Cum să evitați mulțimile în tranzit în masă

Acest ghid trece peste strategii de bază pentru a evita mulțimile privind tranzitul de masă. Accentul se pune pe tranzitul pe tren, care se caracterizează printr-un program relativ regulat, un model zilnic regulat de utilizare și nici o diferențe semnificative în timp luate pentru călătoria reală bazată pe ora din zi. Unele dintre strategii se aplică și alte forme de tranzit. Strategiile discutate variază în ceea ce privește flexibilitatea de care au nevoie de dvs. și celelalte lucruri pe care ar putea fi nevoie să le renunți pentru a evita mulțimile.

Unele dintre sistemele de tranzit în masă care au fost investigate în timp ce compilarea acestor sfaturi sunt zona rapidă a zonei San Francisco Bay (Bart), Metroul New York City, Paris Metro, sistemul feroviar al lui Chicago și sistemele de tranzit din Tokyo, Beijing, Shanghai, Seul, Delhi și Mumbai.

Pași

Metoda 1 din 5:
Selectarea locației în interiorul stației unde veți urca trenul
  1. Imagine intitulată Evitați mulțimile în pasul de tranzit în masă 1
1. Înțelegeți modul în care locațiile de pe platformă corespund mașinilor trenului
  • Unele dintre sistemele mai moderne de tranzit în masă, în special cele din Asia de Est (Seul, Hong Kong, Beijing și alte părți ale Chinei) au uși de ecran platformă care se aliniază cu ușile trenului de sosire și se deschid în sincronizare cu trenul de sosire. Sistemele mai vechi de tranzit în masă au marcatori care indică în cazul în care ușile trenului vor fi plasate atunci când trenul se oprește. Ușile și / sau marcatorii de pe ecranul platformei vă pot oferi o idee despre modul în care trenul se va opri.
  • Unele sistem de tranzit în masă rulează trenuri de lungime variabilă. Stația este concepută pentru a găzdui lungimea maximă a trenului. Cât de scurte stau de trenuri pot depinde de sistemul de tranzit. De exemplu, pentru sistemul de tranzit rapid al zonei Bay, trenurile se opresc aproximativ în mijloc, cu o subtilitate: în timp ce trenurile cu un număr parot de mașini se opresc exact în mijloc, trenurile cu un număr ciudat de mașini lasă o mașină de sticlă suplimentară spațiu în față. Unele sisteme de tranzit front-align, eu.E., Mașina din față se oprește întotdeauna la un anumit punct, indiferent de lungimea trenului. Alții din spate, eu.E., Mașina din spate se oprește întotdeauna la un anumit punct, indiferent de lungimea trenului.
  • Sistemele de tranzit în masă cu lungimea variabilă a trenului afișează, în general, informații explicite despre lungimea trenului de sosire în afișajele electronice. Rețineți că aceste informații nu pot fi disponibile ca parte a programului regulat, deoarece durata trenurilor poate fi o funcție a factorilor dinamici, cum ar fi disponibilitatea autoturismelor și a încărcării așteptate a pasagerilor.
  • Unele stații au informații despre modul în care trenurile de diferite lungimi se vor opri. Informațiile pot fi afișate dinamic (i.E., pentru următorul tren) sau ca semnalizare statică care descrie modul în care vor fi tratate diferite lungimi de tren.
  • Imagine intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 2
    2. Determină mașina cea mai puțin aglomerată și intrarea cel mai puțin aglomerată în mașină, pentru călătorii fără transferuri.
  • Decideți care este mașina cel mai probabil să aibă un spațiu de relaxare în momentul în care se îmbarcă dacă singurul dvs. scop este să găsiți spațiu pentru a sta. Cromarea ulterioară a mașinii nu este prea relevantă.
  • Dacă spațiul să stea este în afara întrebării oricum, iar obiectivul dvs. este de a găsi o mașină care va avea cel mai mic nivel de aglomerare în întreaga călătorie, este, de asemenea, important să se ia în considerare sarcina la stațiile viitoare.
  • În general, distribuția încărcăturii de pasageri la fiecare stație depinde de layout-ul stației. Mașinile care sunt mai aproape de punctele de intrare la platforma stației tind să fie mai aglomerate, deoarece mulți oameni, inclusiv cei care sosesc "la timp" Pentru a lua trenul și cei care nu încearcă să repoziționeze în interiorul stației, tind să ia acea mașină. Prin urmare, la stația unde vă îmbarcăm, ceea ce contează este designul toate stațiile inainte de tu.
  • Un sistem tipic de tranzit în masă va avea desene similare în mod rezonabil similare pentru majoritatea stațiilor sale, astfel încât să puteți utiliza Heuristică disponibilă în mod public pe aglomerat pentru sistemul dvs. de tranzit în masă. De exemplu, pentru zona de tranzit Rapid (BART), mașinile de mijloc tind să fie cele mai aglomerate și mașinile din față și din spate cel puțin aglomerate. Același lucru este valabil și pentru sistemul de tren din Japonia. Pentru trenurile F și L de pe sistemul de metrou din New York, mașinile din față ale trenurilor cu 4 mașini sunt cele mai aglomerate, iar mașinile din spate sunt cele mai puțin aglomerate, în timp ce trenurile cu 6 mașini sunt mai aglomerate în mijloc.
  • Să fie cognizant de lungimea trenului atunci când faci aceste calcule. Dacă vă așteptați ca trenul să fie mai lung decât este, este posibil să ajungeți la așteptarea unei părți a platformei în care trenul nu se va opri.
  • Imaginea intitulată Evitați mulțimile în tranzitul în masă Pasul 3
    3. Luați în considerare cât de aproape de mașina dvs. va fi în tren, veți fi transferați, pentru călătorii cu transferuri.
  • Pentru Bart, când se transferă de la trenuri mai scurte la trenuri mai lungi pe o platformă insulară, este deosebit de important să se afle la mașina din față sau din spate a trenului mai scurt, altfel veți fi prea departe de mașina din față sau din spate a trenului mai lung. Cu toate acestea, atunci când se transferă de la un tren mai lung la un tren mai scurt, este mai util să fii la mașină direct corespunzând mașinii din față sau din spate a trenului mai scurt transferat la.
  • Citiți informațiile afișate care sunt afișate pe unele sisteme de metrou (cum ar fi sistemul de metrou din Seul), cu privire la ce parte a stației la bord, astfel încât să se transfere cel mai eficient.
  • În cazul în care aglomerarea variază în mod semnificativ pentru autoturismele apropiate de intrarea în platformă și mașini departe, ar putea fi mai bine să renunțați la îmbarcare a unui tren dacă ajungeți la timp la platformă, și în loc de placa următoare pentru care " ll au timp pentru a ajunge la partea corectă a platformei. Cu toate acestea, dacă sunteți în stare să intrați într-o mașină care nu are un spațiu de relaxare, dar are doar un număr moderat de oameni în picioare, este posibil să puteți migra în interiorul trenului într-o mașină mai potrivită (cu riscul de a deranja câțiva pasageri în timpul călătoria ta). Nu toate trenurile permit oamenilor să se deplaseze între mașini în circumstanțe obișnuite.
  • Imaginea intitulată Evitați mulțimile în tranzitul de masă Pasul 4
    4. Fiți familiarizați cu orice regulă specială pe care sistemul dvs. de tranzit îl are pentru cine poate să se îmbarce ce mașini ale unui tren.
  • Sisteme de tranzit în masă în multe părți ale Asiei (Japonia, India, Malaezia, Indonezia), Mexic, Brazilia și alte țări au niște autoturisme rezervate femeilor. În unele țări (cum ar fi Japonia), aceste reguli numai pentru femei se aplică numai în timpul orelor de vârf. Scopul lor este de a reduce incidența hărțuirii sexuale a femeilor la tranzitul de masă. Dacă sunteți un pasager masculin, asigurați-vă că nu stați la părțile platformei unde se opresc mașinile numai pentru femei. Femelele sunt în general permise să se îmbarce și alte mașini de tren. Dacă sunteți de sex feminin, vă familiarizați cu convențiile sistemului de tranzit în masă referitoare la îmbarcarea automobilelor generale. În unele sisteme de tranzit în masă, cum ar fi sistemul feroviar al lui Mumbai, autoturismele de pasageri numai pentru femei pot fi mai aglomerate pe unele rute în timpul orelor de vârf (deoarece acestea reprezintă doar 25% din mașinile de tren și femeile pot reprezenta o fracțiune mai mare de călători de-a lungul unor rute). Astfel, un număr de femei beneficiază de mașinile generale de tren.
  • S-ar putea să existe restricții de ori pe care le puteți îmbarca dacă îmbogățiți cu o bicicletă sau nivelul de aglomerare al trenului atunci când puteți bord. De exemplu, Bart nu permite biciclete în prima mașină și nu permite biciclete în primele trei mașini în timpul orelor de vârf.
  • Unele sisteme de tranzit au autoturisme speciale cu acces restricționat și prețuri mai mari de bilete. Un exemplu este sistemul de cale ferată din Mumbai, care are "clasa întâi" antrenorii, în cazul în care biletele costă de 8 ori costul biletului general (cu toate acestea, cu treceri lunare, raportul de cost este de numai 4). O parte din scopul costului ridicat este de a face biletele suficient de inaccesibil că "clasa întâi" mașinile nu se aglomerau prea aglomerate, deci dacă sunteți avers la aglomerarea acestei opțiuni ar putea fi meritată.
  • Metoda 2 din 5:
    Selectarea timpului de plecare
    1. Imaginea intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 5
    1. Figurați modul în care aglomerat variază de timpul de plecare al trenului dvs. Cercetările au arătat că aglomerarea poate varia foarte mult cu mici schimbări în timpul de plecare și că alegerea unui timp mai adecvat de plecare poate îmbunătăți experiența dvs. de călătorie.
    • Cel mai simplu model este că aglomerarea urmează o distribuție cu două vârfuri, cu vârfurile care apar în timpul orelor de dimineață și de seară. Dacă acest model simplu se aplică sistemului de tranzit în masă, ar trebui să încercați să selectați timpi de călătorie care sunt pe cât posibil din vârfurile respective, sub rezerva altor constrângeri (cum ar fi atunci când trebuie să ajungeți la lucru, ceea ce este cel mai devreme Ridică-te, când poți coborî și când trebuie să te întorci acasă).
    • O complicație este că sistemele de tranzit variază atât frecvența trenurilor, cât și lungimea trenurilor în timpul zilei. Prin urmare, sarcina pe care o vedeți în mașina dvs. de tren nu poate scădea în sincronizare cu sarcina generală a sistemului. O implicare a acestui fapt este că sarcina poate fi multi-a atins: de exemplu, poate fi un vârf în timpul vârfului de vârf de dimineață de dimineață, și poate exista un alt vârf când serviciul de vârf este scalat în jos. Modelele variază foarte mult pe baza sistemului dvs. de tranzit în masă.
    • O altă complicație relativ minoră apare în cazurile în care sistemul de tranzit în masă are un district cheie de afaceri / financiare sau un universitar care să călătorească pe cei mai mulți navetiști. În acest caz, sarcina tinde să fie maximă pentru trenurile care ajung la acel cartier financiar aproape de începutul unei ore sau jumătate de oră, în conformitate cu orele tipice de raportare pentru muncă sau studii. Cu toate acestea, acest fenomen nu este, de obicei, suficient de ascuțit, deoarece districtul de afaceri este rareori care puternic concentrat.
  • Imaginea intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 6
    2. Dacă stația dvs. este a "punct critic" Stație, asigurați-vă că ajungeți suficient de bine înainte de ora programată a trenului dvs., pentru a fi la capul liniei pentru mașina dvs. de tren.
  • A "punct critic" stația este una în care factorul de încărcare a pasagerilor traversează de la mai jos până la 1, i.E., Mașina de tren interesată de îmbarcare merge de la câteva locuri goale pentru a avea câțiva oameni în picioare. Cele mai multe stații nu sunt stații de punctaj: Pentru majoritatea stațiilor, fie factorul de încărcare a pasagerilor atât la început, cât și la capăt este mai mic de 1, sau factorul de încărcare a pasagerilor atât la început, cât și la capăt este mai mare de 1.
  • Pe baza modelelor de încărcare pentru tranzitul de dimineață, ar trebui să vă aflați dacă stația dvs. este probabil să fie o stație de punct de vârf (rețineți că stația de puncte de basculare poate varia în funcție de fluctuația zilnică, totuși, pentru un anumit moment al zilei și o mașină dată, este de obicei una din cele 2-3 stații adiacente.
  • Dacă stația dvs. este o stație de punct de vârf, ea contează dacă sunteți printre primii sau ultimii care se află la bordul mașinii de tren. În acest caz, fiind un pic mai devreme pentru a bordona mașina dvs. de tren poate face diferența între a obține un loc și nu a primit un loc. Trebuie să observați când linia pentru mașina dvs. începe să se formeze pentru a determina timpul optim de sosire.
  • Dacă vă aflați la o stație de puncte de vârf și ajungeți la timp pentru a prinde un tren, poate fi mai bine să lăsați-o să plece și să prindă următorul tren, presupunând un nivel aproximativ egal de aglomerare.
  • Metoda 3 din 5:
    Gaming Sistemul cu rute alternative
    1. Imagine intitulată Evitați mulțimile în tranzitul de masă Pasul 7
    1. Ia în considerare îmbarcare la o altă stație.
    • Dacă sunteți aproape de două stații, îmbarcare la stație mai devreme în linie vă poate permite să obțineți o mașină mai puțin aglomerată. Rețineți că acest lucru este deosebit de important dacă postul pe care de obicei îl bord este o stație de puncte de vârf.
    • Partea flip este că costul și timpul de călătorie pot crește un pic. Detaliile depind de faptul dacă sistemul dvs. de tranzit utilizează un tarif fix sau un model de tarif variabil și, în cazul tarifelor variabile, pe specificul modului în care diferitele stații de origine diferă în ceea ce privește tarifele la destinația dvs.
  • Imagine intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 8
    2. Ia în considerare călărie în direcția opusă celui de călătorie și apoi transferând. De exemplu, ați putea lua în considerare o scurtă călătorie la o stație care este mai devreme pe linia dvs., îmbarcarea unui tren în direcția opusă. În esență, plimbare în direcția opusă până la nevoie, astfel încât să ajungeți înainte de punctul de vârf.
  • Cu majoritatea sistemelor de tranzit în masă, transferurile în sistem sunt gratuite și, prin urmare, nu suportați costuri financiare suplimentare suplimentare. Cu toate acestea, metroul de la Paris este o excepție: Pentru mai multe stații, trebuie să ieșiți din sistem pentru a putea să se îmbarce trenul în direcția opusă (totuși, pentru cei cu treceri nelimitate, care nu sunt prea scumpe în Paris, ieșirea și reintroducerea postului nu impune niciun cost suplimentar). Prin urmare, asigurați-vă că ați confirmat că este posibil să treceți la linia în cealaltă direcție, fără costuri suplimentare înainte de a lua în considerare această strategie.
  • Această strategie mărește timpul total de călătorie din două motive: Ați adăugat acum o călătorie cu două căi într-un punct mai îndepărtat de linie și ați adăugat un transfer suplimentar între trenuri.
  • Strategia nu scade aglomerația globală a mașinii dvs. de tren. Este posibil, totuși, să vă lăsați să obțineți spațiu de ședere în mașina dvs. de tren.
  • Orice beneficii pe care le acumulați în ceea ce privește obținerea unui loc este anulată la următorul punct de transfer. Astfel, această strategie nu are sens pentru o scurtă primă parte a unei călătorii.
  • Imaginea intitulată Evitați mulțimile în tranzitul de masă Pasul 9
    3. Luați în considerare investigarea transferurilor de traseu neconvenționale pentru un sistem complicat.
  • Această strategie poate fi relevantă dacă sistemul dvs. de metrou are multe puncte de crossover diferite pentru transferul între liniile. Exemple de sisteme de metrou cu complexitate suficientă pentru a face optimizarea utile sunt cele ale Parisului, Beijingului și Seoul. De fapt, există dovezi empirice despre un număr semnificativ de oameni care iau căi mai lungi în Seul pentru a evita mulțimile.
  • Metoda 4 din 5:
    Durata mulțimii
    1. Imagine intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 10
    1. După îmbarcare, treceți la o parte a mașinii care este în prezent mai puțin aglomerată și este mai puțin probabil să se aglomera. Cu toate acestea, rețineți excepția pentru prima etapă a unui transfer.
    • Oamenii de obicei se cluster în apropierea ușilor, din o varietate de motive care au făcut obiectul unui studiu psihologic. Zonele mai îndepărtate de la ușă, care pot fi în mijlocul mașinii sau la capete (în funcție de designul mașinii) pot fi, prin urmare, un loc mai bun pentru a sta.
    • Țineți minte la un dezavantaj al acestui lucru: Dacă sunteți mai departe de ușă, există o masă mai mare de oameni să treacă când ieșind trenul. Dacă trenul este probabil să fie aglomerat în momentul în care ieșiți, trebuie să cântăriți acel dezavantaj.
    • Dacă aceasta este o scurtă etapă a unei călătorii (i.E., intenționați să transferați la un alt tren) Este de preferat să rămâneți aproape de ușă, astfel încât să puteți ieși mai repede și să îl faceți mai repede în celălalt tren.
    • Ca regulă generală, este ușor să se miște în interiorul trenului dacă pasajul are o singură coloană ocupată și poate găzdui două coloane sau are două coloane ocupate și pot găzdui trei coloane. Dacă acest lucru este adevărat la punctul dvs. de intrare și ieșire, dar trenul devine mai aglomerat între ele, aceste strategii merită.
  • Imaginea intitulată Evitați mulțimile în tranzitul de masă Pasul 11
    2. Urmați convențiile standard ale sistemului dvs. de tranzit în masă pentru a minimiza spațiul pe care îl luați și măsura în care vă antagonizați pasagerii.
  • Pe sistemele de tranzit în masă cu niveluri moderate de aglomerare, dar în general înregistrări de siguranță bune, se recomandă ca, dacă purtați rucsacuri, plasați apoi în fața sau între picioarele dvs.
  • Pe sistemele de tranzit în masă care suferă o aglomerare foarte puternică, plasarea rucsacului la picioarele dvs. riscurile se separă de ea, datorită pickpockets sau a mișcării mulțimii. La astfel de sisteme, este recomandat să călătoriți lumina. Unii oameni urmăresc practica de a purta rucsacul pe front, astfel încât să minimizeze riscul de furt și separare de proprietatea lor.
  • Asigurați-vă că vă mențineți la balustrade. Mulțimile pot deveni mai frustrante dacă continuați să vă loviți în oameni atunci când trenul schimba direcția sau se oprește sau începe brusc.
  • Evitați să faceți zgomote puternice sau să vă atrageți atenția asupra dvs., deoarece aceasta vă poate aduce în lupte cu ceilalți din mulțime și să vă ruineze ziua. Acest lucru este deosebit de important în condiții de tranzit foarte aglomerate și la temperaturi ridicate.
  • Metoda 5 din 5:
    Evitând situații rele
    1. Imagine intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 12
    1. Rămâneți conștienți de întârzieri la nivel de sistem. Înscrieți-vă pentru alerte prin e-mail, notificări Twitter sau orice alt serviciu de notificare adecvat de la agenția dvs. de tranzit. Acest lucru vă permite să fiți informați cu privire la întârzieri la nivel de sistem înainte de a intra în sistem.
    • În cazul unei întârzieri la nivel de sistem, trebuie să tranzacționați doi factori: dat fiind că timpul de călătorie este mai mare, trebuie să introduceți mai devreme pentru a ajunge la destinație la timp, împotriva faptului că întârzierea și aglomerarea sunt înalte acum și va reveni probabil la normal dacă vă întârzieți călătoria. Trebuie să înțelegeți situația pe baza cunoștințelor despre cât de repede agenția de tranzit recuperează de la întârzieri și de alți factori pentru a face o judecată informată.
  • Imagine intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 13
    2. Rămâneți conștienți de alți factori care cauzează mulțimi mari (chiar și în absența întârzierilor sistemului).
  • Evenimente sportive, festivaluri de muzică și mitinguri politice pot determina unele rute să devină foarte aglomerate pentru anumite intervale de timp. Dacă nu intenționați să participați la evenimentul specific și să aveți o anumită flexibilitate cu privire la timpul sau traseul de călătorie, încercați să evitați mulțimile.
  • În unele cazuri, problemele legate de modurile de transport alternative (cum ar fi blocajele de trafic pe autostrăzi) pot duce la o mai mare aglomerare a tranzitului de masă.
  • Imaginea intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 14
    3. Dacă vedeți un tren care este mai aglomerat decât de obicei, fiți inteligenți dacă să îl bațiți.
  • Ascultați pentru controler, agentul stației sau anunțurile operatorului de tren care explică situația, inclusiv informații despre faptul dacă aglomerarea extra este o caracteristică a acelui tren singur sau o întârziere la nivel de sistem.
  • Dacă un alt tren mai puțin aglomerat este chiar în urmă, operatorul va anunța de obicei acest lucru.
  • Utilizați înțelegerea generală a modului în care sarcina variază în funcție de timpul zilei pentru a face o judecată informată. Dacă sarcina este încă în creștere (i.E., ora curentă este inainte de vârful orei de vârf) apoi îmbarcă acum este mai bine decât îmbarcare mai târziu. Dacă sarcina scade în așteptare, ar putea fi mai bine să întârziem îmbarcare.
  • Luați în considerare călărie în direcția opusă, așa cum sa discutat în metoda 3.
  • Imaginea intitulată Evitați mulțimile din tranzitul de masă Pasul 15
    4. În situații rele, luați în considerare utilizarea modurilor de transport alternative.
  • Luați în considerare mersul pe jos, conducerea, luarea unui autobuz sau utilizarea unui serviciu de transport la cerere.
  • Sistemul de tren poate sugera moduri alternative de călătorie și poate chiar să ofere reduceri la utilizarea acestor moduri alternative de călătorie pentru a atenua aglomerarea.
  • sfaturi

    Dacă sunteți suficient de norocoși pentru a vă putea alege timpul de început și de sfârșit pentru muncă, iar aglomerația de tranzit în masă este o problemă majoră, selectați ore de lucru astfel încât să nu călătoriți în timpul orelor de vârf. Nu faceți doar propria dvs. călătorie mai plăcută, dar și îmbunătățiți experiența călătorilor de ore de vârf un pic.
  • Pentru călătorii de agrement în special, ar trebui să acordați o atenție deosebită modului în care aglomerarea variază în funcție de timp. Dacă nu aveți un motiv legitim să călătoriți în timpul orelor de vârf, nu.
  • Rețineți că o mulțime de alți navetiști obișnuiți au făcut deja observații foarte asemănătoare, astfel încât partea dvs. din această strategie poate fi limitată. Ca regulă generală, navetiștii obișnuiți ar fi fost prinși pe cele mai evidente modele. Dar este posibil să fiți în stare să obțineți o valoare de la a fi cognizant de modele de aglomerare cu mașina, stație și timp de călătorie.
  • Continuați să vă perfecționați înțelegerea pe baza experienței dvs. reale de călătorie. După doar câteva excursii, veți avea suficientă cunoaștere a modelelor aglomerate pentru a putea lua decizii informate. Cheia este de a păstra observarea și actualizarea modelului mental al modelelor de trafic.
  • Avertizări

    Siguranța vine în primul rând. Nu fiți într-o astfel de grabă să obțineți un loc sau să bateți mulțimile pe care le puneți pe voi înșivă sau pe alții pe platformă sau pe tren.
  • Așezați un echilibru atent între obținerea drumului și a fi politicos și considerat al altora. Uneori, oamenii pot fi prea politicoși (încercând să evite cererea altor pasageri să se miște) ducând la o mulțime de aglomerare într-o parte a trenului, în timp ce altele sunt goale. O astfel de politețe nu este în interesul tău cel mai bun și nu poate ajuta pe ceilalți. Dar nu rulați pe alții în încercarea dvs. de a apuca un loc sau de a vă deplasa într-o parte mai puțin aglomerată a trenului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar