Cum să vopsească o bluză

O jachetă confortabilă care este perfectă în este una dintre cele mai confortabile articole de îmbrăcăminte pe care le puteți deține. Din păcate, bluzele pot fi decolorate sau pot deveni colorate, făcându-le inestetic să poarte în public. S-ar putea chiar să găsiți unul în vânzare, dar nu vă place culoarea. Dacă doriți să vă salvați bluza, încercați să o vopsiți! Indiferent dacă doriți să oferiți o viață nouă Hoodie preferată sau doriți să transformați un magazin de clift în modă, puteți să vopiți cu ușurință o bluză acasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea spațiului de lucru
  1. Imagine intitulată vopsea o bluză Pasul 1
1. Alegeți vopseaua dvs. Decideți ce culoare doriți să fie bluza dvs. și dacă utilizați vopsea chimică sau naturală. Puteți achiziționa vopsea chimică de la majoritatea comercianților cu amănuntul, precum și magazine de specialitate. Adunați materialele de plante în culoarea dorită dacă utilizați vopsea naturală.
  • O jachetă medie și greutate mare va avea nevoie de o cutie de vopsea de pulbere sau o sticlă de 1/2 de vopsea lichidă, dar această cantitate poate fi dublată pentru nuanțe mai întunecate.
  • Dacă intenționați să utilizați materiale naturale pentru a vă vopsi hainele, adunați materiale alimentare în culoarea dorită. De exemplu, sfeclele pot fi folosite pentru a vă vopsi de jurământul roșu, în timp ce morcovii pot fi utilizați pentru a obține o culoare portocalie.
  • Când alegeți o culoare, amintiți-vă că umbra de bază a bluzei dvs. va afecta culoarea finală. De exemplu, dacă încercați să vopiți la o bluză galbenă albastră, probabil va ajunge verde.
  • Imagine intitulată vopsea o bluză Pasul 2
    2. Cumpărați un dispozitiv de îndepărtare a culorilor pregătiți dacă doriți să vă vopiți la brichetă o culoare mai ușoară. Coloranții de culoare mai deschisă nu vor apărea pe o bluză întunecată, așa că va trebui să o ușurați mai întâi. Pentru a vă ușura bluza, tratați-o cu un remover de culoare preparat comercial, pe care îl puteți găsi aproape oriunde găsiți coloranți de țesături. O cutie ar trebui să fie suficientă pentru acest proiect.
  • Nu utilizați Bleach. Bleach poate deteriora fibrele bluzei dvs., ceea ce le poate împiedica să accepte vopsirea.
  • Imagine intitulată vopsea O jachetă Pasul 3
    3. Acoperiți suprafețele de lucru cu o dropcloth sau cu prelată. Vopselele de țesături sunt puternice și vă poate pata permanent mesele sau podelele. Asigurați-vă că vă protejați toate suprafețele de lucru cu o acoperire care este făcută dintr-un material neabsorbant, sau veți fi confruntați cu o curățare provocatoare.
  • Imagine intitulată vopsea o bluză Pasul 4
    4. Purtați mănuși de cauciuc grele. Vopselele de țesături vă poate pata pielea, deci asigurați-vă că purtați mănuși de cauciuc grele. De asemenea, veți lucra cu apă fierbinte, iar unii oameni sunt sensibili la coloranți, deci este important să vă protejați pielea.
  • Imagine intitulată vopsea o bluză Pasul 5
    5. Au un prosop vechi în apropiere pentru a vă șterge mâinile. Veți dori să aveți acest lucru înainte de a începe. Ultimul lucru pe care doriți este de a fi nevoie să căutați consumabile după ce mâinile dvs. sunt acoperite cu colorant, deci treceți peste lista dvs. de materiale pentru a fi sigur.
  • Imagine intitulată vopsea O jachetă Pasul 6
    6. Spălați-vă și uscați-vă jurământul înainte de a începe procesul de vopsire. Va trebui să vă spălați bluza în detergent regulat înainte de ao vopsi. Nu vă uscați jurământul după spălare. Trebuie să fie umed pentru procesul de vopsire.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea unui loc de muncă de bază de colorare
    1. Imagine intitulată vopsea o bluză Pasul 7
    1. Tratați-vă jurământul cu remover de culoare dacă îl ușurați. Urmați instrucțiunile de pe pachetul de removerce Color, care ar trebui să semene cu aceiași pași pe care îi veți lua pentru a vă vopsi cu bluza dvs. Lăsați cămașa în remodelul de culoare până când veți obține umbra dorită. Rezultatul final ar trebui să fie o culoare uniformă, care este mai ușoară decât culoarea pe care doriți să o vopiți la bluză.
  • Imagine intitulată vopsea o bluză Pasul 8
    2. Umpleți o oală mare sau cadă de plastic cu apă fierbinte. Apa caldă va ajuta la relaxarea fibrelor bluzei dvs., ajutându-i să absoarbă mai mult vopsea. Puteți utiliza apă caldă de la robinet sau puteți mai întâi apa de fierbere și adăugați-l în container.
  • Instrucțiunile privind majoritatea coloranților de țesături spun că puteți efectua procesul într-o chiuvetă sau mașină de spălat. Cu toate acestea, dacă este prima dată când vopsi ceva este cel mai bine să utilizați o oală mare sau o cadă aplastică, deoarece colorantul poate pata oricare ar fi atins.
  • Imagine intitulată vopsea O jachetă Pasul 9
    3. Adăugați vopsea la apă fierbinte. Dacă utilizați colorant pulbere, dizolvați o cutie de 1/2 a pulberii într-o ceașcă sau o sticlă de apă foarte caldă, apoi adăugați-l la recipientul mai mare. Acest lucru va contribui la distribuirea uniformă a culorii. Dacă utilizați vopsea lichidă, agitați foarte bine recipientul înainte de a adăuga întreaga sticlă în cada de apă fierbinte. Se amestecă amestecul pentru a vă asigura că colorantul este amestecat uniform.
  • Dacă utilizați materialul plantelor naturale pentru a vă vopsi hainele, tăiați plantele în aproximativ 1 inch (2.5 cm) și le adăugați într-o oală de apă pe aragaz. Aduceți apa la fierbere, apoi fierbeți-vă la scăzut timp de aproximativ o oră. Tulpina materialul de plante din apă înainte de utilizare.
  • Imagine intitulată vopsea o bluză Pasul 10
    4. Adăugați o ceașcă de sare în apa caldă. Se dizolvă 1 ceașcă de sare în apă fierbinte, apoi adăugați acest amestec. Sarea ajută colorantul să se fixeze în țesătură. Sarea este, în general, recomandată pentru vopsirea bumbacului (care sunt fabricate cele mai multe bluze), dar puteți folosi și o ceașcă de oțet.
  • Treci peste acest pas și înmuiați-vă bluza în apă rece, cu 1/4 ceașcă de sare adăugată dacă utilizați fructe de padure ca un colorant sau 4 părți apă rece și 1 oțet de 1 parte dacă utilizați orice material vegetal altul decât fructele de padure.
  • Imagine intitulată colorant o jachetă Pasul 11
    5. Testați-vă culoarea coloranți cu un prosop de hârtie sau resturi de țesături. Dacă culoarea pare prea ușoară, adăugați mai mult vopsea. Dacă se pare prea întunecată, adăugați mai multă apă. Amintiți-vă, veți încerca să încercați să obțineți bluzia dvs. doar puțin mai întunecată decât umbra pe care o doriți, deoarece o parte din colorantul va dispărea prima dată când spălați bluza.
  • Imagine intitulată colorant o jachetă Pasul 12
    6. Umezi bluza cu apă caldă. Prin umezirea țesăturii cu apă caldă, fibrele bluzei vor fi relaxate și vor lua colorantul mai ușor. Scrierea oricărui exces de apă, apoi neteziți orice riduri.
  • Imagine intitulată vopsea o bluză Pasul 13
    7. Scoateți bluza în baia de colorant timp de 10-30 de minute. Amestecând în mod constant bluza în colorant cu o lingură mare de metal, dar nu permiteți-i să devină răsucite sau vopseaua se va înmuia într-un inegal. Ar trebui să lăsați îmbrăcămintea în vopsea timp de 10 până la 30 de minute, în funcție de bogăția culorii pe care încercați să o atingeți.
  • Imagine intitulată colorant o jachetă Pasul 14
    8. Scoateți elementul de la colorant și clătiți-l în apă caldă. Reduce treptat temperatura apei până când este rece. Păstrați clătirea până când apa rulează clar. Puteți, de asemenea, să vă clătiți bluzia prin rularea acestuia prin ciclul de clătire la rece a mașinii de spălat.
  • Imagine intitulată vopsea o jachetă Pasul 15
    9. Uscați-vă bluza de la sine sau cu culori similare. Fie Hang Sweatshirt în sus pentru a usca sau pune-l în uscător cu culori similare. Dacă v-ați clătit pe deplin pe tot vopsea de la îmbrăcăminte, ar trebui să existe puțin la nici un transfer de culoare în uscător, dar o parte din coloranți pot ieși când spălați din nou bluza, așa că spălați-l singur sau cu culori Primele câteva ori după ce te-ai vopsit.
  • Imagine intitulată vopsea o jachetă Pasul 16
    10. Curățați imediat. Cea mai lungă colorantă se află, cu atât este mai greu să eliminați. Ștergeți orice deversare cu prosoape de hârtie și utilizați un spray de înălbire, dacă este necesar.
  • Metoda 3 din 3:
    Tie-vopsirea bluzei tale
    1. Imagine intitulată vopsea o jachetă Pasul 17
    1. Înmuiați-vă jurământul în apă caldă și scoateți-o afară. Fibrele umede absoarbe vopsele mai ușor decât cele uscate. Asigurați-vă că jacheta dvs. este bine îmbibată, apoi se îndepărtează orice apa în exces. De asemenea, puteți utiliza acest pas pentru a vă spăla bluza pentru a vă asigura că nu există reziduuri de reziduuri, coloranți sau reziduuri de balsam de țesături în materialul care va afecta saturația culorii.
  • Imagine intitulată vopsea o jachetă Pasul 18
    2. Se amestecă colorantul și îl adăugați într-o oală mare sau un coș de plastic. Urmați instrucțiunile din pachetul de colorant pentru a determina cât de multă apă ar trebui să adăugați la colorant. Adăugați aproximativ o ceașcă de sare în baia de vopsire pentru a ajuta culoarea setată în.
  • Imagine intitulată Dye O jachetă Pasul 19
    3. Pliați, răsuciți sau legați-vă bluza într-un model. Experimentați cu diferite modalități de manipulare a țesăturii pentru diferite efecte de colorare a legii. Utilizați benzi de cauciuc pentru a lega secțiunile din bulgăre, asigurându-vă că ați fixat-o strâns, astfel că colorantul nu sângerează.
  • Puteți obține un aspect diferit prin pliere, învârtindu-vă și răsfățați-vă cămașa.
  • Utilizați mai multe benzi de cauciuc în aceeași zonă pentru a obține un efect de bulls-ochi.
  • Imagine intitulată vopsea o jachetă Pasul 20
    4. Îndepărtați bluza în amestecul de colorant. Sweat-ul dvs. trebuie să fie scufundat în vopsea timp de aproximativ 10-30 de minute, în funcție de culoarea pe care încercați să o atingeți. Lăsați-o în mai puțin timp pentru o culoare mai deschisă sau mai mult timp pentru o nuanță mai profundă.
  • Dacă muriți cămășia mai mult de o culoare, va trebui să țineți fiecare secțiune în colorant pentru perioada necesară de timp.
  • Imagine intitulată vopsea o jachetă Pasul 21
    5. Plasați-vă bluza într-o pungă de plastic și lăsați-o să se înmoaie peste noapte. Acest lucru ia o mică răbdare, dar într-adevăr permite ca vopsirea să se răspândească în pliurile de țesături și să creeze acele efecte răcoritoare de colorare.
  • Imagine intitulată vopsea o jachetă Pasul 22
    6. Clătiți-vă jurământul în apă rece, apoi scoateți benzile de cauciuc. După ce a permis ca țesătura să se odihnească peste noapte, clătiți colorantul cu apă rece până când apa rulează clar. După ce este clătit bine, tăiați benzile de cauciuc și vedeți noua dvs. capodoperă!
  • sfaturi

    Nu vopsi niciodată nimic într-o chiuvetă sau cadă de porțelan. Porțelanul este porolic și poate absorbi colorantul, determinând-o să devină permanent colorat.
  • Coloranții chimici pot fi setați cu un fixativ de colorare opțional înainte de clătire.
  • Încercați să vopsiți dipul pentru un efect subtil. Dipul de vopsire este similar cu vopsirea legăturii, dar doar scufundați jumătatea inferioară a jurământului și capetele manșoanelor din colorant (sau oriunde doriți ca colorantul să înceapă). Fiecare minut sau cam asa ceva, luați puțin mai mult din bluză din colorant. Acest lucru va crea un efect OMBRE asupra bluzei.
  • Dacă bluza dvs. este prea mare, încercați se micșorează înainte de a vopsi, pentru a obține o potrivire mai bună.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Metoda de vopsire de bază

    • O bluză
    • Mănuși
    • O oală mare sau cadă din plastic
    • Apa fierbinte
    • Colorant de țesături (lichide, pulbere sau materiale naturale)
    • Spoon de metal mare
    • Sare sau oțet
    • Servețele de hârtie
    • Dropcloth, prelată sau altă acoperire de protecție
    • Prosoape vechi
    • Albire

    Pentru coloranți naturali

    • Stockpot
    • Strecurătoare

    Pentru vopsea de legare

    • Benzi de cauciuc
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar