Cum să călătoriți în tokyo ca student

În timp ce Tokyo și districtele sale sunt în general luate în considerare "Orașele de mers pe jos", Majoritatea oamenilor nu trăiesc destul de aproape la școala lor pentru a merge la ea. Este cel mai probabil că veți folosi trenuri sau linii de metrou pentru a ajunge la școală, dar unii studenți se deplasează cu bicicleta sau autobuzul. Naveta în Japonia se poate simți copleșitoare la început, mai ales dacă nu sunteți obișnuiți să luați transport public, dar va deveni rapid a doua natură.

Pași

Metoda 1 din 3:
Călătorind cu trenul sau metrou
  1. Imagine intitulată Navigați la metrouul de la Tokyo Pasul 6
1. Achiziționați un card IC (trecere preplătită). Dacă intenționați să călătoriți în mod regulat cu trenul, este o idee bună să achiziționați o cartelă IC și să o preîncărcați cu yenul. Cardurile IC pot fi pur și simplu scanate la porțile de bilete, care sunt mai rapide decât cumpărarea unui bilet. Acestea pot fi achiziționate la stații de trenuri sau aeroporturi și costă în mod obișnuit aproximativ 2000 de yeni, inclusiv un depozit de 500 de yeni.
  • Există două cărți IC comune în Tokyo: Suica și Pasmo. Dacă intenționați să obțineți o trecere de navetă, verificați ce liniile de tren pe care le veți folosi - trecerea de navetă din Suica acoperă în primul rând liniile JR, iar Passm Pass Pass acoperă linii de metrou Tokyo. În afară de asta, cardurile sunt practic aceleași.
  • Veți avea nevoie de propriul card IC individual. Nu puteți împărtăși o carte cu cineva.
  • Dacă studiați în Japonia pentru mai puțin de 90 de zile (i.E., Sunteți într-o viză turistică), puteți obține trecerea JR. Cu toate acestea, oricine pe o viză de studenți nu este eligibil pentru trecerea JR.

Bacsis: S-ar putea să fiți în stare să obțineți o trecere a studenților, care va reduce costul pentru călătoria dintre casă și școală. Adresați-vă școlii despre obținerea documentației necesare.

  • Imaginea intitulată Faceți un tren în Tokyo Pasul 9
    2. Aflați stațiile de tren și liniile pe care le veți folosi. În funcție de locul în care locuiți și unde este școala dvs., veți lua probabil cel puțin una sau două trenuri la școală. Aflați numele fiecărei linii pe care le veți lua, când sunt programate, de obicei, și unde trebuie să transferați la un alt tren (dacă este necesar). De asemenea, puteți obține hărți feroviare la posturi sau găsiți-le online.
  • Unele navete nu necesită să părăsiți stația deloc, chiar dacă trebuie să schimbați liniile. Alte navete ar putea necesita să meargă sau să biciclete la o altă stație.
  • Aflați numele fiecărei linii, nu culoarea sa pe harta postului. Stațiile de tren și metrou Tokyo sunt deservite de câteva linii, ceea ce pot avea culori similare pe hartă. Nu vrei să ajungi pe trenul greșit.
  • Bacsis: Aflați numele opririi înaintea ta. Acest lucru va face ușor să recunoaștem când trebuie să vă pregătiți să coborâți. (Trenurile din Tokyo vor afișa, de obicei, numele opririlor în limba engleză, precum și japonezii.)

  • Imagine intitulată Călătorii Marea Britanie cu trenul Pasul 15
    3. Determinați când să ajungeți la stație. În funcție de cât de departe locuiți de la școala dvs. și de ce trenuri trebuie să utilizați, este posibil să aveți nevoie să ajungeți la prima stație la un moment dat. Aflați cât timp este nevoie pentru a merge sau a bicicleta la stație și pentru a vedea când și cât de des vor sosi trenurile.
  • Rush Hour este de obicei între 7 și 9 am și 5 până la 7 pm. Există mai multe trenuri care rulează în timpul orelor de vârf, dar stația va fi ocupată și trenurile vor fi extrem de ambalate. (Unele mașini de tren sunt, de asemenea, numai în timpul orelor de vârf.)
  • Dacă vă aflați într-o zonă bine populată, probabil vor exista mai multe trenuri pe oră. Zonele rurale pot avea ca trenul să vină o dată sau de două ori la fiecare câteva ore.
  • Nu întârzia. Trenul tău nu va aștepta.
  • Imaginea intitulată Faceți un tren în Tokyo Pasul 17
    4. Știți cum să utilizați cardul IC la poartă. Pentru a intra sau a ieși dintr-o linie de tren sau de metrou, va trebui să treceți prin porțile biletului. Mergeți până la poartă, atingeți cardul pe ecran și treceți prin. Când ajungeți la stația corespunzătoare, plasați din nou cardul pe ecran și tariful dvs. va fi calculat automat și dedus.
  • Dacă cardul dvs. nu va acoperi tariful, poarta nu vă va lăsa să treceți. Puteți reîncărca cartela IC la unul dintre mașinile de bilete.
  • Folosind un bilet? Puneți biletul în slotul de bilet la poartă - va apărea înapoi și va trebui să o luați din nou. Odată ce ați ajuns la postul corespunzător, îl veți hrăni înapoi în slotul de bilete. Biletele de călătorie rotunde vor apărea înapoi, dar biletele unice nu vor.

  • Imagine intitulată Călătorește în jurul Tokyo Pasul 2
    5. Găsiți platforma și așteptați ca trenul drept. Cele mai multe stații din Tokyo servesc mai multe linii, deci urmați semnele care conduc la platforma pentru tren. Pe platformă, vor fi listarea calendarilor când trenurile sosesc, unde se duc și dacă sunt locale, rapide, expres sau limitate expres. (Există, de asemenea, semne sau panouri de piesele care prezintă următoarea stație, dacă nu sunteți sigur ce tren la bord.)
  • Trenurile locale se vor opri la toate stațiile, dar Transit, Express și Limited Transit, Express și Limited Switch Stațiile. Express Trenurile pot, de asemenea, să perceapă, de asemenea, trenurile expres expresive sunt, de obicei, mai scumpe. Îmbarcare cu trenul greșit ar putea însemna să se preleească naveta sau să-ți lipsească opritorul!
  • Unele trenuri pe aceeași linie nu merg la aceeași distanță. Ultima oprire a trenului pe traseul său va fi listată pe calendarul și ecranele din afara trenului (de exemplu, "Pentru Hachioji").
  • Imaginea intitulată Faceți un tren în Tokyo Pasul 14
    6. Bord și plimbare cu trenul la destinație. Se ridică la punctele desemnate de pe podea. Odată ce trenul trage, mutați-vă în lateral, astfel încât alții să poată coborî și apoi să se îmbarce. Apoi, odată ce trenul a ajuns la gară, ieșiți din tren și mergeți la porțile de bilete.
  • Încercați să vă deplasați spre centrul trenului, astfel încât să nu blocați ușile.
  • Trenurile vor fi extrem de pline în timpul orelor de vârf. Dacă este strâns, încercați să intrați în tren înapoi, astfel încât să nu trebuie să vă întoarceți când ieșiți. (S-ar putea, de asemenea, însoțitorii de stație împingând oamenii în tren - poate fi ciudat, dar ei asigură că toată lumea se potrivește.)
  • Imagine intitulată Vizitați Okinawa Pasul 13
    7. Urmați eticheta trenului. Pe trenuri și metrou, există o mulțime de reguli nerostite care ar putea să nu fie evidente. Din fericire, eticheta trenului este destul de simplă, iar o mare parte din acesta va fi familiar dacă sunteți obișnuit să luați transport public.
  • Purtați deodorant dacă aveți nevoie de ea și nu aplicați o mulțime de parfumuri sau colonie.
  • Minimizați spațiul pe care îl utilizați. Nu stați cu picioarele în culoar sau puneți-vă lucrurile pe un loc. (Dacă trenul este aglomerat, țineți-vă brațele aproape de dvs. - evitați să citiți sau să jucați cu telefonul.)
  • Dacă purtați un rucsac, o pungă sau servietă, puneți-o pe rack-ul deasupra capului, fie țineți-o în fața dvs.
  • Tăcerea telefonului și nu răspundeți la apeluri (dacă nu spuneți liniștit apelantului pe care îl veți numi înapoi). Activitățile silențioase, cum ar fi textul sau muzica redate liniștit prin căști, sunt bine.
  • Evitați să mâncați sau să beți dacă este posibil. Dacă trebuie să faceți acest lucru, asigurați-vă că mâncarea nu este murdară sau puternică.
  • Vorbește încet. Vorbind și râzând cu voce tare este perturbator.
  • Dacă stați, se confruntă cu scaunele cele mai apropiate de dvs., astfel încât capătul din spate să nu fie în fața cuiva.
  • Fiți gata să renunțați la scaunul celor care sunt vârstnici, însărcinați sau cu handicap, și cei care au copii mici.
  • Metoda 2 din 3:
    Cu bicicleta
    1. Imagine intitulată vinde o bicicletă Pasul 10
    1. Cumpărați și înregistrați o bicicletă. Pentru mulți studenți, ciclismul poate fi mai rapid decât mersul pe jos și reduce considerabil costul de navetă. Dacă nu aveți o bicicletă, puteți achiziționa unul la un magazin de biciclete sau puteți cumpăra o bicicletă utilizată. După aceea, va trebui să vă înregistrați bicicleta cu poliția, ceea ce va necesita documente și o taxă de 500 de yeni.
    • La magazinele de biciclete, un angajat vă poate ajuta să vă înregistrați bicicleta. Dacă cumpărați o bicicletă utilizată, totuși, trebuie să vă ocupați de înregistrarea dvs.
    • Începând cu luna aprilie 2020, trebuie să cumpărați, de asemenea, asigurarea de biciclete, pentru a vă proteja de plățile de compensare scumpă. Nu vei fi penalizat dacă o renunți, dar este mai bine să fii în siguranță.
    • Dacă sunteți un student de schimb, programul dvs. de schimb sau școala poate oferi o bicicletă pentru dvs. Întrebați-le despre înregistrarea bicicletei și dacă este asigurată.

    Asigurați-vă că bicicleta dvs. este înregistrată! Dacă bicicleta dvs. nu este înregistrată, poliția va suspecta că a fost furată și o poate lua.

  • Imagine intitulată Rămâi vizibil de echitatie o bicicletă la noapte Pasul 2
    2. Asigurați-vă că aveți consumabile pentru bicicleta dvs. Cantitatea de oameni și vehicule din Tokyo poate face periculoasă să călărească o bicicletă, deci sunteți obligat din punct de vedere legal pentru a vă asigura că vă puteți avertiza pe alții la prezența voastră. În plus, este destul de comun ca bicicletele să fie furate în Japonia dacă nu aveți o blocare bună. Ar trebui să vă asigurați că aveți:
  • Un clopot
  • Lămpile din față și din spate
  • O încuietoare de biciclete
  • O clapetă umbrelă (opțional)
  • O căști de biciclete (oamenii 13 și peste nu sunt obligați din punct de vedere legal să poarte o casca, dar purtarea unei idei bune.)
  • Imagine intitulată Rămâi în siguranță la noaptea 2
    3. Aflați ruta. Cât de departe dumneavoastră depinde de cât de departe trăiești de la școala ta. Dacă locuiți destul de aproape, ați putea fi capabil să biciclete până la școală. În caz contrar, este posibil să trebuiască să biciclete la o stație de tren sau de autobuz și, eventual, cu bicicleta după aceea! Utilizați o hartă pentru a vă afla traseul.
  • Adresele din Japonia pot fi confuze, deoarece o mulțime de străzi au nume neclare (sau nu au nume deloc). Probabil că va trebui să vă bazați pe repere sau pe hărți la început.
  • Imagine intitulată Evitați accidentele fatale la ciclism Pasul 6
    4. Bicicleta pe partea stângă a drumului, în aceeași direcție ca și traficul. Mașini din Japonia pe partea stângă a drumului, astfel încât să doriți să biciclete pe partea stângă a drumului, de asemenea. Evitați ciclismul împotriva traficului, deoarece este nesigur.
  • Dacă aveți nevoie să vă întoarceți spre dreapta, nu tăiați intersecția. Trece direct înainte. Apoi întoarceți-vă la dreapta și cruce.
  • Cele mai multe treceri feroviare din Tokyo vor avea brațe de poarta, dar unele nu. Dacă alarma începe să sune sau luminile încep să clipească, opriți înainte de melodii și așteptați ca trenul să treacă.
  • Respectați toate semnele, semnalele de trafic și gardienii.
  • Imagine intitulată Ride o bicicletă în trafic Pasul 9
    5. Utilizați străzi sau benzi de biciclete acolo unde este posibil. În timp ce mulți oameni din Japonia tind să călătorească pe trotuare, majoritatea trotuarelor nu sunt prietenoase cu motociclete și sunteți menit să biciclete pe stradă, cu excepția cazului în care semnează altfel altfel. Străzile mai mari în zonele aglomerate au mai multe șanse de a avea benzi de biciclete, dar dacă nu există nici o bandă de biciclete, lipiți de partea laterală a drumului.
  • Unele benzi de biciclete din Tokyo sunt situate pe trotuar, mai degrabă decât pe străzi, dar depinde de zonă.
  • Dacă folosiți trotuarul, duceți întotdeauna la pietoni și încercați să călătoriți la o viteză sigură. Nu vrei să lovești pe cineva sau să cadă de pe bicicletă. (Bicicletele pe trotuare au o limită de viteză de 10 kilometri (6.2 mi) pe oră, deși acest lucru nu este strict respectat.)
  • Imagine intitulată Start ciclism Pasul 22
    6. Plimbare cu un singur fișier, nu lângă alții. Călăria lângă alții poate bloca drumul sau trotuarul, și puteți fi amendat pentru ciclism lângă cineva. Biciclete în spatele sau în fața altor oameni, astfel încât alții pot trece prin tine.
  • 7. Parcați bicicleta în zonele de parcare desemnate. Odată ce ați terminat călătoria, nu vă puteți parca doar bicicleta oriunde. Japonia are locuri de parcare specifice pentru biciclete, iar poliția vă poate amenda (sau chiar să vă confiscați bicicleta) dacă parcați în altă parte. Unele loturi au parcare gratuită, dar alții sunt pay-to-parc.
  • Școala dvs. va avea probabil o parcare pentru biciclete. Întrebați-le dacă există o taxă pentru a vă parca bicicleta.
  • Întotdeauna blocați bicicleta când îl parcați.
  • Bacsis: Puteți găsi adesea parcări de biciclete online.

  • Imaginea intitulată Luați bicicleta în autobuzul Pasul 5
    8. Luați în considerare parcarea cu bicicleta dacă aveți nevoie să faceți un tren sau un autobuz. Dacă trebuie să luați transportul public ca parte a navetei dvs., nu vă puteți lua bicicleta dacă nu este într-o pungă de biciclete. De asemenea, poate fi greu să vă luați bicicleta pe trenuri în timpul orelor de vârf, deoarece nu există prea multe locații. Dacă nu aveți nevoie să mergeți prea departe la destinație, puteți alege să parcați stațiile de biciclete - trenurile vor avea, de obicei, parcare de biciclete, ceea ce este adesea (dar nu întotdeauna) gratuit.
  • Dacă aveți nevoie să luați bicicleta, fie să o foldeți, fie scoateți roata din față și puneți bicicleta într-o pungă de biciclete.
  • Autobuzele pot cere să plătiți o taxă suplimentară dacă vă aduceți bicicleta la bord.
  • Imagine intitulată plimbare o bicicletă în trafic Pasul 11
    9. Știți ce să evitați. Japonia are legi diferite de biciclete decât alte culturi și ceea ce pare inofensiv în altă parte ar putea să vă amendă sau chiar arestat în Tokyo. Fiți conștienți de aceste legi și nu le rupeți. Când într-o bicicletă, nu poți:
  • Plimbare în întuneric cu luminile oprite
  • Au oa doua persoană pe bicicletă
  • Utilizați telefonul sau ascultați muzică
  • Țineți o umbrelă (dacă plouă, purtați un poncho)
  • Fi sub influența alcoolului
  • Metoda 3 din 3:
    Cu autobuzul
    1. Imagine intitulată Navigați la metrouul de la Tokyo Pasul 6
    1. Achiziționați un card IC. Ca și trenul și metroul, multe autobuze acceptă carduri IC ca plată. Cardurile IC sunt pur și simplu lovite pe un ecran, care este mai rapid decât achiziționarea unui bilet.
    • S-ar putea să fiți capabili să obțineți un pasaj de navetă pentru autobuzul dvs., ceea ce va reduce costul pentru călătoria dintre casă și școală. Adresați-vă școlii despre obținerea documentației necesare.
    • Întotdeauna reîncărcați cardul înainte de a intra în autobuz. Masini de bilete pe autobuze numai de tipărire de tipărire - Nu vă pot reîncărca cardul IC.
    • Dacă trebuie să plătiți în numerar, asigurați-vă că aveți monede sau facturi de 1000 de yeni. Cele mai multe autobuze nu pot accepta facturi mari.

    Bacsis: Semnele și anunțurile de autobuz sunt mai puțin probabil să aibă traduceri în limba engleză, chiar și în Tokyo. Dacă japonezii dvs. nu este încă foarte puternică, scrieți-vă oprirea și arătați-o șoferului.

  • Imaginea intitulată rămâne în picioare în timp ce călărește un pas de autobuz 14
    2. Aflați stația, traseul și orele de autobuz. Este posibil să luați doar un autobuz pentru a ajunge la școala dvs., dar unii studenți trebuie să ia un autobuz la o gară sau să ia mai multe autobuze. Uită-te la programul de autobuz pentru a vedea cât de des sosește autobuzul, la ce oră ajunge, și ce stație de autobuz trebuie să aștepți.
  • Este o idee bună să înveți numele stației înaintea ta, ca să vă puteți pregăti să coborâți.
  • Cele mai multe companii de autobuz din Japonia au rutele și calendarele disponibile online.
  • Imagine intitulată Ride Un autobuz de transport public Pasul 7
    3. Se aliniază la stația de autobuz. Când vedeți autobuzul care cobora pe stradă, uită-te la ecranul din fața autobuzului pentru a vedea unde merge. Nu vrei să ajungi pe autobuzul greșit!
  • Stați la stația de autobuz cu fața spre stradă. Dacă sunteți prea departe, șoferul de autobuz ar putea să nu-și dea seama că aștepți autobuzul.
  • Imaginea intitulată Luați autobuzul Express 747 din Montreal Pasul 3
    4. Placă autobuzul folosind ușa corespunzătoare. În multe zone din Japonia, faceți bordul unui autobuz folosind ușa din spate. Cu toate acestea, în Tokyo, majoritatea autobuzelor ați intrat de la ușa din față sau centrală. Dacă nu sunteți sigur de unde să continuați, căutați un ghid online sau urmăriți alți pasageri.
  • Imagine intitulată Evitați conversația privind transportul public Pasul 1
    5. Utilizați cardul IC în funcția de bord. În apropierea ușii pe care ați urcat, va fi o mașină de bilet și un ecran pentru cardurile IC (adesea pe un perete sau pe perete de autobuz). Atingeți cardul pe ecran și găsiți undeva să stați sau să stați.
  • Dacă plătiți cu numerar, fie luați un bilet pe măsură ce faceți bordul autobuzului, fie plătiți tariful în timp ce bordul (dacă autobuzul percepe un tarif plat).
  • Majoritatea autobuzelor din secțiile speciale din Tokyo (i.E., Orașele majore) sunt autobuze TOEI, care percep o tarif plat de aproximativ 210 de yeni. Autobuzele din afara secțiilor ar putea avea tarife plate, dar acest lucru nu este garantat. Verificați harta tarifului.
  • Imaginea intitulată reduce stresul pasului de navetă 6
    6. Plimbare cu autobuzul, dar asigurați-vă că ați vizionat oprirea dvs. În partea din față a autobuzului, un afișaj va lista următoarea oprire. Dacă sunteți familiarizați cu zona, puteți, de asemenea, să puteți spune doar prin căutarea ferestrei.
  • Autobuzele nu se opresc la o stație decât dacă piloții) "Stop" Buton, deci nu vă bazați pe numărarea de câte ori se oprește autobuzul.
  • Imagine intitulată plimbare un pas de autobuz 12
    7. Apăsați butonul STOP atunci când oprirea dvs. va veni. Autobuzele au butoane pe stâlpi (și, uneori, pe ferestre) care avertizează șoferul să se oprească. Când se va afișa oprirea, apăsați butonul astfel încât șoferul să știe că veți ieși.
  • Aceste butoane sunt adesea roșii sau portocalii cu plastic galben în jurul lor și pot avea "とまり ます" imprimate pe ele.
  • Imagine intitulată plimbare un pas de autobuz 13
    8. Ieșiți din autobuz. Odată ce autobuzul a ajuns la o oprire completă, ieșiți prin ușa corespunzătoare. Dacă te-ai prins pe ușa din față, probabil că vei ieși prin ușa din spate - dacă ai intrat în spate, vei ieși din față.
  • Dacă autobuzul nu percepe o tarif plat, atingeți cardul IC pe ecran pe calea dvs.
  • Dacă utilizați un bilet, vă veți plăti probabil tariful în fața autobuzului și apoi ieșiți din ușa din față.
  • Bacsis: Arătați ambele căi înainte de a trece pe trotuar! Cineva ar putea să-și călătorească bicicleta pe trotuar, și nu vrei să te rătăcească sau să te lovească.

  • Imagine intitulată Ride Un autobuz de transport public Pasul 12
    9. Urmați eticheta autobuzului. Autobuze au o etichetă asemănătoare nerostită pentru trenuri, deci dacă știi cum să călărești trenul, știi cum să conduci și un autobuz. Atâta timp cât intenționați să fiți respectuoși și atenți la alții, probabil că veți fi bine.
  • Purtați deodorant dacă aveți nevoie de ea și nu aplicați o mulțime de parfumuri sau colonie.
  • Minimizați spațiul pe care îl utilizați. Nu stați cu picioarele în culoar sau puneți-vă lucrurile pe un loc.
  • Dacă stați, stați pe stâlpi sau mânere deasupra capului, așa că nu cădeți.
  • Tăceți telefonul și nu răspundeți la apeluri. Activitățile silențioase cum ar fi textarea sunt bine.
  • Evitați să mâncați sau să beți și să nu lăsați gunoi în urmă.
  • Vorbește încet. Vorbind și râzând cu voce tare este perturbator.
  • Fiți gata să renunțați la scaunul celor care sunt vârstnici, însărcinați sau cu handicap, și cei care au copii mici.
  • sfaturi

    Dacă trăiți cu o familie gazdă, s-ar putea să vă ajute să vă dați seama de traseul dvs. și ce transport public trebuie să luați.
  • Dacă nu utilizați o trecere de navetă a studenților, sau vă veți face undeva care nu este acoperit de trecerea dvs., luați în considerare să mergeți la diferite stații sau să luați trenuri diferite acolo unde este posibil. Vă poate economisi bani.
  • Mulți studenți folosesc mai multe metode de transport pentru a navea la școală (e.G. Luând un tren sau autobuz, iar apoi ciclism la școală).
  • Destul de câteva companii de tren și de autobuze au aplicații, cum ar fi NIVITIME, pentru a vă arăta programul de transport.
  • Este o idee bună să aveți o aplicație de navigare, cum ar fi Google Maps pe telefon - în timp ce este posibil să nu puteți spune locația dvs. exactă, îl puteți folosi pentru a afla numele liniilor de tren sau de metrou pe care trebuie să le luați de la anumite stații. (Acest lucru este deosebit de util dacă vă pierdeți oprirea sau pierderea.)
  • Probabil că nu veți folosi o mașină pentru a călători la școală dacă sunteți într-o zonă urbană. Transportul public al lui Tokyo este incredibil de expansiv, iar mașinile nu sunt cazate de majoritatea loturilor. (De asemenea, trebuie să fiți 18 pentru a conduce, ceea ce limitează conducerea la al treilea an de ultimii ani și studenți universitari.)
  • Taxiurile sunt destul de scumpe și adesea nu sunt necesare în centrul orașului Tokyo, cu excepția cazului în care transportul public este închis (de obicei între miezul nopții și cinci am).
  • Achiziționați un card IC pentru transportul public, nu biletele. Calcularea tarifelor și a biletelor de cumpărare vă poate încetini.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar