Cum de a vindeca goldfish ich

Goldfish Ich (Ichthyophirius multifiliis) este unul dintre cele mai frecvente parazite de pește găsite în acvariu. Majoritatea proprietarilor de acvariu vor trebui să se ocupe de Goldfish Ich la un moment dat, și repede, ca părăsind ICH netratată vă poate ucide goldfish-ul tău. Goldfish Ich este, de asemenea, cunoscut sub numele de boala albă la fața locului, deoarece unul dintre simptomele cheie ale lui Ich sunt pete albe peste tot pe goldfish-ul tău. Din fericire, există un remediu natural și un remediu profesionist pe care îl puteți folosi pentru a vă ajuta să apară din nou goldfish-ul strălucitor și de aur portocaliu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoscând simptomele lui Goldfish Ich
  1. Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 1
1. Verificați pentru spoturile albe mici pe goldfish-ul dvs. Paraziții nu pot fi foarte vizibili atunci când încep să se formeze mai întâi. Dar odată ce încep să se hrănească cu fluidele corporale ale pielii și aripioarelor din peștelui, ei vor enistifica și vor apărea ca niște mici și pete albe. Ar putea arăta că goldfish-ul dvs. a fost dus cu sare sau zahăr, dar de fapt, ei suferă de Ich.
  • Dacă nu observați tratamentul ICH devreme, se poate dezvolta în patch-uri albe mari pe scara și aripioarele de pește. Acesta este un semn mai multe paraziți ih au fost atașați de goldfish-ul tău.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 2
    2. Notă dacă goldfish-ul dvs. este periaj împotriva obiectelor sau părțile laterale ale rezervorului. Goldfish Ich va provoca goldfish-ul tău, bine, mâncărime! El își poate spăla corpul împotriva obiectelor din rezervor sau împotriva părților laterale ale rezervorului într-un efort de oprire a mâncării.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 3
    3. Uită-te la branhii tăi de aur. Pentru că goldfish-ul tău este sub suferință, poate să nu primească suficient oxigen în rezervor. Acest lucru va face ca bordurile să meargă să meargă pe overdrive și să ducă la mișcări grele și rapide a galerii sale, pe măsură ce încearcă să respire.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o baie de sare
    1. Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 4
    1. Ridicați temperatura apei de acvariu la 86 de grade Fahrenheit (30 grade Celsius). Creșteți încet temperatura apei pe o perioadă de 48 de ore în creșteri mici de 2 grade F sau 1 grad C în fiecare oră. Acest lucru vă va oferi timpului de aur pentru a se adapta la temperatura în creștere și pentru a preveni șocul.
    • Căldura va împiedica pe ICH să se dezvolte în mai mulți paraziți după ce se detașează de pește. Temperaturile ridicate vor neutraliza în mod eficient paraziții și vor opri reproducerea.
    • Nu combinați două tratamente ICH, doar un tratament ICH la un moment dat.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 5
    2. Păstrați nivelurile de oxigen în apă. Va trebui să compensezi creșterea temperaturii apei prin furnizarea mai multor oxigen în apă pentru peștele dvs. Faceți acest lucru prin:
  • Reducerea nivelului apei în rezervor.
  • Care vizează capetele de putere la suprafața apei rezervorului.
  • Plasarea pietrelor suplimentare de aer sau ornamente încorporate cu pietre de aer, în apă rezervorului.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 6
    3. Adăugați sarea de acvariu în apă. Unii proprietari de acvariu susțin că ridicarea temperaturii apei în incremente este suficientă pentru a detașa și ucide ICH. Dar o baie de sare poate ajuta peștele să-și dezvolte haina de șlefuire, ceea ce va împiedica pe ICH să-i reia la el. Combinația de sare și căldură va ataca orice înot liber în rezervor până când toți sunt uciși.
  • Utilizați numai sarea de acvariu care se face special pentru peștii de apă dulce, nu sare de masă sau orice altă sare. Puteți achiziționa sare de acvariu online sau la magazinul local de animale de companie.
  • Adăugați o lingură sau trei lingurițe de sare de acvariu pentru fiecare cinci galoane (19 litri) de apă rezervorului. Dacă doriți să încercați să utilizați mai puțină sare de acvariu, puteți încerca o linguriță pe galon de apă în schimb.
  • Dacă aveți alți pești sau nevertebrate în rezervor cu goldfish infectat, asigurați-vă că nu sunt sensibile la sare înainte de a adăuga sare în apă. Unii pești nu pot gestiona doze mari de sare.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 7
    4. Mențineți temperatura ridicată a apei și schimbați apa la fiecare două zile. Păstrați temperatura stabilă la 86 grade F (30 grade C) timp de 10 zile. La începutul tratamentului, când simptomele ICH sunt foarte vizibile pe peștele dvs., schimbați 25% din apă la fiecare două zile. Acest lucru va asigura că apa este bine oxigenată și vă va ajuta să scăpați de orice paraziți în exces. Adăugați doza corespunzătoare de sare de acvariu după fiecare schimbare de apă.
  • Peste 10 zile, semnele lui ICH ar trebui să scadă pe peștele dvs. și apa rezervorului va fi curățată încet de ICH. Continuați să mențineți temperatura ridicată și adăugați dozele de sare de acvariu de trei până la cinci zile după ce ultimele semne ale lui ICh sunt plecate pentru a se asigura că toți paraziții au fost uciși.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 8
    5. Reduceți temperatura apei până când este înapoi la 65 grade F (18 grade C). După 15 zile de tratament natural, goldfish-ul dvs. ar trebui să înoate în mod normal și alb liber în rezervor. Acum este timpul să aduceți temperatura apei înapoi la temperatura normală în trepte de 2 grade F (1 grad C) la fiecare oră de peste 48 de ore.
  • Faceți o ultimă 25% schimbări de apă la sfârșitul tratamentului natural și apoi continuați schimbările de apă săptămânală normală.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind medicamente Goldfish Ich
    1. Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 9
    1. Schimbați 25% din apele rezervorului și eliminați orice deșeuri din rezervor. Utilizați un sifon de apă pentru a aspira pietrișul. Apoi, îndepărtați orice carbon activ pentru filtrul de apă. Reducerea nivelului apei va crește agitarea suprafeței apei și va ajuta la circularea medicamentelor ICH atunci când adăugați la apă.
    • De asemenea, trebuie să verificați pentru a vă asigura că filtrul de apă din rezervor împinge un flux puternic și constant de apă în rezervor.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 10
    2. Ridicați temperatura apei de acvariu la 86 de grade Fahrenheit (30 grade Celsius). Creșteți încet temperatura apei pe o perioadă de 48 de ore în creșteri mici de 2 grade F sau 1 grad C în fiecare oră. Acest lucru vă va oferi timpului de aur pentru a se adapta la temperatura în creștere și pentru a preveni șocul.
  • Spre deosebire de tratamentul natural, scopul creșterii temperaturii apei nu este acela de a ucide ICH cu căldură, ci pentru a accelera ciclul de viață al ICH. Încercați să forțați fiecare parazit să se dezvolte în etapa de înot liber, astfel încât medicamentele ICH le poate ucide, fără a vă da rău peștelui.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 11
    3. Utilizați medicamentele. Există mai multe tratamente comerciale ICH disponibile online sau la magazinul local de animale de companie. Unii medicamente ICH sunt bazate pe cupru, deci nu vor pata ca alte medicamente. Cu toate acestea, pe bază de cupru ICH poate fi dăunătoare altor nevertebrate sau plante din acvariul infectat. Citiți întotdeauna eticheta medicamentelor pentru a vă asigura că nu vă va afecta celelalte animale de companie de acvariu.
  • Urmați instrucțiunile de dozare de pe etichetă pentru a aplica medicamentul ICH la apa rezervorului.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 12
    4. Adăugați sare la apa rezervorului. Dacă doriți să adăugați, de asemenea, sare în apă pentru a vă stimula stratul de gunoi al aurului și pentru a accelera uciderea lui ICH, puteți face acest lucru după ce ați pus în medicamentele ICH.
  • Asigurați-vă că celălalt pește și nevertebrate din rezervor nu sunt sensibile la tratamentele de sare. Dacă sunteți îngrijorat de sare orice rău celălalt pește din rezervor, nu-l utilizați. Lipiți doar la medicamentele ICH.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 13
    5. Așteptați câteva săptămâni pentru ca ICH să dispară. Poate dura ceva timp pentru medicamentul ICH pentru a scăpa rezervorul lui Ich, deoarece fiecare parazit ICH trebuie să fie în stadiul de înot liber înainte de a putea fi ucis. După câteva săptămâni, petele albe de pe peștele dvs. ar trebui să fie plecate și rezervorul ar trebui să fie liber.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Ich Pasul 14
    6. Reduceți temperatura apei până când este înapoi la 65 grade F (18 grade C). După câteva săptămâni de tratament profesional, goldfish-ul dvs. ar trebui să înoate în mod normal și albul alb liber în rezervor. Acum este timpul să aduceți temperatura apei înapoi la temperatura normală în trepte de 2 grade F (1 grad C) la fiecare oră de peste 48 de ore.
  • Faceți o ultimă 25% schimbări de apă la sfârșitul tratamentului natural și apoi continuați schimbările de apă săptămânală normală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar