Cum să curățați o cravată

O cravată clasică este capsul perfect al celor mai multe dulapuri de sex masculin. Legăturile pot fi scumpe și sunt de obicei făcute din țesături delicate care nu pot fi puse într-o mașină de spălat. Din păcate, este prea ușor să se termine cu alimente, cerneală sau alte dureri greu de îndepărtat petele pe cravată, lăsând-o fără voie. Cu toate acestea, știind cum să curățați o cravată în mod corespunzător poate întineri accesoriul dvs. preferat, astfel încât să îl puteți purta cu mândrie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Acționând imediat după o deversare
  1. Imagine intitulată Curățați o cravată Pasul 1
1. Adresați imediat spillului și pata rezultată. Cu cât permiteți scurgerii să rămână pe egalitate, cu atât este mai probabil că nu veți putea elimina complet pata.
  • 2. Scoateți scurgerea cu lama unui cuțit plictisitor. În loc să ștergeți scurgerea cravată cu un șervețel, utilizați marginea unui cuțit sau a altui obiect drept pentru a distruge ușor substanța suplimentară.
  • Acest lucru vă va împiedica să încorporați petele, răspândiți-o mai departe sau împingeți petele existente mai adânc în țesătura de legătură.
  • 3. Umeziți o cârpă sau un șervețel cu club de sodiu și blot pete. Dacă pata este solubilă în apă, utilizați apă de seltzer, sodă club sau tonic pe cravată când vă blot. Asigurați-vă că nu saturați cârpa. Dab pete, având din nou grijă să nu-l freci mai departe în material. Puteți aplica o presiune ușoară pe măsură ce vă periați ușor în zona colorată.
  • Evitați utilizarea apei pe mătase. Apa poate deteriora cu ușurință o cravată de mătase prin lăsarea pete de apă și răspândirea unei pete, dar oțetul de cidru de mere poate păstra pata de la setarea în.
  • Imagine intitulată Curățați o cravată Pasul 4
    4. Utilizați an "pe fugă" Instant Pel Remover Pen. Testați-l mai întâi pe o zonă care nu va arăta, cum ar fi partea din spate a cravată, pentru a fi siguri că nu va ridica culoarea împreună cu locul colorat. De asemenea, asigurați-vă că utilizați un asamblare spot, mai degrabă decât un stilou care conține Bleach.
  • Metoda 2 din 3:
    Tratarea petelor încăpățânate
    1. Imagine intitulată Curățați o cravată Pasul 5
    1. Verificați eticheta pentru a determina conținutul de țesătură din cravată. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama de cea mai bună metodă pentru a curăța o pată de pe cravată și pentru a vă împiedica să o distrugă. Dacă nu sunteți sigur de țesătură, este întotdeauna mai bine să tratați egalitatea delicată și să o păstrați din mașina de spălat.
  • Imagine intitulată Curățați o cravată Pasul 6
    2. Acoperă grăsimea, uleiul sau petele de cerneală cu pulbere de talc sau amidon de porumb. Aceste produse acționează pentru a absorbi petele imediat după ce se întâmplă. Lăsați pulberea de talc sau amidon de porumb pe cravată timp de câteva ore și apoi scuturați-o. Dacă se arată în pace, puteți repeta procesul.
  • 3. Dab pata cu alcool de frecare. Decora de alcool poate ridica petele de la stratul superior al cravatăi pe țesături cum ar fi lână, raion și mătase. Aplicați alcoolul de frecare la o cârpă curată și apoi dați-o ușor pete. Permiteți cravată la aer după ce ați terminat să vă rog.
  • Nu utilizați niciodată alcool pe acetat, raion sau triacetat pentru a trata petele.
  • 4. Înmuiați țesături mai durabile în apă. Țesături precum acrilice, bumbac, lenjerie, nailon, poliester sau spandex pot fi înmuiate în apă pentru a elibera pete ca cerneală. Înmuiați cravată într-un litru de apă caldă amestecat cu o linguriță de detergent de spălat vase și o lingură de oțet. După aproximativ o oră, clătiți cravată cu apă curată, caldă și lăsați-o să se usuce la aer.
  • 5. Spălați petele de cerneală pe țesături mai delicate. Pentru țesături cum ar fi lână, raion sau mătase, încercați să slăbiți o pată prin dabbing pe o îndepărtare a patronului cu o cârpă curată și apoi pulverizați pata cu apă distilată. Permiteți cravată să se usuce la aer și să se repete dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Curățați o cravată Pasul 10
    6. Alegeți un curățător uscat pentru pete dificile sau legături delicate. Găsiți un curățător uscat care știe în mod specific cum să curățați o cravată, dar numai dacă toate celelalte nu reușesc. Un serviciu obișnuit de curățare poate fi capabil să elimine pata, dar va apăsa, de asemenea, cravată, modificându-și aspectul dramatic. Specialistul va fi capabil să elimine semnele ofensatoare fără a-și schimba forma, deși ar putea necesita dezasamblarea și reconstrucția cravată.
  • În acel moment, va trebui să decideți dacă achiziționarea unei noi cravate ar putea fi mai rentabilă.
  • Asigurați-vă că citiți întotdeauna instrucțiunile pentru cravată de pe etichetă. Cele mai multe legături vă vor instrui să spălați manual sau numai curat.
  • Metoda 3 din 3:
    Împiedicând o pată la egalitate
    1. Imagine intitulată Curățați o cravată Pasul 11
    1. Scoateți cravata înainte de a mânca. Dacă vă aflați într-o atmosferă în care vă puteți scoate cravata înainte de a mânca, atunci faceți-o. Când ne vom vărsa pe noi înșine, este de obicei pe torsul nostru în care o cravată atârnă. Este prea ușor să vărsați alimentele pe cravată și să lăsați o pată, deci evitați-o dacă puteți.
  • 2. Aruncați cravată peste umăr. Dacă se sprijină pe ceva murdar, ca și mâncarea, încercați să vă trageți cravată peste umăr pentru ao împiedica. Acest lucru vă va păstra cravată de la scufundarea în substanțe care vor provoca pete.
  • Cravată și cleme ajută, de asemenea, să vă țineți cravată, făcând scurgeri și pete puțin mai puțin probabil.
  • 3. Protejați-vă legăturile cu un protector de țesături. Înainte de a vă purta cravată, puteți pulveriza o protecție specială a țesăturii pe cravată. Acest lucru vă va oferi o protecție suplimentară împotriva petelor.
  • În timp ce acest lucru nu va împiedica o pată complet, va face ca tesatura de legătură să fie mai rezistentă împotriva lor.
  • sfaturi

    Avertizări

    Curățarea uscată O cravată de mătase poate scoate strălucirea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar