Cum să curățați un rezervor de pește cu nisip

Păstrarea rezervorului dvs. curat este o parte critică de menținere a sănătății peștelui dvs. Cu toate acestea, poate fi un pic provocator de a face o schimbare a apei cu un substrat de nisip. Începeți prin golirea parțială a rezervorului de apă și decor. Se îndreaptă spre curățarea intensivă, concentrându-se pe îndepărtarea resturilor generale și a creșterii excesive a algelor. Păstrați rezervorul care arată bine prin plasărea deșeurilor solide atunci când o vedeți.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătindu-se să curățați
  1. Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 1
1. Cunoașteți tipul de substrat. Nu toate nisipurile sunt aceleași. Dacă utilizați nisipul de joc standard, atunci puteți rake și sifon, fără prea multe griji privind poluarea rezervorului. Dacă, totuși, aveți un nisip de plantare de specialitate, va trebui să fiți foarte atent atunci când se poate elibera amoniac și nitrați atunci când este deranjat. Citiți cu atenție instrucțiunile și avertismentele pe ambalaj pentru a afla dacă este necesară o manipulare specială.
  • De asemenea, puteți vizita magazinul local de acvariu și discutați cu un expert care vă va sfătui cu privire la opțiunile de nisip. Unele opțiuni, cum ar fi nisipul coral, sunt destul de frumoase, dar pot fi periculoase pentru speciile speciale de pește.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 2
    2. Opriți încălzitorul, filtrul și toate pompele. Dacă acestea vin cu un comutator, transformați-l în poziția OFF sau pur și simplu deconectați toate aceste dispozitive. Peștele dvs. va fi bine în perioada scurtă, vă va lua pentru a completa o schimbare a apei și din motive de siguranță este important să nu execute electricitate în rezervor în timp ce vă ocupați de apă.
  • De asemenea, puteți lua acest lucru ca o oportunitate de a clăti tamponul de filtru sau cartușul cu apă rece. Veți dori să faceți acest lucru o dată la două până la patru săptămâni.
  • Imaginea intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 3
    3. Îndepărtați plantele și decorațiunile. Îndepărtați-vă mâna în apa rezervorului și îndepărtați ușor toate decorațiile pe care doriți să le curățați. Spălați aceste elemente în apă caldă cu apă caldă cu mâinile sau cu o perie moale pentru a îndepărta toate algele și resturile. Plasați decorațiile curate pe o cârpă fără scame sau într-o găleată curată.
  • Nu este nevoie să eliminați plantele vii pentru curățare. Poate să-și deterioreze rădăcinile.
  • Decorațiunile de curățare este un pic controversat și unii susțin că este mai bine să lăsați totul în rezervor pentru a păstra bacteriile sănătoase.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 4
    4. Sifon o parte din apă. Plasați-vă sifonul în apă și începeți să scurgeți apa direct în chiuvetă sau o găleată. Trebuie să eliminați între 10-25% din apă, în funcție de murdăria rezervorului.
  • Veți dori să finalizați această schimbare parțială de apă și de curățare la fiecare două săptămâni.
  • Această apă murdară nu trebuie să fie păstrată și puteți dispune imediat de ea.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu Sand Pasul 5
    5. Pregătiți apa de înlocuire. Umpleți o găleată curată cu apă de la robinet. Adăugați picături de balsam de apă și așteptați câteva minute pentru a lua efect pe deplin. Balsamul de apă va elimina impuritățile și va neutraliza clorul în apă de la robinet, făcându-l în siguranță pentru pește.
  • Citiți cu atenție instrucțiunile de pe sticla dvs. de condiționare a apei. Numărul picăturilor utilizate variază, la fel ca și cum trebuie să stabilească cantitatea de timp.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea murdăriei și a resturilor din rezervorul dvs
    1. Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 6
    1. Răciți algele. Utilizați o scruber de alge de specialitate sau o cârpă fără scame pentru a freca ușor interiorul rezervorului dvs. Aplicați o presiune consecventă și ușoară în timp ce faceți cercuri mici pe suprafață. Este în regulă dacă bucăți de alge se prăbușesc la nisip, deoarece vor fi sipați în scurt timp.
    • Rezista la împingerea prea tare pe rezervor, deoarece poate provoca deteriorarea sau a face ca rezervorul să se oprească.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 7
    2. Rake degetele prin nisip. Puneți degetele în nisip în partea de jos a rezervorului. Împingeți ușor nisipul de jos în partea de sus. Repetați în întreaga podea de rezervor până când toate nisipurile au fost răsturnate. Veți vedea că resturile și depozitele s-au stabilit pe suprafața nisipului.
  • Este uneori util să treceți peste suprafața de nisip o singură dată cu sifonul înainte de raking.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 8
    3. Îndepărtați resturile de suprafață cu un sifon de pietriș. Coborâți sifonul până când este de aproximativ ½ inch deasupra suprafeței nisipului. Deplasați sifonul într-un model din spate, ținând nivelul adâncimii, pe măsură ce ridicați resturile și murdăria. Vizați orice particule deosebit de mari.
  • Vă puteți aștepta la Sifon să ridice unele particule de nisip cu această metodă. Puteți apoi să reintroduceți acele particule și să le reintroduceți în rezervor sau le puteți arunca afară. Este adesea o idee bună să adăugați în nisip nou la fiecare câteva săptămâni oricum.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu Sand Pasul 9
    4. Înlocuiți toate decor. Luați-vă timpul să luați decorațiunile curate și puneți-le înapoi în rezervor. Puteți urma același model ca înainte sau puteți să-l amestecați cu un nou design. Asigurați-vă că fiecare piesă este ancorată și se deplasează în jurul nisipului proaspăt curățat, după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu Sand Pasul 10
    5. Se toarnă apă proaspătă în rezervor. Înlocuiți apa pe care ați scos-o prin adăugarea în apele tratate în rezervor. Puteți să vărsați direct din găleată, deși acest lucru poate perturba rezervorul și peștele. O opțiune mai bună ar putea fi utilizarea unui canal pentru a adăuga încet apă.
  • De asemenea, puteți deflecta apa cu o placă așa cum este adăugată în care va reduce șansele de deteriorare și mai mult.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu Sand Pasul 11
    6. Re-activați încălzitorul, filtrul și iluminarea. De îndată ce ați terminat schimbarea apei, puteți conecta toate aparatele rezervoare înapoi. Urmăriți pentru a vă asigura că funcționează corect înainte de a părăsi numai rezervorul.
  • Poate doriți să lăsați lumina rezervorului timp de câteva ore după schimbarea apei. Acest lucru vă poate ajuta pe pește să se relaxeze după ce ar fi putut fi un eveniment stresant.
  • Verificați temperatura apei de înlocuire cu un termometru înainte de ao adăuga la rezervor. Ambele temperaturi de apă ar trebui să fie aproximativ aceleași sau riscați șocante peștii.
  • Partea 3 din 3:
    Păstrați rezervorul curat în timp
    1. Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 12
    1. Întotdeauna clătiți substratul înainte de ao adăuga. Obțineți o găleată mare (5 galoane) și plasați noul nisip în partea de jos. Utilizați un atașament de pulverizare a chiuvetei sau un furtun de grădină pentru a pulveriza în nisip. Menținând agitarea și churnarea până când particulele de murdărie se ridică la partea de sus. Se toarnă această apă murdară și repetați procesul. Continuați până când apa este clară și nisipul dvs. este pregătit pentru rezervor.
    • Utilizați apă rece pentru a clăti nisipul, dar permiteți-i să ajungă la temperatura camerei înainte de ao adăuga la rezervor.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu Sand Pasul 13
    2. Utilizați o plasă fină pentru deșeurile plutitoare. Păstrați o rețea mică lângă rezervor. Ori de câte ori vedeți că orice resturi sau particule de murdărie plutesc în rezervor pur și simplu prindeți-le în plasă și aruncați-le. Acest lucru este deosebit de important de făcut în ora după ora de alimentare.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 14
    3. Fii atent cu eliminarea decoratiilor. Pe măsură ce faceți modificări la decorul dvs. de rezervor, rețineți că elementele pot fi prinse sub nisip și eliberați toxinele în apă în timp ce se descompun. Când eliminați plantele live, asigurați-vă că și pentru a lua rădăcinile. Să le scapi ușor din nisip.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu pasul de nisip 15
    4. Îndepărtați secțiunile substratului pe un program. Este posibil să înlocuiți întreaga secțiune a substratului de nisip pe parcursul a câteva luni. Pentru a face acest lucru, ați folosi un curățător de pietriș pentru a ridica nisipul murdar, înlocuindu-l cu nisip nou și curățat proaspăt.
  • Fiți conștienți de faptul că această metodă poate menține rezervorul dvs. curat, dar poate, de asemenea, să sublinieze peștele dvs. și să diminueze producția de bacterii bune.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor de pește cu Sand Pasul 16
    5. Obțineți melci. Melcii pot ajuta la minimizarea creșterii algelor în rezervor, ceea ce duce la un nisip mai curat. De asemenea, ei sapa in nisip si preveni stagnarea. Mergeți la magazinul local de acvariu și aflați despre diferitele tipuri de melci care se potrivesc cu rezervorul dvs. special.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Luați timp pentru a găsi un magazin de acvarii cu personal informat care vă poate ajuta să decideți cu privire la produsele potrivite pentru rezervorul dvs.
  • Veți avea adesea o gamă de substrați, dar unele specii de pește pur și simplu mai bine cu nisipul. Alimentatoarele de jos, în special, pot fi răzuite prin pietriș și se bucură de căutarea nisipului pentru alimente ascunse. Alte specii necesită paturi de nisip pentru reproducere sau sănătate digestivă.
  • Avertizări

    Aveți grijă să nu vă depășiți peștele. Acest lucru poate adăuga la resturile de rezervoare și va face necesară completarea unor schimbări mai frecvente de apă.
  • Mutarea peștelui din rezervor le poate sublinia. Încercați să vă păstrați peștele în rezervor pentru schimbări săptămânale de apă, dacă este posibil.
  • Nisipul poate zgâria suprafața rezervoarelor acrilice. Înainte de a freca suprafața interioară a rezervorului dvs., verificați particulele de nisip.
  • Nu utilizați niciodată săpun într-un rezervor de pește când curățați.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un sifon de pietriș
    • Două găleți curate (una pentru apă și cealaltă pentru decor și plante)
    • Condiționer de apă
    • Un magnet de alge sau un burete de curățare alge
    • O cârpă de bumbac fără scame
    • Un termometru
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar