Cum să curățați o tigaie de tort

Datorită formei lor neregulate, colțurile adânci și tendința de a ține groapa de murdărie, torturile de tort pot fi un pic mai greu de curățat decât tigăi obișnuite. Dar nu este nevoie să vă aruncați încă o bază preferată a stratului sau mucegaiul Bundt. Secretul de a-ți obține tigaia de tort arată ca și nou din nou alegerea celui mai curat pentru locul de muncă - și nu-ți fie frică să-ți rotești mânecile și să faci niște spălare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înmuierea tigaiei cu săpun și apă caldă
  1. Imagine intitulată Curățați o tată de tort Pasul 1
1. Adăugați 3-5 picături de săpun lichid la tigaia murdară. Orice tip de săpun lichid va face truc, dar detergenții de dizolvare a grăsimii ultra-rezistente vor funcționa cel mai bine, deoarece conțin concentrații mai mari de surfactanți abrazivi. Combinația de căldură și abraziune blândă va merge la locul de muncă pe cea mai gravă a crud-ului criminal în tigaie înainte de a vă ridica vreodată un deget.
  • La curățarea unor tigăi deosebit de mari, puteți utiliza până la 8-10 picături, sau găzduiți o linie subțire de săpunuri de-a lungul pereților și a suprafeței inferioare.
  • Imagine intitulată Curățați o Pan 2 Tort 2
    2. Umpleți tigaia cu apă fierbinte. Porniți robinetul și așteptați ca apa să se încălzească. Odată ce este aburul fierbinte, rulați apa în tigaia de prăjitură pre-stopată. Împreună, săpunul și apa vor forma o soluție Sudsy perfectă pentru înmuierea meselor care sunt prea grele pentru o spălare normală a mâinilor.
  • Asigurați-vă că umpleți panoul până la partea de sus. În acest fel, soluția va atinge fiecare parte a tijei acoperite cu resturi de tort sau o acumulare brună, crustă din proiectele de coacere din trecut.
  • Fii atent manipulați tigaia după umplerea cu apă fierbinte. Metalul poate fi destul de cald.
  • Imagine intitulată Curățați o tată de tort Pasul 3
    3. Lăsați tigaia să se înmoaie aproximativ o jumătate de oră. Acum, mutați tigaia în secțiunea vecină a chiuvetei și mergeți la afacerea dvs. programată regulat. Între timp, timpul de soluționare a săpunului va începe slăbirea tuturor gunk-ului întăritor care se agăță la suprafață.
  • Păstrați un ochi pe ceas, astfel încât veți ști cât durează tigaia.
  • Bacsis: Dacă sunteți împotriva reziduurilor deosebit de groase sau de lungă durată, puteți lăsa tigaia să se înmoaie timp de câteva ore sau chiar peste noapte.

  • Imagine intitulată Curățați o Pan Pan 4
    4. Curățați bine tigaia în timp ce clătiți-o cu apă caldă. Odată ce tigaia a avut ocazia să se înmoaie, să se întoarcă și să scurgă soluția de săpun murdară, apoi o rulați sub un curent de apă fierbinte. După cum faceți, treceți peste orice reziduu rămas sau decolorare cu o perie de fel de mâncare moale sau partea aspră a unui burete de bucătărie.
  • Perii de sticlă flexibile, cu nylon, pot fi utile pentru a ajunge în jos în colțuri, crannies și contururi de bundt, cupcake și de noutate în formă neregulată.
  • Vata din oțel poate fi, de asemenea, la îndemână pentru răzuirea reziduurilor arse și întărite, care pune o luptă. Utilizați numai vată de oțel pe tigăi din sticlă sau din oțel inoxidabil, totuși, deoarece poate ruina cu ușurință o tigaie de aluminiu.
  • Imagine intitulată Curățați un tort Pasul 5
    5. Da panoul o clătire finală. Setați peria sau buretele deoparte și rotiți pana la 360 de grade sub fluxul de apă pentru a spăla ultima soluție de săpun și a reziduului deplasat. Continuați clătirea până când apa rulează clar, apoi scuturați excesul de umiditate și bateți panoul uscat în interior și în afară cu un prosop curat și absorbant.
  • Asigurați-vă că clătiți toate urmele soluției de săpun. Dacă îl permiteți să se usuce pe tigaie, acesta poate lăsa în urmă un film ceros, care ar putea afecta gustul confecțiilor viitoare.
  • Dacă preferați să lăsați panoul de aer-uscat, puneți-l cu susul în jos pe un suport de uscare sau covor pentru a preveni colectarea apei în partea de jos.
  • O înmuiere bună ar trebui să fie suficientă pentru a face față celor mai multe mese de lumină. Dacă tigaia este încă vizibil murdară după aceea, este posibil să fie nevoie să încercați o metodă de curățare mai intensă.
  • Metoda 2 din 3:
    Busting reziduu încăpățânat cu oțet și bicarbonat de sodiu
    1. Se toarnă o cantitate mică de sodiu de copt în tigaie. Spargeți o cutie de bicarbonat de sodiu și agitați un strat subțire pe întreaga suprafață inferioară a tigaiei. Încercați să distribuiți pulberea la fel de uniform cum puteți.
    • Nu este nevoie să o exagerați. O sodiu puțin de copt merge mult.
    • Bicarbonat de sodiu, denumirea chimică pentru bicarbonat de sodiu, este abraziv, dar încă suficient de blând pentru a fi folosit pe majoritatea metalelor, motiv pentru care acesta va servi drept ingredient principal în pasta de curățare.

    Avertizare: Gândiți-vă de două ori înainte de a încerca această metodă pe o tigaie de tort din aluminiu. Aluminiu este un metal moale, și lovind-o cu soda de coacere ar putea duce la zgârieturi ușoare, pitting sau decolorare, dacă nu sunteți atent.

  • 2. Adăugați 2-3 ciuperci generoase de sare de mare. Se presară sarea deasupra sifonului de coacere, care vizează din nou o acoperire completă pe partea inferioară a tăvii. Soda de copt și sarea de mare face o etichetă formidabilă a agenților abrazivi eficienți pentru curățarea fără efort fără efort.
  • De asemenea, puteți utiliza sare de gătit grosier sau sare kosher dacă nu aveți nici o sare de mare la îndemână. Cu cele mai mari boabe, cu atât mai bine.
  • 3. Spritz soda de copt și sare cu oțet albă distilat pentru a crea o pastă. Se toarnă oțetul într-o sticlă de pulverizare mică și o ceață a ingredientelor uscate liberal. Păstrați pulverizarea până când cele trei componente formează un amestec care este aproximativ aceeași consistență ca cremă de bărbierit.
  • Introducerea oțetului la sifonul de copt va incheia o reacție chimică și va crea un fizic, spumă de curățare, care, în esență, toată munca grea pentru dvs.
  • Peroxidul de hidrogen poate, de asemenea, să facă un înlocuitor acceptabil pentru oțet - pur și simplu nu combină cele două. Acest lucru poate produce acid peracetic, care este o substanță ușoară toxică care ar putea cauza iritarea ochilor, a pielii sau a căilor respiratorii.
  • Chiar și folosind apă caldă cu soda de copt ar putea fi suficientă pentru a curăța tigaia de tort.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de tort Pasul 9
    4. Lăsați pastele să stea pe tigaie timp de până la 2 ore. Frumusețea acestei metode este că acesta funcționează de la sine. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați pasta și să vă dați seama ce să faceți cu timpul pe care nu îl veți folosi pentru a vă curăța de mână cu mâna.
  • Dacă vă grăbiți să utilizați tigaia de tort preferată, 30-60 de minute ar trebui să fie suficient timp pentru a obține lucrarea.
  • Cu cât pasta este mai lungă setată pe tigaie, cu atât mai bine va funcționa.
  • 5. Clătiți cu atenție tigaia cu apă caldă. Odată ce timpul alocat este în sus, țineți tigaia sub un robinet cald pentru a îndepărta pasta dingy. Întoarceți și înclinați tava încet sub stream pentru a vă asigura că apa atinge fiecare parte. Când ați terminat, veți găsi că pasta a mâncat cel mai mult dacă nu toate reziduurile murdare.
  • Ați nevoie să ștergeți ușor tava cu un burete sau o cârpă moale pentru a elimina orice biți care încă mai agățați la următoarea clătire inițială.
  • Prosop-uscați tigaia imediat după curățarea acestuia pentru a preveni rugina.
  • Metoda 3 din 3:
    Tăierea prin mesele coapte cu acid oxalic
    1. Imagine intitulată Curățați o tavă de tort Pasul 11
    1. Umezi suprafața tigaiei cu apă caldă. Rulați apa peste interiorul tigaiei, apoi lăsați-o să se scurgă. Nu este necesar să umpleți de fapt panoul, trebuie doar să aveți suficientă umiditate pe ea pentru a transforma curățenia sub formă de pulbere într-o pastă groasă.
    • Oferind panoul dvs. o clătire preliminară va ajuta, de asemenea, să elimine orice reziduu de tort proaspăt blocat pe laturi sau de jos.
  • 2. Păstrați tigaia cu o acoperire ușoară a pulberii acidului oxalic. Încercați să pulverizați întreaga suprafață interioară a panoului. Este deosebit de important ca pulberea să contacteze fiecare parte a tăvii în care reziduul sau decolorarea este cea mai grea.
  • Acidul oxalic este ingredientul primar în multe pulberi de curățare comercială diferite. În general, este considerat sigur pentru utilizarea pe tot felul de vase, inclusiv aluminiu.
  • Unele pulberi populare de curățare care conțin acid oxalic sunt, de asemenea, vândute în formă lichidă, ceea ce ar putea ajuta la simplificarea sarcinilor de curățare frecvente.
  • Imagine intitulată Curățați o tată de tort Pasul 13
    3. Lăsați pastele să stea în tigaie timp de 5 minute. Așa cum se întâmplă, particulele abrazive din pulberea de curățare vor începe să descompună orice și toate substanțele străine care au creat pe suprafața metalică. Acest lucru este crucial pentru cookware-ul vechit și ușor de curățat, astfel încât să aveți răbdare și să oferiți produsului suficient timp pentru a acționa înainte de a prelua.
  • Urmăriți ceasul sau setați un cronometru pe telefon pentru a urmări cât timp a funcționat pulberea. Abrazivii provoacă deteriorări minore, deci nu doriți să o lăsați în tigaie de asemenea lung.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de tort Pasul 14
    4. Curățați panul curat cu partea aspră a unui burete de bucătărie. Glide buretele înainte și înapoi de-a lungul suprafeței durerii folosind mișcări circulare rapide și strânse, aplicând o presiune constantă întreaga dată. Pulberea de curățare, combinată cu un grăsime mic sau a dvs., ar trebui să poată purta treptat chiar și cea mai persistentă acumulare.
  • Bureții sunt, în general, mai adecvați pentru curățarea și reînnoirea gravă decât perii, deoarece puteți pune mai mult din greutatea dvs. în spatele lor.
  • Apăsați degetul într-un colț al buretelor și utilizați-l pentru a ajunge în jos în crevii adânci ale tăvilor turnate și conturate.
  • Acidul oxalic este un compus ușor, natural, astfel încât există puține șanse de a vă irita mâinile. Totuși, poate fi o idee bună să trageți o pereche de mănuși de mâncare dacă aveți o piele sensibilă.
  • Bacsis: Pentru o putere mai multă putere, mingea o foaie de folie de aluminiu și o folosiți pentru a trece peste tigaie.

  • 5. Clătiți bine tigaia cu săpun și apă. Îndepărtați tigaia de câteva ori pentru a scăpa de orice curățare persistentă. Apoi, strângeți-vă într-o pereche de picături de săpun lichid și umpleți-o cu apă caldă. Soluția în jurul tăvii pentru a se asigura că este frumos și curat înainte de a-l scurge și a usca cu mâna.
  • O altă opțiune este de a clăti tigaia cu apă fierbinte pentru a slăbi orice reziduu care ține încă pe suprafață.
  • Dacă o singură spălare nu o taie, nu ezitați să repetați procesul de câte ori este necesar până când panoul tău strălucește ca nou.
  • sfaturi

    Pentru a evita să recurgeți la restaurări majore, obțineți obiceiul de a vă curăța tigaia de prăjituri imediat după fiecare utilizare.
  • În timp ce cele mai multe tigăi de tort sunt în siguranță de mașina de spălat vase, spălarea mâinilor pot fi o modalitate bună de a preveni daunele inutile și de a-și extinde durata de viață.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind săpun și apă caldă

    • Săpun lichid de săpun
    • Apa fierbinte
    • Perie de fel de mâncare moale sau burete de bucătărie
    • Cronometru (opțional)
    • Perie de sticlă (opțional)

    Busting reziduu încăpățânat cu oțet și bicarbonat de sodiu

    • Bicarbonat de sodiu
    • Sare de mare
    • Oțet albă distilată
    • Apa calda
    • Sare de gătit cu soluri sau sare kosher (opțional)
    • Peroxid de hidrogen (opțional)
    • Burete sau cârpă moale (opțional)

    Tăierea prin mesele coapte cu acid oxalic

    • Apa calda
    • Pulbere de curățare a acidului oxalic
    • Burete de bucătărie
    • Săpun lichid de săpun
    • Folie de aluminiu (opțional)
    • Apă fierbinte (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar