Cum să curățați o pernă de călătorie

Pernele de călătorie sunt un mare accesoriu pentru preluarea avioanelor, trenurilor și autobuzelor. Dacă ați folosit foarte mult perna de călătorie, s-ar putea să se murdărească sau să colecteze un miros. Înainte de a vă curăța perna de călătorie, determinați ce material este făcut din. Cele mai multe perne, inclusiv cele realizate din spumă de memorie sau microb, pot fi spălate manual cu detergent de rufe. Dacă perna dvs. are o acoperire pe ea, pur și simplu scoateți capacul și spălați-o separat de perna în sine. De asemenea, puteți să vă presați perna cu bicarbonat de sodiu și să-l puneți în soare pentru ao împrospăta.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea unei spume de memorie sau a unei perne de călătorie microbed
  1. Imagine intitulată Curățați o pernă de călătorie Pasul 1
1. Umpleți un recipient cu apă călduță și 1 lingură de 1 ml de detergent. Găsiți o găleată, cadă sau chiuvetă care este suficient de mare pentru a vă ține perna de călătorie. Umpleți-l la jumătatea distanței cu apă călduță sau apă care este de peste 68 ° F (20 ° C). Adăugați un detergent slab și amestecați-l ușor în apă. Asigurați-vă că recipientul dvs. este suficient de complet încât perna de călătorie va fi complet scufundată.
  • Ar trebui să utilizați întotdeauna detergent ușor atunci când spălați spuma de memorie, astfel încât să nu vă răniți perna.
  • Dacă utilizați adesea perna de călătorie, ar trebui să o spălați de două ori pe an.
  • 2. Țineți-vă perna subacvatică și strângeți-o ușor. Scoateți pe deplin perna de călătorie și strângeți-o și ieșiți cu mâinile. Nu trageți sau frecați la perna de călătorie. Strângeți perna de 5 până la 10 ori peste tot pentru ao curăța pe deplin.
  • Dacă există pete sau pete pe perna dvs., acordați o atenție deosebită pe măsură ce stoarceți.
  • 3. Clătiți perna în apă rece până când apa este clară. Scurgeți recipientul plin de apă cu săpun și transportați perna într-o chiuvetă sau cadă. Utilizați apă rece care este chiar sub temperatura camerei pentru a clăti toate detergentul din perna dvs. Păstrați clătirea până când nu mai există reziduuri de săpun care nu mai iese din pernă sau timp de aproximativ 5 minute.
  • Lăsând reziduurile de săpun în interiorul pernei, îi poate face rău pe termen lung.
  • Imagine intitulată Curățați o pernă de călătorie Pasul 4
    4. Lăsați perna de călătorie să se usuce în soare. Setați perna de călătorie într-un loc răcoros, uscat, unde soarele poate ajunge la el. Dacă locuiți într-un climat umed, păstrați-vă perna în interior. Lăsați-l să se usuce până când îl puteți strânge fără a simți nici o umiditate sau timp de 1 până la 2 zile.

    Avertizare: Nu puneți niciodată o spumă de memorie sau o pernă de microbead în uscător.

  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea unei perne de călătorie într-o mașină
    1. Imagine intitulată Curățați o pernă de călătorie Pasul 5
    1. Verificați eticheta pentru a vedea dacă perna dvs. este lavabilă cu mașina. Unele perne de călătorie nu pot fi spălate într-o mașină de spălat. Uită-te la etichetă pentru a vedea ce recomandă producătorul. Dacă perna dvs. este uscată numai curată sau spălare de mână, nu o puneți în mașina de spălat.
    • Cele mai multe spume de memorie și perne de microbad nu sunt lavabile cu mașina.
  • 2. Scoateți capacul dacă are unul. Unele perne de călătorie au capace detașabile care se îndepărtează cu un fermoar sau prin fixare. Dacă face perna dvs., scoateți acoperirea cu atenție și puneți perna deoparte. Spălați capacul separat de pernă.
  • Capacele pernei ajută la menținerea pernei de călătorie pentru o perioadă mai lungă de timp.
  • Bacsis: Dacă capacul pernei este detașabil, instrucțiunile de spălare sunt cel mai probabil pentru capac, nu perna însuși.

  • Imagine intitulată Curățați o pernă de călătorie Pasul 7
    3. Spălați perna sau capacul în apă rece pe o setare redusă. Găsiți setarea redusă sau delicată pe mașina dvs. de spălat. Spălați perna de călătorie în apă rece folosind un detergent slab. Nu lăsați ca perna să stea prea mult după ce ciclul se termină sau își putea pierde forma.
  • Punerea pernei pe o setare de înaltă rotire ar putea, de asemenea, să-și piardă forma.
  • Puteți spăla alte articole de îmbrăcăminte cu perna sau acoperirea.
  • Imagine intitulată Curățați o pernă de călătorie Pasul 8
    4. Uscați-l pe scăzut sau lăsați-l să stea în soare timp de o zi. Dacă aveți nevoie de perna de călătorie uscată rapid, puneți-o în uscător timp de 1 oră pe o setare scăzută. Dacă nu aveți nevoie de ea uscați atât de repede, setați perna la soare să se usuce timp de cel puțin o zi. Strângeți perna pentru a vă asigura că este uscată în interior, nu doar în exterior.
  • Unele uscătoare au senzori automat de umiditate. Acestea nu vor funcționa pe perne de călătorie, deoarece senzorii ridică doar umiditatea pe partea exterioară a pernei, nu în interior.
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea mirosurilor și a petelor mici
    1. Imagine intitulată Curățați o pernă de călătorie Pasul 9
    1. Lăsați perna să stea în lumina soarelui timp de 2 până la 3 zile pentru a îndepărta mirosurile. Dacă spuma de memorie sau perna de călătorie microboadă începe să miroasă rău, lăsați-o să stea în aer proaspăt timp de 2 până la 3 zile până când mirosul dispare. Asigurați-vă că perna nu se va uda sau murdară în fața pe care o puneți afară. Desfaceți perna tot drumul înainte de ao seta în lumina soarelui.
    • Mirosuri ușoare, ca mirosul de sudoare, vor dispărea când perna este difuzată.
  • Imagine intitulată Curățați o pernă de călătorie Pasul 10
    2. Se presară bicarbonat de sodiu pe pernă și lăsați-l să stea să scape de mirosuri. Dacă perna dvs. este într-adevăr stinsă, răspândiți un strat subțire de sodiu de copt peste tot. Lăsați-o să stea afară în lumina soarelui timp de 2 până la 3 zile până când sifonul de copt absoarbe tot mirosul. Periați soda de coacere de pe pernă în afara înainte de ao folosi din nou.
  • Soda de copt absoarbe mirosurile, dar nu va lua nici o pete sau murdărie.
  • 3. Frecați detergent și apă caldă în pete mici. Dacă perna dvs. de călătorie are câteva mici pete pe ea, care nu justifică o spălare întreagă, utilizați un prosop cu apă caldă și 1 picătură de detergent de spălare ușoară pentru a freca ușor la pată până când va ieși. Clătiți pata cu apă rece până când apa rulează clar pentru a scăpa de detergentul.

    Avertizare: Dacă pata este veche sau foarte întunecată, este posibil să nu iasă tot drumul.

  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar