Cum de a atrage perspectiva

Dacă doriți să vă luați desenele la nivelul următor, dați-le o adâncime realistă. Alegeți puncte de dispariție pe care le plasați la orizontul desenului dvs. Veți face linii care se extind din aceste puncte și veți folosi grila pe care o fac pentru a vă poziționa subiecții. Deoarece liniile se mișcă înapoi la orizont, desenul în perspectivă va face ca subiectul să pară să aibă adâncime. Practicați cu câteva forme simple înainte de a trece pe peisaje, în continuare viața sau în perspectivă în perspectivă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Exemple de perspective diferite
  1. Imagine intitulată Adăugați o rubrică (1)
1. Trei exemple de perspective sunt: perspectivă de un punct, perspectivă în două puncte, perspectivă în trei puncte.
Metoda 2 din 4:
Învățarea de a trage în perspectivă unică
  1. Imagine intitulată Desenarea perspectivei Pasul 1
1. Desenați o linie de orizont pe hârtie. Imaginați-vă unde doriți ca nivelul ochilor dvs. de vedere al spectatorului să fie și schițați acea linie ușor cu un creion. Dacă doriți o linie precisă, puneți un conducător de-a lungul hârtiei și rulați creionul de-a lungul acesteia pentru a obține o linie de orizont exactă.
  • Puteți plasa orizontul oriunde doriți. Trageți-l peste 1/3, centrul central sau inferior 1/3 din hârtie, de exemplu. Poziționarea orizontului scăzut vă va ajuta să creați o vedere în căutarea în timp ce puneți orizontul în apropierea vârfului va conduce vizualizatorul pentru a privi în jos.
  • 2. Faceți un semn de creion pe orizontul unde doriți punctul de dispariție. Perspectiva unică are întotdeauna un singur punct focal pe orizontul unde se întâlnesc toate liniile de interes. Decideți unde doriți ca spectatorul să se concentreze și să facă un mic punct sau un semn pe orizont pentru a face acest punct de dispariție.
  • Probabil ați văzut desene ale unei străzii care au punctul de dispariție în centrul orizontului. Acest lucru creează o îngustare foarte vizibilă a străzii, ceea ce poate facilita ca începătorii să deseneze.
  • Bacsis: Punctul de dispariție nu trebuie să fie în centrul orizontului. Puteți să-l plasați oriunde în fiecare parte dacă vă place.

  • 3. Trageți linii care se extind de la punctul dvs. de dispariție. Setați conducătorul în jos, astfel încât să treacă prin punctul de dispariție a orizontului. Puteți să vă ungeți conducătorul în orice direcție și să vă executați ușor creionul de-a lungul acesteia pentru a face o linie de perspectivă. Faceți cât mai multe linii de perspectivă pe care le doriți. De exemplu, dacă faceți un drum, probabil că doriți să trageți 2 linii care converg la punctul de dispariție.
  • Liniile de perspectivă sunt, de asemenea, numite linii ortogonale. Le puteți folosi ca îndrumări pentru a desena alte subiecte din desen, astfel încât acestea sunt, de asemenea, în perspectivă unică.
  • 4. Schițați un obiect geometric sau o casă pentru a practica perspectivă. Utilizați conducătorul dvs. pentru a crea cel puțin 3 sau 4 linii de perspectivă care se extind de la punctul de dispariție. Apoi, trageți un pătrat în liniile de perspectivă, astfel încât liniile de sus și de jos ale pătratului sunt paralele cu liniile de orizont. Faceți linii care sunt perpendiculare pe linia orizontului pentru a conecta părțile laterale ale casetei dvs.
  • Puteți încerca acest lucru cu alte forme. Desenați partea cea mai apropiată a unei forme și conectați colțurile sale la punctul de dispariție a orizontului.
  • 5. Practicați desenarea peisajelor sau străzile folosind o perspectivă unică. Dacă încercați să adăugați adâncime la desene, va trebui să alegeți un singur lucru care atrage vizualizatorul. De exemplu, ați putea desena o stradă care se îngustează în distanța și schița Case sau copaci alături de ea. Amintiți-vă că subiectul dvs. ar trebui, de asemenea, să fie înclinat de-a lungul liniilor de perspectivă.
  • De asemenea, ați putea face un desen al oceanului cu soarele în creștere sau setare. Soarele ar fi punctul de dispariție care face ca oceanul să pară ca și cum se extinde departe de tine.
  • Rețineți că subiecții mai aproape de dvs. ar trebui să fie mai mari decât cei care se află în apropierea orizontului.
  • Sfat de experți
    Kelly Medford

    Kelly Medford

    Profesional ArtistKelly Medford este un pictor american cu sediul în Roma, Italia. Ea a studiat pictura clasică, desen și imprimare atât în ​​u.S. și în Italia. Ea lucrează în primul rând aerul EN Plein pe străzile Romei, și călătorește, de asemenea, pentru colectorii internaționali privați la comisie. A fondat schițând tururi de la Roma în 2012, unde predă jurnalitatea de la Roma. Kelly este absolvent al Academiei de Artă din Florența.
    Kelly Medford
    Kelly Medford
    Artist profesionist

    Creați o referință pentru unghiuri și perspective din plasticul clar.Trageți o linie orizontală pe o bucată de plastic limpede sau plexiglas, apoi trageți un X care se întâlnește în mijloc. De asemenea, puteți trage linii de rețea dacă doriți. Apoi, puteți ține plexiglasul în timp ce îl desenați și îl utilizați ca o referință pentru a înțelege unghiurile și perspectivele. În timp, veți începe să vă antrenați ochii pentru a vedea unghiurile fără plexiglas.

  • Imagine intitulată Desenarea perspectivei Pasul 6
    6. Ați terminat perspectiva unică. Citiți mai departe pentru a afla despre perspectiva cu două puncte!
  • Metoda 3 din 4:
    Desen în perspectivă în două puncte
    1. Imagine intitulată Desenează perspectiva Pasul 7
    1. Utilizați un conducător pentru a desena linia de orizont pe hârtie. Odată ce ați decis unde doriți ca nivelul vizionatorului dvs. să fie, puneți un conducător acolo pe hârtie. Desenați o linie de lumină peste conducător pentru a crea linia de orizont.
    • Așezați orizontul în orice parte a hârtiei, nu doar în centru. Ați putea face orizontul în partea superioară de 1/3 sau mai mică, de exemplu, 1/3.
  • 2. Mark 2 puncte de dispariție la orizont. Desenați 2 puncte mici pe orizont cât mai departe, cât doriți. Deși nu există reguli despre unde să poziționați aceste puncte, rețineți că punctele plasate simetric nu arată ca fiind naturale. Pentru cea mai realistă perspectivă, încercați să plasați punctele astfel încât să fie centrate. Ele pot fi chiar în afara hârtiei!
  • Încercați să puneți un punct de dispariție lângă 1 margine a hârtiei de pe orizont și faceți celălalt punct de pe hârtie de pe orizont. Pentru a face acest lucru, faceți o marcă pe suprafața de lucru sau pe bandă în jos o bucată de hârtie de hârtie de lângă hârtia de desen.
  • 3. Desenați 3 sau 4 linii de perspectivă care se extind din fiecare punct de dispariție. Plasați conducătorul într-un punct de dispariție și trageți o linie de lumină în zona în care doriți să puneți subiectul pentru desenul dvs. Apoi, faceți 2 sau 3 linii mai multe din același punct de dispărare. Repetați acest lucru pentru celălalt punct de dispariție, astfel încât toate liniile de perspectivă din ambele puncte vin împreună.
  • Dacă ați plasat un punct de dispariție a hârtiei, puteți să vă puneți în continuare conducătorul pe el. Trageți conducătorul astfel încât să se întindă pe hârtia de desen. Apoi, puteți face liniile de perspectivă.
  • Știați? Desenarea mai multor linii de perspectivă va crea o rețea simplă pe care o puteți utiliza pentru a vă desena subiecții. Odată ce ați terminat, puteți șterge liniile.

  • 4. Utilizați liniile de perspectivă pentru a desena partea superioară a unei casete pentru un proiect de practică. Acum că aveți o grilă, este mult mai ușor să vă atrageți subiectul. Pentru a practica perspectiva cu două puncte, trageți o cutie sau dreptunghi de-a lungul liniilor de perspectivă. Acest lucru va face partea superioară a casetei dvs.
  • Odată ce vă simțiți confortabil cu desenarea unor forme simple în perspectivă în două puncte, puteți trece la obiecte asimetrice.
  • 5. Faceți linii verticale pentru a conecta caseta dintr-o perspectivă cu două puncte. Plasați conducătorul pe verticală, deci este perpendicular pe linia dvs. de orizont. Apoi, mutați conducătorul, astfel încât este într-un colț al cutiei și trageți o linie dreaptă în jos. Utilizați conducătorul pentru a face linii drepte care închid în partea de jos a casetei dvs.
  • Perspectiva cu două puncte este excelentă pentru desenarea articolelor într-o viață statică sau Clădiri îndepărtate.
  • Imagine intitulată Desenarea perspectivei Pasul 12
    6. Ați terminat perspectivă în două puncte. Citiți mai departe pentru a afla despre adăugarea unui al treilea punct de dispariție.
  • Metoda 4 din 4:
    Adăugând un al treilea punct de dispariție
    1. Imagine intitulată Draw Perspective Pasul 13
    1. Utilizați o perspectivă cu trei puncte dacă doriți ca desenul dvs. să arate înălțimea. Veți folosi probabil perspectiva cu două puncte pentru majoritatea desenelor dvs., cu excepția cazului în care doriți ca spectatorul să se simtă ca și cum privesc în sus sau în jos la subiect.
    • De exemplu, utilizați o perspectivă cu două puncte dacă schițați o scenă de țară cu un hambar în depărtare. Utilizați o perspectivă cu trei puncte dacă trageți zgârie-nori aproape de vizualizator.
  • Imagine intitulată Desenează perspectiva Pasul 14
    2. Plasați un punct de dispariție deasupra sau sub linia de orizont. Faceți o linie de orizont cu două puncte de dispariție pe ea ca și cum ați face perspectivă în două puncte. Apoi, decideți dacă doriți să puneți cel de-al treilea punct de dispariție sub orizont sau deasupra lui. Dacă doriți să schițați în jos pe subiectul dvs., faceți linia sub orizont sau poziționați-o deasupra orizontului dacă doriți ca spectatorul să se uite în sus.
  • Amintiți-vă că linia de orizont reprezintă nivelul vizionatorului dvs.
  • Bacsis: Este posibil să aveți nevoie să ajustați linia de orizont dacă doriți să afișați o perspectivă extremă cu trei puncte. De exemplu, dacă desenați un zgârie-nori, aduceți orizontul mai mic, astfel încât să aveți mai mult spațiu pentru subiect.

  • 3. Trageți liniile care se extind de la punctul de dispariție suplimentar. Setați conducătorul dvs. pe cel de-al treilea punct de dispariție și trageți 3 sau 4 linii care se deplasează spre orizont sau în jos pe orizont.
  • Veți folosi această rețea cu liniile de perspectivă din celelalte puncte de dispariție.
  • 4. Creați forme geometrice cu o adâncime extremă. Pentru a face o clădire sau cub, localizați liniile de perspectivă din punctele de dispariție care sunt pe orizont. Faceți un pătrat de-a lungul acestor linii pentru a face baza. Apoi, schițați de-a lungul liniilor de la cel de-al treilea punct de dispariție pentru a crea laturile și a închide fundul formei folosind liniile din punctul de dispariție al liniei orizontului.
  • Rețineți că laturile verticale ale clădirii sau cubului dvs. nu vor fi paralele în perspectivă în trei puncte. În schimb, ei ar trebui să se înclină în sus sau în jos spre un unghi.
  • Imagine intitulată Desenarea perspectivei Pasul 17
    5. Acum sunteți gata să atrageți perspectivă! Consultați WikiHow-urile asociate pentru a vă ajuta să vă perfecționați abilitățile de desen.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Puteți folosi orice duritate de creion pe care o preferați.
  • Încercați să vă păstrați lumina perspectivelor dvs., astfel încât să le puteți șterge cu ușurință.
  • Du-te în locuri unde puteți vedea structuri care dispar în orizont și practică să le tragă folosind diferite perspective.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Creioane
    • Hârtie
    • Rigla
    • Radieră
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar