9 Moduri eficiente de a controla lăcustele

Indiferent dacă aveți o grădină mică sau o fermă mare, lăcustele pot fi o amenințare pentru plantele și culturile dvs. În timp ce acești dăunători pot provoca unele probleme pentru proprietatea dvs., nu este nevoie să vă faceți griji! Există o mulțime de modalități prin care puteți controla o populație de lăcuste, indiferent dacă aveți de-a face cu un roi sau doar câțiva dăunători.

Pași

Metoda 1 din 9:
Biopesticid
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 1
1. Utilizați biopesticide pentru a ucide lăcustele fără a răni mediul. Metarhizium anisopliae ciuperca este o alternativă verde la insecticide. Cercetările arată că, atunci când sunt pulverizate peste culturi, aceste spori pot ucide 70-90% din lăcuste într-o perioadă de 2-3 săptămâni, fără a afecta alte plante și bug-uri. Pur și simplu pulverizați biopesticidele peste tot culturile dvs., unde se adună lăcustele. În câteva săptămâni, trebuie să observați unele îmbunătățiri.
  • Acest produs este vândut comercial sub brandul mușchiului verde sau Green Guard.
  • Această ciupercă crește în interiorul lăcustei, uciderea dăunătorului din interior.
  • În Africa, mulți agricultori folosesc avioane speciale pentru a elibera cantități mari de biopesticide asupra roiurilor.
Metoda 2 din 9:
Pesticidele tradiționale
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 2
1. Pesticidul FiPronil ucide lăcustele prin direcționarea sistemului nervos. Pulverizați culturile când este de aproximativ 14 până la 24 ° C (57 până la 75 ° F) în afara. În mod tipic, FiPronil durează aproximativ 8 până la 16 zile pentru a ucide lăcustele. Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta de pesticide înainte de a pulveriza grădina sau culturile cele mai multe companii chimice recomandă purtarea echipamentului de protecție pe măsură ce vă pulverizați.
  • Nu pulverizați pesticide atunci când este vânt în afara - substanțele chimice pot călători în proprietatea vecinului dvs., în funcție de locul în care locuiți.
  • Dacă pesticidele ajung pe piele, spălați imediat zona expusă cu săpun și apă caldă.
Metoda 3 din 9:
Pudră de momeală
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 3
1. Momeala vă ajută să ucizi lăcustele înainte de a crește aripi. Dacă observați hoppers sau lăcustele tinere, fără aripi pe proprietatea dvs., momeală este un mod la îndemână pentru a scăpa de ele. Se amestecă brad de grâu și praf de benziocarbă împreună la 0.05 la 1 raport. Apoi, răspândiți amestecul în apropierea bunicilor, așa că mănâncă momeala. Odată ce au mâncat amestecul de tărâțe, hoppers va muri.
  • Bendiocarbul este un tip de insecticid.
  • Acest tip de control al lăcustei funcționează cel mai bine pentru proprietăți mai mari. De exemplu, s-ar putea să amestecați 200 kg (440 lb) de tărâțe de grâu cu 10 kg (22 lb) de praf Bendiocarb.
  • Puteți împrăștia momeală cu mâna, cu o suflantă de mână sau cu un pulbere de mașină, care acoperă secțiuni mari de culturi.
Metoda 4 din 9:
Copertă
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 4
1. Drape plasă de insecte sau shadecloth pe partea de sus a plantelor de grădină preluate. Acest lucru ajută la protejarea și protejarea plantelor de la lăcustele foame. Nu utilizați o foaie verde de plasă sau o cârpă pentru că aceste lăcustele sunt atrase de culoarea verde. Lăsați această plasă sau o cârpă în vigoare ori de câte ori lăcustele sunt în zonă, astfel încât plantele dvs. pot rămâne intacte.
  • Puteți cumpăra plasă de insecte și shadecloth online sau la magazinele de îmbunătățire la domiciliu.
Metoda 5 din 9:
Zgomot
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 5
1. Swarmele de lăcuste se pot rupe dacă au auzit zgomote puternice. Unii fermieri au lovit recipiente metalice, în timp ce alții își întâmpină vehiculele. Chiar și strigătele de bază pot sparge roiurile, ceea ce le face mai ușor de controlat și gestionează.
  • Efectuarea de zgomot nu va scăpa de lăcustele dvs., dar va împărți roiurile în grupuri mai mici și va face mai ușor să o omoare.
Metoda 6 din 9:
Fum
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 6
1. Ardeți anvelopele sau setați focuri de foc în jurul proprietății dvs. Focul tinde să sperie roi de lăcuste, iar blazele mici pot păstra dăunătorii departe de culturile tale.
  • Adresați-vă vecinilor pentru permisiune înainte de a stabili orice incendii, deoarece există o șansă ca fumul să plutească la proprietatea lor.
  • Nu există o mulțime de cercetări despre această metodă de control, dar unii agricultori consideră că este util.
Metoda 7 din 9:
Trenches
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 7
1. Săpat tranșee pentru a îngropa nimfele. Nimfe sau hoppers, arata cu adevarat asemanatoare cu grashoppers - nu au dezvoltat încă aripi, astfel încât nu pot zbura în jurul proprietății tale. Dacă observați o mulțime de dăunători asemănători cu lăzmară pe pământul tău, săpat un șanț profund pe proprietatea ta. Apoi, utilizați lopata dvs. pentru a îngropa nimfele în tranșee de sub solul strămutat.
  • Șanțul tău trebuie să fie suficient de adânc pentru a acoperi complet dăunătorii, așa că nu pot scăpa.
Metoda 8 din 9:
De mana
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 8
1. Eliminați un număr mic de lăcuste cu mâna. Plimbați-vă în jurul grădinii dvs. și căutați orice lăcuste atârnând în jurul plantelor dvs. Dacă observați unul, îl înghițiți cu mâna - în acest fel, veți avea un crittor mai puțin pentru a vă îngrijora.
  • Această metodă de control funcționează mai bine pentru cantități mici de dăunători - nu swarmii uriași.
Metoda 9 din 9:
Culturi scăzute
  1. Imagine intitulată lăcustele de control Pasul 9
1. Lăcustele preferă culturile bogate în carbohidrați, astfel încât să vă schimbați culturile dacă puteți. Studiile arată că fermierii care au devenit mei în sol sănătos au dat o recoltă scăzută. Acest lucru nu poate fi la fel de atrăgător pentru lăcuste și poate ajuta la controlul populației locale.
  • Dacă nu vă puteți schimba culturile, biopesticidele sau pesticidele tradiționale ar putea fi o opțiune mai bună.

sfaturi

Puteți obține insecticide în formă de pulbere, dar acestea nu sunt întotdeauna eficiente. Praful nu se răspândește întotdeauna în mod egal, iar vântul poate mișca pulberea în jur.
  • Unii fermieri africani au avut norocul de a prinde lăcuste în plase de țânțari.
  • Avertizări

    Nu pulverizați substanțele chimice în nici o sursă de apă, ca o piscină sau un iaz ornamental.
  • Nu lăsați pe nimeni într-o zonă pe care tocmai ați tratat cu substanțe chimice. În schimb, așteptați cel puțin 12 ore.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar