Cum să cumpărați un cal

Cumpărarea unui cal este o investiție mare, iar deținerea unei iau a lot de timp și bani. Există o mulțime de capcane care pot apărea atunci când cumpără un cal care poate fi doar scump, dar sustin. Din acest motiv, este important să înțelegeți cum să cumpărați și să vedeți un cal. Când găsiți calul potrivit și îl cumpărați într-un mod care se simte corect și clar, începeți relația dvs. lungă și fericită împreună într-un mod pozitiv.

Pași

Partea 1 din 4:
Decizia de a cumpăra un cal
  1. Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 2
1. Petreceți timp cu caii și învățați despre ei. Înainte de a cumpăra un cal, ar trebui să aveți o experiență extinsă care interacționează cu cai și cunoștințe despre îngrijirea lor. Aceasta ar trebui să includă înțelegerea sănătății de bază a calului și a primului ajutor ecvină.
  • Cei mai mulți oameni care cumpără cai au experiență de cai de echitatie și de îngrijire pentru ei înainte de a face pasul să cumpere un cal.
  • Dacă doriți mai multă experiență, voluntarul de a lucra la un stabile local. De asemenea, vă puteți oferi voluntar la salvați și "călărie pentru handicapurile dezactivate", care vă va permite să cunoașteți mai bine caii și să vă întoarceți în același timp. Lucrul cu cai vă va oferi o idee mai bună despre ce este dețineți caii și ceea ce implică munca implicată.
  • Ați putea, de asemenea, să umblați oameni care dețin cai pentru a vedea ce este o zi tipică de îngrijire pentru un cal.
  • Asigurați-vă că cunoașterea caii include legile locale cu privire la acestea. Acestea pot include legi privind răspunderea ecvină, fie că există taxe locale pe animale care pot reproduce (iepuri și armăsări) și legile Codului de Foc pentru grajduri.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 5
    2. Construiți o rețea de oameni de cai. Găsiți și aflați despre facilități de îmbarcare, magazine de furaje, magazine de furaje, fermieri care produc fân, veterinari și farieri în zona dvs. și unde este cel mai apropiat spital de ecvine și serviciul de ambulanță de cai.
  • Asigurați-vă că aveți acces la mai mulți furnizori de fân, deoarece un cal trece prin aproximativ 2% din greutatea corporală în fânul zilnic. Vizitați hambarele prietenilor tăi și întrebați-i unde își cumpără fânul lor. În timp ce sunteți acolo, inspectați și calitatea fânului lor. Balerele de fân trebuie să fie grele și nu sunt umede, mucegăite sau nu conțin alte boabe.
  • Obțineți informații de contact ale multiplelor FARRIORI în cazul în care unul obișnuit este ocupat. Tratați-vă pe Farriers bine și încercați să nu vă deranjați atunci când lucrează. Asigurați-vă că calul dvs. este periat și așteaptă sosirea lor în legăturile încrucișate.
  • Găsiți un veterinar de echinitate de renume. Găsiți unul care știe despre ce vorbesc. De asemenea, ar trebui să fie prietenoși și explică lucruri despre păstrarea calului sănătos.De asemenea, este posibil să doriți să luați legătura cu un antrenor care vă poate ajuta să vă ocupați de problemele psihologice sau de formare, dacă ar apărea.
  • Localizați și vizitați magazinele dvs. locale de forță și furaje, deoarece veți vizita aceste frecvent pentru a obține consumabile și pentru a face mai multe contacte ecvine.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 6
    3. Calculați și bugetul pentru costul unui cal și a întreținerii sale. Pentru a determina dacă vă puteți permite un cal, trebuie să luați în considerare toate costurile. Costul general, minus îmbarcare, de obicei se termină între 2500 de dolari și 4000 USD pe an. Cu toate acestea, prețul tuturor aspectelor legate de îngrijire și ia în considerare costul total al acestor factori:
  • Feed (fân, cereale și suplimente)
  • Halter, frânghie de plumb
  • Șa, pătură de șa, căprioară, biți, cinch
  • Kit de îngrijire
  • Taxă de transport (dacă este cazul)
  • Taxă de îmbarcare pe lună (dacă este cazul)
  • Deworming și vaccinuri
  • Vizite regulate vete
  • Vizitele obișnuite ale agriculturii (încălțăminte sau tăiere)
  • Tratament de urgență
  • Lecții de echitatie
  • Instruire
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas 37
    4. Luați în considerare alternativele la cumpărarea unui cal. Aveți câteva opțiuni când vine vorba de a obține un cal. Puteți obține un cal la împrumut. De asemenea, puteți împărtăși un cal cu altcineva sau puteți închiria un cal dacă vă place. Dacă doriți doar să petreceți timp cu cai, luați în considerare voluntariatul la o salvare de cai în zona dvs.
  • Împrumuturile pot fi pe termen lung sau scurt. Ar trebui să fiți de acord cu privire la durata împrumutului cu proprietarul înainte de a lua calul.
  • Împărtășirea unui cal implică îngrijirea și călătoria unui cal pentru o parte a săptămânii, precum și luarea unei contribuții financiare la facturile de întreținere și veterinare a calului (atât întreținere, cât și de urgență).
  • Leasingul unui cal necesită un contract semnat, o taxă lunară și, de asemenea, un angajament al timpului dvs. De obicei, un cal închiriat va rămâne în locul contractului de închiriere și va fi călărit, hrănit și îngrijit de Leaser. Unele contracte de leasing sunt pe termen lung, iar altele sunt scurte.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 8
    5. Găsiți un loc potrivit pentru a vă menține calul. Dacă nu dețineți terenuri și nu sunteți siguri de facilitățile de îmbarcare locală, căutați anunțuri în lucrările locale, revistele ecvestre și pe Internet. Întrebați în magazinele locale și școlile de călărie. Dacă o curte (stabilă) nu are spații, cereți-i să recomande o altă curte.
  • Păstrarea unui cal pe propriul dvs. teren este mai ieftin, dar necesită un angajament mai mare de timp și efort din partea dvs. Este, de asemenea, benefică pentru formare, deoarece nimeni altcineva nu va putea să se ocupe de cal fără cunoștințele dvs.
  • Păstrarea unui cal la casa dvs. necesită, de asemenea, destul de mult spațiu. Ar trebui să aveți mai multe acri de teren dacă doriți să păstrați un cal pe el. Acest lucru vă va oferi suficient spațiu pentru pământul și grajdurile. În mod ideal, ar trebui să puteți păstra mai mult de un cal pe proprietatea dvs., deoarece caii sunt animale de turmă și fac cel mai bine atunci când nu sunt singuri. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să aveți doi cai. Ca alternativă, puteți oferi caii de bord pentru alții.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 9
    6. Vizitați facilitățile de îmbarcare potențiale. Întrebați-le despre ore, costuri, programul de hrănire și ceea ce vă așteptați să faceți. Dacă este bordul dur, va trebui să vă hrăniți și să vă curățați calul și să vă curățați zona zilnic. Dacă este pensiune completă, tot ce trebuie să faceți este să plătiți. Alegeți o facilitate de îmbarcare care îndeplinește nevoile calului (e.G. Sigur, participarea pe tot parcursul anului) și nevoile dvs. într-un mediu confortabil. Rețineți că caii sunt animale de turmă și dorm doar pentru doar două ore pe zi. Ia în considerare păstrarea lor în pășuni cu acces liber la standul lor dacă aleg.
  • Asigurați un spațiu la o instalație de îmbarcare dacă vă place. Spațiile sunt rareori disponibile la meții bune și au tendința de a umple rapid. Fiți pregătiți să plătiți o taxă săptămânală / lunară pentru a rezerva un spațiu până când calul dvs. sosește.
  • Dacă banii sunt strânși, adresați-vă facilității dacă oferă un program de acțiuni de lucru. Aici lucrați la hambar câteva zile pe săptămână în schimbul de bani de pe bord sau de avantajele gratuite. De obicei, aceasta implică ajutarea stâlpilor sau hrănirea corilor.
  • Partea 2 din 4:
    Căutarea unui cal
    1. Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 1
    1. Întrebați un prieten informat care iubitor de cai pentru a vă ajuta. Un prieten care are experiență cu caii ar trebui să vă poată ajuta să găsiți resurse și să aflați ce să faceți atunci când cumpărați un cal. Este minunat dacă prietenul dvs. poate oferi, de asemenea, sfaturi utile atât în ​​capătul de afaceri al cumpărării unui cal, cât și a lumii de antrenament a corilor.
    • Ar trebui să-i cereți acestui prieten să vă ajute pe tot parcursul procesului de cumpărare. Ei ar trebui să meargă împreună cu dvs. la întâlnirile dvs. ca un set suplimentar de ochi și urechi, astfel încât să poată ridica lucrurile pe care probabil că nu le cunoașteți.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 3
    2. Scoateți cuvântul că căutați un cal. Lăsați prietenii tăi iubitori să știe că cauți un cal. Spuneți oamenilor ca și Farriers, Veters și Proprietari de magazin. De asemenea, puteți spune instructorului dvs. de călărie și angajaților la orice grajd pe care îl frecventați. Acești oameni au adesea clienți care vând cai și pot să vă ajute să încercați anumiți cai care vin în vânzare. De multe ori, proprietarul este cel mai preocupat de faptul că au o casă iubitoare și o recomandare de la un prieten vă poate ajuta numai cazul.
  • Oamenii care lucrează cu caii au tendința de a avea o mulțime de contacte cu diverși proprietari de cal, deci sunt adesea primii care au învățat despre caii disponibili în zona lor.
  • Căutați anunțuri de vânzări în cabinete veterinare ecvine, grajduri de îmbarcare și magazine Tack. Dacă nu vedeți niciun postat, adresați-vă unui angajat unde se află.
  • Cu cât ai lăsat mai devreme prietenii tăi că cauți un cal, cu atât mai bine. De multe ori găsirea calului potrivit nu este o sarcină rapidă. Este mai bine să începeți să căutați potrivirea potrivită mai repede decât mai târziu. Va trebui să găsiți un cal care este dimensiunea potrivită pentru dvs. și că vă puteți descurca cu nivelul de experiență.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 13
    3. Căutați anunțuri de cai în magazine locale, clinici VET, reviste și pe Internet. Dacă nu ați găsit niciun potențial cai prin cuvântul de gură, căutați reclame pentru cai de vânzare. Cu toate acestea, cumpărarea de la o vânzare sau licitație nu este recomandată pentru primii proprietari fără serviciile unui profesionist.
  • Adăposturile de animale vă pot oferi, de asemenea, informații de contact ale animalelor de fermă, inclusiv cai, care au nevoie de case noi.
  • Fi foarte precaut de un "cal gratuit," Mai ales online. Un cal gratuit nu este niciodată liber. De exemplu, poate avea probleme de sănătate costisitoare. Au un medic veterinar să examineze calul pentru boală, rănire și vârstă. Cereți proprietarului să o facă pentru dvs. pentru dvs., astfel încât să puteți vedea cum acționează.
  • Imagine intitulată Obține deduceri fiscale pe bunăvoință Donații Pasul 6
    4. Contactați un dealer de cai. Dealerii de cai sunt oameni care cumpără și vinde cai ca o afacere. Puteți găsi de obicei dealeri de cai în zona dvs. făcând o căutare online sau întrebând recomandări la grajdurile locale sau magazinele de la.
  • Dealerii de cai au o reputație de a nu fi cei mai buni oameni să cumpere cai, deoarece pot fi foarte motivați să vândă cai care nu se potrivesc exact nevoilor clientului. Cu toate acestea, ei pot fi oameni legitimi de afaceri care vă pot conecta cu calul potrivit.
  • Dacă alegeți să utilizați un dealer, luați lucrurile lent și asigurați-vă că preluați controlul asupra căreia cumpărați calul.
  • Nu toți dealerii au al tău, sau de interesul calului, în minte. Du-te la dealeri prin recomandare și plecați dacă sunteți nemulțumiți de orice.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas cu pas 14
    5. Găsiți un crescător. Dacă doriți un cal tânăr sau un cal cu o reproducere foarte bună, puteți trece printr-un crescător pentru a cumpăra un cal. Adresați-vă profesioniștilor de cal că interacționați cu recomandările de crescător. Apoi, contactați potențialii crescători și discutați cu ei despre caii și politicile și idealurile lor de reproducere.
  • Rețineți că un nou cal nu poate fi potrivit pentru dvs. dacă sunteți un călăreț neexperimentat. Riderii noi au nevoie de cai vechi și caii noi au nevoie de călăreți vechi, după cum se spune.
  • Aveți grijă, totuși, deoarece există niște crescători de cai care nu sunt de încredere. Pentru a evita să se ocupe de acest tip de ameliorator, asigurați-vă că obțineți recomandări din partea clienților din trecut și întrebați despre reputația crescătorului cu profesioniști cu profesioniști în care aveți încredere.
  • Este deosebit de util să puteți vedea un mânz de la un crescător la vârsta de 2- sau 3 ani pentru a-și putea observa personalitatea și cum au crescut.
  • Partea 3 din 4:
    Evaluarea unui vânzător potențial de cal și cal
    1. Imagine intitulată Cumpărați un pas cu pas 15
    1. Găsiți un cal care are nivelul corect de echitație. Calul mediu de familie va face adesea un cal mare pentru noi călăreți. Nu cumpărați un cal verde sau neinstruit dacă nu sunteți experimentat în formarea corilor. La celălalt capăt, nu cumpărați un cal de rasă dacă nu intenționați să lucrați cu el și să călătoriți tot timpul.
    • Există multe tipuri diferite de cai și există unul care este potrivit pentru dvs. Nu cumpărați calul greșit doar pentru că nu ați găsit încă cea perfectă. Luați-vă timpul și așteptați calul potrivit.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas cu pas 16
    2. Faceți o listă de lucruri pe care să le întrebați pe proprietar. Ar trebui să faceți o listă de lucruri pe care să le întrebați pe vânzători, astfel încât să vă asigurați că veți obține toate informațiile de care aveți nevoie. Există o mare varietate de întrebări pe care le puteți întreba, dar nu uitați să întrebați următoarele:
  • Confirmarea totul în publicitate: vârstă, înălțime, culoare, rasă etc.
  • Istorie și reproducere.
  • Concurență și istorie medicală.
  • Motivul de vânzare.
  • Orice vicii sau obiceiuri proaste (mușcături, lovind, bucking, cribbing).
  • Managementul actual al calului.
  • Orice marcaje de securitate și înregistrări (microcippă, societăți de rasă).
  • Dacă este inclusă sau poate fi cumpărat un echipament sau poate fi cumpărat ieftin de la actualul proprietar.
  • Cât de bine călătorește calul.
  • Cât de multă pregătire are el / ea
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas cu pasul 17
    3. Contactați proprietarul oricărui cal care vă interesează. Puneți multe întrebări pentru a evita călătoriile pierdute la cai necorespunzători. Dacă proprietarii nu doresc să vizualizați calul cu un profesionist sau să vă lăsați să obțineți calul vizat, să pleci departe. Șansele sunt ceva foarte greșit cu calul fie în sănătate, fie în temperament.
  • Verificați cu organismele de concurență sau vânzările pentru a vedea dacă afirmațiile proprietarului de victorii sunt credibile.
  • Dacă vă simțiți atenți la "proprietarul" dețineți calul, vedeți dacă puteți verifica orice note de securitate pentru a vedea dacă calul a fost furat. Există mai multe baze de date pentru caii furați. Verificați-le dacă vă simțiți atât de înclinați.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal pasul 19
    4. Vizitați un cal potențial de câteva ori. La prima vizită, ajungeți puțin mai devreme decât a fost de acord. Acest lucru vă va permite să vedeți calul prins și manipulat. Cereți să vedeți calul în situații diferite, în funcție de ceea ce doriți să faceți cu el și de ceea ce proprietarul a pretins că calul poate face. De exemplu, urmăriți canterul de cal, galop și urmați comenzile de la călărețul său.
  • Când văzuiți, cereți proprietarului să călătorească calul înainte de a încerca. Dacă proprietarul nu va merge, indiferent de scuză, nu călărește calul.
  • Dacă credeți că calul merită oa doua vizită, luați un prieten sau un profesionist cu experiență cu dvs. pentru următoarea vizită. Cineva care știe nivelul de călărie, ca instructorul dvs., este preferat. Fiți pregătiți să plătiți pentru timpul unui profesionist.
  • Nu uitați să inspectați, de asemenea, forța calului dacă aceasta este inclusă în acord.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas cu pasul 20
    5. Dă-ți timp să te gândești la un cal potențial. Trebuie să vă dați timp pentru a evalua dacă un potențial cal va funcționa cu adevărat pentru dvs. Luați în considerare costul și avantajele și dezavantajele fiecărui cal potențial. Nu acceptați doar primul cal pe care îl întâlniți și predați banii.
  • Nu alegeți un cal doar pentru că este ieftin. Un cal de problemă nu este pentru un începător și va costa mai mult pe termen lung.
  • Cai mai puțin atractivi, cum ar fi cei cu superficial cicatrici sau creșteri, cai de o culoare și o parte mai puțin populară și rase încrucișate sau necunoscute, sunt adesea mai ieftine, în timp ce sunt încă potrivite pentru călăreții începători.
  • Gândiți-vă la ceea ce un cal potențial va fi ca cinci ani sau cam asa ceva de când îl cumpărați. Achiziția nu este atât de mult astăzi și mâine, este mai mult despre mulți ani pe care îl veți petrece împreună.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal Pasul 22
    6. Întrebați dacă puteți obține calul în proces. Deși mulți oameni nu le place să renunțe la calul lor în proces, face ca decizia să fie mult mai ușoară dacă puteți petrece un timp de calitate cu cal înainte de ao cumpăra. Vă permite să călătoriți cu calul timp de două săptămâni, să o păstrați la casa dvs. și vă permite să vedeți cum funcționează. Discutați de împrumut calul cu proprietarul. S-ar putea să puteți veni cu un compromis reciproc avantajos despre timpul și locația pentru rularea procesului.
  • Cele mai multe încercări sunt un termen de unu sau două săptămâni. Cu toate acestea, unii pot fi de până la o lună sau mai mult. În acest moment sunteți responsabil pentru cal în orice fel.
  • Găsiți sau scrieți un acord legal adecvat pentru a avea calul în proces. Includ afirmând cum ar trebui să fie îngrijit calul, unde ar trebui să fie păstrat, ce activități ar trebui să fie folosită și ce se va întâmpla dacă calul se îmbolnăvește sau se rănește sau moare în timpul îngrijirii voastre. Include, de asemenea, linii pentru semnăturile dvs. și ale proprietarului.
  • Partea 4 din 4:
    Achiziționarea calului
    1. Imagine intitulată Cumpărați un pas cu pasul 24
    1. Negociați pentru a cumpăra calul. Spuneți proprietarului dacă doriți să cumpărați calul lor. Sunt de acord cu un preț, sub rezerva verificării și cereți să depuneți un depozit pentru a asigura calul. Acest lucru va împiedica căutarea calului de către alți potențiali cumpărători. Depozitul este de obicei 10% -20% din prețul convenit.
    • Caii bine pregătiți pot costa 1.000 de dolari și în sus, de obicei costă între 3.000 și 6.000 de dolari.
    • Când negociați, fiți pregătiți să plătiți prețul de vânzare, dar întrebați dacă vânzătorul va lua o anumită cifră (10% - 20%) sub prețul solicitării.
    • De asemenea, vă poate salva pentru a plăti în numerar și toate o dată, în loc de plăți.
  • Imagine intitulată Obține împrumuturi Payday cu un credit rău Pasul 16
    2. Întrebați dacă proprietarul vă va da drumul cu calul. Chiar dacă vi se cere să plătiți pentru Tack, cumpărați Tack pe care știți că se potrivește calului vă va economisi timp și energie. Mulți proprietari de cali sunt mai dispuși să vă dea Tack și echipament sau să transportați calul pentru dvs. decât să reduceți prețul.
  • Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți un profesionist de cai informat, verificați mai întâi tactul de pe cal pentru a vedea dacă se potrivește.
  • Imagine intitulată cumpăra un pas de cal 28
    3. Au calul evaluat de un veterinar. Au un veterinar să vină și să verifice calul înainte de a plăti întregul preț de vânzare. Vizita veterinară vă va costa aproximativ 300 până la 600 de dolari, dar în cele din urmă vă poate salva de la cumpărarea unui cal care nu poate efectua niciodată modul în care doriți sau care are o stare de sănătate scumpă. Este întotdeauna o idee bună să vă asigurați că calul este în stare bună de sănătate înainte de a vă plăti.
  • În plus, o evaluare veterinară este importantă deoarece majoritatea companiilor de asigurări solicită un certificat de sănătate înainte de a asigura un cal.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas cu pasul 29
    4. Plătiți pentru cal. Plătiți vânzătorul integral și semnează factura de vânzare și orice altă lucrare necesară. Dacă plătiți vânzătorul în rate, plătiți-le ceea ce datorați la acea dată și faceți aranjamente pentru plățile viitoare. Când toate acestea se face, vă dețineți noul dvs. cal.
  • Păstrați toate lucrările asociate cu vânzarea într-un loc sigur în care nu le veți pierde. Ele pot fi importante dacă doriți să vindeți singur calul sau dacă aveți nevoie să stabiliți proprietatea din anumite motive.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal pas 33
    5. Transportați calul în noua sa casă. De obicei, un instructor de echitatie sau un prieten de cal va trage calul pentru tine pentru un anumit pret. Puteți, de asemenea, să angajeze un haler de cai sau să tragi calul dacă ai o remorcă. Înainte de a vă trage pe calul dvs., revizuiți legea locală a transportului de cai și a vedea dacă aprobările permisului de conducere vor funcționa pentru a trage o remorcă de cai.
  • Multe state (și chiar județe) vor necesita un test negativ de coggins și o inspecție de marcă înainte de a vă permite să vă traversați granița. Acest test vă asigură că calul dvs. nu are anemie infecțioasă ecvină.
  • Asigura calul înainte de transport. Acest lucru este opțional, dar cu siguranță sfătuit în caz de accident sau o problemă cu calul în timpul tranzitului.
  • Avertizări

    Nu lăsați un dealer de cai să vă vorbească în cumpărarea unui cal necorespunzător. Dacă auziți că dealerul spune ceva "Ei bine, când lucrează, nici măcar nu poți observa piciorul strâmb," pleacă. Feriți-vă de scuze făcute de dealer. Păstrați întotdeauna ochii deschiși și luați note pentru a verifica cu ceilalți sau veterinarul dvs.
  • Asigurați-vă că știți diferența dintre un gelding și un armăsar. Unii oameni vor scăpa de un armăsar nedorit încercând să convingă o persoană de cal puțin experimentată că este un bărbat castrat.
  • sfaturi

    Ia în considerare cumpărarea la sfârșitul sezonului de concurs sau la începutul iernii, deoarece prețurile vor fi mai mici. Excepția de la acest lucru este caii utilizați pentru vânătoare, care sunt cel mai bine cumpărați în primăvară sau vară.
  • Dacă nu puteți merge să vedeți caii personal în prealabil, nu le cumpărați. Când te duci să vezi caii, să aduci pe cineva care știe despre cai când te uiți la ei. Dacă sunteți începător, încercați mai întâi leasingul sau co-dețineți.
  • Luați în considerare înălțimea și greutatea dvs. atunci când alegeți un cal.
  • Dacă chiar vrei un cal pentru un animal de companie, nu călărește, ia în considerare obținerea unui cal miniatural. Ei sunt tovarăși mari, dar trebuie să fii sigur că poți oferi o îngrijire foarte bună și exerciții pentru ei, așa cum ai fi pentru un cal mai mare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar