Cum de a lupta împotriva febrei fânului

Febra de fân, cunoscută și sub numele de rinită alergică, este un tip de alergie cauzată de alergeni în aer liber sau de interior, cum ar fi praful, mucegaiul, mânerul de animale și polenul. Aceste alergeni provoacă simptome asemănătoare la rece, cum ar fi nasul curbat, ochii mâncărime, strănutul, presiunea sinusurilor și congestia nazală. Febra de fân nu este cauzată de un virus și nu este contagioasă. Chiar dacă nu există un tratament, există niște pași pe care îi puteți urma pentru a vă ajuta să vă controlați febra de fân și să vă simțiți mai bine.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificați și evitați declanșatoarele febrei de fân
  1. Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 1
1. Monitorizați numărul de polen. Deoarece polenul este una dintre principalele cauze ale reacțiilor febrei, ar trebui să monitorizați numărul de polen în fiecare zi, în special în sezonul de polen. Ar trebui să încercați să rămâneți în interior când numărul de polen este la vârful său. Pentru a accesa numărul de polen, puteți vizita mai multe surse online pentru a urmări ceea ce este numărul de polen în fiecare zi..
  • Cele mai multe prognoze meteo de televiziune locale includ, de asemenea, numărătoare de polen. Rapoartele vor afirma de obicei dacă numărul de polen este scăzut, moderat, mediu sau ridicat. Asigurați-vă că evitați să ieșiți dacă numărul se spune că este ridicat.
  • Dacă sunteți extrem de sensibili și extrem de alergici la polen, puteți considera că rămâneți în interior chiar dacă numărul este moderat.
  • Puteți vorbi cu medicul dumneavoastră despre susceptibilitatea dvs. la polen.
  • Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 2
    2. Purtați o mască de polen. Dacă intenționați să faceți o muncă de curte, ar trebui să utilizați o mască de polen, cum ar fi masca de filtru Niosh-evaluat 95. Acestea includ activități cum ar fi cosirea gazonului, frunzele de raft sau grădinărit. Aceste feluri pot fi achiziționate online sau la farmacia locală.
  • Dacă nu este disponibilă o mască N95, puteți folosi masca chirurgicală obișnuită sau o batistă. Acestea nu vor filtra aerul la fel de mult ca masca N95, dar va împiedica inhalarea și aterizarea unora dintre polen și aterizarea pe nas.
  • Dacă alergia dvs. este severă, luați în considerare faptul că altcineva vă costă gazonul.
  • Puteți purta, de asemenea, ochelari sau ochelari de soare pentru a evita obținerea alergeni în ochi. Ochelarii sau ochelarii dvs. regulați ar trebui să fie suficienți, dar puteți cumpăra și ochelari de siguranță într-un magazin hardware sau online.
  • Când veniți din afară, faceți un duș și spălați-vă hainele. Dacă acest lucru nu se poate face imediat, spălați-vă fața și schimbați hainele până când puteți.
  • Imagine intitulată Lupta Febra Faine Pasul 3
    3. Clătiți sinusurile. O metodă ieftină de ameliorare a simptomelor febrei de fân este de a vă ridica pasajele nazale folosind o oală neti sau o spălare salină. O spălare salină este mai ușor de utilizat, deoarece necesită doar pulverizarea fiecărui nară cu soluția salină. Vasele neti, pe de altă parte, vă solicită să amestecați propria soluție salină.
  • Dacă alegeți această metodă, puteți face propria soluție salină prin amestecarea a 3 lingurițe de sare gratuită de iod și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Apoi, adăugați 1 linguriță din acest amestec la 1 cană sau 8 uncii de apă distilată sau îmbuteliată. Nu utilizați apă de la robinet decât dacă a fost fiartă.
  • Asigurați-vă că clătiți dispozitivul de irigare după fiecare utilizare cu apă distilată sau îmbuteliată și lăsați-o să se usuce cu aer. Acest lucru ajută la prevenirea creșterii bacteriene.
  • Imagine intitulată Fulge Fever Pasul 4
    4. Limitați alergenele din casa dvs. Dacă doriți să păstrați alergeni din afara casei dvs., ar trebui să închideți ferestrele și să vă întoarceți aparatul de aer condiționat în casă și mașina, mai ales cu numărul de polen sunt ridicate. Asigurați-vă că unitățile AC au fost curățate înainte de utilizare și cumpărați filtre HEPA special concepute pentru unitatea pe care o dețineți.
  • Consultați instrucțiunile producătorului sau la magazinul în care ați achiziționat unitatea pentru a afla ce filtru de utilizat.
  • Dacă este posibil, utilizați viduri cu filtre HEPA, de asemenea. Filtrele HEPA captează alergeni ca aspirații de aspirare a aerului și particulele de praf din jur. Consultați instrucțiunile producătorului la momentul înlocuirii acestora, deși sunt de obicei înlocuite după câteva utilizări.
  • Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 5
    5. Păstrați umiditatea între 30-50%. În casa dvs., trebuie să păstrați nivelurile de umiditate între 30-50% pentru a vă limita expunerea la mucegai. Ar trebui să obțineți un higrometru pentru a măsura umiditatea fiecărei camere. Tocmai plasați dispozitivul într-o cameră și citește nivelurile de umiditate din cameră, la fel ca un termometru citește temperatura.
  • Puteți achiziționa acest dispozitiv online sau în magazine. Citiți instrucțiunile producătorului cu privire la modul de utilizare a acestuia înainte de utilizare.
  • Imagine intitulată Fulge Febra Pasul 6
    6. Achiziționați capace. Pentru a ajuta la tăierea alergenilor din țesăturile dvs. și pe mobilierul dvs., ar trebui să cumpărați capac pentru perne, saltele, mâneci și dușuri care sunt impetuoase. Acest lucru vă va ajuta să reduceți accelerația și transferul alergenului pe țesături, care vă vor păstra febra de fân la Bay.
  • Ar trebui să spălați așternutul și acoperă frecvent în apă fierbinte.
  • Poate doriți să reduceți cantitatea de perne, pături sau animale umplute în dvs. sau în camera copilului dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Lupta Fever Fail Pasul 7
    7. Evitați utilizarea anumitor tratamente de ferestre. Există anumite tipuri de tratamente de ferestre care pot trage polen și mucegai în casa dvs., precum și acumularea prafului. Draperi grele și numai curate uscate atrag mai mult praf și alergeni comparativ cu draperiile ușor de vid sau la spălarea mașinilor. Puteți folosi blind-uri sintetice, de asemenea, deoarece sunt ușor de șters și de curățat.
  • Nu atârnă hainele afară să se usuce, deoarece alergenele s-ar aduna pe haine.
  • Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 8
    8. Băile curate și bucătăria frecvent. Mucegaiul este un alt declanșator major pentru febra de fân. Pentru a reduce acumularea mucegaiului în casa dvs., ar trebui să vă curățați băile și bucătăria frecvent, încât mucegaiul sau mucegaiul nu vor crește acolo. Puteți utiliza soluții de curățare cu Bleach, deoarece va ucide mucegaiul și alte alergeni în aceste zone.
  • De asemenea, puteți face propria soluție de înălbire prin amestecarea unei înălbitoare 1/2 cană cu 1 galon (3.8 l) de apă.
  • Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 9
    9. Utilizați unelte de curățare umedă. Când vă curățați casa, ar trebui să utilizați instrumente umede pentru a capta cea mai mare cantitate de alergeni și particule de praf în casa dvs. Ar trebui să-ți distrugi cârpele de praf, mopul și mătură ori de câte ori îți curăți casa.
  • Acest lucru este mult mai eficient pentru a păstra praful de la răspândire comparativ cu praful uscat și de măturat.
  • Imagine intitulată Fulge Fever Pasul 10
    10. Evitați plantele și florile. Deoarece polenul este un declanșator de febră de fân, ar trebui să evitați să aveți plante vii în casa dvs. În schimb, cumpărați flori false sau plante verzi pentru a-ți ridica spațiile de locuit. Acestea vă vor ajuta să vă lumineze zonele de locuit fără a contribui la polen în aer în casa dvs.
  • Deși există unele plante artificiale care arată fals, puteți găsi unele care arată real. Încercați să obțineți plante care arată cât mai real posibil, astfel încât acestea să nu numească prea multă atenție faptului că sunt falsi.
  • Imagine intitulată Fulge Fever Pasul 11
    11. Evitați declanșatoarele de companie. Există multe moduri în care puteți evita declanșatoarele de companie. Dacă știți că sunteți alergic la un anumit tip de animal, evitați să obțineți unul dintre acele animale ca un animal de companie. Dacă sunteți alergic la toate persoanele de companie, păstrați-vă animalele de companie în afara casei dvs. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să le păstrați dormitorul nostru, astfel încât să nu trebuiască să respirați în noaptea noaptea. De asemenea, trebuie să obțineți un purificator de aer cu filtru HEPA și să îl așezați în zonele în care animalul petrec cea mai mare parte a timpului ei.
  • Dacă veniți în contact cu un animal de companie, spălați-vă mâinile după aceea pentru a elimina drenul.
  • Dacă este posibil, scoateți covoarele de perete la perete, deoarece covorul se află în Pet Dander. Dacă acest lucru nu este posibil, vidul adesea pentru a preveni acumularea de pete de companie sau blană. Multe aspiratoare vin cu atașamente speciale sau filtre pentru a reduce blănurile de animale de companie și a lui.
  • Ar trebui să mirei și să vă scoți animalele de companie cel puțin săptămânal pentru a preveni vărsarea excesivă. Cel mai bine este dacă lăsați pe altcineva să-și scape animalul, astfel încât să nu reacționați la tot timpul și blana.
  • Unii câini sau pisici sunt cunoscuți ca fiind "hipoalergenici", ceea ce înseamnă că sunt mai puțin probabil să provoace alergii. Acestea pot fi o alegere bună pentru dvs. dacă doriți cu adevărat un animal de companie.
  • Metoda 2 din 3:
    Văzând un alergist pentru a determina declanșarea febrei fânului
    1. Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 12
    1. Obțineți un test de zgârieturi. Dacă ați încercat să eliminați toți factorii din viața voastră care ar putea conține declanșatoare, cum ar fi polenul, mucegaiul și praful, dar încă mai aveți probleme, trebuie să vedeți un alergist. Ea poate executa teste pentru a determina cauza febrei tale de fân. Unul dintre cele mai populare testul este un test de piele numit zgârieturi, sau prick, test. Acest test durează 10 până la 20 de minute și implică administrarea picăturilor mici de eșantioane de posibile alergeni pe pielea răgită sau zgâriată. Asistenta va observa site-urile pentru reacții pe piele.
    • Unele reacții sunt imediate. Dacă există o reacție alergică, pielea în care a fost aplicat un alergen specific va deveni ridicat și va arăta ca o mușcătură de țânțari.
    • Asistenta va măsura și nota reacția și medicul va interpreta rezultatele.
  • Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 13
    2. Ia un test intradermic. Alergistul dvs. poate efectua, de asemenea, un test de piele numit testul intradermal. În loc să puneți alergenul pe pielea zgâriată sau bifată, alergenele sunt injectate sub piele de către medicul dumneavoastră cu un ac subțire. Acest test este de obicei mai sensibil decât testul de zgârieturi.
  • Acest test durează aproximativ 20 de minute.
  • Imagine intitulată Fulge Fever Pasul 14
    3. Luați un test de sânge. Pentru a solidifica în continuare rezultatele testelor pielii, alergistul dvs. poate, de asemenea, să ruleze un test de sânge, numit Testul Radiallergosorbent (RAST). RAST măsoară cantitatea de anticorpi care cauzează alergii din sângele dvs., cunoscută sub numele de anticorpi de imunoglobulină E (IgE). Acest lucru spune medicului care alergenează corpul dvs. reacționează la defalcarea anticorpilor din sângele dvs.
  • Rezultatele acestui test iau de obicei câteva zile pentru a reveni, deoarece proba de sânge este trimisă la un laborator de prelucrare.
  • Metoda 3 din 3:
    Luând medicamente pentru a lupta împotriva febrei de fân
    1. Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 15
    1. Ia corticosteroizii nazali. Dacă evitarea declanșatorilor nu este posibilă, relaxarea simptomelor este următorul cel mai bun lucru de făcut pentru a lupta împotriva febrei fânului. Puteți lua corticosteroizi nazali. Ei împiedică și tratează inflamația nazală, mâncărime nazală și nasul curgător cauzat de febra de fân. Acestea sunt, de obicei, opțiuni de tratament pe termen lung pentru majoritatea oamenilor. Efectele secundare pot include un miros neplăcut sau un gust și o iritare a nasului, dar efectele sunt rare.
    • Unele dintre aceste medicamente trebuie să fie prescrise de către medicul dumneavoastră, dar câțiva sunt acum disponibili supra-the-contor. De obicei, acestea funcționează cel mai bine atunci când sunt luate în fiecare zi, cel puțin în timpul anotimpurilor sau momentelor în care este posibil să aveți simptome de alergie. Verificați cu medicul sau farmacistul pentru a afla care este o alegere bună pentru dvs.
    • Brandurile populare includ Flonase, Nasacort AQ, Nasonex și Rhinocort.
  • Imagine intitulată Fulge Fever Pasul 16
    2. Utilizați antihistaminice. De asemenea, puteți lua antihistaminice pentru a vă ajuta cu simptomele febrei de fân. Acest medicament poate veni în pilule, oral, lichid, mesteabil, topit, spray nazal și forme de picătură de ochi. Ele ajută la mâncărime, strănut și nas curge prin blocarea histaminei, care este un produs chimic eliberat de sistemul dvs. imunitar care provoacă, de asemenea, semnele și simptomele febrei. Pilulele și spray-urile nazale pot ameliora simptomele nazale, în timp ce ochiul picăturilor de ajutor ameliorează mâncărimia ochilor și iritarea ochilor cauzată de febra de fân.
  • Exemple de antihistaminice orale includ Claritin, Aververt, Zyrtec Alergy, Allegra și Benadril. De asemenea, puteți obține spray-uri nazale antihistaminice de prescripție medicală, cum ar fi Astelin, Astepro și Patanază.
  • Nu consumați alcool și tranchilizante atunci când luați antihistaminice.
  • Nu utilizați sau combinați mai multe antihistaminice decât dacă vă sunt prescrise de către medicul dumneavoastră sau de alergistul dvs.
  • Evitați utilizarea mașinilor grele și utilizați o conducere de precauție atunci când luați antihistaminice. Evitați să luați antihistamințe sedative dacă veți conduce. Majoritatea oamenilor pot conduce în siguranță dacă aceștia iau antihistaminice non-sau cu sedare scăzută, cum ar fi Zyrtec, Allegra și Claritin.
  • Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 17
    3. Luați în considerare decongestanții. Puteți obține decongestionante ca peste medicamente, cum ar fi Sudafaed și Dirixoral. Le puteți obține, de asemenea, ca lichide, pilule sau spray-uri nazale. Există multe prescripții decongestionate orale pe care le puteți obține, dar să fiți avertizați că pot provoca creșterea tensiunii arteriale, insomnie, iritabilitate și dureri de cap.
  • Decongestionanții ar trebui să fie utilizați numai temporar și nu în fiecare zi.
  • Suprafațiile nazale decongestionante includ neo-shrina și afrin. Nu trebuie să le utilizați pentru mai mult de două sau trei zile la un moment dat, deoarece acestea vă pot agrava de fapt congestia.
  • Imagine intitulată Fulge Fever Pasul 18
    4. Adresați-vă alergistului despre modificatorii de leucotriene. Modificatorul leucotriene cunoscut și sub numele de Singulair este un medicament controler și trebuie luat înainte de apariția oricăror simptome. De asemenea, poate reduce simptomele astmului. Un efect secundar comun este durerea de cap, dar în rare ocazii, a fost legată de reacțiile psihologice, cum ar fi agitația, agresiunea, halucinațiile, depresia și gândirea suicidală.
  • Acest medicament vine în formă de tabletă.
  • Este important să solicitați sfatul medicului imediat pentru orice reacție psihologică neobișnuită pe care o observați în timp ce pe acest medicament.
  • Imagine intitulată Fulge Fever Pasul 19
    5. Încercați ATROVENT. Atrovent, numit și iPratropium nazal, este un spray de prescripție nazală care ajută la ameliorarea unui nas curbat sever. Unele efecte secundare includ uscăciunea nazală, sângerările nazale și o durere în gât. Cu toate acestea, efectele secundare rare includ viziunea încețoșată, amețeli și urinare dificilă.
  • Oamenii cu glaucom și o prostată mărită nu ar trebui să folosească acest medicament.
  • Imagine intitulată Lupta febra fânului Pasul 20
    6. Utilizați corticosteroid oral. Acest medicament, cunoscut și sub numele de prednison, este uneori folosit pentru ameliorarea simptomelor de alergie severe. Cu toate acestea, trebuie să fiți precauți atunci când utilizați acest medicament, deoarece utilizarea pe termen lung poate provoca efecte secundare grave, cum ar fi cataracta, osteoporoza și slăbiciunea musculară.
  • Acest medicament este prescris numai pentru o perioadă scurtă de timp și poate necesita doze contabile.
  • Imagine intitulată Fulge Fever Pasul 21
    7. Obțineți o împușcătură alergică. Dacă reacțiile alergice ale febrei fânului nu răspund la alte medicamente și nu puteți evita expunerea la alergeni, medicul dumneavoastră poate recomanda fotografii alergice, cunoscute și sub denumirea de imunoterapie. În loc să lupte împotriva reacțiilor alergice, fotografiile schimbă în schimb sistemul imunitar pentru a opri reacția la alergeni. Fotografiile constau din extract de alergii diluați, care sunt administrate frecvent în doze crescânde până când se găsește o doză care vă ajută să vă mențineți alergiile. Acestea sunt apoi date cu perioade mai mari de timp între ele. Seria de fotografii are loc pe o perioadă de trei până la cinci ani.
  • Scopul cu acest medicament este ca corpul vostru să se obișnuiască cu alergeni care cauzează reacțiile alergice, astfel încât să nu mai reacționați în cele din urmă la ele.
  • Alergia fotografiază în siguranță cu efecte secundare foarte mici. Cea mai frecventă este roșeața sau umflarea la locul injectării și se poate întâmpla imediat sau în primele ore. Acestea ar trebui să dispară în 24 de ore de la injectare. De asemenea, puteți obține reacții alergice ușoare similare cu cele pe care le suferiți în mod normal din cauza febrei voastre de fân.
  • În cazuri rare, puteți avea o reacție alergică severă prima dată când obțineți fotografia și din nou cu doze ulterioare. Pacienții sunt întotdeauna monitorizați când primesc fotografii alergice. Simptomele unei reacții severe, cunoscute sub numele de anafilaxie, includ respirația, stupii sau umflarea feței sau a corpului, a bătăirii inimii neregulate sau rapide, a gâtului sau a etanșeității la piept, a amețeliilor, a pierderii conștiinței și a cazurilor extrem de severe.
  • Dacă întâmpinați oricare dintre aceste reacții severe, sunați la 911 și solicitați imediat asistență medicală.
  • sfaturi

    Păstrați aceste medicamente la îndemâna copiilor.
  • Înainte de a lua orice medicamente, spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, alăptați, aveți glaucom sau o prostată mărită, sunteți bolnav, aveți alte probleme medicale, alergii la medicamente sau luați alte medicamente.
  • Nu luați niciodată medicamentele altora.
  • Dacă ochii tăi sunt mâncărime și umflați, plasați un țesut umed, rece sau o prosop în fiecare ochi. Acest lucru va ajuta la mâncărime.
  • Indiferent de modul în care pot fi ochii tăi, nu zgâriați, deoarece face doar mâncărime și mai greu pentru Solution.
  • Evitați fumatul sau fumatul secundar dacă aveți alergii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar