Cum să curățați o tigaie de brioșă

Cu atât de multe găuri și crăpături, tigăi de brioșă sunt greu de câștigat. Din fericire, există mai multe moduri în care puteți elimina grăsimea dură și murdăria cercată. Dacă utilizați o tigaie de brioșă de staniu, îl puteți curăța prin înmuierea în apă caldă cu o foaie de uscător sau prin coacerea cu o soluție de sodiu de copt. Dacă tigaia ta de brioșă este făcută din silicon, curățați-l prin spălarea mai întâi cu săpunul de mâncare, apoi folosind o pastă de sodiu de copt pentru a elimina petele încăpățânate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înmuierea tigăi de tablă cu o foaie de uscător
  1. Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 1
1. Umpleți chiuveta cu apă caldă. Întoarceți apa de chiuvetă atât la cald cât și la rece și să se ruleze timp de câteva secunde, ajustând după cum este necesar până când este cald, dar nu fierbinte. Apoi, conectați chiuveta, astfel încât umple aproximativ ¾ de la calea în sus cu apa caldă.
  • Dacă grăsimea sau murdăria este deosebit de cocoșată, adăugarea unui squirt de săpun de vas la apa caldă va ajuta la slăbirea și mai mult.
  • 2. Așezați tigaia de brioșă și foliile de uscător în apa caldă. Așezați tigaia de brioșă în chiuvetă, astfel încât găurile de brioșă să fie în sus. Încercați să-l scufundați cât mai mult posibil. Apoi, așezați 1 sau 2 foi de uscător în apa deasupra găurilor de brioșă.
  • În timp ce 1 foaie de uscător va funcționa probabil pentru majoritatea tigăi, dacă tigaia dvs. de brioșă are o mulțime de grăsime vechi și murdărie, este posibil să fie nevoie să utilizați 2 foi de uscător.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 3
    3. Lăsați tigaia de brioșă să se înmoaie cel puțin o oră. Pentru cele mai bune rezultate, lăsați tigaia de brioșă să se înmoaie în apă cu foliile de uscător peste noapte. Acest lucru va da mai mult timp aditivilor de curățare în foile de uscător pentru a se dizolva și a slăbi o mulțime de grăsime. Dacă aveți nevoie să le folosiți mai devreme sau doriți să le curățați rapid, totuși, lăsați-i să se înmoaie timp de cel puțin o oră.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 4
    4. Spălați orice mizerie rămasă cu o spatulă sau burete. În timp ce înmuierea cu foile de uscător, o mare parte din grăsime și murdărie se vor slăbi și vor cădea de pe propria tavă de brioșă. Dacă există vreo mizerie rămasă după ce ați lăsat panoul să se înmoaie, totuși, puteți folosi o spatulă pentru a elimina alimentele la fel de mâncare și folosiți un burete pentru a șterge orice grăsime.
  • După ștergerea oricărui murdar rămas, este posibil să doriți să clătiți ultima oară tava de brioșă cu săpun și apă caldă pentru a îndepărta orice reziduu chimic din foliile de uscător.
  • Metoda 2 din 3:
    Coacerea grăsimilor și murdăriei de pe tigăi de tablă
    1. Dizolvați soda de copt în apă caldă în timp ce preîncălziți cuptorul. Mai întâi, setați cuptorul pentru a preîncălzi la 350 ° F (177 ° C). În timp ce cuptorul este preîncălzit, măsurați și se toarnă 2 linguri (25 grame) de bicarbonat de sodiu într-un castron umplut cu 1 litru american (0.95 l) de apă caldă. Se amestecă amestecul până când sifonul de copt este complet dizolvat.
    • În timp ce puteți coace unele dintre grăsime și murdărie de pe tava de brioșă de staniu cu apă doar apă, adăugând sifonul de copt va ajuta la slăbirea și îndepărtarea mai multor mizerie încăpățânată.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 6
    2. Se toarnă amestecul de sodă de apă și de coacere în fiecare gaură de brioșă. Umpleți fiecare gaură până când este vorba de aproximativ 2/3 din calea plină. Nu vă faceți griji dacă unele dintre grăsime și murdărie sunt pe partea superioară a panei - aburul din soluția combinată cu căldura din cuptor vă va ajuta să curățați partea superioară a panului.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 7
    3. Coaceți tigaia de brioșă timp de 8 până la 20 de minute. Dacă tigaia dvs. de brioșă are o mulțime de grăsime vechi, va trebui probabil să coaceți tigaia timp de 20 de minute. Dacă încercați doar să o curățați după o singură utilizare, este posibil să aveți nevoie doar să o coaceți timp de 8 minute.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 8
    4. Scoateți tigaia din cuptor. Odată ce tava de brioșă și soluția au fost coapte, scoateți-o din cuptor și deplasați soluția de sodiu de copt în chiuvetă. Apoi, puneți tigaia pe o suprafață de căldură și lăsați-o să se răcească suficient încât să o puteți descurca, dar nu atât de mult încât să fie răcită complet.
  • Asigurați-vă că utilizați mănuși de cuptor pentru a vă proteja mâinile atunci când vă ocupați de tigaia fierbinte.
  • 5. Curățați tigaia de brioșă cu apă caldă și săpun. Squirt O cantitate de săpun de dimensiune de dime pe un burete sau o perie de frică de nailon și curățați tigaia pentru a îndepărta orice grăsime rămasă și murdărie. În timp ce coacerea tigaia cu soluția de sodiu de copt va slăbi și îndepărta o parte din mizerie, ar putea fi încă unele care trebuie să fie curățate.
  • Dacă utilizați o perie de păr, asigurați-vă că alegeți o perie de nailon, astfel încât să vă curățați tigaia fără a zgâria staniu. Ați putea, de asemenea, o cârpă microfibră sau partea moale a unui burete.
  • Odată ce ați curățat tigaia, clătiți-o cu apă pentru a elimina orice reziduu de săpun, astfel încât este gata de utilizare.
  • Metoda 3 din 3:
    Spălați tigaie de brioșă siliconică
    1. Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 10
    1. Așezați tigaia în chiuvetă sub apă foarte caldă. În primul rând, întoarceți apa chiuvetei la fel de fierbinte ca și el, lăsându-l să ruleze timp de câteva secunde pentru a încălzi cât mai mult posibil. Apoi, puneți cu grijă tigaia de brioșă siliconică sub apa curgătoare.
    • Dacă apa dvs. de chiuvetă devine foarte caldă, probabil că va trebui să purtați mănuși de cauciuc pentru a vă proteja pielea.
    • Permiteți mai întâi Panul de clătire sub apa caldă, va ajuta unele dintre grăsimi sau alimente coapte pe jos să se slăbească, făcându-vă să vă curățați.
  • 2. Curățați tigaia cu un burete și săpun. În timp ce tava se clătește sub apă, squirt o cantitate de dimensiuni de dimensiuni de dime pe un burete. Apoi, curățați întreaga tigaie de brioșă, clătiți-o cu apa caldă după cum este necesar.
  • Este posibil să trebuiască să petreceți un pic de spălare suplimentară în interiorul găurilor de brioșă, deoarece marginile pot fi puțin greu de atins.
  • 3. Clătiți tigaia și scuturați-o pentru a îndepărta o parte din excesul de apă. După ce ați curățat bine, țineți tigaia de brioșă sub apa curgătoare pentru a clăti săpunul și murdăria slăbită. Odată clătit, opriți apa și agitați ușor tigaia, așa că nu este umezită cu apă, dar este încă un pic umed.
  • 4. Amestecați sifonul de copt cu o stropire de apă pentru a face o pastă de curățare. Dacă există încă un grăsime și murdărie blocați pe tava de brioșă după ce îl curățați cu săpun și apă, utilizați o pastă de sodiu de copt pentru ao ajuta să o slăbiți și să o eliminați. Pentru a face pasta, se toarnă aproximativ 2 linguri (25 de grame) de bicarbonat de sodiu într-un castron cu o mică stropire de apă. Utilizați o lingură pentru a amesteca soda de copt și apa împreună, adăugând mai multă sodiu sau apă de coacere, după cum este necesar pentru a crea o pastă groasă similară în textura la pasta de dinți.
  • În loc de a face pastele într-un castron, puteți, de asemenea, să vărsați soda de coacere direct pe tigaie de îndată ce l-ați clătit în timp ce este încă umed. Apoi, utilizați degetele sau o lingură pentru a amesteca sifonul de copt cu apa rămasă din clătire pentru a crea pasta.
  • 5. Răspândiți pasta peste grăsime și blocați-pe murdărie. Folosind degetele sau o lingură, împrăștiați un strat gros de pastă de sodă de copt peste petele murdare de pe tigaie. Asigurați-vă că acoperiți complet orice grăsime sau murdărie încăpățânată.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 15
    6. Lăsați paste de sodiu să se usuce complet pe tigaie. Pasta ar putea dura oriunde de la câteva minute până la o oră pentru a se usca, în funcție de cât de groase l-ai așezat. Soda de copt va absorbi grăsimea pe măsură ce se usucă, ceea ce vă va face mai ușor să ștergeți tigaia de brioșă.
  • Imagine intitulată Curățați o tavă de brioșă 16
    7. Spălați pasta de sodiu de copt de pe tavă cu un burete. Odată ce pasta este complet uscată și întărită la atingere, clătiți din nou sub apă fierbinte pentru a îndepărta pasta. Pe măsură ce se clătește, squirt o altă cantitate de dimensiuni de dime de săpun pe un burete și se curăță din nou peste tigaie pentru a se asigura că toată pasta este îndepărtată și, împreună cu ea, orice grăsime rămasă și murdărie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă tigaia dvs. de brioșă nu are pete dure, unsoare sau un murdar, puteți să-l curățați manual cu săpun și apă.
  • Dacă tigaia de brioșă este în siguranță, o puteți curăța prin rularea prin mașina de spălat vase. Poate doriți să evitați să faceți acest lucru, cu toate acestea, dacă există reziduuri, deoarece căldura de la mașina de spălat vase poate cauza să se fixeze și mai mult. În plus, dacă tigaia dvs. este non-stick, mașina de spălat vase poate îndepărta stratul non-stick în timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar