Cum să verificați memoria computerului

Memoria înseamnă două lucruri pe computere. Memoria fizică este spațiul dvs. de hard disk, care determină cât de multe fișiere pe care le pot conține calculatorul. Memoria de acces aleatoriu (RAM) determină, în mare parte, cât de repede poate funcționa computerul. Ambele sunt ușor de verificat dacă utilizați Mac-uri sau PC-uri.

Pași

Metoda 1 din 4:
Verificarea memoriei de hard disk Windows
  1. Imagine intitulată Scrieți reprezentantul Congresului Pasul 12
1. Știți că memoria fizică este cantitatea de stocare de pe computerul dvs. Memoria fizică este ca un stick USB sau un hard disk - deține muzică, fotografii, fișiere etc. Acest lucru este diferit de memoria de acces aleatoriu sau RAM, care controlează parțial funcția PC.
  • Există două tipuri de memorie, acces fizic și aleator (RAM). Dacă sunteți îngrijorat de spațiu, verificați memoria fizică. Dacă sunteți îngrijorat de viteză, verificați RAM.
  • Imagine intitulată Verificați computerul
    2. Navigheaza catre "Calculator" într-o fereastră. Faceți clic pe Start în colțul din stânga jos al computerului. De aici, faceți clic pe "Calculator."
  • Imagine intitulată Verificați computerul
    3. În partea stângă a paginii, faceți clic pe hard diskul pe care doriți să îl verificați. Când ajungeți pe ecran, căutați "Ferestre (C :)" Aceasta este cea mai frecventă unitate hard disk cea mai bună, dar le puteți verifica pe toate dacă doriți. Unitățile hard disk sunt remarcate de icoanele dreptunghiulare gri.
  • Dacă nu vă puteți vedea hard disk-urile, faceți clic pe triunghiul mic chiar lângă lângă "Calculator."
  • Imagine intitulată Verificați computerul
    4. Uită-te la caseta de detalii din partea de jos a ferestrei pentru a vă vedea spațiul rămas. Ar trebui să vezi acum "____ GB gratuit de ____ GB"
  • Imagine intitulată Verificați computerul
    5. Deschideți Windows Explorer și verificați "Proprietăți" a fiecărei unități. Dacă nu puteți urma instrucțiunile de mai sus, acesta este un alt mod de a vă verifica memoria. În caseta dvs. Windows Explorer, faceți clic dreapta pe (C :) și faceți clic pe "Proprietăți." Acest lucru vă va arăta memoria totală, precum și cantitatea de memorie utilizată în prezent. Puteți verifica mai multe unități dacă aveți mai mult de unul.
  • Metoda 2 din 4:
    Verificarea Windows Ram
    1. Imagine intitulată Verificați computerul
    1. apasă pe "start" butonul din stânga jos a ecranului. Vrei să găsești "Windows Explorer," Care este fereastra pe care o utilizați pentru a sorta prin fișiere. O puteți deschide, de asemenea, făcând clic pe "Calculatorul meu."
  • Imagine intitulată Verificați computerul
    2. Găsi "Calculator" pe barul din stânga. În partea stângă a ecranului ar trebui să vedeți ceva de genul "Acest PC," sau doar "Calculator." Faceți clic dreapta cu mouse-ul, apoi faceți clic pe "Proprietăți," care este situat în partea de jos a listei.
  • În mijlocul ecranului ceva asemănător "Memorie instalată (RAM):" ar trebui să apară. Aceasta este memoria de acces aleator a computerului.
  • Cu cât este mai mare RAM-ul dvs., cu atât mai repede se va desfășura computerul.
  • Sfat de experți
    Spike Baron

    Spike Baron

    Inginer de rețea și desktop suportspike baron este proprietarul de reparații de calculator al spike-ului în Los Angeles, California. Cu peste 25 de ani de experiență de lucru în industria tehnică, Spike este specializată în reparații de calculatoare PC și Mac, vânzări de calculator, eliminarea virușilor, recuperarea datelor și upgrade-uri hardware și software. El are certificarea CompTIA A + pentru tehnicienii de servicii informatice și este un expert Microsoft Certified Solutions.
    Spike Baron
    Spike Baron
    Suport inginer de rețea și desktop

    Expertul nostru este de acord: Pe Windows 10, mergeți la acest PC. Veți găsi o listă de proprietăți pe care computerul le are, inclusiv sistemul de operare, versiunea sistemului de operare și cantitatea de memorie RAM pe care o aveți.

  • Imagine intitulată Verificați computerul
    3. Alternativ, deschideți "Panou de control" În meniul Start și verificați "Sistem și "Securitate." Puteți găsi cantitatea de memorie RAM pe care o aveți "Panou de control" → "Sistem și securitate" → "Sistem." Acesta va fi etichetat ca "Memorie instalată."
  • Metoda 3 din 4:
    Verificarea memoriei Macintosh
    1. Imagine intitulată Verificați computerul
    1. Deschideți căutarea și localizați hard disk-ul. Mai des decât nu, acest lucru este etichetat ca "Hard disk." Ar putea fi, totuși, unitatea dvs. (C :).
  • Imagine intitulată Verificați computerul
    2. Control-faceți clic pe unitate și selectați "Obtine informatii." Dacă este evidențiată, puteți de asemenea apăsați Command + I (majuscule "I") pentru a deschide panoul Info.
  • Imagine intitulată Verificați computerul
    3. Citiți dimensiunea și spațiul rămas pe unitatea dvs. Odată ce ați deschis informații, cantitatea de spațiu ar trebui să fie vizibilă ca un număr de gigaocteți (GB). Aceasta este cantitatea de spațiu pe care o aveți pentru fișiere cum ar fi muzică, filme, fotografii și documente.
  • Metoda 4 din 4:
    Verificarea Macintosh Ram
    1. Imagine intitulată Verificați computerul
    1. Faceți clic pe pictograma Apple din colțul din stânga sus. Apple ușurează verificarea memoriei dvs. de acces aleatoriu sau RAM. RAM indică memoria că computerul dvs. are pentru sarcini rapide și mai multe RAM duce la un computer mai rapid.
  • Imagine intitulată Verificați computerul
    2. Clic "Despre acest Mac." Acest lucru va aduce specificațiile computerului dvs., inclusiv memoria utilizată și memoria RAM. Dacă RAM-ul dvs. nu este ușor vizibil, faceți clic pe "Mai multe informatii" să o găsească. Numărul va fi în GB și este de obicei între 4-16 GB.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Dacă faceți clic pe hard disk, puteți accesa fișierele computerului. Nu le schimbați!!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar