Cum să curățați pietrișul acvariului

Pietrisul de acvariu servește nu numai ca o decorare, ci și ca filtru. Din acest motiv, tinde să poarte o mulțime de resturi și deșeuri. Curățarea pietrișului îndepărtează, de asemenea, o apă de acvariu. Ca atare, majoritatea pasionilor de acvariu își vor planifica ziua de curățare a pietrilor, alături de schimbările lor parțiale săptămânale parțiale.

Pași

Partea 1 din 4:
Noțiuni de bază
  1. Imagine intitulată Clean de acvariu Pasul 1
1. Deconectați încălzitorul, filtrul și pompa. Înainte de a face nimic în rezervorul dvs., trebuie să deconectați încălzitorul și să opriți filtrul și pompa. Nu vă faceți griji, procesul de curățare este rapid, astfel încât peștele dvs. va fi bine.
  • Nu îndepărtați peștele, decorațiunile sau plantele din rezervor.
  • Imagine intitulată Clean Acquarium Pasul 2
    2. Ieșiți vidul de acvariu. Există două instrumente Hobbyiști de acvariu vor folosi pentru curățarea pietrișului.
  • Sifoanele de acvariu au de obicei un tub gros, plastic sau "sifon" cu un tub subțire, flexibil, atașat la un capăt. Unele dintre acestea pot avea o minge de primire atașată la un capăt.
  • Țevi din plastic, flexibile pot fi folosite și pentru curățarea pietrișului. Acestea sunt ideale pentru rezervoare mai mici.
  • Imagine intitulată Curățenie Acvariu Pasul 3
    3. Plasați o găleată sub acvariu. Găleata trebuie să fie sub nivelul apei. Va prinde vechea apă.
  • Imagine intitulată Curățenie Pietriș de acvariu Pasul 4
    4. Începeți vidul prin scufundarea acestuia. Coborâți încet întregul sifon în rezervor, astfel încât tot aerul să iasă din tub. Acoperiți capătul tubului cu degetul mare și scoateți-l din rezervor - Păstrați celălalt, deschis, capăt scufundat. Așezați capătul acoperit într-o găleată. Dacă eliberați degetul mare, apa va începe să curgă - dacă acoperiți din nou capătul cu degetul mare, apa se va opri.
  • Imagine intitulată Clean de acvariu Pasul 5
    5. Porniți vidul cu o minge de primare. Unele vacuumuri de acvariu vin cu o minge de cauciuc atașată la capătul sifonului. Lipiți capătul sifonului în acvariu și coborâți capătul tubului într-o găleată. Conectați capătul tubului cu degetul și strângeți mingea de primare. Lăsați încet să mergeți la minge, dar păstrați capătul tubului conectat. Apa va începe să umple sifonul, un fel ca un eyedropper sau de curcan. Când deconectați capătul tubului, apa va începe să curgă în găleată.
  • Imagine intitulată Curățați pietrișul de acvariu Pasul 6
    6. Știți cum să porniți un python și alte tipuri similare de vici, dacă utilizați unul. Aceste tipuri de vacuumuri de pietriș sunt diferite de toate celelalte. Ei nu necesită o găleată. În schimb, ei trebuie să fie conectați la un robinet de apă. Pur și simplu conectați capătul vidului python la robinetul de apă și plasați întregul vid în acvariu. Când porniți robinetul, vidul va începe la Sifon.
  • Partea 2 din 4:
    Vârfuirea pietrișului
    1. Imagine intitulată Curățați acvariul Pietrele 7
    1. Așezați capătul vidului în pietriș. Pur și simplu lipiți-o drept în jos, în măsura în care va merge. Degetul mare trebuie să blocheze încă capătul tubului și că capătul tubului este în găleată. Odată ce ați renunțat la tub, apa murdară va începe să curgă.
    • Dacă aveți pietriș foarte fină, cum ar fi nisipul, nu țineți vidul până la capăt. În schimb, puneți gura chiar peste vârful nisipului.
  • Imagine intitulată Curățați pietrișul de acvariu Pasul 8
    2. Lăsați-l pe tub. Cu capătul tubului încă în găleată, trageți încet degetul mare de la capătul tubului. Acest lucru va începe crearea efectului de sifonare. Apa murdară va ieși din capătul tubului și în găleată. Pietrișul se va agita și va zbura în interiorul tubului.
  • Dacă utilizați un Python sau un tip similar, pur și simplu rotiți apa din nou sifoning.
  • Imagine intitulată Curățați pietrișul acvariului Pasul 9
    3. Acoperiți capătul tubului odată ce apa începe să funcționeze clar. Cât timp durează acest lucru va depinde de cât de murdar va începe acvariul. Când recuperați tubul, pietrișul se va rezolva din nou.
  • Dacă pietrișul începe să meargă prea departe în vid, să acoperiți capătul tubului și să lăsați pietrișul să se așeze. Apoi, descoperiți tubul și lăsați din nou fluxul de apă.
  • Dacă utilizați un Python sau un tip similar, pur și simplu rotiți apa de pe sifonarea opririi.
  • Imagine intitulată Curățenie Acvariu Pietriș Pasul 10
    4. Scoateți vidul din pietriș, dar nu din apă. Încercați să o păstrați cât mai curând posibil, astfel încât să nu desfaceți resturile adiacente.
  • Imagine intitulată Clean de acvariu Pasul 11
    5. Deplasați vidul la următorul patch de pietriș murdar și repetați procesul. Împingeți vidul direct în pietriș și eliberați încet capătul tubului. Când apa rulează din nou clară, acoperiți tubul înapoi și ridicați cu atenție vidul.
  • Dacă rezervorul dvs. are peșteri, roci, bușteni și alte colțuri și crannies, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită. Aceste zone tind să obțină cele mai multe deșeuri.
  • Dacă rezervorul dvs. are plante vii, lăsați un 2 inch (5.08 centimetri) Raza în jurul tulpinilor. Plantele iubesc deșeurile organice. Dacă eliminați aceste deșeuri, plantele nu vor avea nimic de mâncat.
  • Imagine intitulată Curățenie Pietriș de acvariu Pasul 12
    6. Nu curățați toată pietrișul. Continuați să aspirați până la nivelul apei este de două treimi din calea plină. Până acum, veți fi curățat cu o treime din pietriș. Acest lucru este perfect fin. Nu vrei să curăți mai mult decât asta la un moment dat. Aquarium Gravel găzduiește o mulțime de bacterii bune, utile, care sunt importante pentru sănătatea rezervorului dvs. Puteți continua curățarea pietrișului data viitoare când faceți o schimbare parțială a apei.
  • Partea 3 din 4:
    Terminand
    1. Imagine intitulată Clean de acvariu Pasul 13
    1. Ia temperatura apei rezervorului. Tocmai ați scos o mulțime de apă murdară și va trebui să o înlocuiți. Peștele sunt foarte sensibile la schimbările de apă, astfel încât noua apă va trebui să aibă aceeași temperatură ca cea veche.
    • Cele mai multe tancuri ar trebui să aibă un termometru, dar dacă dvs. nu, va trebui să lipiți un termometru curat și de sticlă în apă.
  • Imagine intitulată Curățați pietrișul de acvariu Pasul 14
    2. Umpleți o găleată curată cu apă care este aceeași temperatură ca apa rezervorului dvs. Asigurați-vă că găleata nu a venit niciodată să contacteze cu orice substanțe chimice sau de curățare. Orice reziduu lăsat în urmă poate fi extrem de mortal pentru peștele tău. Umpleți găleata cu apă care este aceeași
  • Imagine intitulată Curățați pietrișul de acvariu Pasul 15
    3. Tratați apa, dacă este necesar. Cele mai multe apă de la robinet nu este în siguranță acvariul. Utilizați orice adaptări de apă necesare pentru a îndepărta clorul și alte substanțe chimice nocive. Puteți cumpăra aceste de la un magazin de acvariu sau în departamentul de acvasic al unui magazin de animale de companie.
  • Imagine intitulată Curățenie Acvariu Pasul 16
    4. Plasați găleata deasupra nivelului apei a acvariului. Veți fi inversați sifonarea apei înapoi în rezervor. Găleata trebuie să fie deasupra nivelului apei, sau apa nu va fi înnebunită în mod corespunzător.
  • Pur și simplu turnarea apei înapoi poate părea mai ușoară, dar acest lucru poate provoca resturi să se ridice și să noreze apa.
  • Imagine intitulată Clean de acvariu Pasul 17
    5. Lipiți întregul tub de cauciuc în rezervor și conectați-l cu degetul. Dacă utilizați un vid de pietriș cu un sifon plastic, vedeți dacă puteți afișa tubul flexibil.
  • Imagine intitulată Curățenie Acquarium Pietre 18
    6. Lăsați capătul descoperit în găleată și plasați capătul acoperit în rezervor. Lăsați încet tubul. Apa ar trebui să înceapă să curgă înapoi în rezervor.
  • Imagine intitulată Curățenie Pietriș de acvariu Pasul 19
    7. Scoateți tubul din rezervor când nivelul apei este de aproximativ 1 inch (2.54 de centimetri) departe de marginea de sus. Acest spațiu este important. Peștele au nevoie de oxigen, iar dacă nu lăsați acel spațiu, apa nu va primi suficientă oxigen pentru peștele dvs.
  • Imagine intitulată Curățare Acvarium Pietriș Pasul 20
    8. Reintroduceți încălzitorul, filtrul și pompa. Odată ce acvariul dvs. este încărcat din nou, conectați încălzitorul înapoi și reporniți filtrul și pompa. Luați notă de când ați curățat rezervorul și faceți o notă pe calendarul dvs. pentru următoarea dată de curățare.
  • Partea 4 din 4:
    Curățarea pietrișului cumpărat de magazin
    1. Imagine intitulată Clean de acvariu Pasul 21
    1. Numai pietriș curat înainte de ao pune în rezervor pentru prima dată. Aceasta este singura dată când ar trebui să curățați pietrișul. Odată ce pietrișul dvs. este în rezervor, ar trebui să-l aspiră doar. Pietriș găzduiește o mulțime de bacterii bune, utile care sunt benefice pentru acvariul dvs. Clătiți-vă pietrișul dvs. va scăpa de acea bacterii.
  • Imagine intitulată Clean de acvariu Pasul 22
    2. Deschideți sacul că a venit pietrișul. Magazinul de pietriș trebuie curățat. Deseori conține praf și murdărie care poate fi dăunătoare peștelui tău. Dacă ați ales pietrișul dvs. din altă parte, veți dori să o curățați și ei.
  • Imagine intitulată Clean Acquarium Pietre 23
    3. Obțineți un filtru de colandere sau ochiuri. Cu cât este mai mică pietrișul tău, cu cea mai strânsă țesătură pe care o vei avea nevoie. Asigurați-vă că nu utilizați acest colander sau filtru pentru niciun alt scop. De asemenea, asigurați-vă că colander / filtru nu a intrat în contact cu săpun sau cu alte detergenți. Dacă curățați nisipul, luați în considerare utilizarea unei bucăți de bumbac în schimb.
  • Imagine intitulată Curățenie Acquarium Pietriș Pasul 24
    4. Umpleți colanderul sau filtrul cu pietriș. Dacă aveți o mulțime de pietriș pentru a curăța, este posibil să trebuiască să lucrați în loturi mai mici. Pietrișul ar trebui să fie suficient spațiu în colander / filtru pentru a se deplasa fără a se vărsa peste margini.
  • Imagine intitulată Clean Acquarium Pietrele 25
    5. Plasați coafura / filtrul într-o chiuvetă și porniți apa. Utilizați o setare de apă caldă sau caldă. Acest lucru va ajuta la uciderea oricărei bacterii. Face `nu Adăugați orice săpun, detergent sau înălbitor. A face acest lucru poate să-ți omoare peștele.
  • Imagine intitulată Curățenie Acquarium Pietre 26
    6. Deplasați pietrișul până când apa rulează clar. Shake și jiggle de colander / filtru. Ține-ți mâna în pietriș și iei-o. Continuați să faceți acest lucru până când apa rulează clar.
  • Imagine intitulată Curățare Acvariu Pietriș Pasul 27
    7. Transferați pietrișul la acvariul dvs. Opriți apa și dați colander / filtrului o mișcare finală pentru a scăpa de orice exces de apă. Răspândiți pietrișul de-a lungul fundului rezervorului. Dacă încă mai aveți mai multă pietriș pentru a adăuga, repetați întregul proces de curățare pentru fiecare lot.
  • sfaturi

    Plantele live sunt o modalitate excelentă de a vă menține rezervorul curat și sănătos.
  • Nu aspirați toate pietrișul sau înlocuiți-o pe toată apa dintr-o dată. Vrei o parte din bacteriile sănătoase.
  • Luați în considerare curățarea pietrișului alături de schimbul de apă săptămânal.
  • Asigurați-vă că mâinile dvs. sunt curate înainte de a vă curăța rezervorul. Nu purtați loțiuni sau bijuterii.
  • Lăsați-vă peștele pentru curat. Dacă le scoateți, este mult mai stresant - dacă nu aveți un castron foarte mic, este mai bine să le păstrați.
  • Avertizări

    Nu folosiți niciodată săpun, detergenți sau înălbeli pentru a vă curăța acvariul, pietrișul sau decorațiunile.
  • Nu folosiți niciodată nimic care a intrat în contact cu săpunul, detergenții sau cu înălbitorul pentru a vă curăța acvariul, pietrișul sau decorațiunile. În schimb, sterilizați elementele prin spălarea cu apă caldă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Găleată
    • Vacuum de pietriș / tub sifon / cauciuc
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar