Cum să fii un bun proprietar de animale de companie

Animalele de companie sunt o modalitate excelentă de a adăuga distracție și afecțiune suplimentară în viața de zi cu zi, dar sunt un angajament mare. În timp ce nevoile animalului dvs. de companie vor depinde în mare măsură de ce tip de animal alegeți, există câteva elemente de bază care se aplică tuturor animalelor de companie. Având în vedere nutriția și sănătatea animalului dvs. de companie și oferindu-i atenția, aveți nevoie de un proprietar bun de animale de companie!

Pași

Metoda 1 din 3:
Oferind o nutriție adecvată
  1. Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 1
1. Furnizați-vă animalul cu o dietă sănătoasă și echilibrată. În timp ce dieta animalului dvs. va varia în funcție de tipul de animal, este important să îl hrăniți în mod regulat alimente proaspete. Alegeți alimente care sunt specifice animalului dvs. și dați-vă doar animalele de companie ocazional. Dacă aveți întrebări despre ce să vă alimentați animalul de companie, consultați medicul veterinar.
  • Uneori dietele pot varia între diferite rase sau specii de același animal. De exemplu, deși sunt ambele păsări, un papagal și un macaw mănâncă diete diferite în sălbăticie, iar nevoile lor nutriționale sunt, de asemenea, diferite în captivitate.
  • Nevoile dietetice ale animalului dvs. pot schimba cât timp. Discutați cu medicul veterinar despre etapele de viață ale animalelor de companie și ce alimente sunt cele mai potrivite pentru fiecare.
  • Căutați alimente pentru animale de companie care conțin ingrediente sănătoase pe care le recunoașteți.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 2
    2. Hrăniți-vă PET cantitatea recomandată de alimente la fiecare masă. Asigurați-vă că urmați liniile directoare pentru cât de mult trebuie să mănânce animalul dvs. de companie în fiecare zi. Suprapunerea duce la obezitate, care poate provoca alte probleme de sănătate. Acestea ar putea include boli de inimă, probleme de rinichi, diabet și multe altele.
  • Dacă nu sunteți sigur cât de mult ar trebui să vă oferiți animalele de companie, adresați-vă medicului veterinar.
  • Bacsis: Aflați cum să scrii corpul dvs. pentru a evalua greutatea sa. Această tehnică va varia de către PET, cum ar fi dacă aveți a câine, A pisică, sau a hamster pitic.

  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 3
    3. Știți ce alimente nu ar trebui să vă dați niciodată animalul de companie. Anumite alimente sunt toxice pentru unele animale, deci asigurați-vă că știți ce puteți și nu vă puteți da animalul de companie înainte de a vă oferi un tratament. De exemplu, în timp ce este perfect bine să vă dați câinelui bucăți mici de pui sau de pește, nu ar trebui să le dați niciodată mâncare care conține ciocolată sau usturoi, deoarece acestea pot fi toxice.
  • Chiar și unele alimente pentru animale de companie pot fi periculoase dacă sunt hrănite la un animal greșit. De exemplu, nu ar trebui să hrăniți mâncarea pisică la un câine sau viceversa. Alimentele de pisică conține niveluri ridicate de taurine, care este necesară pentru o dietă a pisicii, dar care poate fi periculoasă pentru câini în doze mari. Pe de altă parte, hrana pentru câini nu conține taurina că pisica ta trebuie să fie sănătoasă.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 4
    4. Dă-ți apă proaspătă de companie în fiecare zi. Toate animalele necesită apă să trăiască, deși unii vor avea nevoie de mult mai mult decât alții. Indiferent de dimensiunea animalului dvs. de companie, asigurați-vă că are întotdeauna acces la apă proaspătă și curată. Verificați sau reîncărcăți apa o dată sau de două ori pe zi și dacă beau de la un castron, spălați vasul la fiecare 2 până la 3 zile.
  • Dacă aveți un animal de companie care trăiește într-un acvariu, schimbați apa și curățați rezervorul cel puțin o dată pe săptămână.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă animalul sănătos
    1. Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 5
    1. Furnizați un mediu sigur și curat pentru animalul dvs. de companie. Dacă aveți un animal mic, asigurați-vă că are o cușcă sigură cu o ușă securizată. Dacă animalul dvs. de companie este mai mare, ar trebui să aibă undeva că poate merge dacă se simte obosit sau speriat, ca o canisa pentru un câine sau un stand de hambar pentru un cal. Păstrați zona de locuit a animalului, lenjeria și zona alimentară curat prin curățarea acesteia în fiecare zi.
    • Asigurați-vă că vă dovedește casa dvs. pentru a vă asigura că nu există nimic periculos care ar putea să vă rănească animalul de companie. Asigurați orice substanțe chimice sau cabluri electrice, puneți obiecte fragile undeva sigure, astfel încât acestea nu pot fi lovite și asigurați-vă că animalul dvs. de companie nu poate scăpa de la casa dvs.
    • Nu lăsați poopul în zona de locuit a animalului dvs. de companie. Curățați-l de îndată ce îl vedeți, chiar dacă aveți un animal exterior. Unii paraziți în fecale, inclusiv toxoplasmoza și viermii rotunzi, devin mai infecțioși în timp. Dacă aveți o pisică, amintiți-vă să vă curățați zilnic caseta de gunoi. O cutie de gunoi necurată poate provoca pisica dvs. să meargă în afara cutiei de gunoi.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 6
    2. Aveți animalul dvs. de companie microcipped sau dați-i o etichetă de identitate în cazul în care scapă. Chiar dacă vă păstrați animalul în interior, există întotdeauna o șansă pe care ar putea să o părăsească accidental și să se piardă. Dacă aveți un microcip introdus la veterinarul dvs., oricine găsește animalul dvs. de companie poate lua-o pentru a fi scanat, iar cipul îi va permite să cunoască informațiile dvs. de contact. În mod similar, o etichetă de identitate ar trebui să aibă numele și numărul de telefon, astfel încât oricine vă găsește animalul de companie să vă poată suna.
  • Colierele cu o etichetă de identitate pot fi uneori oprite, astfel încât un microcip este cea mai sigură opțiune.
  • Nu uitați să actualizați informațiile despre microcip în cazul în care informațiile dvs. de contact se modifică!
  • Dacă optați pentru un guler cu o etichetă de identitate, luați în considerare utilizarea unui guler separat. În acest fel, dacă se înrăutățește pe ceva, animalul dvs. de companie nu va fi sufocat.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 7
    3. Groom animalul dvs. de companie după cum este necesar. Nevoile de îngrijire a animalelor de companie vor depinde de tipul de animal pe care îl este. La urma urmei, o pisică cu părul lung va trebui să fie îngrijită foarte diferit decât un porc. Cu toate acestea, este important să știți care sunt nevoile de îngrijire a animalului dvs. și le participați la ele ori de câte ori este necesar. Acest lucru ar putea însemna pieptănarea sau perierea animalului de companie, scăldat-o și tăiați unghiile, de exemplu.
  • Unele animale nu trebuie să fie scăldate. De exemplu, un hamster se va curăța prin rulare în jurul unui castron de nisip.
  • Dacă dinții sau ciocul animalului dvs. cresc în mod continuu, asigurați-vă că are jucăriile de mestecat din lemn pentru a-și păstra dinții sau ciocul în jos.
  • În plus față de a fi bun pentru animal, îngrijirea oferă timp de îmbinare între dvs. și animalul dvs. de companie. De asemenea, vă va oferi o șansă de a observa leziuni sau alte locuri neobișnuite care se dezvoltă.
  • Imagine intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 8
    4. Furnizați-vă animalul cu jucării dacă le place. Timpul de joc este foarte important pentru o mulțime de animale. Nu numai că oferă un exercițiu valoros, dar îi ajută, de asemenea, să-și îmbunătățească abilitățile instinctive, cum ar fi vânătoarea sau rezolvarea problemelor. Oferiți jucăriilor dvs. de companie diferite pentru a vedea ce îi place, apoi rotiți jucăriile în mod regulat pentru a vă menține animalul interesat de ele.
  • Un hamster se va bucura de o roată și câteva jucării de mestecat din lemn, de exemplu.
  • Dacă aveți un cal, s-ar putea bucura să se joace cu un puzzle care distribuie tratează.
  • Asigurați-vă că jucăriile pe care le furnizați sunt recomandate pentru tipul de animal. De exemplu, dacă dați o mică jucărie de pisică la un câine mare, ar putea să o înghită și să se sufle.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 9
    5. Spay sau neutru animalul dvs. de companie dacă veterinarul dvs. recomandă acest lucru. Când obțineți animalul de companie, discutați cu veterinarul dvs. când ar trebui să-l faceți spayed sau sterilizat. Deși nu toate animalele au nevoie de această procedură, este de obicei o idee bună pentru animalele comune ca pisicile și câinii. Adesea, veterinarul dvs. va prefera să efectueze această procedură în timp ce animalul dvs. este încă tânăr, deși multe animale adulte pot avea și în siguranță chirurgia.
  • Nu numai că va spia sau șterge animalul de companie împiedică copiii nedorite, dar vă va păstra, de asemenea, animalul de companie în siguranță. Atunci când animalele de companie devin preocupate de împerechere, ei vor merge adesea departe de casă, unde s-ar putea pierde, se rătăcesc în drum sau se vor întâlni alte animale. În plus, s-ar putea implica în comportamente competitive de împerechere, ceea ce ar putea duce la rănire.
  • Având ca animalul dvs. de companie spayed sau neutered, își poate îmbunătăți sănătatea pe termen lung.
  • Keating Kittens masculin va ajuta la prevenirea pulverizării nedorite în viitor.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 10
    6. Tind la nevoile medicale ale animalului dvs. de companie. Când primiți întâi animalul dvs., cereți-vă medicului dumneavoastră dacă există vaccinări pe care ar trebui să le obțineți pentru el. Chiar dacă animalul dvs. de companie pare sănătos, ia-l înapoi la veterinar o dată sau de două ori pe an pentru o verificare de wellness, precum și oricând pare rău sau rănit sau comportamentul său se schimbă pentru nici un motiv aparent.
  • Dacă animalul dvs. de companie este neobișnuit de letargic, nu mai mănâncă sau dezvoltă umflarea neobișnuită, de exemplu, ar trebui să o duci la veterinar.
  • Veterinarul dvs. vă poate sfătui, de asemenea, dacă ar trebui să vă dați puriciul dvs. de companie, bifați sau medicamente pentru vierme.
  • Metoda 3 din 3:
    Petrecând timp cu animalul dvs. de companie
    1. Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 11
    1. Petreceți ceva timp cercetarea animalul dvs. înainte de ao aduce acasă. Să înțeleagă ce vor fi nevoile exacte ale animalului dvs. de companie, din dieta sa la adăpostul său. Apoi, asigurați-vă că aveți tot ceea ce va avea nevoie de animalul dvs. de companie înainte de ao aduce acasă. În acest fel, vă puteți petrece timpul de legare cu animalul dvs. de companie, mai degrabă decât să vă îngrijorați de ceea ce veți avea nevoie.
    • Gândiți-vă la situația dvs. individuală atunci când alegeți un animal de companie. Dacă sunteți foarte activi și petreceți mult timp în afara, o rasă de câine energic ar putea fi o opțiune excelentă pentru dvs. Pe de altă parte, dacă lucrați ore lungi, o reptilă solitară ar putea să vă potrivi mai bine stilului dvs. de viață.
    • Când vă alegeți animalul, amintiți-vă că vă înscrieți pentru un angajament. Veți fi responsabil pentru mâncarea și apa, îngrijirea, instruirea și îngrijirea medicală pentru tot restul vieții sale.
  • Imagine intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 12
    2. Supraveghează introducerea unui animal nou pentru orice animal pe care îl aveți deja. Dacă aveți deja un animal de companie și alegeți unul nou, asigurați-vă că dați animalelor destul de mult timp să vă obișnuiți unul cu celălalt înainte de a le lăsa singuri împreună. Animalele pot fi uneori teritoriale și pot lupta. Uneori poate ajuta la introducerea lor într-o zonă neutră, ca o cameră, animalele de companie nu sunt permise în mod normal să intre, sau o nouă cușcă sau un rezervor pentru animale mai mici și pești.
  • De exemplu, pentru a introduce 2 hamsteri, ați putea să le așezați într-un rezervor curat cu paturi noi, deci nici unul nu se simte ca este "al lor" teritoriu.
  • Dacă aveți deja un animal de companie și alegeți unul nou, asigurați-vă că supravegheați toate introducerile și oferiți animalelor câteva zile sau chiar săptămâni pentru a vă obișnui unul cu celălalt înainte de a le lăsa singuri împreună.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 13
    3. Socializați cu animalul dvs. de companie în fiecare zi. Pentru a vă asigura că animalul dvs. este confortabil în jurul dvs., petreceți cel puțin 30 de minute pe zi cu el. Acest lucru ar putea însemna joc, cuddling, îngrijire sau de formare, dar este important să faci timp să-ți lași animalele de companie să știe că sunt importante pentru tine.
  • Câinii și pisicile sunt deosebit de sensibile pentru a obține o mulțime de afecțiune în fiecare zi.
  • Animalele de companie cum ar fi șerpi și broaște țestoase nu trebuie să fie manipulate în fiecare zi. Cu toate acestea, petrecerea timpului în jurul habitatului lor în fiecare zi le va face mai confortabil cu prezența dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 14
    4. Aflați cum îi place animalul dvs. de companie. Animalele diferite de a fi atinse sau preluate în moduri diferite. Fiți atenți la limba corpului animalului dvs. în timp ce îl manipulați. Dacă se pare relaxat, probabil se bucură de ceea ce faci. Dacă se transformă, încearcă să părăsească zona sau să acționeze agresiv, ați fi făcut ceva ce nu-i plăcea. Încercați să evitați să faceți acest lucru din nou în viitor.
  • Fiecare animal de companie îi place și nu va fi diferit. De exemplu, unele pisici iubesc să obțină fripturi de burtă, dar alte pisici vor mușca și zgâria dacă încerci să le atingi pe stomac.
  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 15
    5. Asigurați-vă că animalul dvs. devine suficient de exercițiu. Multe animale trebuie să fie scoase din habitat și exercitate. În unele cazuri, acest lucru ar trebui făcut zilnic, în timp ce în altele ar putea fi doar de câteva ori pe săptămână. Aflați despre nevoile de exerciții ale animalului dvs. și faceți ceva timp suplimentar pentru a le oferi un antrenament bun atunci când au nevoie de ea.
  • De exemplu, ați putea să vă luați câinele pentru o plimbare, să vă urmăriți o pene pe un șir sau să plasați hamsterul într-o minge de exerciții.
  • Bacsis: Când animalul dvs. de companie începe să pară înfășurat sau obosit, opriți exercițiul și lăsați-i să se odihnească.

  • Imaginea intitulată Fii un proprietar bun PET Pasul 16
    6. Fiți răbdători cu animalul dvs. de companie. Animalul dvs. de companie nu va ști întotdeauna ce să facă și, uneori, va acționa. Aceasta este, de obicei, o modalitate de a încerca să obțineți atenția sau pentru că sunt plictisiți sau nu obțineți suficient exercițiu. Uneori, ar putea fi chiar rezultatul unei traume pe care le-au experimentat în trecut. Fiți răbdători și încercați să rezolvați problema subiacentă, astfel încât să vă întâlniți mai bine cu animalul dvs. de companie!
  • Niciodată nu țipă la, loviți-vă sau loviți-vă animalul de companie. Acest lucru va distruge legătura dintre dvs. și animalul dvs. de companie. Tratarea animalului dvs. de companie în acest fel poate duce, de asemenea, animalul dvs. de companie pentru a deveni înfricoșător sau chiar agresiv.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar