Cum să sărbătorească hanukkah

Hanukkah, o vacanță de iarnă în iudaism, este, de asemenea, cunoscută ca evreiesc "Festivalul Luminilor" După cum se pune accentul pe iluminarea celor opt lumânări Chanukah în timpul celor opt zile ale festivalului. Deși nu unul dintre cele mai grave zile sfinte ale tradiției evreiești, este încă sărbătorită în mod tradițional cu alimente și ceremonii specifice.

Pași

Metoda 1 din 3:
Iluminarea menoranului
  1. Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 1
1. Începeți iluminarea menoranului la apus sau la noapte. Evitați iluminarea menoranului în timpul zilei, deoarece nu este per tradiție. În schimb, așteptați până la apusul soarelui în prima seară a lui Hanukkah, care este a 25-a zi a lunii Kislev pe calendarul evreiesc. Așteptați până când soarele pornește setarea sau până după căderea nopții, care este de obicei 20-30 de minute după apusul soarelui, pentru a vă aprinde menorah.
  • Așteptați până când membrii familiei dvs. sunt acasă să vă aprindă menorah, astfel încât să puteți sărbători împreună.
  • Vă puteți aprinde menorah-ul în orice moment după apusul soarelui, dar nu mai târziu de o jumătate de oră înainte de zori.
  • Imagine intitulată sărbătoresc Hanukkah Pasul 2
    2. Plasați-vă menorah lângă o ușă sau în fața unei ferestre. Dacă aveți Mezuzah, o defilare cu porțiuni de Shema, pe o ușă de ușă, apoi setați-vă menorah pe o masă mică sau un scaun lângă partea opusă a ușii. Păstrați-vă menorah pe o tavă metalică sau ceramică pentru a vă proteja masa. În caz contrar, puteți seta Menorah într-o fereastră îndreptată spre stradă, astfel încât alții să poată vedea luminile pe timp de noapte.
  • Aveți grijă să nu puneți menorah în termen de 3 picioare (0.91 m) de perdele sau alte materiale inflamabile.
  • Variație: Dacă locuiți într-un dormitor sau un apartament și nu li se permite să aprindeți lumânări, să ajungeți la consilierul rezident sau pe proprietarul dvs. pentru a vedea dacă vor face o excepție pentru dvs. În caz contrar, este posibil să fie nevoie să vorbiți cu un rabin pentru a afla un loc acceptabil pentru a vă aprinde menorah.

  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 3
    3. Setați prima lumânare în spațiul departe de extrema dreaptă. Puteți plasa lumânarea în memenorah în orice moment în timpul zilei, dar așteptați până în seara să o lumineze. Alegeți o lumânare suficient de mare pentru a arde timp de cel puțin 30 de minute după noapte. În prima noapte a lui Hanukkah, luați una dintre lumânările dvs. și puneți-o în slotul din dreapta pe Menorah. Nu completați niciunul dintre celelalte sloturi încă din moment ce veți adăuga mai multe lumânări mai târziu.
  • Puteți cumpăra lumanari specifice pentru Menorahs și Hanukkah online sau în magazinele mari. Lumanările standard Menorah ard de obicei timp de 30 de minute.
  • De asemenea, puteți utiliza lămpi de ulei în loc de lumânări.
  • În timp ce menorarea electrică fac decorațiuni mari în jurul casei dvs., este tradiția de a lumina o lumânare sau lampă de ulei menorah în timpul Hanukkah.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 4
    4. Lumina lumânarea șamash. Lumânarea Shamash, cunoscută și ca lumânare "servitoare", este separată de celelalte lumânări Hanukkah și obișnuia să aprindă pe ceilalți. Așteptați până când voi și toată lumea din casa dvs. sunt adunate în jurul Menorah. Utilizați o brichetă sau potriviți pentru a începe lumânarea Shamash și mențineți-o în mâna dvs. dominantă.
  • Întotdeauna aprindeți celelalte lumânări pe menorah cu lumânarea Shamash, mai degrabă decât să folosiți un meci sau mai ușor.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 5
    5. Recitați binecuvântările menoranilor. În timp ce lumânarea Shamash arde, stați lângă menorah și spuneți binecuvântările cu voce tare. Trebuie doar să recitați binecuvântările dacă sunteți singurul care ilumina Menorah. În prima noapte, există 3 binecuvântări pe care le veți spune să le mulțumim lui Dumnezeu pentru miracolele Hanukkah. În fiecare dintre nopțile rămase din Hanukkah, trebuie doar să recitați primele 2 binecuvântări.
  • Prima binecuvântare este: Baruch Atah, Adonai Eloheinu, Melech Haolam, Asher Kid`shanu B`mitzvotav v`tsivanu L`Hadlik Ner Shel Hanukkah. (Binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeul nostru, rege al universului, care ne-a sfințit cu poruncile Lui și ne-a poruncit să aprindem lumina Hanukkah.)
  • A doua binecuvântare este: Baruch Atah, Adonai Eloheinu, Melech Haolam, She-Ash Nisim La`aVoteinu Bayamim Hahem Bazman Hazeh. (Binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeul nostru, rege al universului, care a făcut minuni pentru strămoșii noștri în acele zile, în acest moment.)
  • A treia binecuvântare este: Baruch Aah Adonai Elohenu Melech Ha`olam, Shehecheyanu, V`kiyimanu, V`higiyanu Lazman Hazeh.(Binecuvântați sunteți, Domnul nostru, regele universului, care ne-a acordat viața, ne-a susținut și ne-a permis să ajungem la această ocazie.)
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 6
    6. Utilizați lumanarea Shamash pentru a lumina cealaltă lumânare. Odată ce ați recita toate binecuvântările, țineți flacăra lumânărilor voastre împotriva fitilului de lumânare din Menorah. Așteptați până când fitilul captează pe foc înainte de a trage lumânarea șamash. Setați lumânarea Shamash în slot pe menorah, care este ridicată sau într-un rând diferit de lumânarea Hanukkah.
  • Păstrați lumanarea Shamash aprinsă, deoarece o puteți folosi pentru a reveni la lumânarea Hanukkah dacă se stinge.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 7
    7. Cântați sau recitați imnul Hananot Halalu. Hananot Halalu Imn îl laudă pe Dumnezeu pentru miracolele Hanukkah și este o tradiție pentru tine să o spui în fiecare noapte. Dacă tu ești singurul care iluminează Menorah, atunci vei reciti imnul în ebraică. Spuneți sau cântați următoarele:
  • Hanerot Halalu Anachnu Madlikin, Al Hanissim ve`al Haniflaot, Al Hatshu-Ot ve`al Hamilchamot, ea-asita La`aVoteynu, Bayamim Hahem, Bazman Hazeh, Al Yedey Kohanecha Hak`doshim. Vechol Shmonat Yemey Chanukah, Hanerot Halalu Kodesh Hem, Ve-Ein Lanu Reshut Lehishtamesh Bahem, Ela Lirotam Bilvad, Kedai Lehodot Lihalel, Al Nissecha Veal Niciotecha, Ve-Al Yeshuotecha.
  • Când traduceți ebraica în limba engleză, citește: "Am aprins aceste lumini pentru a comemora actele de salvare, miracolele și minunile pe care le-ați interpretat pentru strămoșii noștri, în acele zile în acest moment, prin preoții voștri sfinți. De-a lungul celor opt zile de Chanukah, aceste lumini sunt sacre și nu ni se permite să le folosim, ci doar să ne uităm la ele, pentru a oferi mulțumiri și laudă pentru numele dvs. mare pentru minunile voastre, pentru minunile voastre și pentru minunile voastre Mânturile tale."
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 8
    8. Lăsați lumânarea să ardă timp de cel puțin 30 de minute după noapte. În timp ce lumânarea arde, relaxați-vă doar cu membrii gospodăriei dvs. și evitați să faceți orice lucru. Lăsați numai lumanările în timp ce ard, astfel încât ei nu ies din greșeală. Dacă lumânarea se stinge și nu a fost de 30 de minute de la căderea nopții, revedeți-vă cu lumânarea dvs. Shamash. Dacă lumânarea se stinge după aceea, nu trebuie să o deduceți și să o aruncați departe.
  • Veți pune lumânări noi în menorah în fiecare zi în timpul lui Hanukkah.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 9
    9. Adăugați o altă lumânare în următorul slot din partea dreaptă în fiecare zi. În a doua zi a lui Hanukkah, puneți o altă lumânare în primul slot din dreapta. Apoi puneți o a doua lumânare în slot imediat la stânga. Când vă aprindeți menora, începeți cu lumânarea cea mai îndepărtată spre stânga și lucrați spre partea dreaptă. În zilele următoare, adăugați 1 lumânare suplimentară la menorah. În ziua a 8-a a lui Hanukkah, veți umple fiecare slot în menorah.
  • Amintiți-vă să recitați primele 2 binecuvântări în fiecare noapte din Hanukkah.
  • Utilizați întotdeauna o lumânare nouă Shamash când vă aprindeți menora.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 10
    10. Începeți să iluiți-vă menorah înainte de apusul soarelui înainte de Shabă. Shabbat este ziua de odihnă și este interzisă să aprindeți un foc după apusul soarelui vineri prin noapte sâmbătă. Pe Shabbat, trebuie, de asemenea, să lumineze lumanari specifice de shabbat cu 18 minute înainte de apusul soarelui. Începeți iluminarea menoranului înainte de lumânările Shabbat, vineri, în timp ce soarele este încă afară. Utilizați lumânări mai mari, deoarece lumanari standard Hanukkah nu vor rămâne aprinse la 30 de minute după noapte.
  • Dacă o lumânare a lui Menorah se duce după apusul soarelui, nu o veți revedea.
  • Sâmbătă, așteptați să vă aprindeți menoranul până la nopți, astfel încât să nu începeți o flacără pe Shabbat.
  • Metoda 2 din 3:
    Observarea tradițiilor Hanukkah
    1. Imagine intitulată sărbătoresc Hanukkah Pasul 11
    1. Spune-i povestirilor Hanukkah când stai lângă Menorah. Pe măsură ce vă relaxați cu familia în jurul Menorah, puteți împărtăși povestea despre modul în care Hanukkah a început să explice vacanța copiilor. Puteți împărtăși, de asemenea, povestiri personale sau experiențe pe care le-ați avut cu familia și prietenii în timpul Hanukkah. În timp ce nu trebuie să-i spui povesti în fiecare noapte din Hanukkah, poate fi un moment minunat pentru a lega cu alții.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 12
    2. Recitați Liturghia Al Hanisim în timpul rugăciunilor zilnice și a harului după mese. Ori de câte ori vă faceți rugăciunile zilnice tăcute sau spuneți har după o masă, spuneți: "Al Hanissim, V`al Hapurkan, V`al Hag`vurot V`al Hat`tshuot V`al Hamilchamot Sh`asita Lavoteinu Bayamim hahem Baz`man Hazeh."Acest lucru se traduce," Vă mulțumim și pentru miracole, pentru răscumpărare, pentru faptele puternice și de salvare, făcute de tine, precum și pentru războaiele pe care le-ai făcut salariul pentru părinții noștri în zilele vechi, la asta sezon."
  • Rugăciunea Al Hanisim este obișnuită să mulțumească lui Dumnezeu pentru miracolele sale.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 13
    3. Spin un dreidel dacă vrei să joci un joc distractiv. Adunați cât mai mulți jucători doriți și dați tuturor numărului egal de piese de joc, cum ar fi ciocolată, banii, bomboane sau nuci. La începutul rundei, toți au pus unul din elementele lor în mijloc pentru a forma potul. Se rotește rotirea dreidelului și așteptați până când se prăbușește. Citiți simbolul pe partea cu fața în sus și faceți următoarele:
  • Dacă vă rotiți călugăriţă, atunci nu luați nimic de la oală.
  • Dacă se află Dreidel Gimel, Apoi ai totul în oală.
  • Daca primesti Hei, Apoi luați jumătate din bucăți din pot.
  • Când vă aterizați pe fluierul piciorului, atunci trebuie să adăugați o bucată în oală.
  • Dacă nu mai aveți bucăți, atunci sunteți în afara jocului.
  • Persoana care încheie jocul cu toate piesele este câștigătoare!
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 14
    4. Dați cadouri mici copiilor în fiecare săptămână. După iluminarea menorahului, dați-o Gelt, sau cadouri mici, pentru orice copii din gospodăria dvs. Puteți da lucruri ca bomboane, trateze sau sume mici de bani pentru o surpriză festivă. Când îi dați copiilor Gelt, încurajați-i să împărtășească sau să doneze o mică parte din ea, astfel încât să învețe mai multe despre caritate.
  • Înmânați o sumă mai mare în a patra sau a cincea noapte a lui Hanukkah, deoarece este tradiția.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 15
    5. Donați în plus față de caritate dacă sunteți în stare. Dacă dați deja bani, dați un pic suplimentar în fiecare zi în timpul Hanukkah pentru a vă arăta aprecierea și răspândirea carității. În timpul vineri în timpul lui Hanukkah, dați dublu suma pe care o veți în mod normal, deoarece nu veți putea să donați nimic sâmbătă, deoarece este Shabbat sau Ziua de odihnă.
  • Este bine să nu dați mai mult dacă nu sunteți în stare să puteți.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 16
    6. Participați la un iluminat public menorah dacă doriți să petreceți timp cu ceilalți. Uită-te online sau la paginile de evenimente comunitare pentru sărbătorile Hanukkah pentru a vedea dacă au evenimente de iluminat public. De obicei, ei vor lumina o menorah gigant, deci este ușor pentru toată lumea să vadă. După iluminare, recitați binecuvântările, cântați imnuri și bucurați-vă de mâncare unul cu celălalt pentru a răspândi veselia de vacanță.
  • Puteți găsi o listă de evenimente Hanukkah aici: https: // Chabad.Org / Vacanță / Chanukah / Lighting_listing_cdo / Ajutor / 103839 / Evisie / Chanukah-Event-Event.HTM.
  • Bacsis: Chiar dacă ați participat la o iluminare publică Menorah, totuși trebuie să aprindeți pe cea pe care o aveți acasă.

    Metoda 3 din 3:
    Servind hanukkah hrana
    1. Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 17
    1. Includeți mai mult ulei și produse lactate în mese. În povestea lui Hanukkah, maccabeii au găsit o mică cană de ulei de măsline care a durat în mod miraculos 8 nopți după ce a luat înapoi un templu. Pentru a onora miracolul, gătește și prăjiți alimentele în petrol în Hanukkah. Dairy onorează, de asemenea, Judith, care și-a salvat satul de la Sirieni cu o ofertă de vin și brânză, astfel încât să se bucure de mai multe alimente cu lapte, cremă și brânză în amintirea vacanței.
    • Orice ulei va funcționa pentru gătit și prăjit.
  • Imagine intitulată Celebrează Hanukkah Pasul 18
    2. Fry Latkes în ulei pentru o masă evreiască tradițională. Laturile sunt în mod tradițional clătite de cartofi, dar le puteți face cu morcovi, zucchini sau orice altceva care este ușor. Grăbiți fin 5 cartofi și 1 ceapa, și tensionați orice exces de apă. Combinați amestecul de cartofi cu 3 ouă, cupă (43 g) de făină, 1 lingură de sare și ¼ linguriț (0.6 g) de piper. Căldură /2 (120 ml) de ulei într-o tigaie și se toarnă o parte din amestec în tigaie. Gătiți fiecare parte a laturii dvs. timp de 5 minute sau până când este maro de aur.
  • Această rețetă face 4-6 porții.
  • Top laturi cu smântână sau brânză pentru a încorpora lapte la masă, de asemenea.
  • Imagine intitulată sărbătoresc Hanukkah Pasul 19
    3. Bucurați-vă de Applesauce cu laturi proaspete pentru un fel de mâncare dulce și sărată. Puteți cumpăra mereu de la magazin, fie faceți-vă propriul dvs. Încercați să utilizați diferite soiuri de mere pentru a face mere mai dulce sau mai mult tart. Când vă mâncați laturile, dați-le în mere, pentru a combina aromele.
  • Puteți face mercleauce mai devreme în anul și să-l păstrați în borcane până când Hanukkah.
  • Imagine intitulată sărbătoresc Hanukkah Pasul 20
    4. Faceți gogoși umpluți cu geamuri acoperite cu zahăr pudră pentru un tratament dulce. Gogoși de jeleu, sau Sufganiyot, sunt dulciuri tradiționale prajite în ulei și umplute cu orice blocaj de alegere. Începeți prin a face un aluat cu lapte, zahăr, făină, ouă, unt și drojdie, și o frământați până când este netedă. Lăsați aluatul să se ridice timp de 2 ore înainte de ao rula, așa că este /2 în 1.3 cm) grosime. Tăiat 3-4 în (7.6-10.2 cm) și lăsați-i să se ridice până când se dublează. Apoi se prăjește fiecare gogoașă timp de 1-2 minute pe lateral. Utilizați o pungă de glazură sau strângeți sticla pentru a pune jeleul în interiorul gogoși odată ce sunt cool.
  • Îmbrăcați gogoșii cu zahăr pudră sau scorțișoară pentru arome dulci suplimentare.
  • Imagine intitulată sărbătoresc Hanukkah Pasul 21
    5. Coaceți Challah dacă doriți o pâine delicioasă. Challah este o pâine împletită care nu conține unt sau lapte. Faceți aluatul de pâine cu drojdie, făină, zahăr, sare, ouă și ulei și frământați până când este bine combinată. Lăsați aluatul să se ridice până când se dublează în dimensiune înainte de ao tăia în 3-6 bucăți egale în formă de frânghii. Înconjoară piesele împreună și lăsați-o să se ridice o oră. Periați aluatul cu albușuri de ou înainte de ao găti în cuptor.
  • Puteți adăuga miere sau fructe uscate dacă doriți ca pâinea dvs. să aibă o aromă mai dulce.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu uitați că Hanukkah este un moment pentru distracție și bucurie, așa că petreceți timp cu prietenii și familia pentru a sărbători.
  • Hanukkah poate fi scris o serie de moduri, inclusiv Chanukah, Chanukkah, Chanukah și Hannukah. Toate sunt corecte, deoarece cuvântul este o transliterare a unui cuvânt în ebraică.
  • Avertizări

    Nu suflați lumânările decât dacă este absolut necesar. Obiectul este de a lăsa lumanarile să ardă până când au plecat. Doar dacă nu părăsiți casa și nu aveți pe nimeni să participe la lumânări, lăsați-i să meargă cât mai mult posibil. Dacă sunteți îngrijorat de crearea unei mizerie, utilizați lumânări non-picurare sau plasați folie sub Hanukcia.
  • Urmăriți întotdeauna lumânări luminoase cu atenție. Nu puneți Hanukcia pe o margine, lângă margine sau o suprafață sau aproape de orice ar putea să se aprindă. Asigurați-vă că copiii mici, părul lung și îmbrăcămintea liberă stau departe de flăcări.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Menorah
    • Lumânări
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar