Cum să reproduceți goldfish

Reproducerea aurului nu este la fel de ușor cum sună. Crearea mediului potrivit pentru goldfish-ul dvs., găsirea unor colegi fertili, încurajarea procreării și asigurarea incubării și nașterii corecte a ouălor sunt toate etapele esențiale în reproducerea aurului. Poate fi consumatoare de timp și costisitoare, deci este dificil să profitați de un profit asupra unor astfel de aventuri. Cu toate acestea, dacă ați făcut corect, vă puteți surprinde. La fel ca multe sarcini, cheia este atenția la detalii și răbdare.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea condițiilor potrivite pentru reproducere
  1. Imagine intitulată Cure Goldfish Dropsy Pasul 11
1. Planificați destul de mult în avans. Este nevoie de mult timp pentru a crea mediul potrivit pentru împerechere. Cumpărați peștele cu aproape un an în avans. Iulie și august sunt cele mai bune luni pentru a-ți cumpăra peștele, ca aur ca să se reproducă în timpul primăverii. Veți dori ca aurul dvs. să fie ajustat în mod corespunzător la habitat și de-stresați înainte de sezonul de reproducere, așa că încercați să planificați destul de mult în avans!
  • Primul lucru pe care doriți să-l faceți (presupunând că aveți deja un rezervor mai mic, care poate conține cel puțin 4 galoane sau 15 litri) este să vă curățați crescătorii recent achiziționați. Prin adăugarea a 80 de picături de ochi de formaldehidă, 6 picături de sulfat de cupru și doar o mică măsură de Terramycin, veți putea curăța goldfish-ul și rezervorul pentru a păstra toate sănătatea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Fantal Goldfish Pasul 6
    2. Creați mediul de rezervor potrivit. Rezervorul pe care intenționați să le reproduceți ar trebui să dețină cel puțin 20 de galoane (75.7 litri) de apă. În plus, adăugați recuzită necesară pentru un habitat de aur natural. Acest lucru include în mod normal plante naturale sau artificiale sau fibre fertile, întinse.
  • Când femelele își pun ouăle, ei, de obicei, le ancorează la ceva solid. Dacă o să le lăsați să se reproducă în mod natural, veți dori cu siguranță un mediu luxuriantă. Dacă le veți reproduce în mod artificial, nu sunt necesare plante, deși îmbunătățesc calitatea vieții (și acționează ca un filtru mare de apă) atunci când peștele nu reproduce.
  • Luați în considerare investițiile în creșterea mopurilor. Mopurile de reproducere sunt realizate din șir de nailon plutitoare în care femele își trimit ouăle. Nu aveți nevoie de mopaje de reproducere dacă aveți o mulțime de perie, plante sau alte materiale fibroase, dar sunt o modalitate ușoară și eficientă de a vă proteja ouăle de aur, deoarece goldfish-ul adulți tind să mănânce ouă nesecurează.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Fantal Goldfish Pasul 5
    3. Începeți îmbunătățirea dietei de aur. Fără schimbarea bruscă a dietei de aur, începeți să introduceți alimente non-pelete, cum ar fi creveții de saramură sau viermi negri vii, în rezervoarele lor. Acest lucru simulează recompensa naturală a primăvară atunci când a goldfish ca să se reproducă. Câteva indicatori despre hrănirea aurului în general:
  • Hrăniți-vă goldfish-ul în cantități mici, dar de multe ori. Hrăniți-le de trei ori pe zi, fiind atenți să nu le depășiți. Mulți proprietari de aur fac greșeala de a-și hrăni peștele prea mult - resturile rămase rămân neobișnuite, se scufundă în fundul rezervorului, descompunerea și răsfățarea apei.
  • Indiferent de ceea ce îi hrăniți, asigurați-vă că înălțați suficient de mic pentru a se potrivi în gura lor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Fantal Goldfish Pasul 2
    4. Simulați arcul prin scăderea temperaturii, apoi făcându-l treptat mai cald. Goldfish ras în primăvară, așa că vrei să reproducă încălzirea apei. Pentru a face acest lucru, mai întâi, plasați temperatura la 10 ° C (50 ° F) și 12 ° C (54 ° F). Apoi, atunci când sunteți gata să reproduceți, ridicați temperatura cu 2 ° C (3 ° F) pe zi, până când temperatura este între 20 ° C (68 ° F) și 23 ° C (74 ° F).
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Dropsy Pasul 5
    5. Asigurați-vă că faceți ciclu de apă în fiecare zi. O schimbare parțială a apei este importantă pentru bunăstarea generală a peștelui dvs. și în stimularea condițiilor de reproducere în mod specific. Îndepărtați până la 20% din apă în rezervorul dvs. zilnic, fiind sigur că nu depășiți această sumă.
  • Amintiți-vă să adăugați condiționerul de apă în apă pe care îl ciclați în rezervor. Climatizatoare neutralizează substanțele chimice dăunătoare peștelui dvs., precum și îndepărtați clorul și contracarează cloraminele.
  • Partea 2 din 3:
    Sexul și izolarea aurului tău
    1. Imaginea intitulată spune dacă goldfish este un pas adult 6
    1. Știți cum ar arăta o aur de sex feminin. Sexarea goldfish-ului dvs. este probabil cea mai importantă sarcină din crescătorie - evident, dacă puneți o grămadă de bărbați împreună pentru că nu le puteți spune în afară, nu veți ajunge cu nici un descendent. Iată ce femele tind să arate:
    • Uită-te la forma ventilației lor. Ventura este o mică deschidere între anus și aripia anală în care pește excretă oul sau sperma, în funcție de sex. Ventilele feminine sunt rotunjite și convexe, ca o ieșire.
    • Simțiți abdomenul. Abdomenul, între aripioarele pelvine și anale, este foarte moale și mobil pentru femei.
    • Uită-te la aripioarele pectorale. Aripile pectorale ale femeilor sunt rotunde și scurte.
    • În ansamblu, goldfish de sex feminin tind să fie un pic mai mic și mai rotund decât de aur de sex masculin, care tind să fie mai lungi și puncte. Acest lucru, cu toate acestea, este o modalitate mai puțin fiabilă de a spune celor două.
  • Imaginea intitulată spune dacă goldfish este un pas adult 7
    2. Știți cum ar arăta un aur de sex masculin. Goldfish de sex masculin tind să fie un pic mai mic decât omologii lor de sex feminin. Ele pot fi, de asemenea, distinse prin analizarea următoarelor trăsături:
  • Prezența unor mici stele albe sau tuberculi. Tuberculii sunt mici umflături care apar pe aripioare, capul și chiar branhii de bărbați când sunt gata să se reproducă.
  • O concavă, sau innie, ventilație. Masculii au un aerisire care se prăbușește în loc de înfundare în afară.
  • Simțiți abdomenul. Abdomenii de bărbați sunt mult mai rigizi și mai greu decât cei ai femelelor.
  • Uită-te la aripioarele pectorale. Aripile pectorale ale bărbaților sunt punctate și mai mult comparativ cu aripioarele pectorale scurte, rotunde ale femelelor.
  • Imaginea intitulată introduce un Pleco la un rezervor de aur Pasul 8
    3. Uită-te la comportamentul de aur pentru a spune bărbați și femele. În timpul sezonului de reproducere, bărbații încep să urmărească în jurul femeilor, la început, în primul rând, dar cu creșterea fervoarei. Introduceți o femeie cunoscută în rezervor și căutați reacția celuilalt pește: bărbații vor arăta mult interes, în timp ce femelele nu vor arăta niciunul!
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Fantal Goldfish Pasul 10
    4. Luați în considerare izolarea masculilor și femelelor timp de câteva săptămâni înainte de reproducere. Mulți crescători separă bărbații și femeile cu cel puțin câteva săptămâni înainte de reproducere pentru a crea o dorință mai mare de a rambursa. La fel ca și cu oamenii, absența face ca inima să crească fonder!
  • Partea 3 din 3:
    Creșterea aurului tău
    1. Imaginea intitulată spune dacă goldfish-ul tău este un pas adult 1
    1. Alegeți cei mai buni crescători. Young Robust Goldfish sunt ideale din cauza fertilității lor ridicate și a unității de sex. Pentru o goldfish de sex feminin, căutați pe cele cu zone mari din spate și pectorale - pentru bărbați, găsiți un partener mare (aproximativ oriunde de la 4 la 6 inci), care este, de asemenea, un înotător rapid. Bărbații cu multe tuberculi mici în spatele capului lor pe branhii lor este un semn al unui partener ideal.
    • Pentru un amestec ideal de crescători, încercați să vă izolați cele mai bune cele mai bune bărbați și două cele mai bune de aur de sex feminin.
  • Imagine intitulată Cure Goldfish Dropsy Pasul 15
    2. Introduceți cele cinci goldfish în același rezervor și căutați reproducerea naturală. Veți observa că goldfishul de sex masculin va purta o nuanță mai ușoară în jurul zonei stomacului și va înota rapid în jurul rezervorului, urmărind de obicei femelele. Femeia va scădea ouăle pe una dintre plante, odată ce Goldfish de sex masculin va distribui spermatozoizii peste ouă pentru a le fertiliza. Dacă pierdeți momentul procreării, dar vedeți ouăle în plante, acestea au fost probabil fertilizate.
  • Imagine intitulată Revivă un pas de aur 4
    3. Inseminat artificial, dacă reproducerea naturală se dovedește că nu a reușit. Introduceți un bărbat și o femeie împreună într-un rezervor superficial. Țineți ușor goldfish-ul de sex masculin și frecați ușor aerisirea, curățându-l de spermă. Înmugați sperma în apă și repetați același proces cu orificiul femeii, eliberându-i ouăle. Se învârte din nou apă pentru a combina sperma și ouăle.
  • Fi foarte ghimbir cu inseminare artificială. Goldfish-ul dvs. poate sărind ușor, astfel încât să aplicați o presiune foarte ușoară atunci când vă curățați orificiile.
  • Nu trebuie să vă păstrați sub apă de aur în timp ce vă strângeți orificiile. Goldfish, ca și alte pești, poate respira în afara apei, deși nu la fel de bine. Doar asigurați-vă că le opriți din apă pentru cel mult 30 de secunde la un moment dat.
  • Imagine intitulată Ridicare Goldfish Fry Pasul 11
    4. Separați-vă crescătorii de la ouăle dvs. Din păcate, goldfish în captivitate are o tendință de a mânca aproape toate ouăle lor. Acest lucru face necesară separarea părinților de la ouăle lor aproape imediat pentru a se asigura că un lot complet de ouă este eclozat cu succes. Ouăle fertilizate ar trebui să tragă în decurs de 4 până la 7 zile, în funcție de temperatura apei.
  • Când ouăle fac în cele din urmă trapa imediat după ce sunt fertilizate, le puteți hrăni aceeași mâncare pe care o hrăniți cu adulții. Asigurați-vă că acestea sunt în mușcături și mai mici decât mâncarea adultă, astfel încât gurile lor mai mici și gâtul sunt capabile de ingestie.
  • Încercați să păstrați ouăle în aceeași apă în care au fost crescuți. Transplantul numai la propriul dvs. risc.
  • Imagine intitulată Rise Goldfish Fry Pasul 4
    5. Fiți răbdători în timp ce peștele dvs. se dezvoltă și ajunge la maturitate. În curând veți avea o gunoi întreagă de tineri de aur înot în jurul rezervorului dvs. Asigurați-vă că rezervorul este suficient de mare pentru a găzdui toată frații tineri de aur.
  • Avertizări

    Nu manipulați goldfish-ul decât dacă este necesar. Manipularea acestora poate provoca nu numai stresul, ci le poate deteriora cântarele lor.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar