Cum să curățați un cuptor cu microunde cu o lămâie

Cuptorul cu microunde poate fi unul dintre cele mai utilizate aparate din bucătăria dvs. Dacă nu o curăți în mod regulat, s-ar putea să fiți copt-pe mâncare și grăsime construit pe pereți, tavan, plafon și ușa cuptorului cu microunde. Din fericire, este rapid și ușor de curățat cuptorul cu microunde folosind doar o lămâie, apă și un prosop! Dacă aveți mai multe pete încăpățânate, puteți utiliza, de asemenea, agenți mai puternici de curățare naturali, cum ar fi oțet și bicarbonat de sodiu.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind apă de lamaie
  1. Imaginea intitulată Curățați un cuptor cu microunde cu o etapă de lămâie 1
1. Combinați sucul de la 1 lămâie cu 1 cană (240 ml) de apă. Tăiați o lățime în jumătate și stoarceți cât mai mult sucuri posibil de la fiecare jumătate într-un castron cu microunde. Apoi, turnați apa peste sucul de lămâie și amestecați cu o lingură pentru a amesteca cu atenție lichidele.
  • Dacă nu aveți o lămâie disponibilă, puteți utiliza un alt citrus, ca un var sau o portocală.
  • 2. Tăiați jumătățile în bucăți mai mici și plasați-le în apa de lămâie. Odată ce ați strâns toate sucul din lămâi, utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia lămâie în sferturi sau optze. Puneți toate piesele în apă și amestecați amestecul cu o lingură din nou.
  • Acest lucru se va asigura că orice suc încă în lămâie se va evapora în cuptorul cu microunde pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei și resturilor.
  • 3. Microunde amestecul timp de 3 minute. Așezați castronul în cuptorul cu microunde descoperit și puneți-l la înălțime timp de 3 minute. Apa ar trebui să bubble și să se fierbe și se poate evapora din castron. După 3 minute, lăsați ușa închisă, astfel încât aburul din apă nu poate scăpa.
  • Dacă există încă o apă rămasă în castron, cu microunde-l pentru încă 1-2 minute până când aproape toată apa este evaporată.
  • 4. Lăsați apa să se răcească timp de 5 minute și scoateți castronul de la cuptorul cu microunde. Păstrați ușa la cuptorul cu microunde, până când majoritatea aburului sa așezat și condensat pe pereții cuptorului cu microunde. Apoi, deschideți cu atenție ușa și scoateți castronul, astfel încât să puteți începe curățarea!

    Avertizare: Bowl-ul poate fi foarte fierbinte când o scoateți din cuptorul cu microunde. Dacă este prea cald pentru a atinge, utilizați mănuși de cuptor pentru ao elimina în siguranță.

  • 5. Ștergeți cuptorul cu microunde cu un prosop curat. În primul rând, ridicați placa din cuptorul cu microunde și ștergeți-o cu prosopul. Setați-l deoparte și ștergeți părțile laterale și plafonul cuptorului cu microunde, folosind apa ca agent de curățare. Nu uitați să ștergeți în interiorul ușii, de asemenea! Mâncarea și marcajele din interiorul cuptorului cu microunde ar trebui să ștergă cu ușurință.
  • Dacă nu doriți să utilizați un prosop, puteți folosi un burete umed cu un tampon de spălare pentru a șterge interiorul cuptorului cu microunde.
  • Amintiți-vă să înlocuiți placa de placă odată cu curularea cuptorului curat!
  • Metoda 2 din 2:
    Eliminarea petelor dure
    1. Adăugați oțet alb la sucul de lămâie pentru a se dizolva alimente. Dacă știți că cuptorul cu microunde este deosebit de murdar, adăugați 1 lingură de oțet de oțet la sucul de lămâie pentru a acționa ca un agent de curățare mai puternic. Asigurați-vă că amestecați bine amestecul, deoarece oțetul poate avea un miros puternic care poate rămâne în cuptorul cu microunde.
    • Dacă nu aveți mâncare la cuptorul cu microunde, nu trebuie să adăugați oțet la apa de lămâie.

    Bacsis: Dacă a fost mai mare de o lună de când ați curățat ultima dată cuptorul cu microunde, adăugați o suprafață suplimentară de 1 lingură de oțet de oțet la apă pentru a slăbi petele.

  • 2. Îndepărtați prosopul în apa de lămâie și curățați dacă cuptorul cu microunde este colorat. Dacă există un loc care nu va ieși, umezi colțul prosopului cu orice apă de lămâie rămasă. Apoi, curățați viguros locul pentru a îndepărta pata. Dacă pata nu se va bombina, este posibil să fie nevoie să utilizați o abrazivă ușoară.
  • Dacă nu aveți niciun spațiu de lămâie, cu microunde un lot nou timp de 2 minute și lăsați-l să stea timp de 5 minute în cuptorul cu microunde. Apoi, utilizați apa rămasă pentru a vă ajuta să eliminați marcajul.
  • 3. Utilizați soda de copt pentru a elimina petele mai puțin încăpățânate. Se presară bicudinea de sodiu pe o pată și lăsați-o să stea timp de 1-2 minute. Apoi, dați cârpa în apa de lămâie și curățați vigurosul.Soda de copt va acționa ca un abraziv blând la chip departe la alimentele coapte, iar apa de lamaie va ajuta la dizolvarea alimentelor așa cum se oprește.
  • Asigurați-vă că ștergeți zona curată, așa că nu există o sodiu de copt în urmă pe interiorul cuptorului cu microunde.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Aveți grijă să nu vă opriți sau să vărsați apa rămasă după ce îl scoateți din cuptorul cu microunde. Poate fi în continuare foarte cald timp de până la 15 minute!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar