Cum de a construi un model plămân

Construirea unui model Lung este o modalitate distractivă de a participa la un târg științific, completați o sarcină pentru clasă sau pur și simplu să aflați mai multe despre modul în care funcționează corpul uman. Crearea unui model pulmonar este simplă și folosește materiale pe care probabil le-ați așezat deja în casa dvs. Pentru a face un model plămân, veți avea nevoie de o sticlă de plastic, niște paie, câteva baloane, adeziv fierbinte și o pereche de foarfece. Un cuțit utilitar va face, de asemenea, tăierea prin capacul sticlei ușor.

Pași

Partea 1 din 3:
Tăierea sticlei și paiele
  1. Imagine intitulată Construiți un model pulmonar Pasul 1
1. Punch o gaură în partea de jos a sticlei cu foarfece. Utilizați un cuțit utilitar pentru a face o mică incizie, nu mai mare de 1 inch (2.5 cm) în partea de sticlă de plastic, 4-5 cm (10-13 cm) deasupra fundului. Incizia ar trebui să fie orizontală - cu alte cuvinte, perpendiculară pe lungimea sticlei.
  • O sticlă de 20 de uncii de fluid (590 ml) funcționează cel mai bine, dar puteți utiliza o sticlă de plastic ușor mai mare, de asemenea.

Sfat de siguranță: Luați măsurile de siguranță adecvate atunci când utilizați un cuțit utilitar. Taie de la tine, țineți mâna departe de cuțit și utilizați o lamă mai clară, astfel încât să nu trebuie să aplicați cât mai multă presiune. Dacă nu vă simțiți confortabil folosind un cuțit utilitar, întrebați un adult pentru ajutor.

  • Imagine intitulată Construiți un model Lung Pasul 2
    2. Tăiați flaconul în două bucăți orizontal cu foarfecele voastre. Introduceți una dintre lamele de foarfece în incizia pe care ați făcut-o astfel încât jumătate din foarfecele dvs. în interiorul sticlei. Țineți sticla ferm în mâna dvs. non-dominantă și tăiați tot drumul în jurul laterală a sticlei cu foarfecele dvs., astfel încât să ajungeți cu două jumătăți de jumătate cu capacul sticlei și o jumătate cu baza. Aruncați jumătatea inferioară a sticlei de plastic.

    Bacsis: Rotiți flaconul cu mâna nondominantă în timp ce tăiați pentru a face mai ușoară.

  • Imagine intitulată Construiți un model Lung Pasul 3
    3. Utilizați cuțitul utilitar pentru a tăia o deschidere în capacul sticlei. Țineți capacul sticlei în poziție cu mâna nondominantă și perforați cu atenție partea superioară a capacului sticlei cu vârful cuțitului utilitar. Odată ce vârful lamei este introdus în plastic, rotiți capacul cu mâna nondominantă în timp ce sculați un cerc mic în capac ținând cuțitul la un unghi de 80 de grade.
  • Este posibil să aveți nevoie utilizați un burghiu Pentru a vă perfora gaura dacă capacul sticlei este prea gros pentru un cuțit de utilitate. În acest caz, utilizați cleme pentru a fixa capacul sticlei în poziție. Dacă nu vă simțiți confortabil folosind un burghiu, întrebați un adult experimentat pentru ajutor.
  • Veți introduce o paie prin această deschidere, așa că nu faceți gaura prea mare!
  • Imagine intitulată Construiți un model Lung Pasul 4
    4. Testați-vă capacul de sticlă încercând să se potrivească cu o paie din plastic înăuntru. Luați o paie de plastic și încercați să o strângeți prin capacul sticlei. Dacă paie se potrivește și nu cad din deschidere, sticla dvs. este gata să plece. E în regulă dacă paiele este puțin confortabilă în interiorul gaurei. O potrivire mai strictă va fi mai ușoară de a lucra cu o potrivire mai slabă.
  • Imagine intitulată Construiți un model Lung Pasul 5
    5. Tăiați o paie de plastic în treimi cu foarfecele voastre. Țineți paie în mâna dvs. non-dominantă și tăiați-o în treimi. Tăiat la un unghi care este perpendicular pe paie, astfel încât locurile în care tăieți sunt chiar și plate. Utilizați foarfecele pentru a tăia fiecare capăt al secțiunilor de paie la un unghi de 45 de grade pentru a le face punct.
  • Partea 2 din 3:
    Adăugând baloanele și paiele
    1. Imagine intitulată Construiți un model pulmonar Pasul 6
    1. Glisați marginile ascuțite de două bucăți de paie în partea de jos a unei paie mai mari. Strângeți vârful fiecărui paie și glisați fiecare în interiorul aceluiași deschidere în partea de jos a unei paie netede. Cele două secțiuni mai mici pe care le tăiați deja se vor baza pe tensiunea din interiorul deschiderii pentru a le menține în poziție. Asigurați-vă că secțiunile de paie se odihnesc la un unghi de 45 de grade departe de paie mai mare și sunt simetrice.
  • Imagine intitulată Construiți un model Lung Pasul 7
    2. Lipiți joncțiunea în care se întâlnesc cele trei paiete cu un pistol fierbinte. Puneți o bucată de hârtie în jos înainte de a folosi adezivul fierbinte pentru a acoperi joncțiunea în care se întâlnesc cele trei paiete. Acest lucru se va asigura că nici un aer nu scapă când utilizați plămânul. Așteptați 2-3 minute pentru a lăsa adezivul fierbinte uscat.
  • Puteți utiliza banda electrică sau bandă de conducte dacă nu aveți adeziv fierbinte. Doar nu-l înfășurați atât de strâns încât să strângeți mișcarea aerului în paie.
  • Bacsis: Nu utilizați prea mult lipici. Dacă orice adeziv fierbinte devine în interiorul paielor, ar putea bloca aerul să curgă.

  • Imagine intitulată Construiți un model pulmonar Pasul 8
    3. Adăugați adeziv fierbinte pe buza interioară a două baloane și puneți-le pe paie. Puneți un dollop de adeziv fierbinte în interiorul fiecărui balon lângă partea de sus a deschiderii fiecărui balon. Glisați-le pe fiecare dintre paiele de ramificare, astfel încât lungimea mai lungă a paiei este încă deschisă. Strângeți secțiunea în care ați adăugat lipici fierbinte împotriva fiecărui paie timp de 15-30 de secunde, astfel încât acestea să fie sigilate peste deschiderea fiecărei paie.
  • Suflați în capătul deschis al paiei pentru ao testa. Dacă baloanele se extind, sunteți gata să continuați. Dacă auziți aerul care iese, identificați scurgerea și acoperiți-o cu adeziv fierbinte.
  • Puteți folosi, de asemenea, benzi de cauciuc sau bandă pentru a vă menține baloanele atașate la paie, dar sigiliul poate fi prea strâns.
  • Partea 3 din 3:
    Finisarea și utilizarea modelului dvs. plămân
    1. Imagine intitulată Construiți un model Lung Pasul 9
    1. Glisați capătul deschis al paiei prin capacul sticlei. Este posibil să trebuiască să strângeți deschiderea paiei pentru a se potrivi prin gaură pe măsură ce glisați-o prin capacul sticlei. Glisați-l până când fiecare balon se află în interiorul sticlei. Înșurubați capacul de sticlă strâns dacă nu a fost deja înșurubat și sigilați zona în care lungimea capacului de paie și a sticlei se întâlnește cu adeziv fierbinte.
    • Veți avea o lungă lungime de paie care lipitează prin partea de sus a capacului sticlei. Aveți nevoie doar de 2-3 inci (5.1-7.6 cm) de paie lipind pentru a face munca pulmonară, deci nu ezitați să tăiați restul de foarfece.
  • Imagine intitulată Construiți un model Lung Pasul 10
    2. Tăiați un alt balon lângă gât cu foarfecele voastre. Prinde vârful balonului dintre indexul dvs. și degetul mijlociu pe mâna dvs. nondominantă. Trageți pe fundul balonului cu degetul mare și degetul de inel pentru ao întinde. Cu foarfecele din mâna voastră dominantă, tăiați balonul aproximativ 1.5 inci (3.8 cm) din partea de sus lângă secțiunea în care gâtul balonului începe să se retragă.
  • Imagine intitulată Construiți un model pulmonar Pasul 11
    3. Glisați balonul pe care îl tăiați peste fundul sticlei. Răspândiți balonul cu ambele mâini și întindeți-l în mod egal peste fundul sticlei. Poate dura câteva încercări, deoarece plasticul și balonul sunt atât flexibile. Utilizați o bandă sau o bandă de cauciuc pentru a fixa balonul în sticlă, înfășurându-l în jurul zonei unde se întâlnesc.
  • Imagine intitulată Construiți un model Lung Pasul 12
    4. Trageți pe pielea balonului în partea de jos pentru a vă folosi plămânul. Când trageți pe balon care acoperă deschiderea de pe partea opusă a capacului sticlei, veți observa că cele două baloane din interior se umflă și deflați-vă în timp ce vă trageți pe ea. Acest lucru se întâmplă deoarece presiunea din interiorul sticlei trage pe baloane și permițându-le să ia în aer - la fel ca plămânii tăi!

    Știați?:Puteți simula un plămân bolnav prin punerea puțină apă în interiorul paiei și văzând cum reacționează plămânul!

  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Tăierea sticlei și paiele

    • Foarfece
    • Sticlă de plastic
    • Cuțit utilitar

    Adăugând baloanele și paiele

    • Foarfece
    • 2 paiete din plastic
    • 2 baloane
    • Lipici fierbinte
    • Pistol de lipit

    Finisarea și utilizarea modelului dvs. plămân

    • 1 balon
    • Foarfece
    • Bandă sau bandă de cauciuc
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar