Cum să curăț pernele de canapele

Perne de canapea, în special cele folosite în fiecare zi, atrage murdăria, bacterii, praf, mucegai și acarieni. Chiar și pernele de aruncare decorative sunt susceptibile - deci trebuie să fie curățate și în mod regulat.Perne de canapea acoperite cu material delicat, cum ar fi mătase, trebuie să fie curățate profesional. Cele mai multe alte perne de canapele pot fi spălate într-o mașină sau curățate manual, chiar și cele care nu au capace detașabile. Consultați direcțiile de curățare ale producătorului înainte de a încerca să curățați orice perne.

Pași

Metoda 1 din 4:
Curățarea pernei detașabilă
  1. Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 1
1. Scoateți capacul țesăturii. Rețineți că această metodă este destinată copertelor perne care sunt numai lavabile la mașină. Majoritatea capacelor făcute din bumbac, lenjerie sau poliester vor fi lavabile la mașină. Verificați eticheta pentru a vă asigura. Dacă capacul este realizat din lână, catifea, mătase sau tapițerie, acesta nu poate fi spălat. Ar trebui să o duci la un curat uscat.
  • Orice cu margele și ornamentele complicate trebuie curățate la uscat sau curățate la fața locului. O mașină de spălat va fi prea dură pe detalii.
  • Piele de piele și piele de piele de piele nu pot fi spălate. Ar trebui să fie curățate numai la fața locului.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 2
    2. Tratați zonele puternic colorate cu un spray de îndepărtare a petelor. Dacă nu aveți unul, puteți să vă faceți propria dvs. Alegeți unul dintre următoarele seturi de ingrediente de mai jos, puneți totul într-o sticlă de pulverizare din plastic și agitați. Pulverizați amestecul pe pată înainte de a continua.
  • 2 părți 3% peroxid de hidrogen și 1 parte săpun de spălat vase.
  • 2 Piese de apă, 1 parte peroxid de hidrogen și 1 parte Soda de spălare.
  • 2 cani (475 mililitri) apă caldă, 2/3 cești (160 mililitri) săpun de spălat vase, 2/3 cești (160 mililitri) amoniac și 6 linguri de bicarbonat de sodiu.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 3
    3. Rotiți capacul pernei în afară. Acest lucru va ajuta la protejarea texturii originale a țesăturii. De asemenea, va ajuta la prevenirea culorilor să se estompeze în spălare.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 4
    4. Spălați capacul pe un ciclu delicat. Utilizați apă rece și un detergent slab. Dacă perna însăși este murdară, va trebui să o spălați pe un ciclu separat. Faceți clic aici pentru a afla cum să curățați pernele de pene și fibre de fibre și aici pentru a învăța cum să curățați pernele de spumă.
  • Dacă nu aveți detergent ușor la îndemână, încercați să utilizați mai puțin despre ceea ce aveți sau șampon pentru copii.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 5
    5. Scoateți capacul de la mașină de îndată ce ciclul sa încheiat. Cu cât ceva se află mai mult în mașină de spălat, musulia va mirosi.
  • Imagine intitulată Perne de canapea curată Pasul 6
    6. Uscați capacele cu grijă. Cea mai sigură modalitate de a usca capacele ar fi să le atârnați pe o linie de îmbrăcăminte. Dacă vă grăbiți, totuși, le puteți arunca în uscător pe o setare scăzută sau fără căldură.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 7
    7. Puneți capacul înapoi pe pernă când este complet uscat. Dacă puneți prea curând capacul pe pernă, țesătura umedă va ridica mai multe pete. De asemenea, poate începe să miroasă musta sau să provoace ca perna în sine să miroasă.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea copertării pernei nedetectate
    1. Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 8
    1. Determinați ce material este acoperit capacul. Nu toate materialele pot fi curățate la fața locului. Următoarele materiale trebuie să fie curățate profesional cu uscat: lână, catifea, mătase și tapițerie.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 9
    2. Luați în considerare efectuarea unui test spot pentru rezistența culorii pe țesături. Dacă pata se află într-o zonă evidentă, luați în considerare un test la fața locului într-o zonă inconspicuoasă. Puteți face acest lucru pur și simplu prin înmuierea unei minge de bumbac cu apă și, ușor, dabându-l pe pernă. În cazul în care culoarea sângerează, luați perna într-un dispozitiv de curățare uscat. Dacă culoarea nu sângerează, puteți să o curățați.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 10
    3. Pete curate la fața locului pe țesături și piele folosind apă săpun. Se toarnă o apă caldă într-un castron și adăugați câteva picături de săpunuri ușoare. Agita apa până când devine sud, apoi scufundați o cârpă în apă. Utilizați cârpa umezită pentru a bloca orice pete. Blocați orice reziduu de săpun folosind o cârpă curată umezită cu apă proaspătă, non-săpată, apă. Lăsați zona umedă să se usuce înainte de a pune capacul pernei înapoi.
  • Dacă perna dvs. este făcută din piele, luați în considerare utilizarea unui balsam de piele după aceea. Asigurați-vă că utilizați un balsam de piele destinat pieilor de tapițerie și nu pentru piele de șa.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 11
    4. Nu utilizați apă pe capacele făcute din piele de piele. Periați întreaga piesă folosind o perie moale, pentru a slăbi murdăria. Du-te întotdeauna cu cereale în picioare împotriva. O perie de piele ar fi ideală, dar o periuță de dinți curată sau o perie de manichiură ar putea, de asemenea, să funcționeze. Dacă rămâne pata, urmăriți-vă cu oricare dintre următoarele opțiuni:
  • Încercați oțet alb pe pete. Îndepărtați peria cu oțet mai întâi, apoi treceți peste pată. Nu vă faceți griji, mirosul va dispărea.
  • Utilizați Suede Cleaner pe pete dure. Luați în considerare pentru a face un test la fața locului, în caz de decolorare.
  • Presărați porumbul de porumb / cornflour peste petele uleioase, așteptați peste noapte, apoi vid în dimineața următoare. Utilizați o perie moale, pentru a combina orice reziduuri Cornflour / Amidon de porumb.
  • Utilizați apă cu grijă. Unele pete trebuie curățate cu apă. Îndepărtați mai întâi peria, apoi treceți peste pată - și restul pernei. Acest lucru va ajuta la ascunderea oricărei decolorări potențiale.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 12
    5. Curățați microfibrul cu grijă. Citiți eticheta de îngrijire pe pernă și încercați să observați dacă există un cod de litere pe ea. Alegeți una dintre metodele de curățare din lista de mai jos, pe baza codului literei. Dacă microfibrul se întoarce din greu după ce îl curățați, pur și simplu periați țesătura cu o perie moale, cum ar fi o perie de piele curată, periuță de dinți sau o perie de manichiură.
  • Dacă eticheta are un w pe ea, puteți utiliza un dispozitiv de curățare pe bază de apă, cum ar fi apa săpun.
  • Dacă eticheta are o pe ea, puteți utiliza un detergent pe bază de alcool, cum ar fi frecarea alcoolului sau vodcă.
  • Dacă eticheta are un s-w pe ea, puteți utiliza fie curatrii pe bază de apă, fie cu alcool.
  • Dacă eticheta are un x pe ea, trebuie să aspirați țesătura.
  • Dacă nu există nicio etichetă, utilizați un curățător pe bază de alcool.
  • Metoda 3 din 4:
    Spălarea pernelor de spălare și fibră de sticlă
    1. Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 13
    1. Scoateți introducerea pernei de pe capacul pernei, dacă puteți. Dacă nu puteți scoate inserția pernei, asigurați-vă că capacul este lavabil. Dacă nu este lavabil, va trebui să identificați în schimb capacul. Faceți clic aici pentru a afla cum să curățați o acoperire de pernă nedemasibilă.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 14
    2. Asigurați-vă că nu există lacrimi în pernă și reparați-vă orice găsiți. Ultimul lucru pe care l-ați dori este să puneți o pernă deteriorată într-o mașină de spălat și să deschideți ușa la capătul ciclului pentru a găsi o grămadă de pene. Înainte de a vă lipi perna în mașină, examinați-o cu atenție. Concentrați-vă pe corpul pernei, precum și pe cusăturile. Dacă vedeți niște rupte sau lacrimi, cusați-le folosind un ac și fir.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 15
    3. Puneți două perne în șaibă vertical și nu includeți restul rufelor. Plasarea pernelor pe verticală se va asigura că nu se vor înfășura în jurul agitatului în timp ce se rotesc și se încurcă.
  • Spălarea a două perne imediat va ajuta la echilibrarea tamburului în interiorul mașinii de spălat.
  • Spălarea pernelor separate de restul rufelor vă va asigura că există suficientă apă pentru a clăti în mod corespunzător săpunul.
  • Dacă perna nu este lavabilă, aruncați-o în uscător cu câteva bile de tenis sau bile de uscător. Capul va ucide orice bacterii care provoacă mirosuri.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 16
    4. Utilizați apă rece până la apă caldă, un săpun ușor și un ciclu blând. Atunci când alegeți săpunul, asigurați-vă că este lichid și un detergent scăzut de ladurizare în pulbere va fi prea dificil de spălat.
  • Dacă eticheta de îngrijire de pe pernă are cerințe diferite pentru temperatura apei, detergent și setarea ciclului, urmați ceea ce spune eticheta în schimb.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 17
    5. Luați în considerare efectuarea unui alt ciclu de clătire. Deoarece pernele sunt atât de voluminoase, poate să nu fie suficientă un ciclu de clătire. Mulți oameni găsesc că trebuie să facă un ciclu suplimentar de clătire sau două pentru a obține toate spațiile.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 18
    6. Scoateți promisiunea pernelor odată ce se termină ciclul. Cu cât stau mai mult, cu atât mai probabil vor ajunge să miroasă murdară.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 19
    7. Strângeți orice apă excesivă prin plasarea pernei între două prosoape și rularea acestuia. Nu răsuciți sau nu strângeți perna. În schimb, plasați-o la capătul unui prosop mare și curat. Așezați un alt prosop chiar pe partea de sus, astfel încât perna să fie sandwichată între ele. Începeți rularea pernei împreună cu cele două prosoape, de la un capăt la altul. Apăsați în jos pe rolă, apoi dezvăluiți-l.
  • Repetați acest pas pentru orice alte perne pe care tocmai le-ați spălat
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 20
    8. Uscați perna în uscător pe o setare de căldură fără căldură la căldură. Dacă pernele sunt umplute cu pene, utilizați setarea fără căldură. Dacă pernele sunt umplute cu un material sintetic, cum ar fi fibra de fibră, utilizați o setare cu căldură redusă.
  • Luați în considerare adăugarea unor bile de uscător sau bile de tenis în uscător, împreună cu pernele. Acest lucru îi va ajuta să se usuce mai repede, cât și să-i pui.
  • De asemenea, puteți pune perne plat pentru a usca. Ei vor usca cele mai rapide dacă sunt așezate la soare.
  • Dacă eticheta de îngrijire de pe pernă are instrucțiuni diferite de uscare, urmați ce spune eticheta în schimb.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 21
    9. Așezați capacele pe perne odată ce totul este complet uscat. Nu acoperiți pernele umede sau vor începe să obțină mucegai și să miroasă mucegai.
  • Metoda 4 din 4:
    Spălarea pernelor de spumă
    1. Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 22
    1. Scoateți introducerea pernei de pe capacul pernei, dacă puteți. Dacă nu puteți scoate inserția pernei, asigurați-vă că capacul este lavabil. Dacă nu este lavabil, va trebui să identificați în schimb capacul. Faceți clic aici pentru a afla cum să curățați o acoperire de pernă nedemasibilă.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 23
    2. Tratați zonele puternic colorate cu un spray de îndepărtare a petelor. Dacă nu aveți unul, alegeți unul dintre următoarele seturi de ingrediente de mai jos. Puneți totul într-o sticlă de pulverizare din plastic, agitați să amestecați și apoi să pulverizați amestecul pe pată înainte de a continua.
  • 2 părți 3% peroxid de hidrogen și 1 parte săpun de spălat vase.
  • 2 Piese de apă, 1 parte peroxid de hidrogen și 1 parte Soda de spălare.
  • 2 cani (475 mililitri) apă caldă, 2/3 cești (160 mililitri) săpun de spălat vase, 2/3 cești (160 mililitri) amoniac și 6 linguri de bicarbonat de sodiu.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 24
    3. Umpleți o cadă cu apă caldă și adăugați un detergent slab. Asigurați-vă că există suficientă apă pentru a submina complet perna. De asemenea, încercați să utilizați un detergent destinat spălării mâinilor - ele tind să fie mai blând. La adăugarea detergentului, urmați instrucțiunile de pe sticlă în ceea ce privește suma.
  • Dacă nu găsiți o ușoară "spălarea mâinilor" Detergent, utilizați un detergent regulat de spălare. Reduceți suma pe care o utilizați și puneți o pereche de mănuși de cauciuc. De asemenea, puteți încerca să utilizați săpunul de mâncare sau șamponul pentru copii.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 25
    4. Agită apa, apoi adăugați perna. În funcție de cât de mari sunt pernele dvs., este posibil să vă potriviți mai mult de unul în cadă. Dacă pernele dvs. sunt foarte murdare pentru a începe, ați putea dori să le spălați unul la un moment dat.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 26
    5. Apăsați în jos pe pernă în mod repetat. Nu numai că va forța această pernă subacvatică, dar mișcarea de presare repetată va forța apa în ea. Apa de săpun va ajuta la spălarea oricăror murdărie și praf.
  • Dacă perna dvs. este foarte murdară, este posibil să fie necesar să înlocuiți apa. Nu uitați să adăugați mai mult detergent la orice schimbări de apă.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 27
    6. Scurgeți apa și apăsați excesul de apă din pernă. Scurgeți mai întâi apa. Odată ce apa este plecată, apăsați pe pernă pentru a stoarce orice apă în exces. Nu vă faceți griji dacă apa care iese din pernă este murdară - asigurați-vă că veți obține totul afară.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 28
    7. Reumpleți cada cu apă proaspătă și lăsați perna să se înmoaie timp de 10 minute. Dacă este necesar, apăsați pe pernă astfel încât să se umple cu apă și să se scufunde. Vrei să fie complet scufundată - și a rămas scufundată. Dacă perna nu va rămâne în jos, puneți câteva borcane grele deasupra lui.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 29
    8. Apăsați în jos pe pernă de mai multe ori și înlocuiți apa după cum este necesar atunci când devine murdar. Continuați să faceți acest lucru până când apa rulează clar. În mod alternativ, puteți goli cada de apă și clătiți perna sub apă curgătoare. Un duș cu un cap detașabil ar fi ideal, dar gura de apă ar funcționa pentru perne mai mici.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 30
    9. Apăsați pe pernă pentru a expulza orice exces de apă. Odată ce apa se scurge de la pernă este clară, este timpul să începeți să uscați perna. Apăsați în jos pe pernă în diferite locuri pentru a expulza orice exces de apă. Continuați să faceți acest lucru până când nu mai apare apă din pernă.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 31
    10. Lăsați perna să se usuce la soare. Nu încercați să uscați perna în uscător - căldura poate provoca topirea pernei. În schimb, așezați perna pe un prosop curat în soare și așteptați ca acesta să devină complet uscat.
  • Dacă nu ați reușit să scoateți capacul și sunteți preocupat de decoltarea țesăturii, setați perna într-o zonă umbroasă, dar bine ventilată,.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 32
    11. Testați perna pentru orice umiditate rămasă înainte de a pune capacele. Odată ce credeți că perna este uscată, luați un prosop de hârtie și apăsați pe pernă. Asigurați-vă că apăsați destul de greu pentru a comprima perna. Ridicați prosopul de hârtie și inspectați-l. Dacă se simte umed, perna trebuie să se usuce mai mult. Dacă se simte uscat, perna este gata să fie acoperită și pusă înapoi pe canapea.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 33
    12. Luați în considerare aspirarea pernelor prăfuite. Dacă perna dvs. este doar praful și nu puternic colorat, s-ar putea să trebuiască să o aspirați folosind atașamentul de tapițerie. Încercați să utilizați o setare de aspirație mai mică, astfel încât să nu deteriorați spuma.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 34
    13. Luați în considerare utilizarea bicarticii pentru a absorbi mirosurile neplăcute. Dacă ți-ai spălat perna și asta încă miroase, stropiți soda de copt liber peste el și lăsați-o afară în soare. După câteva ore, aduceți perna în interior și vidați soda de coacere în sus. Soda de copt va fi absorbit orice mirosuri greșite.
  • Asigurați-vă că utilizați atașamentul de tapițerie și o setare de aspirație mai mică pe aspiratorul dvs., astfel încât să nu deteriorați spuma.
  • sfaturi

    Nu uitați să spălați periodic pernele de aruncare decorative utilizate într-o cameră de oaspeți.
  • Deși o pernă poate fi "lavabilă la mașină", ​​este recomandabil să săriți pasul de agitație în ciclu. Chiar și pe un ciclu blând, agitația repetată poate rupe perna.
  • Nu puneți o acoperire curată pe pernă până când nu se usucă bine. Umezeală va atrage murdăria.
  • Umplutura în anumite perne, chiar și cele lavabile cu mașini, poate să se ocupe. Cel mai bine este să spălați mâinile acele perne - odată ce ei încalcă, nu este probabil să-și păstreze forma originală.
  • Păstrați pernele acoperite cu țesături delicate din zone cu trafic ridicat. Atunci nu vor trebui să fie spălate cât de des.
  • Spălați pernele utilizate în zonele cu trafic ridicat cel puțin o dată pe lună.
  • Cele mai multe perne realizate din țesături lavabile pot fi spălate în mașina de spălat utilizând apă rece și un ciclu blând. Dacă nu găsiți eticheta de îngrijire pentru perna dvs., asigurați-vă că este făcută dintr-un material lavabil, apoi aruncați-l în mașina de spălat.
  • Luați în considerare testarea pernei pentru durabilitate. Îndoiți perna în jumătate și lăsați-vă să mergeți. Ar trebui să izbucnească înapoi. Dacă nu, poate fi prea fragil să treceți prin spălare. Luați în considerare spălarea mâinilor în schimb sau înlocuirea acestuia cu una nouă.
  • Avertizări

    Nu utilizați setarea de uscător mai mare decât "scăzut." O căldură mai mare va fi probabil să vă micșoreze pernele și / sau să le determine să se deterioreze rapid.
  • Nu folosiți niciodată apă pe materiale, cum ar fi pielea, suede, mătase sau lână. Chiar dacă o pernă este tăiată numai cu aceste materiale, ea încă nu poate fi spălată cu apă și trebuie administrată la un dispozitiv de curățare uscat.
  • Nu utilizați Bleach, în special pe perne de spumă.
  • Toate pernele vor trebui înlocuite în cele din urmă. Puteți spune dacă perna dvs. are nevoie să înlocuiască dacă îl îndoiți în jumătate și nu izvorăște înapoi.
  • Pernele de spumă se vor deteriora în timp. Puteți cumpăra mai multe umpluturi de spumă într-un magazin de artă și meșteșuguri sau într-un magazin de țesături.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Curățarea pernei detașabilă

    • Spray de îndepărtare a patului (opțional)
    • Mașină de spălat
    • Detergent slab
    • Uscător (nu este recomandat)
    • Linie de îmbrăcăminte și cloturi (recomandată)

    Curățarea copertării pernei nedetectate

    • Apa cu sapun
    • Pensulă de piele (pentru piele de căprioară)
    • Decoolarea alcoolului (pentru microfibră)

    Spălarea pernelor de spălare și fibră de sticlă

    • Spray de îndepărtare a patului (opțional)
    • Mașină de spălat
    • Detergent slab
    • Prosoape
    • Uscător
    • Mingi de uscător sau bile de tenis

    Spălarea pernelor de spumă

    • Spray de îndepărtare a patului (opțional)
    • Detergent slab
    • Cadă
    • Apă
    • Sunny Spot cu o ventilație bună
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar