Cum să curățați scoici

Clamele pot fi o parte sănătoasă și plăcută a unei mese. Clamele de curățare îndepărtează nisipul, sarea sau altă piatră și este, de asemenea, importantă pentru siguranța alimentară. Prin eliminarea scodelor deteriorate, înmuiere și spălare, puteți curăța scoici în pregătirea pentru gătit.

Pași

Partea 1 din 2:
Eliminarea scoiciilor rele
1. Atingeți orice scoici care au cochilii deschise. Puteți folosi un blat, lingură sau degetul pentru a atinge ușor coaja. Aruncați orice scoici care nu se închid atunci când au fost loviți. Acest lucru indică faptul că sunt morți și necorespunzătoare pentru a mânca.
  • 2. Aruncați scoici care sunt crăpați, rupți sau deteriorați altfel. Cojile deteriorate pot permite ca bacteriile să intre, făcând camparea nesigură să mănânce. Acesta este, de asemenea, o indicație că scoția poate fi moartă.
  • Imagine intitulată Clame curate Pasul 3
    3. Așezați scoici într-un castron de apă. Îndepărtați toate clamele care plutesc. Plutirea este un semn că sclama este moartă. Toxinele din scoiciile moarte pot fi transferate de la țipătul la tine, chiar și după gătit.
  • Partea 2 din 2:
    Înmuierea clamelor
    1. Imagine intitulată Clame curate Pasul 4
    1. Scufundați scoici într-un castron de apă. Puteți folosi apă sărată sau apă dulce. Metodele de înmuiere diferă în funcție de tipul de apă pe care îl alegeți. Apa sărată este adesea considerată a fi metoda mai eficientă, deoarece imită habitatul natural al clamelor pentru curățare.
    • Pentru a înmuia scoiciile în apă sărată, amestecați 1/3-cupă (100 grame) cu 1 galon (3.8 litri) de apă. Înmuiați scoici timp de 30 de minute. Luați scoiciile cu mâna. Faceți un alt castron al amestecului de apă sărată și înmuiați din nou clemele din nou. Acest proces ar trebui repetat 1-2 de mai multe ori.
    • Pentru apa dulce, scufundați scoici într-un castron de apă rece. Este bine să utilizați apă de la robinet. Lăsați clamele să se înmoaie timp de 20 de minute până la o oră. Clamele vor purta orice sare, nisip sau altă garnitură naturală în acest timp.
  • Imagine intitulată Clame curate Pasul 5
    2. Adăugați 2 linguri de porumb la apă de înmuiere. Acest lucru poate ajuta la curățarea pietrei din scoici în timp ce se înmoaie. Cornmealul poate modifica gustul scoicilor, făcându-le ușor mai dulci.
  • 3. Scoateți scoicile din apă cu mâinile. Resturile de la scoici vor fi în partea de jos a castronului, așa că nu folosiți un filtru. Ridicarea acestora cu mâna va împiedica recontaminarea clamelor.
  • 4. Curățați scoiciile cu o perie robustă. Clătiți scoici în apă curentă după ce ați terminat să le spălați. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror gresie sau resturi rămase din carcasa exterioară.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Clamele sunt de obicei stocate pe gheață pentru a asigura prospețimea. Dacă nu sunteți siguri în ceea ce privește prospețimea scoiciilor, adresați-vă corpului local de verificare.

    Avertizări

    Nu mâncați o scoică care este încă închisă după ce a fost gătită. CLAM-ul poate fi mort și infectat cu bacterii. Evitați riscul unei intoxicații alimentare și aruncați aceste scoici.
  • Ar trebui să gătiți întotdeauna scoici imediat după ce le curățați pentru a evita potențialele riscuri pentru sănătate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar