Cum să controlați țânțarii

Țânțarii pot ruina o seară perfect plăcută în afara. Nu numai că sunt enervante, dar pot, de asemenea, să răspândească boli periculoase cum ar fi Nile de Vest. Există mulți pași pe care îi puteți lua pentru a preveni reproducerea țânțarilor pe proprietatea dvs. și pentru a intra în casa dvs. Există, de asemenea, măsuri de precauție simple pe care le puteți lua pentru a vă proteja de mușcături în zone care au populații mari de țânțari.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reducerea zonelor de reproducere
  1. Imagine intitulată Mosquitoes de control Pasul 1
1. Verificați-vă proprietatea pentru apa în picioare. Țânțarii își pun ouăle în apă stagnantă, astfel încât primul pas spre reducerea numărului de țânțari de pe proprietatea dvs. este de a elimina cât mai mult apă stagnantă din proprietatea dvs. posibil.
  • Îndepărtați toate bazinele inutile pe care le puteți avea în curte, inclusiv urlele de roți, găleți și piscine temporare. Dacă aceste elemente trebuie să rămână în afara, transformați-le cu susul în jos când nu se utilizează.
  • Ștergeți frecvent jgheaburile. De multe ori se înfundă cu frunze și alte resturi, care pot deține cantități mici de apă.
  • Chiar lasă pe gazonul dvs. pot oferi suficientă apă pentru larvele de țânțari, deci asigurați-vă că le-ați rambursat cu promptitudine.
  • Adăugați solul de soluri la zonele mici care tind să acumuleze apă. În cazuri extreme, este posibil să aveți nevoie să vă regleți curtea pentru a îmbunătăți drenajul.
  • Dacă vreunul dintre copacii voștri au zone putrezite în care se acumulează apa, umpleți găurile cu mortar.
  • Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 2
    2. Tratați apa permanentă care trebuie să rămână. Uneori nu este posibilă eliminarea tuturor apei în picioare. Dacă aveți o baie de păsări sau un iaz, de exemplu, puteți trata apa cu larvicide pe care le puteți achiziționa la majoritatea magazinelor de grădinărit sau de îmbunătățire la domiciliu. Cele mai multe dintre aceste produse conțin fie metoprene, fie bacillus thuringiensis israelensis, nici din care nici nu se crede a fi toxic pentru oameni, animale de companie, pește sau păsări atunci când sunt utilizate în mod corespunzător.
  • Citiți cu atenție instrucțiunile pentru a determina cât de des trebuie să reaplicați reaplicarea larvicidului. Protecția poate dura o lună sau mai mult, dar depinde de cantitatea de apă tratată.
  • Dacă aveți o piscină, asigurați-vă că tratați apa care se acumulează pe capac în afara sezonului.
  • Imagine intitulată Mosquitoes de control Pasul 3
    3. Reîmprospătați frecvent apa necesară. Dacă aveți surse de apă care nu pot fi tratate, asigurați-vă că aruncați apa și reumpleți-o la fiecare câteva zile pentru a întrerupe ciclul de viață al țânțarilor. Tantații adulți pot apărea în mai puțin de două săptămâni după ce sunt așezate ouă, deci nu lăsați niciodată apa să stea mai mult decât asta.
  • Dacă aveți obiecte cum ar fi Tarps în aer liber care acumulează cantități mici de apă, tind să le asigure în mod regulat pentru a se asigura că apa nu înseamnă niciodată mai mult de câteva zile la un moment dat.
  • Imagine intitulată Mosquitoes de control Pasul 4
    4. Raportați posibilele motive de reproducere. Dacă știți că posibilele motive de reproducere a țânțarilor care nu sunt pe proprietatea dvs., trebuie să le raportați la agenția corespunzătoare.
  • Multe orașe și județe au agenții de control vectorial, care sunt responsabile pentru controlul populațiilor de dăunători de răspândire a bolilor. Dacă zona dvs. nu are o astfel de agenție, raportați problema departamentului dvs. local de sănătate publică.
  • Indiferent dacă zona se află pe terenul public sau proprietatea privată, agenția corespunzătoare din zona dvs. poate fi capabilă să ia măsuri pentru a remedia problema.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând curtea dvs. inospitalieră la țânțarii
    1. Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 5
    1. Introduceți prădătorii naturali. În plus față de tratarea apei în picioare cu larvicid, puteți introduce, de asemenea, specii care le place să se hrănească pe larvele de țânțari. Încercați iazuri de stocare cu minnow-uri de hrănire de top.
    • Controlul țânțarilor adulți este mai dificil. Poate ajuta la atragerea prădătorilor, cum ar fi lilieci, păsări, Dragonflies, și broaștele în curtea ta. Puteți face acest lucru prin furnizarea de zone de cuibărit pentru lilieci și păsări și o grădină și iaz pentru dragonflies și broaște.
    • De asemenea, ați putea lua în considerare Ridicarea găinilor În curtea dvs. pentru a vă ajuta să vă controlați populația de țânțari.
  • Imagine intitulată Mosquitoes de control Pasul 6
    2. Păstrați căpitanul și arbuști tăiate. Tantații adulți doresc să se salveze în arbuști și în iarbă înaltă, așa că încercați să eliminați cât mai mult aceste habitate. Acest lucru este deosebit de important în zonele foarte aproape de casa dvs.
  • Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 7
    3. Au curtea pulverizată cu un pesticid adecvat. Dacă aveți o problemă serioasă de țânțari în curtea dvs., este posibil să doriți să luați în considerare contactarea unei companii pentru a fi tratată profesional cu produse chimice. Aceste tratamente sunt de obicei eficiente timp de câteva săptămâni la un moment dat. Ingredientul activ este cel mai adesea piretrum, care ucide cele mai multe insecte, dar se crede că prezintă un risc de toxicitate scăzut pentru oameni.
  • Dacă sunteți preocupat de uciderea insectelor benefice sau de depășirea pesticidelor, puteți achiziționa, de asemenea, cetații non-reziduale, care respinge țânțarii pentru perioade scurte de timp, dar nu dăunează insectelor benefice. Aceste produse sunt ideale pentru utilizare chiar înainte de o adunare în aer liber.
  • Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 8
    4. Utilizați Citronella în jurul curții dvs. Citronella este un refugiu de insecte organice care este disponibil în diferite forme, cum ar fi lumanari și uleiuri. Este eficient în repetarea țânțarilor, dar numai în zone foarte mici.
  • Dacă adunați pentru o masă în aer liber, plasați mai multe lumânări Citronella pe masă pentru cele mai bune rezultate.
  • De asemenea, puteți utiliza ulei esențial de citronella ca ingredient în Mosquito de casă repellent.
  • Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 9
    5. Considera o capcană de țânțari. Există multe tipuri diferite de capcane de țânțari pe piață, iar majoritatea au comentarii mixte. Există puține dovezi independente care demonstrează că Bug Zappers, repellente cu ultrasunete, capcane vid sau dispozitive similare sunt deosebit de eficiente, dar puteți găsi că unul dintre aceste produse funcționează pentru dvs.
  • Există noi produse care ies tot timpul. Înainte de a achiziționa unul, îl cercetați cu atenție și întrebați producătorul dacă oferă o garanție de satisfacție.
  • Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 10
    6. Utilizați fanii. Folosind un ventilator în aer liber în zona imediată în care veți petrece timpul în aer liber poate ajuta la repetarea țânțarilor. Această tehnică este deosebit de utilă pentru mesele în aer liber, când toată lumea va rămâne într-o singură zonă.
  • Metoda 3 din 3:
    Protejându-vă
    1. Imagine intitulată Mosquitoes de control Pasul 11
    1. Evitați orele de vârf de vârf. Dacă este posibil, încercați să nu fiți în aer liber în zori și amurg, când multe specii de țânțari sunt cele mai active. Rețineți că țânțarii sunt, de asemenea, cei mai activi atunci când vremea este caldă și umedă.
  • Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 12
    2. Purtați îmbrăcăminte de protecție. Dacă intenționați să fiți în aer liber în timpul unui moment în care știți că vor fi o mulțime de țânțari, protejați-vă de mușcături prin purtarea unor vârfuri cu maneci lungi și pantaloni lungi.
  • Culorile luminoase, cum ar fi roșu și galben pot atrage insecte, astfel încât să rămână la culori ușoare.
  • Țesături, cum ar fi nylon și poliester oferă o protecție mai bună de la mușcături decât țesăturile tricotate.
  • Dacă faceți drumeții în zone care au o mulțime de țânțari, este posibil să doriți să cumpărați unelte speciale, inclusiv îmbrăcămintea care este tratată pentru a respinge insectele și o plasă de cap de plasă.
  • Dacă aveți un copil, asigurați-vă că ați proteja căruciorul cu plasă.
  • Plătiți o atenție deosebită pentru acoperirea zonelor în care pielea este subțire, cum ar fi gleznele și încheieturile.
  • Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 13
    3. Aplicați un refugiu de insecte. Repellente care conțin ingredientele active Deet sau Picaridin sunt cele mai eficiente.
  • Dacă sunteți preocupat de posibilele riscuri de sănătate ale repellentelor chimice, puteți cumpăra produse care conțin ulei de eucalipt de lamaie, pe care CDC recunoaște ca un repellent eficient.
  • Imagine intitulată Mosquitoes de control Pasul 14
    4. Încercați instalațiile de respingere a țânțarilor. Anumite plante, inclusiv cimbru de lămâie, Citrosa și Rosemary, se crede că produc uleiuri care respinge țânțarii. Încercați să zdrobiți frunzele și să le frecați pe piele.
  • Aceste plante nu sunt la fel de eficiente și nu durează atâta timp cât repellente chimice, deci va trebui să reaplicați frecvent.
  • De asemenea, puteți utiliza uleiuri esențiale din aceste plante. Lavandă, copac de ceai, busuioc dulce, lămâie, eucalipt, mentă, și ulei de salvie Clore sunt toate opțiunile bune.
  • Imagine intitulată Mosquitouri de control Pasul 15
    5. Păstrați țânțarii afară. Asigurați-vă că ferestrele și ușile au ecrane strânse care vor păstra țânțarii afară. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu există alte deschideri în casa dvs. că un țânțar ar putea folosi.
  • Instalarea unei porci ecranate ar putea fi o opțiune bună dacă doriți să petreceți mai mult timp în aer liber, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la țânțarii
  • sfaturi

    Cele mai bune rezultate sunt realizate prin adoptarea unui program de control al țânțarului care implementează mai mult decât unul dintre pașii identificați mai sus.
  • Dacă aveți vecini în imediata apropiere, încercați să discutați planul dvs. de control al țânțarului cu ei, astfel încât să puteți lucra împreună pentru a reduce populația de țânțari din zona dvs.
  • Avertizări

    Pesticidele conțin adesea substanțe chimice care sunt dăunătoare oamenilor / animalelor dacă sunt inhalate sau ingerate. Repellentele insectelor pe bază de chimice pot provoca, de asemenea, reacții adverse la unii oameni.
  • Multe capcane de țânțari folosesc gaz inflamabil, cum ar fi propan, care poate fi periculos de utilizat în jurul copiilor și animalelor de companie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar