Cum să goliți un acvariu

Dacă dețineți un acvariu la domiciliu, probabil știți cât de mult este nevoie pentru a menține rezervorul curat și în formă bună. Indiferent dacă vă curățați rezervorul sau încercați să o mutați într-o locație nouă, va trebui să aveți grijă când vă goliți acvariul. Prin luarea măsurilor corecte, puteți reduce stresul Acest lucru va pune pe animalele dvs. acvatice, reducând, de asemenea, propriile niveluri de stres.

Pași

Partea 1 din 3:
Drenarea acvariului
  1. Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 1
1. Transferați peștele din rezervor. Va trebui să vă îndepărtați peștele și orice alte organisme acvatice înainte de a putea evacua apa dintr-un acvariu. Acest lucru necesită o mare grijă, totuși, deoarece peștele tind să se înspăimântească de acest proces și se pot încurca în plase.
  • Alegeți dimensiunea corectă netă, astfel încât cel mai mare pește să se potrivească înăuntru. Chiar dacă plasele sunt suficient de mari, totuși veți avea nevoie să aveți prudență, astfel încât peștele să nu fie răniți în timpul transferului.
  • Utilizați două plase de pește pentru a vă prinde peștele în rezervor. Țineți o rețea constantă și folosiți cealaltă la "Herd" peștele dvs. în net stabil la un moment dat.
  • Transferați peștele la un al doilea rezervor suficient de mare pentru a le ține pe toate.
  • Dacă aveți un timp greu prindeți peștele dvs., puteți încerca să se scurgă un pic de apă. Lucrul într-un rezervor mai puțin va face mai ușor de circuri și să prindă peștele.
  • Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 2
    2. Deconectați toate sursele de alimentare din rezervor. Odată ce peștele au fost îndepărtați din rezervor, doriți să deconectați orice surse de alimentare din rezervor. Fie că este un filtru, încălzitor sau doar o lumină deasupra capului, nu doriți ca electricitate activă să meargă la rezervorul dvs. atunci când începeți să goliți apa.
  • O sursă de energie electrică conectată poate provoca electrocutare dacă se udă. Acest lucru poate provoca vătămări grave care pot fi chiar fatale.
  • Odată ce ați deconectat fiecare dispozitiv, puteți să o mutați din acvariu, astfel încât să nu fie în cale.
  • Imaginea intitulată goală un pas de acvariu 3
    3. Îndepărtați toate obiectele din rezervor. Luând totul din rezervor înainte de a scurge apa va face mult mai ușor să finalizați procesul de drenare. Aceste obiecte vor trebui să se clătească, astfel încât ar putea fi cel mai bine să faceți acest lucru aproape de o chiuvetă dacă este posibil.
  • Scoateți orice plante și decorațiuni artificiale (cum ar fi jucăriile sau obiectele scufundate) din acvariu. Lăsați-i în chiuvetă să fie curățate.
  • Făcând acest lucru înainte de a scurge apa va permite ca orice resturi agitate să se stabilească înainte de a începe golirea rezervorului.
  • Imaginea intitulată goală Un pas de acvariu 4
    4. Așezați prosoape și covorașe sau tarpuri. Indiferent dacă sunteți nou la întreținerea acvariului sau ați făcut-o de ani de zile, există întotdeauna o șansă ca ceva să se deterioreze. Este, în general, o idee bună să stați materiale de protecție ori de câte ori scurgeți rezervorul sau să schimbați apa pentru a vă asigura că nimic din casa dvs. nu este deteriorat.
  • Aranjați câteva prosoape vechi pe podea în jurul acvariului.
  • Dacă sunteți într-adevăr îngrijorați de vărsarea, puteți să așezați Tarps sau covoare sub prosoapele pentru o protecție suplimentară.
  • Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 5
    5. Scurgeți apa din acvariul dvs. Există două metode principale de golificare a unui acvariu. Primul este de a sufla apa folosind un furtun. Al doilea este de a scurge apa folosind un aspirator de pietriș care scurge simultan apă, cum ar fi pythonul sau apa.
  • Dacă siphoning de pe apă cu un furtun, dați un capăt în rezervor și începeți umplerea celuilalt capăt cu apă de la un robinet. Apoi opriți umplerea capătului de atingere și lăsați-o să se scurgă - odată ce apa începe să se scurgă, va continua să scoată apă din rezervor.
  • Dacă utilizați un curățător de pietriș, activați dispozitivul și scufundați capătul de admisie tot timpul în jos în pietriș. Va trebui să ridicați și să repoziționați periodic dispozitivul pe măsură ce acesta se scurge, dar poate fi mult mai ușor și mai puțin murdar decât utilizarea unui furtun Sifon.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea rezervorului
    1. Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 6
    1. Spălați pietrișul din substrat. Dacă ați folosit un curățător de pietriș pentru a scurge rezervorul, pietrișul dvs. ar trebui să fie suficient de curat pentru a sări peste acest pas. Cu toate acestea, dacă ați folosit un furtun sifon, veți dori să curățați pietrișul pentru a îndepărta resturile, cum ar fi alimentele rămase și deșeurile organice.
    • Colectați pietrișul într-o colandere. Asigurați-vă că utilizați numai acest colander pentru curățarea rezervorului, deoarece va fi prea murdar pentru a fi folosit pentru pregătirea alimentelor cu.
    • Clătiți pietrișul sub apă curată, de rulare. Puteți folosi apă caldă, dar ar trebui să evitați să utilizați apă foarte caldă, deoarece acest lucru va ucide bacteriile sănătoase pe care se bazează peștele dvs.
    • Nu utilizați săpun sau substanțe chimice pentru a curăța pietrișul, deoarece acestea vor distruge, de asemenea, bacteriile sănătoase care au colonizat rezervorul.
  • Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 7
    2. Clătiți filtrul și orice alte obiecte de rezervor. Filtrul din rezervorul dvs. captează o mulțime de resturi organice, inclusiv produse alimentare și deșeuri rămase. Este important să curățați acest echipament, dar trebuie să faceți acest lucru cu atenție pentru a evita perturbarea coloniilor bacteriene pe care le depinde peștii.
  • Dacă utilizați medii de filtrare de unică folosință, pur și simplu aruncați cartușul vechi și înlocuiți-l cu unul nou.
  • Dacă utilizați medii de filtrare permanentă, va trebui să clătiți mediul de filtrare sub apă curată, de rulare. Puteți folosi apă rece sau caldă, dar ar trebui să evitați apa caldă, deoarece acest lucru poate deteriora bacteriile sănătoase în interiorul filtrului.
  • Clătiți obiectele din acvariu, cum ar fi jucăriile și artefactele scufundate, sub apă curată și de rulare și le-au pus deoparte.
  • Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 8
    3. Curățați pereții de sticlă al rezervorului. Dacă doriți să curățați cu atenție rezervorul, va trebui să ștergeți cel puțin pereții din interiorul acesteia. Algele construite și alte resturi ar putea fi necesar să fie răzuite în afara, ar trebui să puteți folosi un burete sau o ștergere specială pentru a curăța geamul.
  • Puteți utiliza o carte de credit veche sau o carte de identitate pentru a răsturna algele care este blocată pe pereți. Sau, dacă preferați, puteți achiziționa un răzuitor special de la un magazin de animale de companie pentru a finaliza această sarcină.
  • Utilizați prosoape de hârtie curate sau șervețele de curățare specializate pentru a curăța interiorul rezervorului.
  • Nu utilizați produse de curățare comercială, deoarece acestea vor lăsa substanțe chimice reziduale care pot dăuna sau chiar vă pot ucide organismele acvatice.
  • Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 9
    4. Înlocuiți obiectele înapoi în rezervor. Odată ce ați terminat curățarea rezervorului, puteți începe să înlocuiți obiectele înapoi în ea. Configurați pietrișul, apoi aranjați filtrul și orice plante artificiale sau jucării în substrat. Conectați filtrul și încălziți-vă și asigurați-vă că apa este locuibilă înainte de a reintroduce organismele acvatice.
  • Partea 3 din 3:
    Setați rezervorul din nou
    1. Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 10
    1. Decorați suficient apă de la robinet pentru rezervorul dvs. Dacă aveți un sistem de filtrare la domiciliu, este posibil ca apa dvs. să nu aibă nevoie să fie dezacordată. Dacă nu, va trebui să vă decolorați apa de la robinet înainte de a introduce peștele în apă. Procesul este destul de simplu și există două metode principale de a vă dezactiva apa.
    • Puteți să vă decolorați apa în mod natural, lăsându-l într-un recipient deschis timp de mai multe zile. În timp, clorul se va evapora din container, lăsând numai apa acum dechlorurată.
    • Puteți decolora rapid și ușor apa, adăugând câteva picături de soluții de dechlorație din magazinul local de animale de companie. Urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru a vă asigura că nivelele dvs. de apă sunt sigure pentru pești.
  • Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 11
    2. Reumpleți un rezervor de apă dulce. Un rezervor de apă dulce este oarecum mai ușor de reumple decât un acvariu marin. Nu va trebui să faceți prea mult la apă, alții decât să-l decolorați și să vă asigurați că este temperatura potrivită (dacă organismele dvs. acvatice necesită o anumită interval de temperatură).
  • Odată ce ați decolurat suficientă apă, puteți pur și simplu să-l vărsați în rezervorul curat.
  • Dacă peștele dvs. necesită un domeniu de temperatură specific, va trebui să monitorizați temperatura apei curate înainte de a adăuga peștele.
  • Imaginea intitulată goală Un pas de acvariu 12
    3. Configurați un rezervor de apă sărată. Un rezervor de apă sărată poate fi un pic mai mult decât un rezervor de apă dulce, dar cu puțin răbdare Este ușor de gestionat. Cea mai mare diferență dintre acvariile de apă sărată și apă dulce este necesitatea de a salina apa înainte de ao adăuga la rezervor.
  • Se amestecă un nou lot de apă sărată prin combinarea amestecului de sare comercial preferat și cantitatea potrivită de apă de la robinet. Gravitatea specifică a apei sărate ar trebui să măsoare 1.025.
  • Se toarnă apa de sare sărată în rezervor și o umpleți la nivelul dorit. Aveți grijă să nu deranjezi plante sau roci vii în partea de jos a rezervorului.
  • Dacă organismele dvs. acvatice necesită o gamă specifică de temperatură, va trebui să vă asigurați că apa este o temperatură acceptabilă înainte de reintroducerea peștilor.
  • Imagine intitulată goală Un pas de acvariu 13
    4. Reintroduceți organismele acvatice. Odată ce rezervorul dvs. este reumplut și temperatura este corectă (dacă este cazul), sunteți gata să reintroduceți organismele dvs. acvatice. Puteți utiliza plase pentru a le scoate din recipientul secundar și în rezervorul curat sau puteți să le vărsați cu atenție și ușor cu apa din recipientul lor în rezervor.
  • Asigurați-vă că filtrul și încălzitorul (dacă este cazul) funcționează și ați pregătit apa înainte de a reintroduce organismele dvs. acvatice.
  • Scoaterea și transferarea acestora poate fi mai puțin stresantă pentru pește decât turnarea acestora înapoi.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că recipientul pe care îl transferați peștele pentru a avea suficient spațiu.
  • Amintiți-vă să vă spălați bine mâinile când ați terminat. Utilizați săpun și apă sau un dezinfectant de mână pe bază de alcool pentru a vă asigura că nu aveți nici o bacterie rămasă pe mâini.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar