Cum să curățați albinele de albine

Curățarea albinei este un proces destul de simplu și simplu. După ce v-ați recoltat din ceară de albine, veți găsi probabil ceara să fie umplută cu murdărie, deșeuri alimentare, albine moarte sau coconi. Pentru ao curăța, puteți să-l topi și să îndepărtați orice resturi, murdărie sau deșeuri cu o lingură de spumă. După aceea, puteți efectua curățenie suplimentară cu un cazan dublu pentru a extrage obiecte și impurități mai mici de la primul topire. Rețineți că Beeswax este inflamabil și va trebui să vă monitorizați cu atenție ceara în timpul curățării, rămânând în bucătărie și inspectați periodic ceara dvs. pentru fum sau arsură.

Pași

Partea 1 din 3:
Recoltarea ceară de albine și drenarea mierii
  1. Imagine intitulată Beeswax curată Pasul 1
1
Colectați albinele de albine Dacă nu ați făcut-o deja. Dacă nu ați primit deja sau ați colectat albinele de albine, va trebui să obțineți singur. Îmbracă costumul dvs. de apicultură și du-te la stupul tău de albine. Căutați secțiuni de fagure de fagure fără albine pe ele și să le eliminați de la stup. Utilizați un cuțit sau un instrument de despicare pentru a rade ceara de pe faguri și puneți-le într-o găleată mare.
  • Capacele, care sunt o ceară proaspăt pusă pe straturile exterioare ale unui fagure, tind să fie cea mai ușoară să se topească și să curețe.
  • Luați ceară de albine între orele 9:00 și ora 16:00 pentru a evita intrarea în orice albină furioasă. Dacă există albine acolo, puteți folosi un fumător pentru a scăpa temporar de albine.
  • Imagine intitulată Beeswax curată Pasul 2
    2. Scurgeți miezul de la ceară de albine peste noapte într-un recipient mare. Pentru a vă curăța ceara, trebuie să eliminați orice miere rămasă. Pentru a face acest lucru, luați ceara în interior și puneți o colander pe o oală sau o sticlă mare. Plasați ceara de albine în colandere și lăsați-o să stea peste noapte. Gravitatea va elimina treptat mierea din ceară și se va baza în partea de jos a recipientului.
  • Lăsați-vă mierea să stea mai mult de o noapte dacă aveți bucăți deosebit de groase de albine de albine.
  • Bacsis: Dacă sunteți într-o grămadă, puteți folosi un ricer de cartofi pentru a stoarce miere din bucăți de albine de albine. Puneți o bucată de ceară în interiorul ricerului și strângeți mânerele împreună pe o găleată mare pentru a apăsa mierea.

  • 3. Clătiți ceara de albine în aer liber în apă curată și rece. După ce ți-ai extras mierea, ia-ți ceară de albine într-o zonă deschisă din afara. Umpleți o găleată sau utilizați un furtun pe cea mai mică setare de alimentare pentru a clăti ceara de albină în apă curată și rece. Acest lucru va șterge orice miere reziduală sau murdărie de pe ceară de albine și va face mai ușor procesul de curățare.
  • Nu clătiți-vă fagurele într-o chiuvetă. Bucăți de ceară pot intra în scurgere și se blochează, provocând probleme grave de instalare.
  • Nu luați prea mult timp pentru a clăti cetatea dvs. de albine. Dacă albinele au timp să vă găsească ceara, vă poate confunda albinele și pentru a provoca comportamente distructive de jefuire la stupul tău din apropiere.
  • Dacă sunteți îngrijorat de albinele care găsesc ceara în exterior, puteți spăla mână ceara într-o găleată mare în interior.
  • Partea 2 din 3:
    Topind pe stovetop
    1. Plasați ceara într-o oală mare cu 2-3 inci (5.1-7.6 cm) de apă. Orice oală mare care se potrivește cu albinele dvs. va funcționa. Puneți ceara în oală și se toarnă 2-3 inci (5.1-7.6 cm) de apă curată în pot. Luați o lingură de lingură și puneți-o deoparte.
    • Dacă vă dețineți propriile stupi, poate doriți să luați în considerare cumpărarea unui topitor solar. Acesta este un instrument specializat pe care apicultorii îl folosesc pentru topirea albinelor prin utilizarea soarelui pentru a încălzi o cutie mare și a topi ceara fără apă.
  • 2. Întoarceți căldura la scăzut și lăsați-o să se topească timp de 15-30 de minute. Beeswaxul se va aprinde și va arde la 490 ° F (254 ° C). Pentru a împiedica pornirea oricăror incendii, păstrați căldura scăzută. Va dura între 15-30 de minute pentru ca albinele dvs. să se topească.
  • Supraîncălzirea va dilua, de asemenea, calitatea albinei dvs., astfel încât să răsuciți încălzirea dacă ceara începe să fierbe sau să fumeze.
  • 3. Scoaterea resturilor și cocoanelor vechi din ceara dvs. cu o lingură de lingură. O lingură de lingură va face ușor să eliminați murdăria, pietricelele, albinele moarte sau cocoanele vechi fără a lua ceara cu ea. Pe măsură ce ceara dvs. se topește, scoateți lingura sub orice obiecte străine din oală și ridicați-l 2-3 inci (5.1-7.6 cm) deasupra vasului. Așteptați 5-15 secunde pentru a lăsa ceara să se scurgă înapoi în oală și puneți obiectul pe care doriți să-l îndepărtați într-un castron ceramic sau o tigaie metalică.
  • În cazul în care ceara se usucă pe lingura de lingură, îl scufundă cu un cuțit plictisitor sau se desprinde de mână după ce se răcește.
  • Avertizare: Orice resturi pe care le veți elimina vor fi fierbinți. Nu îl așezați direct în coșul de gunoi, deoarece veți risca să începeți un incendiu.

  • 4. Rotiți încălzirea și lăsați-vă albinele să se răcească în oală. Odată ce ați terminat îndepărtarea resturilor cu lingura, rotiți căldura tot drumul. Așteptați 30-60 de minute pentru a vă da timpul de ceară pentru a se răcească complet. Apa și albinele de albine se vor separa în mod natural în pot, iar cegeau de albine va pluti la partea de sus pe măsură ce se usucă.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă ceara sa răcit sau nu, loviți-o cu dinții unei furcii sau cu o scobitoare. Dacă ceara rezistă să fie perforată, este rece. Dacă dă imediat, așteptați încă 30 de minute înainte de a verifica din nou.
  • 5. Scoateți ceara și aruncați apa. Veți fi lăsat cu un singur disc de ceară plutitoare deasupra apei tale. Dacă discul se lipsește de partea oală, utilizați un mic cuțit pentru a sculpta ceara din oală. În caz contrar, vărsați oale pe o colander pentru a scurge apa din oală.
  • Imagine intitulată Beeswax curată Pasul 9
    6. Inspectați ceara pentru resturi și murdărie suplimentare. Odată ce ceara sa răcit complet și a fost scos din oală, țineți-o de 6-12 inci (15-30 cm) de pe față și transformați-o în mână. Dacă ceara dvs. este încă vizibil murdară, apucați un cazan dublu pentru a vă pregăti pentru a doua topire.
  • Partea 3 din 3:
    Eliminarea resturilor cu un al doilea topire
    1
    Umpleți un cazan dublu cu apă pentru a efectua oa doua topire. Dacă nu dețineți un cazan dublu, puteți pune un castron de sticlă pe un vas mic, astfel încât să nu atingă direct podeaua vasului. Puneți 2-3 inci (5.1-7.6 cm) de apă în vasul de jos și puneți-vă a doua oală, castron sau staniu în partea de sus a primului.
    • Un al doilea topire cu un cazan dublu este de obicei efectuat pentru a îndepărta bucăți mai mici de murdărie, murdărie și resturi de la ceară după ce obiectele mai mari au fost îndepărtate.
    • Puteți folosi o cutie de staniu în loc de un castron de sticlă atâta timp cât ceara se va potrivi înăuntru.
    • Apa nu trebuie să atingă fundul celui de-al doilea castron, pot sau pot.
  • 2. Adăugați ceara pe oală, castron sau în partea de sus a vasului. În funcție de dimensiunea discului de ceară, este posibil să fie necesar să o tăiați în jumătate cu o lamă serită pentru a se potrivi sub buza recipientului. Dacă întregul disc se potrivește, pur și simplu plasați-l în container. Încălziți ceara până când este complet topită, astfel încât forma cearăului nu contează.
  • 3. Aduceți apa la fierbere peste căldură mare. Începeți prin rotirea căldurii la fel de mare cum va merge pe stovetop. Țineți-vă oală încălzită la înălțime până când începeți să vedeți apa vizibil bubble. Nu lăsați ceara dvs. nesupravegheată în timp ce apa se fierbe pentru a preveni incendiile sau scurgerile de ceară.
  • 4. Reduceți căldura la scăzut și fierbeți ceara timp de 15-45 de minute. După ce apa începe să se fierbe, va dura între 15-45 de minute pentru ca albinele să se topească. Cât timp trebuie să așteptați depinde de dimensiunea discului de ceară și cât de repede îl reînnoiți după prima rundă de încălzire. Odată ce ceara dvs. este bubbling, este gata de filtrare.
  • Imagine intitulată Beeswax curată Pasul 14
    5. Creați filtrul și obțineți un container de stocare. Veți filtra ceara direct în recipientul pe care intenționați să vă lăsați să vă răcoriți ceara, deci luați borcanul de zidar, castronul sau găleata pe care intenționați să vă uscați ceara. Plasați o sită de metal peste gura recipientului. Utilizați mai multe benzi de hârtie igienică pentru a linia interiorul sită de metal, astfel încât nu există spații deschise rămase.
  • Puteți utiliza un filtru de cafea mare dacă aveți unul care se va potrivi peste sită.
  • Puteți folosi o colandere cu găuri foarte mici dacă nu aveți o sită, dar ar putea fi încă niște resturi mici lăsate în ceară de albine când ați terminat.
  • 6. Se toarnă ceara ta topită în sită și lăsați-o să se scurgă încet. Rotiți încălzirea și utilizați mănuși de cuptor pentru a ridica vasul, castronul sau poate. Se toarnă încet ceara peste sită, astfel încât să aibă timp să se scurgă în recipient. Dacă hârtia dvs. de toaletă devine înfundată, înlocuiți-o și continuați procesul până când v-ați golit ceara în recipient.

    Bacsis: Bucătarul de albine uscat pe hârtie igienică face pentru un excelent pornire de foc dacă aveți o groapă de foc sau un șemineu!

  • Imagine intitulată Beeswax curat Pasul 16
    7. Repetați acest proces dacă există încă obiecte nedorite în ceara dvs. Dacă totuși mai vedeți resturi nedorite sau particule de murdărie în ceara dvs., repetați procesul utilizând același configurare a cazanului dublu. Acest proces poate fi repetat de mai multe ori pentru a continua purificarea albinei de albine.
  • Coaceți părțile laterale ale celei de-a doua oase, staniu sau sticlă cu un cuțit răzuitor sau plictisitor pentru a îndepărta orice ceară care a fost uscată în timp ce o turnați.
  • Imagine intitulată Beeswax curată Pasul 17
    8. Transferați ceara la un recipient de depozitare și lăsați-l să se răcească. Odată ce ceara sa răcit, puteți să o stocați la temperatura camerei într-un recipient etanș. De asemenea, puteți alege să vă turniți ceara într-o tavă de gheață curată dacă doriți să utilizați bucăți mai mici pe o perioadă mai lungă de timp. Țineți ceara în întuneric pentru a preveni încălzirea sau deteriorarea ceară.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar