Cum să fii considerat în domeniul transportului public

Dacă nu ați făcut un transport public într-un timp, amintindu-vă cum să se comporte ar putea fi un pic dur. Indiferent dacă luați un autobuz, un tren, tramvai sau metro, fiind atenți la transportul public, vă puteți face călătoria (și toți ceilalți) o mare mai fină. Periați-vă pe eticheta din jurul transportului public înainte de a vă îndrepta spre o călătorie sigură și plăcută.

Pași

Metoda 1 din 14:
Aveți biletul sau banii în mână.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la serviciul de transport public Pasul 1
1. Fiți pregătiți să se îmbargă de îndată ce autobuzul sau trenul ajunge la dvs. Dacă aveți o carte de tarif, păstrați-o în mână, astfel încât să puteți să-l atingeți sau să-l glisați ca pe bord. Dacă plătiți cu numerar, obțineți schimbarea exactă gata să achiziționați un bilet înainte de îmbarcare.
  • Același lucru este valabil și dacă utilizați un bilet electronic: Ați tras cu codul de bare gata pe telefon.
Metoda 2 din 14:
Permiteți pasagerilor să iasă înainte de îmbarcare.
  1. Imaginea denumită să fie considerată în ceea ce privește transportul public Pasul 2
1. În acest fel, nu veți înfunda autobuzul sau trenul. Înainte de a vă îndrepta, permiteți-i pe cineva să coboare mai întâi. Odată ce sunt clare, puteți merge mai departe și bord.
  • Dacă sunteți cu mulți alți oameni care așteaptă să se îmbarce, luați în considerare formarea unei linii ordonate. În acest fel, nimeni nu trebuie să împingă sau să se împingă pentru a continua.
Metoda 3 din 14:
Purtați o mască dacă sunteți obligat să.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la serviciul de transport public Pasul 3
1. Sunt necesare măști în timpul pandemiei Covid-19. Dacă călăriți în tranzit public, asigurați-vă că aveți o mască înainte de a vă bord. Dacă nu aveți unul, este posibil să nu fiți permis pe vehicul.
  • S-ar putea, de asemenea, doriți să aduceți un dezinfectant de mână pentru a le utiliza după ce atingeți mânerele ușii sau băncile pe autobuz sau tren.
Metoda 4 din 14:
Stați în jos dacă există locuri disponibile.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la serviciul de transport public Pasul 4
1. În picioare poate bloca culoarul și scaunele deschise. Dacă există locuri disponibile, nu ezitați să vă așezați și să faceți o încărcare. Dacă nu există, păstrați în picioare, dar luați o cale ferată, astfel încât să nu cadeți.
  • Dacă nu există mulți oameni în autobuz sau în tren, căutați locuri care nu au altcineva care stau în apropiere. Dacă autobuzul sau trenul este puțin aglomerat, este bine să stați lângă un străin.
Metoda 5 din 14:
Nu blocați culoarul sau ușile.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la transportul public Pasul 5
1. Acest lucru merge pentru tine și orice elemente pe care le aveți cu tine. Încercați să nu stați în fața ușilor și să mutați cărucioarele și bicicletele din culoar dacă puteți. Plătiți-vă pe deplasarea peșterilor sau căruțelor și plasați-le sub scaun până când călătoria dvs. sa terminat.
  • Unele autobuze și trenuri au cârlige speciale de biciclete pe care le puteți închide cu bicicleta pe durata călătoriei.
  • Dacă stați lângă un pol, încercați să nu vă sprijiniți pe ea. Dacă îl blocați, alți pasageri nu vor putea să-l prindă pentru a rămâne de la cădere.
Metoda 6 din 14:
Puneți sacul sau rucsacul în poală sau sub scaunul dvs.
  1. Image denumită să fie considerată în ceea ce privește transportul public Pasul 6
1. Punga sau punga dvs. nu au nevoie de un loc proprie. Chiar dacă vehiculul nu este foarte aglomerat, este politicos să păstreze toate locurile deschise pentru pasagerii care le doresc. Dacă sacul sau rucsacul este prea mare pentru a vă ține pe poală, împingeți-l sub scaunul tău.
  • Dacă nu ați putea să luați un loc și sunteți în picioare, asigurați-vă că sacul sau rucsacul nu este în calea culoarului. Îl puteți ține în fața dvs. sau păstrați-l în apropierea picioarelor dacă aveți nevoie.
Metoda 7 din 14:
Păstrați animalul dvs. de companie într-un transportator.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la transportul public Pasul 7
1. Animalele de companie sunt permise pe cele mai multe trenuri sau autobuze în transportatori. Dacă aduceți un animal de companie la bord, asigurați-vă că stau liniștit într-o cutie sau un transportator pe care îl puteți ține pe poală. Dacă fac o mizerie la bord, fiți pregătiți să o curățați înainte de a pleca.
  • Dacă animalul dvs. este un animal de service, ei nu trebuie să fie într-un transportator. Asigurați-vă că aveți identificare pentru ei doar în cazul în care sunteți chestionați de șofer.
Metoda 8 din 14:
Renunta la scaunul celor care au nevoie de ea mai mult.
  1. Imaginea denumită să fie considerată în ceea ce privește transportul public Pasul 8
1. Vârstnici, cu handicap și pasagerii însărcinați ar putea avea nevoie să se așeze. Dacă cineva plătește și nu pot găsi un loc, luați în considerare renunțarea la dvs. pentru ei. Este lucrul frumos de făcut!
  • Unele autobuze și trenuri au scaune prioritare lângă partea din față sau din spate. Puteți sta în aceste locuri dacă doriți, dar trebuie să le dați în sus dacă un vârstnic, cu handicap sau persoană însărcinată ajunge în autobuz.
Metoda 9 din 14:
Nu împingeți sau împinge pe nimeni din cale.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la serviciul de transport public Pasul 9
1. În schimb, spuneți "Scuzați-mă."Dacă autobuzul sau trenul este destul de plin, ați putea să vă întoarceți înapoi și puțin. Cu toate acestea, împingerea și împingerea nu va ajuta nimic, și probabil că nu va face ca pasagerii dvs. vecini să fie foarte fericiți, fie.
Metoda 10 din 14:
Vorbește în șoaptă.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la transportul public Pasul 10
1. Ești într-o zonă mică și zgomotele puternice călătoresc destul de departe. Încercați să nu strigați peste alte persoane din vehicul și nu luați apeluri telefonice dacă puteți evita acest lucru. Dacă trebuie să vorbiți la telefon, păstrați-vă vocea în jos și faceți apel cât mai scurt posibil.
Metoda 11 din 14:
Purtați căști dacă doriți să ascultați muzică.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la transportul public Pasul 11
1. Muzica puternică poate deranja pe alți pasageri. Dacă doriți să vă răciți în timp ce călătoriți, aduceți căști sau căști și păstrați volumul scăzut. Nu utilizați difuzoare pe transportul public, deoarece acestea pot fi perturbatoare.
  • Aceleași reguli se aplică dacă veți viziona un videoclip pe telefon sau pe tabletă. Căștile sau căștile sunt o necesitate!
Metoda 12 din 14:
Nu vorbiți cu șoferul în timp ce vehiculul este în mișcare.
  1. Image denumită să fie considerată în ceea ce privește transportul public Pasul 12
1. Este periculos să distrageți șoferul. Dacă aveți nevoie să le avertizați despre ceva, apăsați butonul de urgență din interiorul autobuzului sau al trenului. Altfel, nu le deranjează în timp ce își fac treaba.
  • Simțiți-vă liber să vă mulțumesc, în timp ce ieșiți din autobuz, totuși! Șoferii de autobuz apreciază într-adevăr acel acte mic de bunătate.
Metoda 13 din 14:
Nu mâncați în timp ce călătoriți.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la serviciul de transport public Pasul 13
1. Mirosurile aspre pot fi puțin pentru un mic autobuz sau un tren. Dacă luați alimente pe transportul public, păstrați-l sigilat într-un container etanș până când coborâți. Majoritatea tranzitului public nu permite consumul sau bea pe vehiculele lor, deci este mai bine sigur decât îmi pare rău.
  • Este absolut bine să luați o gură de apă în timp ce sunteți într-o plimbare lungă sau cu autobuzul.
  • Dacă aveți împachetări, salvați-le în buzunar până când ajungeți la un coș de gunoi. Nu se așează pe autobuz sau pe tren.
  • Nu fumați pe autobuz sau pe tren, nici. Majoritatea agențiilor de transport public au interzis acest lucru și acest lucru.
Metoda 14 din 14:
Acoperiți-vă gura când tuse sau strănut.
  1. Imaginea intitulată Fiți atenți la transportul public Pasul 14
1. Încercați să nu vă răspândiți germenii la toți ceilalți din jurul vostru. Dacă trebuie să tuse sau să strănut, să-ți acoperi gura și nasul cu cot (nu mâna ta). Aduceți un țesut cu dvs. doar în cazul în care nasul dvs. începe să ruleze și să încercați să nu atingeți alți pasageri dacă sunteți bolnav.
  • Strănut sau tuse în mâna ta pot răspândi germeni. Când strănut sau tuse în mână și apoi atingi o mâner sau un scaun de ușă, este la fel ca și cum tocmai ai străpuns peste tot.

sfaturi

Țineți picioarele de pe scaune pentru a evita murdărirea lor pentru alți pasageri.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar