Cum să colorați bumbacul

Vopsirea bumbacului poate fi o modalitate excelentă de a oferi o viață nouă elementelor colorate sau de a crea o țesătură de bumbac care este culoarea dorită. Puteți vopsi obiectele de bumbac, cum ar fi șervețele, prosoapele de ceai și cămăși, precum și țesături de bumbac, cum ar fi Muslin. Pregătiți bumbacul pentru că vopsiți prin spălarea și netezirea. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați o mașină de spălat, o chiuvetă sau o găleată pentru a vopsi bumbacul cu un colorant comercial. Puteți încerca, de asemenea, coloranți naturali, băuturi, ceai sau cafea Schimbarea culorii țesăturii de bumbac.

Pași

Metoda 1 din 4:
Obținerea bumbacului gata pentru colorant
  1. Imagine cu titlu de vopsea de bumbac 1
1. Achiziționați un colorant comercial dintr-un magazin Big Box. Coloranții de îmbrăcăminte cu toate scopurile sunt disponibile la cele mai multe magazine cu box. Rit, una dintre cele mai populare branduri, este disponibilă pe scară largă într-o mare selecție de culori. Dylon este un alt brand comun. Magazinele de ambarcațiuni poartă o selecție mai mare de culori Thanbig Magazine în general fac.
  • Aceste coloranți vin în formă de pulbere sau lichidă, fie unul va funcționa foarte bine.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 2
    2. Spălați țesătura. Trebuie să începeți cu țesătură curată, încât să o spălați dacă utilizați ceva pe care îl aveți deja. Este o idee bună să spălați și țesătura nouă, doar în cazul în care are ceva pe el care ar putea păstra vopsirea de a fi lipirea. Nu uscați țesătura, deoarece veți avea nevoie de umezeală pentru ao vopsi.
  • Nu utilizați balsamul de țesături.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 3
    3. Înmuiați țesătura dacă nu este saturată cu apă. Fabricul trebuie să fie complet umed astfel încât colorantul să nu creeze un efect de spalinozitate asupra țesăturii. Puteți lua țesătura înainte de ciclul de centrifugare sau să-l înmuiați într-o cadă înainte de ao vopsi să o saturați.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 4
    4. Neteziți țesătura. Dacă puneți țesături în vopsea, veți ajunge cu un efect de marfă. Cu excepția cazului în care doriți un aspect marmorat, utilizați-vă mâna pentru a vă împiedica tesatura cât mai mult posibil înainte de ao vopsi.
  • Metoda 2 din 4:
    Vopsirea bumbacului într-o găleată
    1. Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 5
    1. Se amestecă colorantul cu apă și sare. Înainte de a amesteca colorantul în găleată sau chiuveta, ajută la premixul său în mai puțină apă. Se toarnă pachetul sau vopsirea în 2 cani (0.47 L) de apă într-un recipient mic. Dacă doriți ca vopsirea să fie mai intensă, puteți adăuga 1 cană (0.24 l) de sare la niște coloranți. Citiți instrucțiunile vopselei pentru a vedea dacă dvs. poate lua sare.
  • Imagine cu titlu de vopsea de bumbac Pasul 6
    2. Adăugați apă caldă la găleată. Va trebui să alegeți un recipient suficient de mare pentru bumbacul să se înmoaie. Se toarnă suficient apă caldă pentru a acoperi materialul pe care îl vei vopsi. Nu vrei să fierbe, dar ar trebui să fie foarte fierbinte. Aproape de fierbere ar trebui să fie suficientă.
  • De asemenea, citiți partea din spate a pachetului dvs. de colorant pentru a vă asigura că obțineți concentrația corectă. De exemplu, colorantul RIT este adesea un pachet la 3 galoane (11 L) de apă. Cu toate acestea, puteți utiliza mai mult sau mai puțină apă în funcție de cât de concentrată doriți culoarea.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 7
    3. Adăugați colorantul la găleată. Se toarnă în colorantul pe care l-ai amestecat deja cu apă. Se amestecă în vopsea pentru ao încorpora în apa din găleată. Utilizați un băț pentru a se amesteca, astfel încât să nu vă dați vopsea pe mâini.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 8
    4. Scufundați țesătura în baia de vopsire. Odată ce vopseaua este bine amestecată, puneți țesătura în apă. Utilizați stick-ul de amestecare pentru a scufunda țesătura. De asemenea, puteți folosi mâinile, atâta timp cât aveți latex, cauciuc sau mănuși de nitril.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 9
    5. Lăsați țesătura să se înmoaie. Fabricul trebuie să se înmoaie în amestecul de colorant timp de cel puțin 10 minute. Cu toate acestea, îl puteți lăsa acolo mai mult, în funcție de cât de întuneric doriți ca tesatura.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 10
    6. Scoateți țesătura când este culoarea preferată. Continuați să verificați materialul pentru a vedea dacă culoarea este corectă. Când este, scoateți din găleată folosind bastonul sau mâinile dvs. de gloved.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 11
    7. Clătiți colorantul în apă rece. Într-o chiuvetă, clătiți țesătura sub apă rece, curentă. Când apa rulează clar, țesătura este făcută și gata să fie spălată.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 12
    8. Spălați și uscați țesătura pe măsură ce faceți în mod normal. Odată ce vopseaua este clătită, vă puteți rula tesatura prin mașină de spălat și uscător. Puteți folosi chiar și detergent regulat.
  • Metoda 3 din 4:
    Vopsirea bumbacului într-o mașină de spălat
    1. Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 13
    1. Porniți mașina de spălat pe un ciclu de spălare lungă. Setați mașina de spălat la un ciclu de spălare de 30 de minute sau mai mult cu apă caldă. Dacă aparatul dvs. nu are această opțiune, trebuie doar să o resetați de câteva ori înainte de a se deplasa la ciclul de clătire, care vă va solicita să babysit mașina un pic.
    • Dacă nu vopsuiți ceva foarte mare, utilizați cea mai mică dimensiune de încărcare de pe aparat.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 14
    2. Se toarnă colorantul în dozator. Adăugați colorantul așa cum ați detergent. Vrei ca apa să funcționeze un pic, astfel încât colorantul să nu se blocheze și să creeze bloturi pe țesătura dvs., mai ales dacă utilizați colorant pulbere. Umpleți sticla cu apă și turnați-o după vopsea. Repetați dacă utilizați două sticle.
  • Adăugați apă în sticlă pentru a vă asigura că primiți toată colorantul și pentru a vă asigura că jgheabul este clătit complet.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 15
    3. Adăugați 1 lingură (15 ml) de detergent. În timp ce nu doriți să adăugați o scoică completă de detergent, un mic detergent este benefic. Ajută la mutarea colorantului în mod egal în apă.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 16
    4. Se toarnă în 1 cană (240 ml) de sare dizolvată în apă după 10 minute. Se agită 1 cană (240 ml) în 4 cani (950 ml) de apă caldă. Se toarnă amestecul în dozator la aproximativ 10 minute în ciclu.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 17
    5. Verificați țesătura. Continuați să verificați materialul până când este culoarea dorită. Când este, puteți lăsa să termine trecerea prin ciclul de spălare. În general, doriți ca țesătura să rămână în vopsea cu cel puțin 30 de minute înainte ca ciclul de clătire să lovească, dar nu mai mult de o oră.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 18
    6. Spălați și uscați ca normal. Odată ce tesatura a trecut printr-un ciclu lung de spălare, adăugați detergent și spălați-l din nou. O pop în uscător când ați terminat sau lăsați-l să se usuce la aer.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 19
    7. Curățați mașina de spălat. Rotiți mașina de spălat la cea mai mare setare de sarcină pe Hot. Ștergeți în jos în jurul capacului și vârfului și turnați apă prin dozator pentru ao curăța. Se toarnă în 1 până la 2 cani (240 până la 470 ml) de înălbitor, plus o cantitate standard de detergent. Aruncați în câteva prosoape vechi sau o încărcătură de cârpe vechi și o rulați printr-un ciclu de spălare.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind alte tipuri de coloranți
    1. Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 20
    1. A face o Vopsea naturală Pentru un colorant economic. Puteți utiliza elemente de la natură pentru a face un colorant. De exemplu, puteți folosi fructe de padure, flori, coajă, frunze și nuci. Rețineți că culoarea florii sau a lui Berry nu poate fi ceea ce ajungeți ca rezultat final.
    • De exemplu, puteți obține roz roz de la pielea avocado și semințe. Cireșe sau căpșuni vor vopsi, de asemenea, ceva roz. Blackberries sau afine vor da un purpuriu albastru. Crabul de marcă de mere va face un maro roșcat, în timp ce fructe de padure poarta va face un roșu-purpuriu. Anghinare, iarbă și florile Foxglove vă vor da o umbră de verde. Posibilitățile sunt nesfârșite, așa că încercați să căutați o rețetă online pentru a găsi culoarea dorită și pentru a vă ajuta să identificați plantele adecvate.
    • Tăiați materialul de plante în bucăți mici. Utilizați 1 material de plante piese la 2 părți apă. Fierbeți-l împreună pentru o oră și apoi întindeți piesele de plante.
    • Pentru a seta coloranții, dați țesătura într-un mordant înainte de vopsea. Pentru coloranți de boabe, puteți utiliza 8 cupe (1,900 ml) de apă și 0.5 cani (120 ml) de sare. Pentru coloranți de plante, încercați 1 parte oțet la 4 părți apă rece. Fierbeți țesătura în mordant timp de o oră. Clătiți-l și plasați-l în baia de coloranți și fierbeți-vă timp de o oră.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 21
    2. Încercați să utilizați ghinde de țesături de vopsea un negru violet-negru. Începeți făcând o soluție de fier. Plasați elemente ruginite (cum ar fi unghiile, șuruburile și șuruburile) în 1 cană (240 ml) de oțet alb. Lăsați-o să stea într-un borcan la soare timp de 2 săptămâni până când oțetul este portocaliu, apoi se întinde metalul.
  • Plasați 5 lire sterline (2.3 kg) de ghinde într-o oală de apă suficient de mare pentru acornii să se miște liber. Lăsați acornii să se fierbe timp de 2 ore. Împingeți acornele.
  • Păstrați amestecul de ghindă cald. Îndepărtați-vă tesatura, lăsând-o timp de 30 până la 45 de minute.Strângeți colorantul și dați-l în amestecul de fier (într-un castron) timp de 10 minute. Du-te înapoi și înapoi, lăsând-o în fiecare amestec timp de 5 minute până când ajungeți la o culoare vă place. Strângeți-l între fiecare baie. La sfârșit, stoarceți din nou țesătura. Lăsați țesătura să se usuce timp de o oră, apoi spălați-o în apă rece cu săpun.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 22
    3. Utilizați pachete de băuturi aromate pentru o vopsea mai temporară. Pentru a face colorantul, amestecați 4 pachete de băuturi în 0.5 cani (120 ml) de oțet alb și 1 galon (3.8 l) de apă. Se fierbe amestecul cu țesătură presată timp de aproximativ 25 de minute, până când apa rulează clar. Lăsați amestecul să ajungă la temperatura camerei, apoi plasați țesătura într-un castron de apă curată la temperatura camerei. Stoarceți pentru a elibera cât mai mult vopsea cât puteți. Este posibil să trebuiască să schimbați apa. Când adăugați apă nouă și rămâne clar, stoarceți țesătura și lăsați-o să se usuce.
  • Pachete de băuturi cu aromă nevăzute, cum ar fi Kool-Aid sau Ajutor de aromă, vor colora bumbacul. Cu toate acestea, culoarea va dispărea în timp.
  • Imagine intitulată Dye Bumbac Pasul 23
    4. Colorant cu ceai sau cafea. Fierbeți suficientă apă pentru a acoperi materialul. Adăugați suficiente pungi de ceai ieftine sau cafea instant pentru a schimba culoarea apei. Puteți încerca 40 de pungi de ceai sau 0.5 cani (120 ml) de cafea instant pentru un vas mediu de apă. Ceaiul va crea adesea un colorant mai puternic datorită taninilor din ea. Abrupți hainele în soluție timp de o oră sau mai mult. Cu atât mai mult vă înmuiați țesătura, cu atât va fi mai întunecată.
  • Când țesătura este la fel de întunecată cât doriți, stoarceți colorantul și rulați-l sub apă rece. Înmuiați-l într-un pic de oțet alb timp de 10 minute pentru a ajuta la stabilirea culorii. Clătiți oțetul și apoi lăsați materialul să se usuce. Puteți, de asemenea, să-l călcați pentru a scoate ridurile.
  • Ceaiul sau cafeaua pot fi folosite pentru a da țesături un aspect de epocă. Le puteți folosi, de asemenea, pentru a ascunde petele pe prosoape albe care au văzut zile mai bune.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Colorant
    • Bumbac
    • Găleată
    • Detergent
    • Mașină de spălat, opțională
    • Stickul de agitare
    • Bleach pentru curățare
    • Cârpe sau burete
    • Pachete de băuturi aromate, opționale
    • Ceai sau cafea, opțional
    • Latex, nitril sau mănuși de cauciuc
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar