Cum să curățați o tigaie de duș din fibră de sticlă

Fiberglass are o strălucire plăcută care o face un material de construcție atractiv. Cu toate acestea, este, de asemenea, ușor de zgâriat sau decolorat de consumabilele de curățare abrazive. Astfel, păstrarea luxului de fibră de sticlă necesită curățare și întreținere atentă.

Pași

Partea 1 din 4:
Alegerea unei soluții de curățare
  1. Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă 1
1. Face o soluție de oțet. Se amestecă o jumătate de ceașcă de oțet cu un galon de apă. Se amestecă pentru a se asigura că soluția este uniform amestecată.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 2
    2. Utilizați curățătorii de uz casnic non-abraziv. Detergenții de spălat vase și detergenții de rufe lichide sunt suficient de blândă pentru utilizarea pe tigăi de duș din fibră de sticlă. Ele sunt, de asemenea, în general mai ieftine decât produsele de curățare a băii specializate.
  • Nu utilizați produse pe bază de albire. Evitați și pulberi de spălare.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă 3
    3. Faceți un amestec de sodiu de copt. Se amestecă o jumătate de ceașcă de sodă de coacere cu câteva linguri de apă. Se amestecă apa și soda de copt până când se dezvoltă consistența pastă.
  • Pentru o soluție mai puternică, amestecați soda de copt, oțet și lichid de spălat vase.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 4
    4. Utilizați mai curat sau curat de baie. Cleanere de baie și de curățare cu toate scopurile sunt, în general, suficient de blând pentru utilizarea pe suprafețele din fibră de sticlă, dar uneori sunt reputate să fie în mod inutil costisitoare.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 5
    5. Utilizați o radieră magică. Ediri magice sunt bureți moi cu soluții de curățare în interior. Acestea trebuie doar să fie umede pentru a fi utilizate. Ele sunt destul de blânde pentru fibră de sticlă și foarte bune la ridicarea petelor grele.
  • Partea 2 din 4:
    Efectuarea unei lumini curate
    1. Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 6
    1. Umezește un burete neabraziv. Utilizați un burete din nylon, poliester sau polietilenă. Alți agenți de curățare pot fi prea abrazivi pentru fibră de sticlă. Dacă utilizați o radieră magică, umeziți-o în schimb.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 7
    2. Aplicați soluția de curățare la burete. În funcție de soluție, fie pulverizați-l pe burete sau dunați buretele în el. Dacă utilizați o radieră magică, săriți acest pas.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 8
    3. Frecați ușor de la o parte la alta. Frecați tigaia cu un model setat, pentru a vă asigura că nu pierdeți niciun loc. Începeți, de exemplu, în colțul din extrema dreaptă, apoi lucrați spre colțul din stânga departe. Curățați înapoi și înapoi în acest fel, apropiindu-vă de fiecare dată când ați lovit capătul tigaiei până când ajungeți la colțurile de pe capătul opus.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 9
    4. Curățați periodic buretele. Stoarce buretele într-o chiuvetă din apropiere și apoi îl reintegi. Aplicați mai multă soluție de curățare la burete înainte de a reveni la curățarea cada. Curățați buretele ca aceasta de câteva ori în timpul procesului de spălare a cada.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 10
    5. Spălați tigaia. După ce ați curățat întreaga cadă, porniți apa pentru a spăla soluția de curățare. Dacă acest lucru nu curăță suficient tigaia, utilizați un burete nou pentru a șterge restul soluției.
  • Partea 3 din 4:
    Efectuarea unui ușor curat
    1. Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 11
    1. Aplicați soluția de curățare la tigaie. Utilizați un burete pentru a răspândi soluția de curățare pe care ați selectat-o ​​pe întreaga tigaie. Urmați toți pașii precedenți, cu excepția spălării tigaiei.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 12
    2. Lăsați soluția să stea o oră. Dacă permiteți ca soluția să stea, va continua să îndepărteze murdăria. Acest lucru va primi panulerul de panie decât dacă eliminați soluția imediat după ce ați șters-o.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 13
    3. Clătiți soluția. După ce soluția sa așezat aproximativ o oră, porniți apa pentru a spăla soluția. Utilizați un burete curat pentru a ridica oricare dintre solutile care rămâne în tigaie.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 14
    4. Spot curat cu remover polonez de unghii. Dacă există o pată care rămâne în ciuda tuturor eforturilor cele mai bune, acoperiți o cârpă albă cu remover. Frecați fața ușor cu pânza până când locul a fost îndepărtat. Apoi, spălați remodelul polonez de unghii de pe tigaie cu un burete sau o cârpă curată.
  • Deși removerul polonez de unghii nu este rău pentru fibră de sticlă, ar trebui să fie folosit ca o ultimă soluție, deoarece poate fi rău pentru tine. Este foarte inflamabil, așa că nu îl utilizați în apropierea focului sau o sursă de căldură.
  • Deoarece substanța este toxică, nu o permiteți să se spală scurgerea. Utilizați o cârpă pentru ao ridica după ce ați terminat.
  • Partea 4 din 4:
    Menținerea panoului din fibră de sticlă
    1. Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 15
    1. Condiționează tigaia cu o ceară albă de automobile. Pentru a menține finisajul strălucitor al fibrei de sticlă, aplicați ceară albă de automobile. Spălați tigaia cu o cârpă umedă și apoi utilizați o cârpă pentru a aplica ușor ceara în zonele plictisitoare sau zgâriate.
    • Unii producători recomandă să efectuați acest tratament de două ori pe an.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 16
    2. Uscați tigaia după fiecare utilizare. Dacă doriți ca tigaia să-și păstreze aspectul strălucitor tot timpul, păstrați o racletă în duș. Când terminați să luați dușurile, utilizați raclee pentru a ridica umiditatea și pentru a usca pana.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de duș din fibră de sticlă Pasul 17
    3. Păstrați curățătorii abrazivi departe de fibră de sticlă. Fibră de sticlă este fragilă și poate fi ușor zgâriată. Nu folosiți niciodată pulberi de curățare, plăcuțe de spălare, vată de oțel, răzuitoare sau înălbitor pentru a curăța fibră de sticlă.
  • Avertizări

    Nu folosiți niciodată pulberi abrazive de spălare. Pulberile "spălare" sunt curățătorii abrazivi cu o textură granulată. Când frecați o suprafață cu ei, ele creează frecare care ajută la îndepărtarea murdăriei. Fiberglass, totuși, este prea delicată pentru acești deterbări, care pot lăsa zgârieturi pe suprafața fibrei.
  • Nu folosiți niciodată unelte de spălare abrazivă. Plăcuțe de spălare, vată de oțel și răzuitoare creează o mulțime de frecare. Deși pot fi unelte de curățare eficiente, ei vor zgâria suprafețe delicate de fibră de sticlă.
  • Să se abțină de la utilizarea Bleach. Bleach poate decolora suprafața din fibră de sticlă, lăsând blotches. Dacă nu sunteți sigur dacă dispozitivul dvs. de curățare are înălbirea, verificați lista ingredientelor și apoi testați o cantitate mică pe un loc inconspicuos.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar