Cum să ai grijă de pielea matură

Pielea matură are nevoie de un pic mai multă grijă să rămână moale și sănătos. Pe măsură ce îmbătrâniți, puteți observa că pielea dvs. devine mai des uscată sau mâncărime, dar dezvoltarea unei rutine eficiente de îngrijire a pielii poate ajuta la păstrarea netedă și umedă. Pielea matură este, de asemenea, predispusă la decolorare, blotchiness și creșteri - nu vă faceți griji, aceste lucruri sunt normale și, de cele mai multe ori, nu dăunătoare. Merită să vă vedeți că un medic pentru a obține modificările pielii verificate sau, dacă doriți, corectate cu diverse tratamente. Modificarea dietei și făcând modificările stilului de viață, vă va păstra și pielea sănătoasă și strălucitoare!

Pași

Metoda 1 din 4:
Îngrijirea pielii
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 1
1. Luați dușuri mai scurte cu apă caldă pentru a preveni pielea uscată. Limitați-vă timpul în baie sau duș la aproximativ 5 sau 10 minute și asigurați-vă că apa nu este prea caldă, deoarece acest lucru vă poate usca pielea. Închideți ușa băii înainte de a vă spăla pentru a păstra umiditatea în interiorul camerei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 2
    2. Evitați săpunurile care conțin alcool sau parfumuri. Alcoolul și parfumurile pot usca pielea sensibilă, matură atunci când sunt aplicate topic. Verificați lista ingredientelor pentru a vă asigura că săpunul sau spălarea corpului nu conține aceste ingrediente. Alegeți în schimb săpunurile făcute din glicerină, castrale sau untul de shea.
  • Chiar și săpunurile etichetate pentru pielea uscată sau sensibilă pot conține ingrediente care vă îndepărtează pielea de uleiuri naturale, astfel încât să verificați întotdeauna ingredientele!
  • Adăugați parfumuri naturale (cum ar fi lavanda sau gradina Uleiuri esentiale) pentru un miros frumos fără riscul de uscare sau iritare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 3
    3. Șterge pielea umedă după duș. Blotarea pielii uscate este mult mai puțin abrazivă decât frecarea lui uscată, care poate irita pielea matură și sensibilă și ștergeți uleiurile naturale. Utilizați prosoape moi în loc de cele de amidon care pot provoca iritații.
  • Spălați prosoapele de baie în detergentul necunoscut. Au adăugat parfumuri pot irita sau usca pielea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 4
    4. Blocare în umiditate uscat, mâncărime cu loțiuni emoliente. Pielea matură este predispusă la Uscăciunea și mâncărimea. Emolienții atrage umiditatea de la nivelurile mai profunde ale pielii dvs. și îl trimit la nivelurile exterioare, creând o barieră care vă ajută pielea să-și păstreze apa naturală și petrolul. Aplicați loțiunea emolientă peste tot corpul de cel puțin 2 ori pe zi, de preferință imediat după ce vă dați dușul dimineața și chiar înainte de culcare.
  • Cremele de emoliente sunt diferite de loțiuni, care sunt de obicei udate în jos, astfel încât acestea pot fi pompate. Emolientele sunt de obicei în cadă și conțin un fel de uleiuri vegetale (cum ar fi Jojoba), butoane (cum ar fi cacao sau Shea) sau petrolatum.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 5
    5. Spălați ușor fața în fiecare dimineață și noapte. Pielea de pe față este mult mai sensibilă decât pielea pe corpul dvs. Este important să o spălați dimineața, noaptea și după transpirație pentru ao menține curată și suplă. Masați spălarea feței în fiecare secțiune a feței într-o mișcare circulară timp de 30 de secunde până la 1 minut. Apoi, clătiți-o cu apă caldă.
  • Evitați utilizarea spălării feței care conține alcool sau parfumuri, deoarece acestea vă pot usca pielea.
  • Apa caldă va ajuta la slăbirea murdăriei și a resturilor de pe suprafața pielii fără ao usca (cum ar fi apa rece sau caldă poate face).
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru pielea matură Pasul 6
    6. Evitați supra-exfolierea feței dvs. pentru a preveni uscarea și iritarea. Puteți încă mai exfolia (maxim o dată pe săptămână), utilizați o presiune foarte ușoară atunci când aplicați exfoliant în mișcări mici, circulare. Dacă vedeți nuc sau scoici pe lista ingredientelor, nu utilizați exfoliant pe față, deoarece aceste ingrediente sunt prea abrazive.
  • Nu exfoliați zone în care aveți tăieturi, arsuri, blistere sau creșteri.
  • Exfolianții chimici sunt mult mai blând pe pielea matură și sensibilă pe față.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 7
    7. Utilizați creme faciale care conțin acid hialuronic la semne lente de îmbătrânire. Aceste trei ingrediente sunt minunate pentru pielea uscată și predispusă la rid, deoarece ajută la stratul exterior al pielii să rețină umiditatea. Niacinamide, lanolin, glicerină, dimeticonă și ulei mineral sunt, de asemenea, lucruri de căutat pe lista ingredientelor.
  • Cremele care conțin jeleu de petrolatum ar trebui să fie utilizate numai pe corpul dvs., nu pe față. Vă poate lăsa pielea să se simtă gras în toată ziua, deci este mai bine să o aplicați înainte de culcare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 8
    8. Utilizați creme retinoid pentru a trata blotches pe fața dvs. Pielea matură poate dezvolta semne de decolorare de la îmbătrânire și expunere la soare. Retinoidele pot chiar să fie culoarea și tonul pielii prin stimularea producției de noi vase de sânge. Retinoizii măresc, de asemenea, cantitatea de colagen care produce pielea, ajutând la ridurile de luptă și pielea saggy.
  • Puteți cumpăra creme de peste-contra-contra care conțin retinoide sau obțineți o cremă de prescripție medicală. Vorbiți întotdeauna cu medicul dvs. pentru a găsi cea mai bună metodă de tratament pentru dvs.
  • Retinoizii fac pielea mai sensibilă la soare, deci evitați lumina soarelui în timp ce o utilizați.
  • Efectele secundare comune ale cremelor retinoid includ furnicături, stingerea, încălzirea și înroșirea pielii. Dacă aveți scalare, peeling sau blistering, opriți utilizarea cremei și contactați-vă medicul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 9
    9
    Protejați-vă pielea de la expunerea la soare cu zinc și dioxid de titan SPF. Pe măsură ce îmbătrâniți, pielea dvs. poate deveni mai sensibilă la soare, ducând la arsuri și uscăciune. Asigurați-vă că SPF-ul dvs. protejează împotriva razelor UVA și UVB. Aplicați o cantitate sfert de dimensiuni de SPF 30 (și în sus) la fiecare secțiune expusă a corpului dvs. în fiecare dimineață sau aproximativ 15 minute înainte de expunerea la soare, astfel încât loțiunea să se înmoaie în piele.
  • Purtarea protectorilor de protecție solară în fiecare zi și reaplicându-l după cum este necesar, poate ajuta la prevenirea în timp a liniilor fine, a ridurilor și a petelor maronii.
  • În timpul lunilor calde, însorite, acoperiți cu haine subțiri, de culoare deschisă și pălării pentru a rămâne rece și protejat.
  • Metoda 2 din 4:
    Modificându-ți dieta
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 10
    1. Mănâncă alimente care conțin vitamina A, C și E pentru a vă menține pielea sănătoasă. Vitaminele A, C și E ajută pielea să producă și să mențină colagenul și elasticitatea. Dacă suferiți în mod obișnuit de pielea uscată, lipsită de lipsită, este posibil să aveți nevoie de aportul de vitamine.
    • Morcovi, verdeață cu frunze, cartofi dulci, și avocado vă vor da o mulțime de vitamina A.
    • Mâncați o mulțime de citrice pentru doza zilnică de vitamina C. Portocalele, Cantaloupe, Kiwi și Grapefruit sunt toate sursele mari.
    • Vitamina E poate fi găsită în legume (cum ar fi ardei dulci roșii, verdeață de garnitură, verde de sfeclă și squash butternut), ulei de germeni de grâu, ulei de floarea-soarelui, ulei de șofrănel și semințe, soia și unele tipuri de pește (cum ar fi abalone, somon și păstrăv).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 11
    2. Mănâncă 2 până la 3 porții de grăsimi sănătoase în fiecare zi pentru a reduce semnele de îmbătrânire. Grăsimile mononesaturate sănătoase care conțin acizi grași Omega 3 și Omega 6 vor spori producția de colagen și vor păstra umiditatea blocată în piele. Avocado, ulei de măsline, nuci și bastoane de nuci sunt toate alegerile minunate.
  • Sursele de acizi grași Omega 3 includ semințele de chia, semințele de in, nucile, peștele gras (cum ar fi somonul sălbatic sau halibut) și gălbenușurile de ouă.
  • Ulei de șofrănel, ulei de floarea-soarelui, ulei de porumb, ulei de soia, semințe de floarea-soarelui, nucile și semințele de dovleac sunt pline de acizi grași omega 6.
  • Este important să vă echilibrați consumul de acizi grași Omega 3 și Omega 6, deci discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că obțineți cantitatea potrivită a ambelor nutrienți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 12
    3. Alocați 15% până la 20% din caloriile dvs. zilnice la proteine ​​pentru pielea strălucitoare. Proteina vă ajută să vă protejați pielea de radicalii liberi și să mențină echilibrul de fluide în corpul dvs., lăsând pielea care arată moale și suplă. Sursele animalelor de proteine ​​includ carnea de pui, carne roșie, pește, ouă și produse lactate. Sursele bazate pe plante includ tofu, tempeh, seitan, fasole și leguminoase, broccoli, spanac și ciuperci.
  • Utilizați un calculator de proteine ​​online pentru a găsi suma recomandată zilnică: https: // calculator.NET / Calculator de proteine.HTML
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 13
    4. Limitați aportul de alcool. Alcoolul vă deshidrați, provocând pielea uscată, lipsită de lipsită sau blotchie. Și consumul excesiv poate să vă epuizeze corpul de nutrienți care sunt necesari pentru pielea sănătoasă. Stick la maximum de o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pentru bărbați.
  • O băutură este egală cu 12 uncii fluide (350 ml) de bere, 5 uncii fluid (150 ml) de vin și 1.5 uncii fluid (44 ml) de băuturi spirtoase distilate sau alcoolice.
  • Bea 8 uncii fluide (240 ml) de apă pe băutură pentru a rămâne hidratat.
  • Consumul de alcool în exces poate, de asemenea, crește riscul de cancer de piele.
  • Metoda 3 din 4:
    Făcând modificări ale stilului de viață
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 14
    1. Dacă fumezi, renunțați la fumat pentru pielea și sănătatea dvs. generală. Fumatul avansează efectele daunelor la soare și îmbătrânirii, ceea ce duce la mai multe riduri, decolorări ale pielii și alte afecțiuni care afectează întregul corp.
    • Luați în considerare utilizarea pastilor, gingii sau patch-urilor pentru a vă ajuta să vă cercetați corpul de nicotină.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 15
    2. Obțineți 7 până la 8 ore de la somn de calitate în fiecare noapte pentru pielea strălucitoare. Deprivarea somnului nu numai că vă face grouchy, dar vă lasă pielea care se uită palidă și deshidratată. Studiile au arătat că somnul sărac sau nu este suficient de somn mărește efectele îmbătrânirii, astfel încât să vă odihniți pentru sănătatea dumneavoastră și pentru frumusețea voastră!
  • Mergeți la culcare și treziți-vă în același timp în fiecare noapte pentru a vă păstra ceasul biologic în ritm.
  • Faceți relaxare ritualuri de pre-pat, cum ar fi băut ceai fierbinte, citiți o carte sau faceți exerciții de respirație relaxante pentru a obține corpul în modul de somn.
  • Nu dormi cu televizorul pe-zgomotul și lumina vor face mai greu să adormi și să rămână adormit.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 16
    3. Exercițiu timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi pentru a încetini semnele îmbătrânirii. Lovind sala de gimnastică, mergeți la o plimbare sau luarea unei clase de exerciții va îmbunătăți elasticitatea pielii dvs., scăderea semnelor de îmbătrânire. De asemenea, crește fluxul de sânge pe pielea dvs., promovând repararea celulară și oferindu-vă o strălucire frumoasă post-antrenament!
  • Includeți 3 zile de antrenament de forță în regimul săptămânal de exerciții fizice.
  • Alegeți și să vă exercitați că vă place, așa că aveți mai multe șanse să rămâneți cu ea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 17
    4. Purtați îmbrăcăminte de compresie pentru a scăpa de venele varicoase și de spider. Aceste linii albastre mici apar în mod obișnuit pe picioare și sunt cauzate de acumularea de presiune în vene. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre șosetele de compresie pentru a scăpa de ele și pentru a gestiona orice durere sau disconfort.
  • Tăierea alimentelor sărate poate ajuta la scăderea venelor varicoase prin reducerea cât de multă apă se păstrează corpul.
  • Pierderea în greutate poate ajuta, de asemenea, să scape de venele varicoase prin îmbunătățirea circulației sângelui și diminuarea presiunii în picioare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 18
    5. Evitați țesăturile din lână și sintetice în îmbrăcămintea și așternutul. Pielea uscată sau sensibilă poate fi iritată de diferite țesături, deci alegeți îmbrăcămintea și materialele de așternut cu înțelepciune. Evitați lână și amestecuri sintetice și rămâneți la bumbac, mătase, lenjerie și viscoză.
  • Nylon, poliester și spandex pot, de asemenea, să irită pielea sensibilă, matură.
  • Metoda 4 din 4:
    Obținerea de tratamente profesionale
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 19
    1. Diminuați apariția ridurilor cu coaja chimică. Peelurile chimice vă întinește pielea prin creșterea cantității de colagen și fibre elastice în straturile interioare și exterioare ale pielii.
    • Puteți obține coaja chimică dintr-un dermatolog, cosmetolog sau într-o zi spa cu esteticieni licențiați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 20
    2. Scapa de petele hepatice cu tratamente de terapie cu laser sau creme. Adresați-vă dermatologului despre tratarea petelor de ficat cu terapie cu laser. Veți avea nevoie de aproximativ 1 la 2 tratamente pentru a vedea o diferență. Rețineți că terapia cu laser poate fi scumpă, astfel încât tonerul și cremele de seară de culoare sunt, de asemenea, o opțiune.
  • Terapia și cremele laser au demonstrat că sunt eficiente, dar rezultatele terapiei cu laser durează de obicei mai mult.
  • Unele creme de iluminare a pielii conțin substanțe chimice nocive (cum ar fi mercurul), deci este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi o cremă care nu va cauza efecte secundare dăunătoare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 21
    3. Consultați un dermatolog pentru a elimina etichetele pielii. Etichetele pielii sunt, în principiu, aglomerări ale fibrelor de colagen și a vaselor de sânge care pot apărea pe piept, gâtul, spatele, axile sau îngroșarea. A se vedea un dermatolog despre a le tăia, ars sau înghețat.
  • Etichetele pielii nu sunt dăunătoare, dar pot fi inestetice sau sunt iritate de la prinderea bijuteriilor sau a îmbrăcămintei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pielea matură Pasul 22
    4. Consultați medicul dumneavoastră despre orice schimbări semnificative și persistente ale pielii. Dacă aveți uscăciune, mâncărime sau coajă care nu răspunde la cremele topice, vezi un doctor. În plus, orice noi lovituri sau creșteri ar trebui verificate de un profesionist. Orice modificări semnificative ale pielii dvs. pot fi semne de probleme mai mari de sănătate, cum ar fi boala renală, deficitul de fier, problemele tiroidiene sau problemele hepatice.
  • Galbenele pielii ar putea indica probleme hepatice.
  • Rasurile persistente în jurul picioarelor și picioarelor ar putea fi un semn al hepatitei C.
  • Întunecarea creșterilor de piele sau a cicatricilor ar putea fi un simptom al problemelor suprarenale sau a bolii Addison.
  • Creșterile galbene ar putea fi un semn de trigliceride ridicate sau anumite tipuri de cancer.
  • sfaturi

    Face loțiune naturală din ulei de cocos Pentru un tratament eficient din punct de vedere al pielii.
  • Acoperiți-vă pielea în ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos înainte de a merge la culcare pentru o noapte rapidă și ușoară hidratantă tratament. Acest lucru este deosebit de util pentru pielea uscată pe picioare (doar amintiți-vă să purtați șosete, astfel încât să nu vă alunecați în și în afara patului).
  • Dacă bănuiți că pielea dvs. extrem de uscată și fragilă este cauzată de o boală subiacentă, consultați-vă medicul despre testarea deficiențelor nutriționale și a altor condiții.
  • Avertizări

    Vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice noul program de exerciții fizice.
  • Dacă întâmpinați blistere severe, urticarie, umflături sau anafilaxie după utilizarea cremelor topice, mergeți la cel mai apropiat centru de îngrijire urgentă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar