Cum să ai grijă de oi

Oile sunt mamifere de pășunat adesea păstrate ca efective în ferme. Oile pot fi folosite pentru carne, lână și lapte. Oile au, în general, o viață de 6 până la 14 ani. Când este bine îngrijit, oile pot trăi până la 20 de ani. Oile sunt adaptate la multe climate și pot fi găsite în întreaga lume. Există peste 200 de rase de oi, fiecare dintre acestea prosperă în anumite condiții. Dacă intenționați să cumpărați oi, va trebui să achiziționați o rasă adecvată pentru geografia și condițiile de viață. De asemenea, va trebui să știți cum să aveți grijă de oi.

Pași

Partea 1 din 3:
Furnizarea mediului potrivit
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru oile Pasul 1
1. Oferiți adăpostului pe tot parcursul anului. Oile tale au nevoie de un adăpost care îi protejează de toate elementele, pe tot parcursul anului. Aceste elemente includ soare, vânt și ploaie. În timp ce un hambar este grozav, nu este necesar. O structură cu trei fețe funcționează la fel de bine.
  • Lucru frumos despre a avea un hambar cu tarabe este că puteți separa oile bolnave sau însărcinate din restul turmei.
  • O zonă umbrită în afara este o idee bună, astfel încât oile să poată fi în afara timpului cald, dar au undeva se răcească pentru a păși. Acest lucru ar putea fi orice de la o înălțime de pe hambar, sau o grămadă de copaci.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 2
    2. Da-i paturi de paie. Cât de mult lenjerie de pat ar trebui să depindeți de cât timp cheltuiesc oile în adăpostul lor. Pentru climatul mai rece este cel mai bine să le dați un pat bun și gros de fân. Acest lucru îi va menține curat și cald.
  • Nu trebuie să folosiți rumeguș pentru oile de lână, deoarece acest lucru va distruge lâna lor.
  • Unii oameni consideră că rasele de pini sunt mai bune decât fânul, datorită absorbției sale, dar care depinde pur și simplu de preferința dvs. personală. Șosele de pin se agață de o haină de oaie, ceea ce poate face mai dificilă.
  • Puteți să presărați PDZ în fiecare stand și sub vârful în afara aproximativ o dată pe lună pentru a neutraliza urina.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 3
    3. Asigurați-vă că pășunatul dvs. acceptă numărul de oi pe care le alegeți. Oile vor petrece aproximativ 7 ore pe zi pășunatul. Cele mai multe estimări sunt de aproximativ 10 oi pe acru. Numărul poate varia în funcție de dimensiunea și starea oilor (oi cu mieluri), starea pășunii (Tall FesCue crește rapid izvor și cădere) și cum vă gestionați pășunile.
  • Dimensiunile pășunilor variază pe baza localei, climatului, întreținerii, tipului de plantare și precipitații. De exemplu: condițiile uscate stâncoase vor avea nevoie de mai multă pășune pentru a oferi mai multă iarbă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 4
    4. Păstrați fluxul de aer în mișcare. Instalați un ventilator și păstrați ușile la adăpost deschise. Acest lucru este deosebit de important dacă locuiți într-un climat mai fierbinte sau aveți veri fierbinți. Ar trebui să existe un flux de aer pe tot parcursul anului, chiar și în timpul mai rece, deși nu doriți neapărat să aveți ventilatorul în timpul iernii.
  • Un ventilator și uși deschise vor răci adăpostul în zilele fierbinți, precum și păstrați muștele departe de oi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 5
    5. Configurați gardurile. Gardurile sunt incredibil de importante pentru păstrarea oilor și a prădătorilor. Un picior de cinci (1.5 m) Gardul înalt ar trebui să fie suficient pentru a păstra oile în pășune. Sunt necesare garduri mai mari pentru a menține prădătorii.
  • Asigurați-vă că aveți panouri portabile pentru a închide oile bolnave, mai ales dacă aveți și tarabe. Va trebui să le țineți departe de oile sănătoase.
  • De asemenea, puteți electrifica gardul. Chiar și cu un gard înalt de șapte picior (2 m), prădătorii pot săpa sub gard și pot ataca oile. Electrizarea gardului dvs. va descuraja prădătorii de îndată ce ating gardul. Nu conta pe ea, păstrându-ți oile în totuși. Cu haine grele, oile sunt mai puțin probabil să simtă șuruburile de electricitate.
  • Partea 2 din 3:
    Hrănirea oilor tale
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 6
    1. Au pășuni sau fânul se alcătuiesc cea mai mare parte a dietei lor. Oile mănâncă în mod natural plante de pășuni, cum ar fi iarba și trifoiul. Dacă pășunea este suficient de mare și rămâne în floare pe tot parcursul anului, nu este nevoie să furnizați alimente suplimentare pentru oi.
    • Cantitatea de fânul necesar va depinde de calitatea fânului, utilizarea pășunilor, condiționarea oilor (oile însărcinate sau cu mielurile) și cantitatea de cereale fiind hrană.O estimare rezonabilă pentru hrănirea strict fânul este de aproximativ 3.5% greutate corporală pe zi.
    • Fânul este în principal tăiat, uscat și furaje balustrade. Tind să fie o iarbă sau legum (cum ar fi alfalfa sau trifoi). Ulterior, tăierea cu atât mai bine calitatea furajelor, de obicei.
    • Alfalfa și trifoiul nu au tendința de a fi mai hrănitoare și preferate de majoritatea animalelor. Ele sunt mai scumpe, totuși, și nu sunt imperative pentru oi.
    • Rețineți că unele trifoi pot conține o substanță similară cu estrogenul care poate funcționa ca control al nașterii la oi, deci evitați că dacă încercați să vă reproduceți oile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 7
    2. Evitați supra-hrănirea cerealelor de ovine. Cerealele nu sunt de fapt atât de grozave pentru oi, cu excepția câtorva cazuri specifice, deoarece aceste amestecuri tind să conțină prea mult cupru pentru o dietă de oaie. Dacă aveți nevoie să vă completați dieta oilor cu cereale încercați să obțineți un amestec care este special formulat pentru oi.
  • Mâncarea prea multor cereale poate, de asemenea, să vă provoace oile să se rătăcească și pot muri. Deci, evitați cu adevărat cerealele de hrănire.
  • Un amestec de bază cu porumb / soia / ovăz sau chow formulate special de oi / capră din moara locală de hrană ar trebui să funcționeze dacă au nevoie de un supliment suplimentar. Cei care pot avea nevoie de unele cereale adăugate dietei lor sunt în mod obișnuit tineri, lactare sau vârstnici.
  • Mixurile de capră sau de vacă sunt mai bune decât amestecurile de cai dacă nu găsiți una care este formulată special pentru oi. Din nou, oile sunt sensibile la cupru, deci evitați amestecurile cu toate scopurile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 8
    3. Stocați alimentele. Fânul ar trebui să fie uscat înainte de a fi stocat, a ținut ploaia și de pe pământ. Dacă fânul devine umed, acesta poate fi uscat din nou și folosit pentru așternut - deși are grijă să fie luate pentru a preveni oile de la consumul de fân turnat. Cerealele trebuie depozitate în recipiente metalice cu capace pentru a preveni deteriorarea de la rozătoare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru oile Pasul 9
    4. Asigurați-vă că oile dvs. au acces la sare. Oile au nevoie de mineralele care vin cu sare. Asigurați-vă că primiți minerale care sunt special făcute pentru capre, pentru că în timp ce au nevoie de cupru prea mult cupru le poate face rău sau de a le ucide.
  • Blocurile de sare pot fi bune, dar ele nu durează tot ceea ce prea mult și nu pot obține suficiente minerale doar de la lingerea ei.
  • Sare minerală liberă tinde să fie mai puțin costisitoare decât blocurile de sare și o puteți plasa într-un alimentator în adăpost.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru oile Pasul 10
    5. Să le ofere apă proaspătă și curată. Oile au nevoie de acces la apă proaspătă și curată. Oile vor consuma câteva galoane de apă în fiecare zi și mai mult când este fierbinte și trebuie să fie curată (fără alge și așa mai departe).
  • Puteți utiliza un watar automat dacă nu doriți să purtați o grămadă de găleți în fiecare zi. Cada umple automat când animalele beau. Tot ce trebuie să faceți este să curățați o dată pe săptămână.
  • Partea 3 din 3:
    Păstrați-vă oile sănătoase
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 11
    1. Să-și mențină trupele în mod corespunzător. Doriți să oferiți o suprafață uscată pentru ca oile dvs. să meargă în majoritatea timpului și ajută la evitarea lucrurilor cum ar fi putregaiul piciorului. Dacă nu este posibil ca oile dvs. să petreacă timp pe suprafețe uscate, va trebui să tăiați sau să vă purtați orice corn exces (care este ceea ce sunt făcute din copitele lor).
    • Asigurați-vă că atunci când faceți tăiat la cornul mort pe care nu-l tăiați adânc în țesutul sensibil. Acest lucru poate provoca sângerări și infecții în oi.
    • În vremea uscată, doriți să-i tăiați copitele la fiecare șase săptămâni, mai mult în vremea umedă. Începeți prin săparea murdăriei de la degetele de la picioare. Îndepărtați excesul de unghii paralel cu liniile de creștere a copiilor. Pare călcâie la același nivel ca tălpile degetelor de la picioare. Scoateți excesul de țesut de unghii în jurul fiecărui picior. Cu o rasă de lemn, face ca copita apoasă de la talpa piciorului înainte.
    • Piele de putregai este o problemă specifică oilor și caprinelor. Este mai frecvent cu animalele care merg pe pământ umed sau umed. Copitele lor se înmoaie, ceea ce face mai ușor ca bacteriile să intre. Putregaiul de picior poate provoca dureri și lamerițe severe și, de obicei, rămâne în pășune în jur de 12 zile. Oile infectate separate de la turmă (veți observa un miros murdar). Pare copita pentru a elimina excesul de corn și pentru a aplica agenți antiseptici.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pentru oile Pasul 12
    2. Împingeți-le cel puțin o dată pe an. Oile cu fleee mai lungi vor trebui să fie tăiate de două ori pe an. Luați în considerare forțarea oilor înainte de apariția vremii mai calde și evitați forfetarea înainte de vreme rece.
  • Vrei ca oile tale să fie confortabile în timpul forfecării, așa că păstrați-vă oile de pe pășune timp de cel puțin zece ore înainte de a forfea. Acest lucru va permite stomacului lor să se golească.
  • Oile umede de forfecare poate provoca probleme de sănătate, deci evitați să faceți asta. Fără oi de forfecare și permițând fleece să devină apă să-i facă mai predispuși la FlyStrike.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 13
    3. Efectuați îngrijirea medicală preventivă. În timp ce nu puteți anticipa tot ce s-ar putea întâmpla cu o oaie (cunoașteți veterinarul local), există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă îngriji oile. Efectuarea acestor pași suplimentari poate ajuta la menținerea oilor de la anumite boli și probleme.
  • Crutina înseamnă tăierea lânii în jurul cârpei oilor (zona imediat în jurul și sub coadă, în jos picioarele posterioare și la jumătatea drumului spre partea inferioară a corpului). Urina și fecalele pot soliza această zonă, astfel încât să fie curată poate împiedica lucrurile ca flystrike.Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 13Bullet1
  • Dagging elimină toată lâna murdară în jurul capătului din spate și burta oilor tăi. Dagurile sunt, în esență, aglomerațiile de material moale sau tare fecale (sau noroi) care se leagă în lâna oilor. DAG-urile pot atrage explozii, așa că încercați să eliminați fotografiile cât mai curând posibil în timp ce sunt încă moi, iar explozii nu le-au găsit încă. Utilizați foarfece de mână sau foarfece de săpare.Imagine intitulată Îngrijire pentru oile Pasul 13Bullet2
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru oile Pasul 14
    4. Păstrați un ochi asupra sănătății generale. Veți ști când oile tale sunt bolnave, practic vor face lucruri care sunt neobișnuite sau letargice și așa mai departe. Ținând un ochi asupra sănătății lor de bază vă poate avertiza mai repede la probleme, astfel încât să nu se răspândească în restul turmei.
  • O descărcare nazală poate fi una dintre primele semne ale unei infecții respiratorii.
  • Diareea la oi este despre consistența scaunului de câine. Diarrheea poate fi cauzată de tot felul de probleme, deci este un lucru bun pentru a obține un medic veterinar rapid.
  • Verificați frecvent stratul pentru orice paraziți externi, cum ar fi acarieni sau păduchi. Ei vor trebui să fie tratați imediat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ovine Pasul 15
    5. De-vierme oile. Va trebui să aveți ocazional medicul veterinar să verificați scaunul oilor pentru a vedea dacă au viermi. Dacă vor, va trebui să se rotească între Ivermectin cu Fenbendazol sau Albendazol. Nici un produs nu va distruge toate tipurile de paraziți, din păcate, deci ar trebui să căutați ajutorul medicului veterinar în determinarea a ceea ce va fi cel mai bun pentru oile dvs.
  • Medicamente (Dewremers) vin în tipuri: bolus (pilula mare), pastă, lichid, turnat și injectabil. Nu există nici un tip care să funcționeze cel mai eficient.
  • Pasta sau formele lichide tind să fie cele mai ușoare de utilizat, dar altfel nu sunt mai eficiente decât orice alt tip.
  • sfaturi

    Nu vă faceți griji prea multe despre eradicarea pășunei de plante otrăvitoare. Oile tind să le evite dacă nu există altceva disponibil, deci asigurați-vă că au o mulțime de material de pășunat.
  • Au un tutore de animale, cum ar fi un câine, llama sau măgar.Aceste animale pot împiedica prădătorii obișnuiți, cum ar fi câinii sălbatici și coioții.
  • Furnizați o alegere liberă de copt în adăpostul dvs. de oi. În acest fel, dacă unul dintre animale are un stomac deranjat, ei pot merge la soda de copt pentru relief.
  • Avertizări

    În funcție de numărul de oi pe care o aveți este o idee bună să aveți mai mult de o piesă de oaie. Coalioții pot coborî primul câine, în timp ce alte cercuri de coiot în spatele ei și primește oile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar