Cum să fii un controlor de trafic aerian

Controlorii de trafic aerian fac mai mult decât să-i spună căpitanei Oveur Ce vector a fost alocat. Ei îi spun piloților care să poarte la taxi și să decoleze, să urmărească poziția de aeronave în rapoartele aerului și releu de la serviciul Meteorologic Național pentru piloți. Majoritatea controlorilor de trafic aerian lucrează pentru administrația federală a aviației (FAA), deși unele lucrări pentru Departamentul Apărării (DOD) și sucursalele individuale ale armatei, în timp ce unele lucrări pentru firmele private de control al traficului aerian la turnurile de control care nu sunt legate de FAA. Lucrarea unui controler de trafic aerian este adesea tensionată și stresantă, dar dacă doriți să deveniți unul, iată ce trebuie să știți.

Pași

Partea 1 din 4:
Îndeplinirea cerințelor
  1. Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 1
1. Nu fi mai mare de 30 dacă sunteți nou la profesie. Persoanele cu experiență anterioară ca controlor de trafic aerian pot reintroduce profesia dacă au 31 sau mai mult, dacă au experiență anterioară ca controlor de trafic aerian înainte de a deveni 31 de ani. DoD va angaja controale civile de trafic aerian peste 30 - Cu toate acestea, FAA nu va instrui oameni fără experiență anterioară care este mai mare de 30 de ani.
  • Controlorii civili ai traficului aerian care lucrează pentru departamentul de apărare pot transfera și la FAA, cu condiția ca aceștia să fie 30 sau mai tineri atunci când sunt angajați de DOD.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 2
    2. Fi un cetățean al Statelor Unite. FAA acceptă doar cetățeni ai Statelor Unite pentru programele sale de formare.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 3
    3. Să îndeplinească cerințele de educație și experiență. Puteți beneficia de a deveni un controler de trafic aerian pentru FAA dacă vă întâlniți unu din următoarele cerințe:
  • Au un an continuu de experiență ca controlor civil sau militar de trafic aerian.
  • Au 3 ani de experiență de lucru, o diplomă de licență sau o combinație echivalentă de experiență de muncă și studii colegiale. FAA consideră un an de colegiu, 30 de ore semestru sau 45 de ore, egal cu 9 luni de muncă. Experiența și cursurile dvs. ar trebui să fie de natură care să vă prezinte că vă puteți ocupa de îndatoririle de a fi un controlor de trafic aerian.
  • Finalizați programul de formare a traficului aerian al FAA (AT-CTI) și a primit o recomandare oficială din partea școlii a cărei program ați participat. Mai multe informații despre acest program sunt disponibile pe site-ul FAA.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 4
    4. Știți ce vă faceți. În 1981, președintele Reagan a tras faimos o mulțime de ATC-uri izbitoare. Ca rezultat, cei care au fost angajați recent, atunci se pensionează acum. În 2009, a existat un vârf uriaș în cifre și acum că numărul este forțat să scadă. Acum 4 ani ar fi fost un moment minunat pentru a deveni ATC, dar perspectivele de locuri de muncă sunt un blestemat acum.
  • BLS are o creștere a locurilor de muncă la o rată de -3%. Dacă doriți un loc de muncă, este preferat să aveți experiență militară sau rock programul AT-CTI.
  • Partea 2 din 4:
    Lucrând educat sau a obține noroc
    1. Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 5
    1. Așteptați o deschidere pubnat sau completați programul AT-CTI. Dacă nu vă aflați deja avioane în armată (și majoritatea dintre noi nu sunt), este sigur să spuneți că aveți în vedere cele două căi: fie angajați direct de FAA, fie să mergeți la o școală afiliată FAA. Să acoperim ambele căi.
    • Dacă sunteți un Joe obișnuit, puteți aștepta ca FAA să anunțe un deschis Postarea pe site-ul USAJOBS. Trebuie să vedeți cuvântul pubnat în titlu (standuri pentru "național public" și este deschis, ați ghicit-o, publicul) - Dacă acest cuvânt nu este acolo, nu este deschis publicului larg. Asigurați-vă că completați toate informațiile (și corect) pe aplicația online. Dacă nu, cererea dvs. poate fi trecută cu vederea.
    • Dacă sunteți un Joe obișnuit cu timpul, banii și motivarea academică, găsiți o școală care are un program AT-CTI - o listă completă poate fi găsită Aici. Este fie un program de 2 ani, fie 4 ani. Dacă mergeți pe această rută și completați-o, veți fi expediate prin proces (deși nu există nicio garanție a ocupării forței de muncă).
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 6
    2. Ia-o. 4 până la 8 săptămâni după închiderea anunțului pubnat sau 6 luni înainte de absolvirea dvs., vi se va cere să luați AT-SAT (deci verificați adresa dvs. de e-mail). Când există mai mulți solicitanți decât sloturile de testare, solicitanții sunt aleși la întâmplare. Dacă ați finalizat un program AT-CTI și nu ați fost selectați când ați aplicat pentru prima dată pentru a lua testul, vi se oferă prioritate pentru următoarea sesiune de testare, cu condiția să îndeplinească încă celelalte cerințe.
  • Testul scris este un test cuprinzător, administrat de calculator conceput pentru a vă evalua capacitatea de a învăța cum să fiți un controler de trafic aerian. Ei vă vor da 8 ore cu 75 de minute pentru pauze. Veți primi întrebări matematice, întrebări de control al avioanelor / cadre, întrebări despre radar, unghiuri și scenarii de zbor diferite etc.
  • Întrebându-se cum să studiezi pentru asta? Controlul traficului aerian Prep de Patrick Mattson este un loc bun pentru a începe.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 7
    3. Continuați lista de recomandări. Dacă ați marcat mai sus 70 sau mai mult, puteți fi plasat pe o listă de recomandare. Trebuie să obțineți pe această listă să continuați mai departe. Chiar dacă faceți înscrierea a 70 de ani, nu sunteți neapărat garantat nimic - ar putea fi 14.395 de persoane care au primit 70 de ani.1. Veți fi anunțat prin telefon sau prin e-mail dacă vă calificați.
  • Dacă ați marcat 70 la 84.9 Sunteți considerați calificat. Dacă ați marcat 85 și mai sus, sunteți considerat bine calificat. Evident, FAA trece mai întâi prin lista bine calificată.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 8
    4. Primiți notificare pentru a trece printr-un pepc sau interviu la o facilitate locală. După ce vă aflați în lista de recomandări, există două rute pe care le-ați inaugurat prin: traseul expediat (la un PEPC (un centru de procesare înainte de angajare) sau traseul tradițional (la unele facilități locale). Oricum, în cele din urmă veți obține toate proiecțiile și interviul dvs. - acest lucru va fi discutat în următoarea secțiune, dar veți primi notificarea acum.
  • Acest lucru ar trebui să se facă într-o singură zi (probabil). Dacă acesta este cazul pentru dvs., luați niște mâncare cu dvs. și îmbrăcați-vă pentru a impresiona. Veți fi acolo toată ziua (și va fi doar bomboane și waterand, veți fi înconjurați de oameni care vă judec ca un posibil candidat pentru acest loc de muncă. Lăsați salopetele la domiciliu.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 9
    5. Completați e-qip-ul. De-a lungul celorlalte lucruri care vor intra în căsuța de e-mail, veți primi notă pentru a vă completa e-QIP-ul. Acesta este doar un chestionar pe care trebuie să-l completați - versiunea electronică a pozițiilor de încredere SF-85/86 pentru pozițiile de încredere publică. Asigurați-vă că faceți acest lucru - este pasul care trebuie completat înainte ca guvernul să inițieze verificări de securitate (yay).
  • Dacă sunteți solicitant terminal, veți completa SF-85. Dacă sunteți un solicitant de rută, SF-86.
  • Există diferite tipuri de controlori de trafic aerian pentru diferite segmente de zbor. Controlerele de turnuri merg de la poarta la 5 mile (8.0 km) sau de la controlorii de abordare a aeroportului au aeronava de la aproximativ 60 de kilometri de la aeroport (sub 18.000 ft) - controlerul central are ambarcațiunile prin altitudini mai mari până la destinație, unde procesul se inversează.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 10
    6. Treceți MMPI-2. Care reprezintă inventarul de personalitate multifuncțională din Minnesota. Este destul de standard pentru toate locurile de muncă FAA, DOD și CIA. Practic identifică structura personalității și psihopatologia dvs. Indiferent ce faceți, nu răspundeți la cele 567 de întrebări, cum credeți că vor să le răspundeți. Răspunzând "Ați mințit vreodată?" cu "Nu" va ridica un steag roșu.
  • Unele dintre întrebări sunt destul de ridicole. Vedeți animale care nu sunt acolo? Sunt oamenii să vă aducă? Ați eșuat deoarece alții te-au făcut? Oamenii vor crede că sunteți nuci după ce luați acest test deoarece vor să vă vadă că nu reușiți? Extrem de serios. Este o mulțime de aceeași întrebare dinspre și peste (în acest caz, "esti paranoid?") pentru a vedea dacă sunteți consecvenți.
  • Dacă o faci, nu ești neapărat de joc. Probabil că veți primi înapoi în sistem timp de aproximativ trei luni și ați tratat atunci.
  • Partea 3 din 4:
    Să fie eliminat pentru ocuparea forței de muncă
    1. Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 11
    1. Treceți o examinare fizică și screening-ul de droguri. Trebuie să puteți gestiona rigorile fizice de a fi un controler de trafic aerian, inclusiv având o viziune normală de culoare. Odată angajat, va trebui să aveți un ecran fizic și de droguri anual pentru a vă asigura că sunteți încă potriviți pentru slujbă, în plus față de un examen de auz, examen de tensiune arterială și un EKG.
    • FAA angajează veterani cu handicap, cu condiția ca dizabilitățile să fie astfel încât să nu interfereze cu capacitatea lor de a lucra ca controlor de trafic aerian
    • Aduce toate Înregistrările medicale cu dvs. Dacă aveți un fișier incomplet, procesul va merge mai lent decât este deja.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 12
    2. Să treacă un clearance de securitate. Știți acele întrebări angajatorii vă întreb că nu credeți că vor ajunge vreodată la verificare? Ei bine, FAA face asta și o ia un pas mai departe. Ei vor contacta referințele și oamenii care vă cunosc. Ei se vor amplasa amprenta. Ei vor cerceta în mod exhaustiv înregistrarea dvs. judiciară. Ei vă vor verifica creditul. Deci, tot ceea ce scrieți trebuie să fie complet cinstit.
  • Dacă aveți datorii, nu vă îngrijiți. Tone de noi. Numai dacă aveți șase cifre și toate datorită adăugării jocurilor de noroc sau ați cheltuit totul pe ananas sau ceva ce va crește o sprânceană.
  • Imagine intitulată Fii un controler al traficului aerian Pasul 13
    3. Treceți interviul FAA. Dacă nu aveți experiență anterioară ca controlor de trafic aerian, trebuie să treceți prin procesul de testare și interviu al FAA. Acest lucru este, în general, scurt și la punct. Întrebările sunt destul de simple, vorbind despre munca în echipă, situații stresante și întrebări generale Orice angajator ar putea întreba.
  • Interviul este conceput pentru a evalua solicitanții cu privire la vigilența, poise, dicțiune și posibilitatea de a da instrucțiuni în cât mai puține cuvinte posibil. Candidații sunt, de asemenea, evaluați pentru capacitatea lor de a gestiona cantități mari de informații și de a lua decizii rapide.
  • De asemenea, veți fi întrebat acele întrebări super-minunat cum ar fi, "De ce ai face un bun ATC?" și "Unde vă vedeți cariera?" Nu sunt exact lucruri dure.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 14
    4. Primiți TOL-ul dvs. Asta e tactia ta Tentative de ofertă scrisoare. HR va face acest lucru. Odată ce ați primit-o (nu-i pedepsiți pentru asta - va veni), va avea facilitatea dvs. de angajare (cu alte cuvinte, unde veți lucra) și cât de mult veți fi plătit. Aceasta este doar o garanție a ocupării forței de muncă dacă transmiteți toate verificările de fundal și ce nu. Nu începeți să sărbătorim încă.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 15
    5. Obțineți apelul telefonic. După ce a fost eliminat, repul său HR ar trebui să vă sună și să confirmați când veți începe cursurile dvs. Fiecare ATC nou trebuie să treacă prin Academia FAA înainte de a începe să lucreze. Ei vă vor da un timp și un loc - doriți să aveți locul rezervat pentru dvs. în clasă? De ce, da, da.
  • Nu spune nimic. O alte persoane de jillion așteaptă și această ofertă. Dacă spui acum, nu se poate întâmpla niciodată.
  • Partea 4 din 4:
    Începând cariera dvs
    1. Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 16
    1. Participați și absolvi de la Academia FAA. Academia FAA, situată în Oklahoma City, pregătește pe cei care trec testul timp de 12 săptămâni în fundamentele de a fi un controlor de trafic aerian. Cursurile includ regulamentele FAA, sistemul aerian, modul în care diversele aeronave efectuează și utilizarea echipamentului la locul de muncă.
    • Cei care au absolvit programul AT-CTI pot trece în primele 5 săptămâni ale academiei.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 17
    2. Deveniți certificați ca un controler de trafic aerian. Absolvenții Academiei FAA sunt repartizate într-o unitate în care lucrează ca "Controlere de dezvoltare" sub supravegherea controlorilor de trafic aerian cu experiență. Controlorii noi se pot aștepta să fie certificați în decurs de 2 până la 4 ani, în funcție de performanța lor și de disponibilitatea personalului de facilități pentru a le instrui, în timp ce controlorii cu experiență anterioară iau, de obicei, mai puțin timp pentru a câștiga certificarea FAA.
  • Odată certificat, sunteți supus revizuirilor semianuale ale performanței dvs. Acest lucru este standard pentru orice carieră serioasă.
  • Că salariul de șase cifre BLS se mândrește nu este ușor de venit. Va trebui să vă deplasați în sus a stâlpului de totem pentru a găsi unul dintre aceștia.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 18
    3. Începeți să salvați vieți. O să faci niște lucruri destul de cool. Fără tine, acele suflete care zboară prin aer ar fi un pârâu fără o paletă. În timp ce slujba dvs. este foarte cool, este și intensă. Trebuie să vă concentrați întreaga dată când sunteți la locul de muncă. Asta sunt 8 ore de concentrare constantă.
  • Acest loc de muncă, în timp ce nu este obositor fizic, poate fi extrem de epuizant mental. Nu este jobul tău de birou. Aeroporturile au destul de mult 24/7, deci există întotdeauna lucruri de făcut. Dacă sunteți un stickler pentru odihnă și relaxare, aceasta nu este cariera pentru dvs.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 19
    4. Stai treaz. Din cauza modului în care sunt programate avioane, nu veți avea o zi consistentă, după-amiază sau schimbări de noapte. Dacă ron funcționează în toate dimineața și Sue funcționează toate nopțile, RON aterizează în mod constant 3 429 de avioane la un moment dat în timp ce Sue devine să citească o carte în timp ce așteaptă să vină zboruri 101. Marți veți lucra dimineața și miercuri veți lucra la cimitir pentru ao menține echilibrat. Pe scurt, rămâneți treaz.
  • De fapt, ATC-urile care au adormit la locul de muncă devine de fapt o problemă. Ca rezultat, ei nu mai pot lucra singuri în timpul schimbărilor de noapte. Cu toate acestea, planificarea rămâne aceeași (este doar corectă) și schimbările sunt, de asemenea (în general de 8 ore). Dacă aveți o familie, acest lucru poate pune un amortizor serios asupra legăturii dvs.
  • Imagine intitulată Fii un controler de trafic aerian Pasul 20
    5. Stai calm. Veți fi prezentat cu o serie de situații stresante. Dacă nimic altceva, vi se va cere să faceți 258 de lucruri simultan. Este important să păstrați un cap de nivel și să nu vă sperie. Ai fost instruit. Știi ce să faci. Totul va fi bine.
  • Dacă îți amintești să respiri, vei fi mai bine. Gândiți-vă la antrenamentul dvs., ceea ce ar face superiorul dvs. și se ocupă de momentul. Se va termina înainte de ao ști. Când se termină ora de vârf, puteți să vă întoarceți cu cafeaua, să începeți o conversație cu un tip ex-militar interesant cu care ați lucrat acum câteva luni și să luați cât de incredibil este locul de muncă. Apreciere!
  • Imagine denumită un controler de trafic aerian Pasul 21
    6. Rămâi sănătoasă. Solicitările de a fi un controlor de trafic aerian sunt nenumărate. Dacă ceva nu merge bine, s-ar putea să vă dați vina pe voi înșivă și, bătând în jurul tufișului, lăsându-l. Este ușor să fii agitat, mai ales la început. Este imperativ să înțelegeți că această alegere a carierei este chiar definiția solicitanților. Sigur, aeroporturile mai ocupate vor necesita mai mult de dvs., dar fiecare poziție (indiferent de locația sa) vă va lipsi de somn, cereți o concentrare maximă și poate fi potențial destul de jarring. Am înțeles?
  • Nu au spus niciodată că ar fi ușor - au spus că va merita, bine? Acesta este un loc de muncă foarte, foarte respectabil - este pur și simplu important să cunoaștem beneficiile și Dezavantajele care intră. Când intri cu un cap de nivel, ești mai probabil să reușești.
  • sfaturi

    Controlorii de trafic aerian care aparțineau PATCO sunt eligibili pentru recurs, cu condiția să aleagă un stat care să fie angajat în cazul în care au lucrat într-un terminal de aer sau într-un centru regional de control al traficului dacă au lucrat într-un centru de control. Controlorii PATCO care au fost certificați atât la un terminal, cât și la un centru de control pot alege atât un stat și un centru de control.
  • Controlorii de trafic aerian militar pot merge la locul de muncă pentru FAA dacă sunt certificați FAA și s-au retras de la militari la sau după 17 septembrie 1999 și nu sunt mai mari de 56 de ani. Acestea primesc numiri inițiale de 10 ani care trebuie luate în considerare pentru pozițiile cu FAA, care pot fi reînnoite în trepte de 5 ani până când vor deveni 56 de ani.
  • Avertizări

    Acesta este un loc de muncă mare de stres. Dacă nu căutați o provocare, nu este pentru dvs.
  • Va fi de așteptat să lucrați nopți, weekenduri și sărbători.
  • Deși controlorii de trafic aerian lucrează la o săptămână de bază de 40 de ore - centrele FAA lucrează în operează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Astfel, orele suplimentare sunt o parte frecventă a locului de muncă, la fel ca și schimbările rotative.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar