Cum să cumpărați tigăi de fontă

Tăvile de fontă au fost folosite pentru gătit de sute de ani. Există o serie de avantaje pentru utilizarea fontei pentru gătit. Deoarece tigăi sunt exprimați ca 1 unitate, nu există părți separate pentru a se rupe, astfel încât acestea sunt foarte durabile. Unele tigăi sunt transferate într-o familie de generații. Tigăi de fontă conduc căldură bine și pot fi folosite pe aragaz, într-un cuptor sau pe un foc deschis. Frontul turnat vine într-o varietate de dimensiuni și forme pentru multe tipuri diferite de gătit. Există, de asemenea, unele dezavantaje pentru utilizarea tigăi de fontă. Ele sunt grele și pot ruga repede dacă sunt expuse la umiditate. Tigăi de fontă necesită, de asemenea, de condimente și aplicații obișnuite de ulei pentru a menține o suprafață de nonstick și nu pot fi spălate într-o mașină de spălat vase. Dacă luați în considerare o achiziție, iată câteva sfaturi despre cum să cumpărați tigăi de fontă.

Pași

  1. Imagine intitulată Sezonul Cast Fortware Pasul 3
1. Decideți dacă doriți tigăi de fontă tradiționale sau smalțate.
  • Luați în considerare faptul că fonta tradițională neacoperită trebuie să fie condimentată (acoperită cu ulei și se coace la o temperatură ridicată) pentru a crea o suprafață de nonstick. Sunt disponibile tigăi de fontă pre-condimentate, dar sunt, în general, mai scumpe decât tigăi neasigurate. Odată ce o tigaie de fontă tradițională este condimentată, nu trebuie curățată cu săpun sau pusă în mașina de spălat vase. Răzuind mâncarea din tigaie, acoperită cu un strat subțire de ulei și menținându-l departe de umiditate pentru a preveni rugina sunt cele mai bune modalități de îngrijire a fontei tradiționale. Aceste tigăi pot dura zeci de ani, dacă sunt îngrijite corespunzător. Un tigaie de fontă de 12 inci (35 cm) costă aproximativ 15 până la 70 de dolari. Tigăi de la producătorii bine-cunoscuți costă mai mult, dar au caracteristici precum capacele mai stricte și suprafețele de gătit mai puțin predispuse la lipirea la alimente.
  • Alegeți fontă smalțată dacă doriți ca tigăi să fie mai ușor de îngrijit decât tigăi neacoperite. Ei nu necesită condimente și pot fi spălate cu săpun și apă. De asemenea, pot fi utilizați pentru a găti alimentele acide - folosind fontă neacoperită pentru a face acest lucru, poate produce o reacție care creează alimente metalice degustare. Cu toate acestea, smalțul poate cipul, iar culoarea pe care o alegeți poate ieși din stil. Spre deosebire de fontă tradițională, fonta acoperită cu email nu poate fi utilizată într-un foc de tabără. Tăvile de fontă din fontă sunt mai scumpe decât versiunile neacoperite - o tigaie de 12 inch (35 cm) costă aproximativ 40-200 $. Prețul variază foarte mult în funcție de faptul că interiorul tăvii are smalț, precum și în exterior și gradul la care ați putea să vă bucurați de smalț în timp. Brandurile bine cunoscute de nume tind să fie mai scumpe, dar au smalț care este mai puțin probabil să cip.
  • Imagine intitulată Flip Food într-o tavă Pasul 1
    2. Decideți dacă doriți să cumpărați o tavă folosită sau nouă.
  • Cumpărați o tigaie nouă dacă preferați să vă condamnați. Acest lucru vă permite să faceți achiziția dvs. în orice moment, mai degrabă decât să așteptați o tigaie utilizată de dimensiunea și forma pe care doriți să o deveniți disponibili.
  • Luați în considerare cumpărarea unei Pan. Deoarece tigăi tradiționale de fontă pot dura generații, există o piață puternică pentru tigăi antice. Dacă nu vă deranjează să folosiți o tavă care a fost condimentată de gătitul altcuiva, puteți economisi timp și efort în obținerea de bucătărie până la punctul în care este purtat suficient de neted pentru a descuraja alimentele din lipirea alimentelor. Tăvii folosite sunt adesea bine făcute și bine condimentate din mulți ani de utilizare. Prețurile variază foarte mult - anumite mărci și modele de la începutul anilor 1900 pot costa 100 $ pentru o tigaie de 12 inch (35 cm). Brandurile care nu mai sunt făcute vor costa, în general, deoarece sunt rare, iar dimensiunile sau formele neobișnuite (cum ar fi tigaia în formă de brioșă) vor costa mai mult pentru că sunt mai greu de găsit.
  • Imagine intitulată Make Apple Slice Clacakes Pasul 1
    3. Decideți ce tip de tiga doriți doriți. Există 2 tipuri comune de tigăi de fontă: Skillete și cuptoare olandeze. Când vă gândiți la dimensiunea tigaiei, rețineți că tigăi mai mari vor fi mai grele, deci alegeți cea mai mică panică posibilă pentru a vă satisface nevoile.
  • Alegeți o tigaie dacă intenționați să prăjiți sau să fiți carne. Skilletele sunt, de asemenea, bune pentru a face Frittatas și clătite pentru cuptor. 10.25-inch (26 cm) sau 12 inci (35 cm) sunt cele mai frecvente și mai versatile dimensiuni. Unii au un mâner suplimentar pe partea frontală a tăvii pentru a vă permite să ridicați mai ușor tigaia din cuptor.
  • Cumpărați un cuptor olandez dacă doriți să gătiți supe, tocuri, sosuri și fripturi sau alte feluri de mâncare coapte. Cuptoarele olandeze sunt mai adânci decât skilletele și vin cu un capac. Un 5-Qt. (4.7 l) sau 6-qt. (5.7 l) Pan este cea mai comună alegere și, în general, deține 8 porții de supă sau tocană sau 6 cartofi mari coapte. Alegeți un cuptor olandez cu picioarele de jos (numit a "păianjen") Dacă doriți să utilizați tigaia pe cărbuni sau într-un foc de tabără.
  • Imagine intitulată Cumpărați Cadouri de Crăciun pentru familia ta Pasul 4
    4. Magazin pentru tigaia ta. Magazine de vase de specialitate, magazine de departament, iar magazinele de aprovizionare de camping sunt locuri bune pentru a face cumpărături pentru carnea de fontă nouă. Panii folosiți pot fi găsiți la vânzările imobiliare, site-urile de licitație, magazinele de antic și ocazional la vânzările de curte sau piețele de purici.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Utilizați un cuptor cu mitt sau mâner siliconic când manipulați o tigaie de fontă. Întreaga tigaie, inclusiv mânerul, devine foarte caldă când este utilizată.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar