sau pur și simplu o companie de referință pe Internet cu o adresă falsă.
  • Căutați în alte orașe pentru a vedea dacă o presupunere "afacere locală" utilizează același site pentru operațiunile din alte localități. Ar trebui să fiți atenți dacă găsiți aceeași pagină de afaceri asediată fiind folosită pentru o altă locație. De obicei, aceste pagini web de afaceri false copiate sunt folosite în multe orașe și sunt doar șabloane copiate. Mulți au spart hyperlink-uri pentru imagini și link-uri, care este un sfat care poate fi o pagină de afaceri Phyishing Phyeshing.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o companie este autentică Pasul 2
    2. Răsfoiți site-ul web al companiei pentru discrepanțe și indicatori de profesionalism. Dacă un site spune un lucru într-un singur loc și apoi se contrazice într-un alt loc, acesta este un steag roșu pe care afacerea nu este coordonat și poate fi o înșelătorie care a fost aruncată în grabă împreună. Dacă site-ul este neprofesional (de exemplu, există imagini furate și numeroase erori de ortografie), acest lucru arată că puțin gândirea sau îngrijirea a fost pusă în crearea site-ului, care ar putea indica a "se îmbogăți rapid" înșelătorie.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o companie este autentică Pasul 3
    3. Examinați paginile de politică ale site-ului web. Companiile legitime vor avea aproape întotdeauna termeni de utilizare sau termeni și condiții, precum și pagini de politică de confidențialitate. Dacă au termeni și politici de confidențialitate, citiți prin intermediul limbajului cu atenție suspect suspicios.
  • Imagine intitulată Verifică dacă o companie este autentică Pasul 4
    4. Căutați un conținut decent. Site-urile de afaceri false, de obicei, nu au prea mult conținut pe site-urile lor și, de obicei, au o mulțime de companii legitime și logo-urile BBB pe site-ul lor pentru a vă înșela în încredere. Un tip de tip "mare" sunt fotografii stoc sau nu există fotografii ale clădirii, angajaților sau produselor companiei. Evitați compania dacă tot ce vedeți sunt fotografii stoc ale produsului așa-numitului, care este unul dintre cele mai ușoare moduri de a observa o afacere web falsă!
  • Imagine intitulată Verifică dacă o companie este autentică Pasul 5
    5. Luați în considerare modul în care compania acceptă plăți. Este un steag roșu atunci când site-ul unei companii spune că acceptă doar plăți prin metode nesigure sau umbrite, cum ar fi doar prin cec de hârtie sau în numerar. Acest lucru se datorează faptului că PayPal și alți furnizori secundari de plată electronică sunt adesea considerați cea mai sigură metodă de plată a întreprinderilor online. Uitați-vă la metodele de plată care vă vor permite să vă aduceți banii înapoi dacă lucrurile sunt acru și nu necesită eliberarea de informații personale inutile.
  • Metoda 2 din 3:
    Determinarea legitimității prin înregistrarea afacerilor și prin alte documente
    1. Imagine intitulată Verificați dacă o companie este autentică Pasul 6
    1. Faceți o vizită la locația companiei de cărămidă și mortar. Există și alte modalități pe lângă utilizarea internetului pentru a determina dacă o afacere este legitimă sau nu. Puteți învăța multe despre o afacere prin simpla vizitare a locației sale de cărămidă și mortar. Vizita dvs. vă poate permite să comunicați direct cu managementul și proprietatea pentru a determina legitimitatea.
    • Întreprinderile comerciale și / sau de specialitate ar trebui să aibă permisiunile, licențele și documentele de înregistrare aprobate relevante pe afișaj pentru clienți. Dacă da, verificați și asigurați-vă că aceste certificări afișate sunt actualizate.
    • Restaurantele ar trebui să aibă o documentație relevantă cerută de Departamentul local de sănătate și de salubritate afișate în mod clar pe perete. În mod obișnuit, acest tip de documentație oferă afacerea cu un grad, iar prezența unei astfel de documente indică legitimitatea restaurantului.
  • Imagine denumită verificarea dacă o companie este autentică Pasul 7
    2
    Verificați datele de înregistrare Pentru site-ul companiei. Puteți găsi uneori numele și informațiile pentru persoana care a înregistrat site-ul web, pe care doriți să îl utilizați pentru cercetări ulterioare. Determinați când site-ul a fost creat și când va expira. Dacă a fost creat recent și va expira în curând, acest lucru poate să indice site-ul web fiind o acoperire temporară pentru o înșelătorie.
  • Corporația Internațională pentru numele și numerele desemnate (ICANN) Oferă autorizație de înregistrare pentru multe nume de domenii site-uri web și este o resursă excelentă pentru a determina cine este proprietarul actual al site-ului de afaceri pe care îl cercetați.
  • Imagine denumită verificarea dacă o companie este autentică Pasul 8
    3. Cercetarea dacă afacerea a înregistrat oficial la autoritățile locale, de stat sau federale. Întreprinderile care operează ca LLC, corporații sau alte vehicule oficiale de entitate de afaceri sunt obligați să se înregistreze la secretarul de stat în care funcționează. În mod similar, întreprinderile care plătesc salarii angajaților sunt desemnați numărul de identificare al angajatorului de stat și federal. O afacere este listată pe o listă de stat sau federală arată că sunt probabil o afacere de renume.
  • Examinați site-ul web al afacerii sau materialele promoționale pentru a vedea dacă folosesc frazele "LLC", "Inc", "corp", în numele lor oficial al afacerii lor.Dacă da, ar trebui să puteți verifica secretarul site-urilor de stat pentru a determina dacă societatea este înregistrată în mod corespunzător și, astfel, are dreptul de a utiliza denumirea specifică a entității de afaceri în numele lor.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o companie este autentică Pasul 9
    4. Verifică Bu un Birou de afaceri mai bun. Biroul de afaceri mai bun (BBB) ​​are sucursale locale și naționale care se angajează să ofere consumatorilor informații relevante și utile privind întreprinderile care operează în cadrul comunităților lor. Site-ul BBB vă permite să căutați anumite nume de afaceri și oferă, de asemenea, informații generale privind tendințele înșelătoare și fraudă.
  • O lipsă de listare pe BBB nu înseamnă automat că afacerea este o înșelătorie. De fapt, unele pagini de listare BBB au devenit un loc în care consumatorii pot vizita în mod liber plângerile legate de natura frauduloasă a unei afaceri, precum și de înșelătoriile din trecut care au avut loc.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o companie este autentică Pasul 10
    5. Utilizați organizațiile din industrie pentru a determina legitimitatea. Unele industrii au organisme de reglementare pe care sunt obligate să se înregistreze pentru a menține licențele și certificările relevante. Organizațiile din industria locală și națională pot furniza publicului informații relevante despre "membrii săi și întreprinderile specifice care au înregistrat cu succes la Organizația Industriei. .
  • Imagine denumită verificarea dacă o companie este autentică Pasul 11
    6. Utilizați un raport de credit al companiei pentru a verifica legitimitatea unei companii. Folosirea unui serviciu de credit de credit poate permite determinarea unei companii:
  • Scor de credit
  • Detalii de contact
  • Performanta financiara
  • Guvernare / structură de conducere
  • Numărul de ani în funcțiune
  • Judecătorii legale anterioare au fost aduse împotriva companiei
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea recenziilor clienților pentru a determina legitimitatea
    1. Imagine denumită verificarea dacă o companie este autentică Pasul 12
    1. Utilizați Google pentru a căuta numele companiei. Puteți localiza recenzii și alte informații despre companie și dacă este o înșelătorie sau nu. Dacă nu vedeți nimic, încercați termenul de căutare: "[Numele companiei] Înșelătorie", și vezi dacă rezultatele se întorc în acest fel. Deși este posibil să manipuleze o prezență online pozitivă, feedback-ul rău este mai greu de ascuns.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o companie este autentică Pasul 13
    2. Verificați comentariile clienților companiei despre platformele de revizuire a consumatorilor. Spre deosebire de blogurile personale, platformele de revizuire a consumatorilor reflectă opinia diferiților clienți și oferă, de obicei, o viziune nefiltrată a fiabilității globale a unei companii. Platformele de revizuire a consumatorilor de încredere nu vor cenzura revizuirile în nici un fel și vor lupta împotriva deplasării unor recenzii false.
  • Imagine intitulată Verificați dacă o companie este autentică Pasul 14
    3. Adresați-vă prietenilor despre experiențele lor trecute cu compania. Unele dintre cele mai bune resurse de revizuire sunt persoanele cu care locuiți, lucrați sau jucați cu. Luați timp pentru a vă întreba prietenii și familia dacă au o experiență cu compania pe care o cercetați și dacă experiența lor a fost satisfăcătoare sau în afara ordinii obișnuite.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Nu plătiți niciodată pe cei pe care nu aveți o relație preexistentă cu sistemele de transfer de fire, cum ar fi MoneyGram, Western Union sau alte companii. Aceasta este o înșelătorie foarte frecventă folosită de cei care operează în străinătate, deoarece pot ridica banii din mai multe locații din întreaga lume. De asemenea, nu există nici o modalitate de a inversa aceste tranzacții odată ce victima își dă seama că au fost înșelați.
  • Opțiunea cea mai bună este de a efectua plăți prin PayPal sau prin alte sisteme de plată certificate și sigure și electronice. În acest fel nu trebuie să oferiți informații personale sensibile și confidențiale direct vânzătorului. În schimb, aceste informații ar trebui să fie furnizate numai intermediarilor de plăți terță parte certificate, pentru a crea o traseu de hârtie a tranzacției și, de asemenea, pentru a se asigura că vânzătorul a fost certificat corespunzător și verificat.
  • sfaturi

    Când căutați recenzii, fiți inteligenți despre ale căror recenzii aveți încredere. Unii oameni nu respectă toate instrucțiunile pe care trebuiau să le presupunem, sau să înțeleagă greșit produsul sau termenii și apoi se plâng chiar dacă este greșeala lor.
  • Nu presupuneți că o companie nu este legitimă deoarece nu fac publicul site-ului web al proprietarului proprietarului publicului. Unele gazde web aleg să păstreze aceste informații private, iar decizia de a face acest lucru nu înseamnă neapărat că site-ul și / sau afacerea este frauduloasă.
  • Nu presupuneți că o companie nu este legitimă pur și simplu pentru că nu au o prezență online semnificativă. Dacă vă uitați la o afacere care se desfășoară de la domiciliu, sau dacă este o companie foarte mică, este posibil ca acestea să nu aibă liste de afaceri sau domenii de lungă durată. Unii oameni nu își pot permite să plătească pentru ei pe lângă alte cheltuieli de afaceri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar