Cum să coloram lumanari

Există un singur lucru care ar putea face lumânarea dvs. preferată chiar mai bună - dacă a fost și culoarea ta preferată! Vopsirea lumanarilor vă permite să le personalizați pentru a se potrivi oricărui set de senzibilități. Începeți prin topirea unei lumânări vechi sau două pe stovetop într-un cazan dublu sau utilizați un bloc de ceară de parafină pentru a vă face lumânările proprii de la zero. Adăugați o cantitate mică de colorant cu lumânare sub formă de pulbere sau lichid, amestecând în mai mult pigment, până când atingeți umbra dorită. Odată ce ceara este doar culoarea potrivită, turnați-o într-o mucegai goală, completă cu un nou fitil și lăsați-l să se întărească.

Pași

Partea 1 din 3:
Topirea ceară
  1. Imagine intitulată Lumanari de colorant Pasul 1
1. Alegeți o lumânare veche pentru a face upgrade. Altele albe și alte nuanțe luminoase vor permite ca vopsirea să apară mai bine, obținându-se cele mai vibrante rezultate. Din moment ce le vei topi în jos, va fi mai ușor să lucrezi cu lumânări cu containere simple. Dacă lumânarea pe care doriți să o utilizați este într-un borcan sau staniu, utilizați un cuțit de unt pentru a răsturna ceara în bucăți.
  • Puteți utiliza mai multe lumânări mai mici pentru a crea o lumânare mare, atâta timp cât toți sunt făcuți din același tip de ceară.
  • Lumânarea pe care o alegeți nu trebuie să conțină alte elemente decorative, cum ar fi flori, scoici, sau sclipici.
  • Evitați utilizarea lumanarilor parfumate. Topirea acestora poate afecta parfumurile care au fost adăugate la ceară, făcându-le să ia un parfum neplăcut.
  • Imagine intitulată Lumanari de vopsea Pasul 2
    2. Cumpărați câteva blocuri de ceară de parafină pentru a vă face lumânările. Dacă preferați să mutizați o nouă lumânare de la zero, cumpărați un pachet de blocuri de parafină. Parafina este una dintre cele mai ușoare varietăți de ceară pentru a se topi și a recolora. Ceara brută și alte livrări de lumânare pot fi găsite, de obicei, la magazinele de artă și meșteșuguri.
  • Soia sau cipurile de albine pot fi, de asemenea, disponibile, dacă sunteți particular cu privire la tipul de ceară pe care o utilizați.
  • În timp ce faceți cumpărăturile dvs., asigurați-vă că ridicați suficientă wick-uri UNCT pentru fiecare lumânare să aibă cel puțin una.
  • Imagine intitulată Lumanari de vopsea Pasul 3
    3. Configurați un cazan dublu pentru a încălzi ceara. Dacă nu dețineți un cazan dublu, umpleți o oală mare la jumătate cu apă și începeți să o încălziți asupra căldurii medii. Apoi, așezați un al doilea container de căldură, ca un vas de amestecare a sticlei sau o ceașcă de măsurare, în interiorul primei astfel încât să se ridice deasupra băii de apă. Oală va transfera căldură la recipientul mai mic, fără a lăsa să devină prea intensă.
  • De asemenea, puteți utiliza o cafea de metal sau un container similar dacă preferați să nu aveți să curățați ceara de lumânare din bucătăria dvs. după finalizarea proiectului.
  • Nu expuneți niciodată ceara la căldură directă. Acest lucru ar putea distruge consistența naturală sau chiar provoca un incendiu!
  • Imagine intitulată Lumanari de vopsea Pasul 4
    4. Tăiați lumanările sau blocurile de ceară în bucăți. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a sparge ceara în 1 inch (2.5-cm) cuburi sau creați haine. Acest lucru va crește suprafața sa globală, ajutându-l să se topească mai repede. Cele mai mici bucăți, cu atât mai puțin timp va lua pentru ceară la lichefia.
  • Setați lumânările sau blocurile pe o placă de tăiere pentru a evita cicatrizarea suprafeței dvs. de lucru.
  • Aveți grijă când manipulați cuțitul. Ceara de lumânare este o substanță uleioasă, ceea ce înseamnă că poate fi un pic mic.
  • Imagine intitulată Lumanari de colorant Pasul 5
    5. Adăugați ceara la cazan. Așezați lumânarea tăiată pe care doriți să o vopsiți în recipientul mai mic care se află deasupra băii de apă. Dacă utilizați parafină brută, plasați în 2-5 blocuri, în funcție de câte lumanari doriți să faceți și cât de mari intenționați să fie. Acestea pot fi, de asemenea, tăiate în bucăți mai compacte pentru a accelera procesul de topire.
  • 2-2.5 blocuri de parafină pot fi utilizate pentru a face o lumânare standard de borcan, în timp ce 5 blocuri vor produce o lumânare supradimensionată mai aproape de dimensiunea unei cutii de lapte de dimensiuni mari.
  • Imagine intitulată Lumanari de colorant Pasul 6
    6. Topiți ceara până la un lichid. Se amestecă periodic ceara semisolid pentru a descompune bucățile. Acesta va începe de obicei să se înmoaie în aproximativ 5 minute și lichefia complet în 8-10. Până când se topește, va fi devenit subțire, transparentă și complet netedă. Acesta este modul în care veți ști că este gata să accepte colorantul.
  • Utilizați un ustensilă subțire, de unică folosință ca un diblu din lemn sau un stick de popsicle pentru a vă agita.
  • Poate dura 2-3 minute mai mult timp pentru aceeași cantitate de o ceară mai dificilă, cum ar fi parafina sau albinele de albine pentru a se topi complet.
  • Partea 2 din 3:
    Adăugarea de culori
    1. Imagine intitulată Lumanari de colorant Pasul 7
    1. Achiziționați un colorant de lumânare adecvat. Multe companii de lumânare vinde coloranți lichide care sunt concepute special pentru a fi utilizate cu produsele lor. Alți coloranți cu succes vor colora cu succes aproape orice lumânare. Lucrul important este că alegeți un colorant adecvat pentru tipul de ceară cu care lucrați. În caz contrar, nu se poate amesteca corect.
    • Coloranți și pigmenți pulverulenți, cum ar fi colorantul RIT, pot fi utile pentru vopsirea lumanarilor.
    • Evitați coloranți lichizi obișnuiți ca colorarea alimentelor. Când se combină, vopseaua apoasă și ceara uleioasă se vor separa, producând un efect splocat inestetic.
    • Pentru a păstra lucrurile simple, puteți folosi chiar și creioanele. Deoarece atât lumânarea, cât și creionul sunt făcute din ceară, se vor amesteca ca un vis.
  • Imagine intitulată Lumanari de colorare Pasul 8
    2. Adăugați o cantitate mică de colorant la ceara topită. Stoarceți în câteva picături sau agitați în 2-3 lingurițe dacă lucrați cu un colorant sub formă de pulbere. Aveți grijă să nu depășiți coloranții de ceară, tind să fie extrem de concentrată, așa că un pic merge mult.
  • Suma exactă pe care o utilizați va depinde de dimensiunea și numărul de lumânări pe care le faceți, precum și profunzimea culorii pe care o vizați.
  • Vopsirea cu creioane nu ar putea fi mai ușoară. Doar coaja de pe eticheta de hârtie, picătură în cât mai multe bucăți de creion, după cum este necesar și se amestecă!
  • Imagine intitulată Lumanari de vopsea Pasul 9
    3. Se amestecă bine ceara vopsită timp de 2 minute. Păstrați-vă agitatorul în mișcare încet și continuu prin ceara topită. Acest lucru se va asigura că colorantul este distribuit uniform. Odată ce culoarea este uniformă, opriți și determinați dacă este destul de întunecată pentru a vă place.
  • Încercați să nu amestecați prea repede, sau ați putea ajunge la ceară de stropire în toată zona de lucru.
  • Imagine intitulată Lumanari de vopsea Pasul 10
    4. Adăugați mai mult vopsea treptat până când atingeți culoarea dorită. Cu cât folosiți mai mult, lumânarea terminată și mai vibrantă va fi. Crearea de nuanțe mai întunecate ca Hunter Green sau Navy Blue poate cere să utilizați dublu sau chiar triplu cantitatea de vopsea pe care o veți face. Amintiți-vă să amestecați în mod constant în timpul turnării în pigment.
  • O regulă bună de degetul mare pentru estimarea cât de multă colorare este de a multiplica dimensiunea totală a lotului cu 0.05%. La culoarea 1 lire sterline (450 g) de ceară, de exemplu, ar trebui să utilizați 0.227 g de colorant.
  • Imagine intitulată Lumanari de vopsea Pasul 11
    5. Lăsați ceara să se răcească la 135-140 ° F (57-60 ° C). Când sunteți mulțumit de calitatea culorii, opriți boilerul și scoateți recipientul de topire din căldură. Ceara va trebui să se răcească ușor înainte de a putea fi turnată în noua matriță. Utilizați un termometru de bucătărie pentru a testa temperatura ceară așa cum se află.
  • Ceară de turnare la temperaturi mai mari de aproximativ 140 ° F (60 ° C) pot provoca îngheț sau contracție sau chiar containere de sticlă.
  • Partea 3 din 3:
    Turnând noua lumânare
    1. Imagine intitulată Lumanari de vopsea Pasul 12
    1. Selectați un recipient pentru noua lumânare. Dacă vopsiți o lumânare veche, cea mai ușoară opțiune este să reutilizați pur și simplu borcanul original. Cu toate acestea, aproape orice tip de container va funcționa, cu condiția ca acesta să fie sigur, are o gură deschisă și este suficient de mare pentru a ține ceara topită. Cutii de metal, ochelari împușcați, cești de ceai și borcane Mason pot face toate mucegaiuri mari de lumânare DIY.
    • Utilizați matrițe de gelatină sau suporturi de lumină goale de ceai pentru a turna mai multe lumânări miniaturale.
    • Pentru a face lumânări libere cu ceara expusă, încercați să tăiați partea de sus a unei carton de lapte de dimensiuni mari. Apoi puteți rupe cardul de carton odată ce ceara a fost stabilită.
  • Imagine intitulată Lumanari de colorare Pasul 13
    2. Poziționați fitilul în mucegaiul gol. Luați un fitil neted și legați un capăt în jurul unui diblu de lemn sau creion. Capătul opus ar trebui să fie suficient de lung pentru a ajunge la partea inferioară a recipientului. Setați dibluul peste gura deschisă, astfel încât fitilul să fie perfect centrat și atârnat drept în jos.
  • Un clothespin sau o bandă de bandă poate, de asemenea, face un suport decent decent într-un vârf.
  • Pentru a crea o cabină dublă pentru o lumânare mai mare, pur și simplu legați un al doilea fitil 1.5-2 inci (3.8-5.1 cm) departe de prima.
  • 3
    Turnați ceara în matriță. Pentru a păstra de la a face o mizerie, poate ajuta la apucarea unei pâlnie sau să transferați ceara într-un recipient separat care are un gura de turnare. Asigurați-vă că părăsiți /2 Inch (1.3 cm) de spațiu în partea superioară a matriței, astfel încât să existe loc pentru ceara topită să se colecteze pe măsură ce lumânarea arde.
  • Utilizați ceara rămasă pentru a face lumânări mai mici sau așteptați până când se usucă să-l scape și să o elimine.
  • Imagine intitulată Lumanari de vopsea Pasul 15
    4. Permiteți instalarea ceară. Poate dura până la o oră pentru ceara să se solidifice complet. Așa cum se întâmplă, va presupune forma containerului înconjurător și veți avea o lumânare de casă nouă în culoarea dvs. preferată. Între timp, evitați să atingeți ceara. Acest lucru ar putea lăsa în urmă depresiuni, murdări sau alte imperfecțiuni.
  • Aveți grijă să nu deranjezi fitilul în timp ce ceara se confruntă, de asemenea.
  • Plasarea lumanului proaspăt turnat în frigider sau lăsându-l într-o altă zonă rece poate ajuta la accelerarea procesului de întărire.
  • Imagine intitulată Lumanari de colorant Pasul 16
    5. Îndepărtați fitilul. Dezactivați sau tăiați fitilul de la diblu. Ia o pereche de foarfece și snip wick-ul despre /4 inch (0.64 cm) de la suprafața ceară. Noua dvs. lumânare va fi apoi gata să lumineze și să adauge o strălucire caldă în orice cameră!
  • Tăierea fitilului prea scurt poate face lumânarea greu de luminat, în timp ce lăsându-l prea mult va face să ardă ineficient.
  • sfaturi

    Rețineți că culoarea originală a lumânărilor va afecta nuanța finală. De exemplu, adăugarea de vopsea albastră la o lumânare incoloră va deveni albastră, în timp ce adăugarea de vopsea albastră la o lumânare galbenă va determina să devină verde.
  • Este o idee bună să trageți o pereche de mănuși de unică folosință atunci când lucrați cu coloranți. Poate lua câteva spălare pentru a spăla pigmentul concentrat din piele.
  • Adăugați câteva picături de parfum de ulei la ceara de uscare pentru lumânări ușoare parfumate.
  • Umpleți spațiul de locuit cu un sortiment de lumânări colorate pentru toate sezoanele. De exemplu, ați putea să dezactivați pastelurile mutate în primăvară și să cădeți și să ardeți culori strălucitoare, festive în timpul verii.
  • Lumanari care au fost vopsite si turnate manual fac cadouri excelente.
  • Avertizări

    Păstrați un ochi pe ceara dvs. tot timpul este pe sobă. Accidentele se întâmplă când vă distrați.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lumânări vechi
    • Parafină brută, soia sau albine (opțional)
    • Creyons (opțional)
    • Cazan dublu (sau o oală mare și recipient mai mic de căldură)
    • Lichid lichid sau pulverizat
    • UNCUT WICK-uri de lumânare
    • Diblu din lemn, clothespin sau bandă
    • Cuţit
    • Foarfece
    • Containere de diferite dimensiuni și materiale (pentru lumânări de turnare)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar