Cum să evitați otrăvirea calului

Mulți oameni cred că instinctele unui cal le poate proteja de rău. Acest lucru poate fi valabil în unele cazuri, dar uneori un cal nu poate fi conștient de faptul că o substanță este otrăvitoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă substanța, cum ar fi antigel (etilen glicol), are un gust bun la calul tău. Puteți evita otrăvirea calului prin limitarea expunerii la substanțe nocive în zona de locuințe, căutând otrăvuri în aer liber și obținerea unei îngrijiri adecvate pentru otrăvirea suspectată.

Pași

Partea 1 din 3:
Limitarea expunerii la otrăvurile din cadrul locuințelor
  1. Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 1
1. Verificați carcasa calului. Este posibil să aveți locuințe interioare și / sau în aer liber pentru calul tău. Cum gestionați carcasa este importantă pentru a menține sănătatea și bunăstarea calului. Examinarea standului calului, a hambarului și a oricărei clădiri conectate pentru otrăvurile potențiale pot minimiza riscul de otrăvire a calului.
  • Examinați podelele pentru orice chestiune care vă poate otrăvi calul. Aceasta include gunoi de grajd, urină, scurgeri de canalizare sau apă de scăldat. Un cal poate ingera accidental sau ar putea amesteca cu sursa de apă a animalului.
  • Uitați la suprafețe cum ar fi mesele, mâncărurile sau orice altceva care vă pot contacta calul.
  • Nu uitați să verificați remorca calului pentru substanțe potențial periculoase, inclusiv fânul vechi.
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului dvs. Pasul 2
    2. Îndepărtați materia organică putrezită. Majoritatea proprietarilor de cali păstrează fânul, haylage sau alte tipuri de materie organică într-un stand și hambar. Este important să eliminați în mod regulat materia organică veche sau murdară. Dacă nu, acesta vă poate expune calul pentru toxinele provocate de botulism decât poate duce la slăbiciune generală și paralizie.
  • Fiți conștienți de faptul că caii sunt deosebit de susceptibili la toxinele cauzate de botulism. Acest lucru poate apărea prin ingestie sau contact cu o rană expusă. Simptomele tipice ale otrăvirii botulismului în cal sunt: ​​incapacitatea de a mânca, a scufunda, evacuarea nazală, tremura musculară, dificultăți de a se ridica și dificultăți de respirație. Poate provoca, de asemenea, moartea.
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 3
    3. Stocați substanțele chimice în siguranță. Așa cum materia organică vă poate otrăvi calul, astfel încât pot fi substanțe anorganice care pot fi în jurul hambarului. Substanțele chimice folosite pentru a ucide rozătoarele, păsările, melcii, slugs, furnici și buruieni vă pot otrăvi și calul. Asigurați-vă că aceste substanțe chimice sunt stocate în siguranță din carcasa calului dvs. pot minimiza riscul de otrăvire a animalului.
    1. 1
    2. Stocați substanțele chimice în ambalajul original, cu capacele închise în siguranță. Acestea ar trebui să fie depozitate separat de hrana de cal, apa și echipamentul de cai.
    3. Păstrați și substanțele chimice uscate și controlate de temperatură. Stocați substanțe care ar putea reacționa împreună separat.
    4. Recunoașteți că multe rodenticide și pesticide conțin aromă dulce sau baze de cereale pentru a atrage dăunători. Ele pot, de asemenea, să gusteze bine calului, deci este important să vă asigurați că păstrați aceste închise în siguranță și departe de la îndemâna calului. Urmați instrucțiunile de etichetare atunci când setați momeli, astfel încât să nu utilizați o sumă care să-ți otrăvească calul.
    5. Păstrați erbicidele închise în siguranță în hambar sau în garaj. Probabil că le folosiți pentru a controla buruienile în afara, ceea ce poate provoca schimbări într-o plantă care le face atractive pentru cai. Calul tău poate avea diaree sau colic dacă este otrăvit de erbicide.
    6. Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 4
      2. Dă-ți calul proaspăt. Deși rare, sursele alimentare pot conține, de asemenea, substanțe potențial toxice pentru calul dvs. Cea mai comună formă de otrăvire alimentară este prin porumbul mucegai. Schimbarea hranei și a apei calului cel puțin o dată pe zi pot reduce riscul de rănire sau deces de la toxinele potențiale.
    7. Îndepărtați imediat orice porumb mucegai. Poate purta o toxină fungică cunoscută sub numele de micotoxină. Acest lucru poate provoca leucoencephomalacia ecvine (elemen), o boală neurologică progresivă, adesea fatală fatală. Simptomele elemului includ presarea capului, înfășurarea, tremurul muscular, slăbiciunea sau comportamentul ciudat, uneori violent.
    8. Asigurați-vă că caii dvs. au o zonă de pășunat adecvată, de asemenea. Dacă nu, completați pășunea cu fân curată, uscată și proaspătă.
    9. Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului Pasul 5
      3. Determinați prezența metalelor grele. Poluarea și neglijența umană pot duce la acumularea de mediu a metalelor grele, cum ar fi plumbul sau mercurul. Determinarea dacă carcasa sau pășunea calului dvs. este expusă la metale grele, poate preveni otrăvirea. Semnele otrăvirii metalice includ cauza lipsei de apetit sau diaree. Adresați-vă autorităților locale despre metalele grele prezente în zona dvs. de origine. Puteți, de asemenea, să aveți testarea profesională a proprietății pentru următoarele metale grele:
    10. Arsenic
    11. Cadmiu
    12. Fluor
    13. Seleniu
    14. Conduce
    15. Mercur
    16. Molibden
    17. Sulf
    Partea 2 din 3:
    Direcția limpede de otrăvurile în aer liber
    1. Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 6
    1. Puneți sau vă exercitați calul în zone sigure. Lăsați calul să păzească sau să alerge în pășune sau pe cei cunoscuți. Acest lucru poate reduce expunerea la plante potențial otrăvitoare, surse de apă și animale.
    • Evitați pășunile peste pășuni. Caii vor mânca, de obicei, în jurul plantelor toxice și buruieni, dar le pot mânca într-o zonă excesivă, deoarece sunt disponibile.
    • Contactați biroul de extensie al județului local pentru a întreba despre plante și surse de apă în zonele pe care nu le cunoașteți. Acest lucru vă poate ajuta să decideți dacă doriți sau nu să încercați pășuni noi, pășuni, păduri și câmpuri. Puteți găsi extinderea județului local la http: // npic.orst.EDU / Pest / CountyExt.HTM.
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 7
    2. Inspectați plantele otrăvitoare. Cea mai bună modalitate de a evita otrăvirea calului cu plantele este prin inspectarea zonelor de pășune sau de formare pentru speciile toxice. Uită-te la copacii din jurul pășunei și clădirilor, ale căror frunze ar putea sufla în zonele de pășunat. Există o varietate de plante toxice care pot provoca simptome în cal, cum ar fi iritarea sau pierderea în greutate și chiar moartea. ASPCA oferă o listă cuprinzătoare de plante toxice pentru cai la http: // ASPCA.Org / Pet-Care / Control Animal-Poison Control / Lista de Plante. Plantele toxice comune la cai găsite în pășunile din apropiere includ:
  • Buttercii
  • Jimsonweed
  • NIGHTSHADES, cum ar fi urzica de cai, nightshade bitterweet, roșii și cartofi
  • Pokeweed
  • Yew japonez
  • Cirese salbatice
  • Nuc negru
  • copaci de artar. Frunzele de arțar roșu devin toxice odată ce au fost vărsate, de exemplu.
  • Otravă hemlock
  • Hemlock de apă
  • Alsike trifoi
  • Rododendron
  • Azalee
  • Laurel de munte
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 8
    3. Examinați sursele de apă. Mulți oameni le place să-și conducă caii în afara pășunilor. Acest lucru vă poate oferi mult și calului dvs. o mulțime de bucurie, dar puteți prezenta și otrăvuri potențiale dincolo de plante. S-ar putea să găsiți un iaz sau un flux care arată ca un potențial spot de băut pentru calul tău. Dar chiar și cea mai clară și cea mai curată sursă de apă vă poate otrăvi calul. Stick la sursele de apă pe care le știi pentru a reduce riscul de otrăvire a calului.
  • Evitați orice surse de apă care au alge albastru albastru evident. Acest lucru devine adesea în iazuri în vreme caldă, uscată și poate provoca diaree, tremoruri musculare, convulsii, insuficiență hepatică și chiar moartea în calul tău.
  • Uită-te la culoarea apei sau miroase. Dacă are o culoare neobișnuită sau miros, este mai bine să evitați această sursă.
  • Testați bine apă pe proprietatea dvs. de multe ori pentru a vă asigura că nu conține bacterii dăunătoare. Apa cu alge albastre înseamnă un nivel ridicat de conținut organic, de obicei din scurgerea din apropiere. Luați în considerare testarea surselor de apă necunoscute în afara proprietății dvs. pentru a reduce riscul de otrăvire.
  • Fiți atenți la locul în care vă lăsați să beți calul în timpul călătoriei sau campingului. O regulă bună este de a evita apa în picioare, care poate avea agenți patogeni și pentru a lăsa calul să bea din sursele de apă în mișcare.
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 9
    4. Ai grijă de animale otrăvitoare. Unele animale vii și toate cele moarte prezintă un risc potențial de otrăvire pentru cai. Bugurile, cum ar fi muștele și țânțarii, sunt dăunători la cai, dar gândacul blister poate provoca moartea. Carcasele de animale moarte și putrezite conțin adesea toxine care pot provoca condiții cum ar fi botulismul. Evitarea gândacii blister și a carcaselor de animale pot minimiza riscul de otrăvire a calului.
  • Țineți calul departe de animalele moarte sau moarte. Acest lucru este deosebit de important dacă calul dvs. are răni deschise sau expuse. Îndepărtați orice dăunători morți, cum ar fi rozătoarele, de la tarabe și hambare, precum și surse alimentare și apă.
  • Protejați-vă calul de gândaci blister prin achiziționarea de fân de la cultivatorii care iau măsuri de precauție în timpul recoltării. Cea mai obișnuită modalitate de fânul de fânul Alfalfa este prin ingestia de gândaci blister zdrobit în timpul procesului de uscare.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea tratamentului pentru otrăvire
    1. Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 10
    1. Identificați semnele de otrăvire în cal. Dacă calul dvs. este expus unei substanțe toxice, poate începe să prezinte simptome de otrăvire. Simptomele pot să nu apară imediat sau să se dezvolte rapid. În unele cazuri, poate să apară moartea bruscă. Vizionarea simptomelor de otrăvire în calul dvs. vă poate ajuta să obțineți tratament prompt și potențial de salvare a vieții. Simptomele comune de otrăvire includ:
    • Durere abdominală
    • Constipație
    • Diaree sau tensionare
    • Pierdere în greutate
    • Nelinişte
    • Instabilitate
    • Orbire
    • Dificultăți de respirație
    • Presa de presare
    • Probleme de înghițire sau salivare excesivă
    • Letargie
    • Tremor
    • Twitching and Fitting
    • Colaps
    • Pierderea poftei de mâncare
    • Colică
    • Depresie
    • Temperatura ridicata
    • Laminită, care este inflamația țesutului care atașează oasele și tendoanele din copita peretelui copitei.
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului Pasul 11
    2. Contactați un centru de control al otrăvurilor animale. Dacă bănuiți sau știți că calul dvs. a ingerat o substanță otrăvitoare, sunați la un centru de control al otrăvurilor la animale. Experții de la aceste centre vă pot sfătui cel mai bun mod de a continua cu calul dvs., fie că este tratament la domiciliu sau văzând un veterinar. Recunoașteți că există multe centre diferite de control al otrăvurilor animale, dintre care unele vă pot percepe o taxă pentru consultare. Diferite centre de control al otrăvurilor pe care le puteți contacta includ:
  • Organizațiile de stat, cum ar fi Centrul de Informare Poison Florida
  • Centrul național de control al otrăvurilor animale
  • ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor
  • Imagine intitulată Evitați otrăvirea calului pasul 12
    3. Căutați atenția veterinară. Ar trebui să căutați ajutor veterinar în aproape toate cazurile de otrăvire suspectată. Dacă știți că calul tău a ingerat o substanță toxică și / sau prezintă simptome de otrăvire, contactați imediat veterinarul calului. VET va trece de obicei un tub de stomac și va da carbunei activat de cal sau sulfat de magneziu pentru a absorbi otrava. VET poate, de asemenea, să dea fluidelor intravenoase animale și alte tratamente pentru a minimiza riscul de deteriorare sau deces pe termen lung.
  • Evitați vizionarea și așteptarea simptomelor. Acest lucru poate crește riscul calului pentru leziuni pe viață sau deces.
  • Informați medicul veterinar când, unde și cum sa întâmplat otrăvirea.
  • VET dvs. va fi, de asemenea, capabil să vă sfătuiască cu privire la ce să faceți înainte de a putea ajunge la ajutor. Nu tratați calul pentru otrăvirea suspectată fără a consulta mai întâi VET.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar