Cum să ai grijă de guppies

Guppies sunt unul dintre cele mai colorate pești tropicali de apă dulce din lume. Ele sunt mici și relativ ușor și ieftine pentru a avea grijă de. Ei sunt un pește mare pentru a începe cu atunci când începe să construiască un acvariu sau să învețe să aibă grijă de pește. Cu un acvariu echipat corespunzător, hrănirea adecvată și manipularea atentă, aceste pești pot prospera.

Pași

Partea 1 din 3:
Înființarea unui habitat
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 1
1. Alegeți an Aquarium rezervor. În mod ideal, rezervorul dvs. va fi de 10 galoane (37.9 l) în volum. Nu doriți să vă supraaglomerați rezervorul. Dacă aveți un rezervor de 10 galoane, de exemplu, încercați aproximativ cinci gupi. Acest lucru vă va ajuta pur și simplu să mențineți mai bine rezervorul și să vă păstrați peștele mai sănătos.
  • Unii crescători și entuziaști guppy ar putea argumenta că nu trebuie să urmați acel raport, dar cu atât mai multe pești aveți în rezervorul dvs., cu atât mai des va trebui să-l curățați și să schimbați apa. Luați în considerare acest lucru atunci când decideți ce rezervor de mărime trebuie să obțineți și câte guppiesc pentru a păstra în ea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 2
    2. Decolorați apa din rezervor. Există câteva moduri pe care le puteți deconecta apa. Puteți să-l lăsați să stea cu capacul deschis timp de aproximativ o săptămână pentru a lăsa clorul să se evapore, sau puteți cumpăra un kit de dechlorant. Este important să vă decolorați acvariul și orice apă pe care o adăugați în viitor.
  • Puteți cumpăra aceste consumabile la un magazin local de furnizare a animalelor de companie pentru un cost relativ scăzut. De asemenea, veți dori să cumpărați un kit de testare a clorului, doar pentru a vă asigura că apa este complet liberă de clor înainte de a adăuga peștele. Urmați instrucțiunile de pe sticla de acumulare.
  • Aproape toată apa de la robinet are un anumit nivel de clor în ea. Puteți utiliza apă purificată, filtrată sau distilată, care este liberă de clor, pentru a începe, dar pentru a fi în siguranță, încă testați apa pentru clor înainte de a pune peștele în ea.
  • Încercați să păstrați nivelul pH-ului în rezervorul dvs. între 8/10 Guppies, cum ar fi pH-ul de nivel superior, deci scopul în jurul valorii de 7.5ph pentru a vă ajuta să păstrați pH-ul la un nivel ridicat, poate doriți să adăugați corali zdrobită.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 3
    3. Păstrați apa între 75 și 80 de grade Fahrenheit. Acest lucru este egal cu aproximativ 24 și 28 de grade Celsius. Păstrați un termometru în rezervor pentru a monitoriza temperatura. Dacă considerați că trebuie să fie încălzită, puteți cumpăra un încălzitor mic pentru a plasa în rezervor.
  • Dacă aveți nevoie de un încălzitor, asigurați-vă că ați cumpărat unul potrivit pentru dimensiunea acvariului pe care îl aveți. De exemplu, dacă aveți un rezervor de 5 galoane, veți avea nevoie de un încălzitor mai puțin puternic decât dacă aveți un rezervor de 20 de galoane. Adresați-vă asociatului la magazinul de alimentare cu animale de companie dacă nu sunteți sigur ce încălzire aveți nevoie.
  • Pentru a evita supraîncălzirea rezervorului, este mai bine să o păstrați din lumina directă a soarelui. Utilizați un încălzitor dacă aveți nevoie să ridicați temperatura și să utilizați o lumină artificială în rezervor, mai degrabă decât lumina soarelui. Dacă din anumite motive, apa devine supraîncălzită, luați o parte din apa caldă și înlocuiți-o cu apă mai rece pentru a reduce încet temperatura.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 4
    4. Utilizați un sistem de filtrare în rezervor. În cea mai mare parte, rezervoarele de acvariu vor veni echipate cu un sistem de filtrare. Dacă dvs. nu a făcut-o, va trebui să cumpărați unul separat. Va trebui să schimbați suportul de filtrare atunci când începe să devină maro, așa că asigurați-vă că monitorizați acest lucru ori de câte ori vă curățați rezervorul. Media ceramică este bună pentru bacteriile benefice și vă va ajuta să păstrați rezervorul sănătos și curat, înlocuiți doar jumătate din mass-media la un moment dat pentru a vă asigura că nu luați toate bacteriile bune deodată.
  • Chiar dacă rezervorul dvs. a venit cu un filtru, puteți să-l schimbați întotdeauna pentru unul diferit sau mai bun dacă trebuie să simțiți că aveți nevoie. Asigurați-vă că sistemul dvs. de filtrare poate ține pasul cu cantitatea de pește pe care o aveți și dimensiunea rezervorului.
  • Un sistem de filtrare obișnuit ar trebui să fie suficient pentru a vă menține rezervorul oxigenat, dar puteți adăuga, de asemenea, o pistă pentru a ajuta la adăugarea oxigenului la apă dacă aveți un rezervor mai mare sau dacă aveți o mulțime de pește.
  • Ar trebui să păstrați rezervorul setat și să lucrați timp de o lună fără nici un pește, doar evitați tentația de a cumpăra orice pește înainte. Bacteriile se află în partea media a filtrului (unde se dezvoltă bacterii) și curăță substanțele toxice care sunt dizolvate în apa noastră, deoarece peștele își contaminează propria apa prin excreție. Aceste substanțe nu sunt îndepărtate de sistemul mecanic al filtrului, numai bacteriile pot transforma aceste substanțe foarte toxice în altele mult mai puțin toxice, care pot fi îndepărtate prin schimbarea părții săptămânale a apei. În această lună hrăniți bacteriile cu niște alimente de pește (1 fulgi în fiecare trei zile), pentru a le instrui când vine peștele. Acest întreg proces este numit ciclism.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 5
    5. Adăugați plante și decorațiuni în rezervorul dvs. Începeți de la partea inferioară adăugați un substrat în partea de jos a rezervorului. Pietrele sau pietrișul sunt o opțiune excelentă pentru Guppies. Apoi, adăugați în plante. Ar trebui să utilizați plante vii, deoarece acestea iau o parte importantă că, împreună cu bacteriile, vor ajuta la substanțele toxice. Celălalt lucru important este că peștele au undeva unde să se ascundă, ca și Guppies ca să facă acest lucru.
  • Asigurați-vă că clătiți toate substratul și decorațiunile înainte de a le plasa în apă. Doriți să vă asigurați că obțineți toate praful sau murdăria pe care le-au luat în magazinul de aprovizionare.
  • Evitați adăugarea de lucruri preluate din natură, ca scoici, rădăcini, nisip, deoarece acestea ar putea conține paraziți sau vor modifica pH-ul (sau duritatea generală dacă adăugați pietre calcaroase) acest lucru poate duce la boli în pește sau chiar la moartea lor. Este mai bine să le cumpărați în magazinul dvs. de companie, astfel vă evitați surprizele neplăcute. Numai cei care au experiență în păstrarea peștilor ar alege lucruri de la natură, deoarece diferența dintre rădăcini și roci (făcând un studiu anterior asupra lor și obținerea unor informații în avans), care sunt inofensive de calitatea apei și cei care nu sunt.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 6
    6. Aprindeți rezervorul. În mod ideal, guppurile dvs. ar trebui să obțină aproximativ 8 ore de întuneric pe zi. Prea mult sau mai puțin decât ar putea provoca deformări pe măsură ce cresc. Puteți pune o lumină peste rezervor și puteți seta pe un cronometru pentru a vă asigura că Guppies obțineți cantitatea potrivită de lumină pe zi sau puteți porni și opri lumina manuală în fiecare dimineață și noapte.
  • Dacă utilizați lumină naturală, cum ar fi plasarea rezervorului în apropierea unei ferestre sau sursă de lumină, asigurați-vă că nu afectează prea mult temperatura apei. Asigurați-vă că apa dvs. menține temperatura corespunzătoare pentru Guppies. Acest lucru ar putea duce la o problemă de alge, deci este mai bine să puneți lumină artificială.
  • Partea 2 din 3:
    Hrănirea Guppies
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 7
    1. Hrăniți-vă Guppies alimentele potrivite. Vă puteți hrăni cu gupiile dvs. tot felul de alimente, atât uscate cât și umede, și ambele vii și înghețate. Puteți cumpăra alimente de fulgi pre-făcute pentru Guppies care le va oferi o dietă echilibrată, dar asigurați-vă că evitați să le hrăniți numai o alimentație bogată în proteine. Doriți să echilibrați proteina cu alimente pe bază de legume.
    • Soluții de saramură, fulgi de vierme, viermii de sânge uscați, viermi albi și Larvei de țânțari sunt toate opțiunile minunate pentru hrănirea Guppies.
    • Flake hrană cu masă de pește ca ingredient primar este o alegere excelentă. Citiți etichetele înainte de a vă cumpăra mâncarea guppy.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 8
    2. Hrăniți-vă Guppies o sumă mică de 2-4 ori pe zi. Mai degrabă decât să vă hrănească gupiile o sumă mare, la o dată, răspândirea hrănirii pe tot parcursul zilei. Încercați să modificați ceea ce le dați fiecare hrănire. De exemplu, le puteți da creveți de saramură în timpul unei singure hrănire, apoi fulgi alimente la următoarea hrănire.
  • Aveți grijă să nu vă depășiți gupiile. Ei ar trebui să poată consuma alimentele pe care le dați în două minute.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 9
    3. Monitorizați sănătatea digestivă a lui Guppies. Apa rezervorului este un indicator bun despre cât de bine se înflorește peștele pe dieta lor. Dacă apa merge tulbure, sau dacă se pare că există o problemă cu algele din rezervor, s-ar putea să aveți unele probleme cu hrănirea dvs.
  • Dacă rezervorul dvs. este tulbure, vă ușurați hrănirea cu aproximativ 20% pentru câteva zile și vedeți dacă aceasta ajută la reajustarea peștelui și apa să se echilibreze din nou. Dacă se întâmplă acest lucru, s-ar putea datora unui vârf de substanțe toxice (amoniac și nitrit) din cauza depășirii perioadei de ciclism...
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea gupilor sănătoase
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 10
    1. Păstrați două sau trei gupi de sex feminin pentru fiecare Guppy Guppy. Veți dori să păstrați mai multe gupiști în rezervor, deoarece sunt pești sociali care se bucură de a fi în grupuri. Asigurați-vă că păstrați un raport de 2: 1 de femele la bărbați, deoarece bărbații au tendința de a sublinia femelele și le-au urmărit în rezervor. Păstrarea mai multor femei decât bărbații ar trebui să ajute la diminuarea acestei probleme.
    • Dacă doriți să evitați reproducerea, veți dori să păstrați un singur gen în rezervorul dvs. Guppies dau naștere pentru a trăi mai degrabă prăjit decât ouă, deci dacă guppies dvs. rasă, veți vedea bebelușii lor drept așa cum se naște.
    • Află mai multe despre Creșterea Guppies înainte de a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 11
    2
    Curățați rezervorul o dată pe săptămână. Acest lucru va însemna schimbarea a aproximativ 25% din apă și înlocuirea acestuia cu apă proaspătă și dechlorurată. Veți dori, de asemenea, să utilizați un furtun de sifon pentru a ajunge în jos în partea de jos a rezervorului și pentru a aspira orice alimente rămase sau alge care ar putea crește pe fundul rezervorului.
  • Când curățați, nu veți dori să scoateți toată apa și să o înlocuiți. Prin scoaterea a doar 25-40% din apă, peștele va fi mai bine să se adapteze.
  • Filtrul dvs. ar trebui să facă cea mai mare parte a ridicării grele pe o bază zilnică, dar folosind un furtun Siphon (cumpărat cu ușurință la un magazin de alimentare cu animale de companie) pentru a curăța orice alge sau alimente din partea de jos a rezervorului, va ajuta la menținerea curățării rezervorului și pește mai sănătos.
  • Curățați geamul din interiorul rezervorului dacă observați că se murdărește. Utilizați o lamă de ras pentru a răsturna orice murdărie care ar putea fi în interiorul rezervorului, apoi utilizați furtunul Sifon pentru a suge. De asemenea, este posibil să doriți să eliminați periodic orice decorațiuni din rezervor și să le clătiți bine pentru a elimina orice alge sau acumulator.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 12
    3. Achiziționați un furtun Sifon din magazinul dvs. de furnizare a animalelor de companie. Puteți folosi aceste lucruri în timp ce peștele sunt încă în rezervor, dar asigurați-vă că faceți acest lucru cu grijă. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că peștele fiind rănit în timpul curățării rezervoarelor, le puteți îndepărta și le puteți pune într-un recipient separat de apă dechlorată în timp ce vă curățați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Guppies Pasul 13
    4. Monitorizați-vă gupiile pentru boală sau boală. În timp ce această specie particulară este destul de sănătoasă, Guppies poate dezvolta uneori probleme cu ciuperca. Acest lucru apare cel mai frecvent ca pete albe pe pielea lor numită ICH. Acest lucru este ușor de tratat cu unele medicamente pe care le puteți achiziționa la magazinul dvs. de furnizare a animalelor de companie.
  • Păstrați rezervorul curat și bine întreținut și probabil că nu veți avea probleme cu boală sau boală. Dacă eventualele Guppies mor, asigurați-vă că le eliminați rapid din rezervor. Dacă orice gupiune prezintă semne de boală sau de boală, carantina lor într-un rezervor separat în timp ce se vindecă, astfel încât acestea nu infectează ceilalți.
  • Unii oameni recomandă să adăugați un pic de sare de acvariu în apă pentru a preveni ciuperca. Dacă adăugați jucători de rezervor, asigurați-vă că pot tolera acest lucru (de exemplu, CoryDoras nu poate). Sare marină și sarea de gătit nu sunt aceleași lucruri.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Chiar dacă un acvariu de același gen este bine, urmăriți-vă să vă asigurați că ei nu se rupe aripile celuilalt pentru primele săptămâni.Barbatii Guppies cel mai adesea fac asta.
  • Guppies poate deveni singuratic dacă există doar unul în rezervor. Pentru a păstra habiile fericite, au la minim doi în rezervor.
  • Asigurați-vă că vă păstrați gupiile cu pești prietenos, deoarece pește agresiv vă va lovi aripile Guppies.
  • Baby Guppies sunt foarte mici, astfel încât să le îndepărtați de părinții lor pentru a le evita să fie mâncate ca o gustare. Acoperiți tubul de admisie a filtrului cu o plasă foarte fină, dacă este necesar.
  • Unii pești vor nipsa Guppies sau nu împărtășesc aceleași constrângeri de mediu, deci alegeți cu înțelepciune colegii de rezervoare.
  • Guppies se înțeleg bine cu cele mai multe specii de pești, dar evitați să le coabiți cu peștii cunoscuți pentru aripioare.
  • Avertizări

    Femelele mature cumpărate la magazinele de animale de companie pot fi introduse deja la bărbați. Ei pot stoca materialul genetic al bărbaților timp de un an, deci chiar și un rezervor numai pentru femei poate duce la prăjituri.
  • Monitorizați în mod regulat pH-ul apei pentru a vă menține gupiile sănătoase.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar