Cum să ai grijă de shubunkin goldfish

Shubunkin Goldfish sunt hardy, pește frumos care poate trăi de mulți ani dacă le oferiți o bună îngrijire. Aceste pești mari fac bine fie în acvarii, fie în iazuri. Oriunde vă păstrați peștele, ei vor avea nevoie de o mulțime de spațiu și apă curată și bine aerată. Shubunkins au apetite mari și au nevoie de o varietate de alimente pentru a rămâne sănătoși și fericiți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Menținerea lui Shubkin Goldfish într-un rezervor
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 1
1. Obțineți un rezervor care este cel puțin 20 de galoane (76 L). Un picior de aur Shubunkin poate trăi într-un rezervor de 15 galoane (57 L) la minimum, dar va fi mai fericit într-un rezervor de 20-30 galoane (76-114 L). Dacă doriți să păstrați mai mult de un shubunkin, adăugați 10 galoane (38 L) de spațiu pe pește suplimentar.
  • Un adult Shubunkin poate crește cât mai mare de 18 inci (46 cm) într-un mediu suficient de spațios.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 2
    2. Furnizați un sistem bun de filtrare și aerare. Achiziționați un filtru adecvat pentru dimensiunea rezervorului dvs. Filtrul trebuie să fie capabil să îndepărteze resturile și substanțele chimice nedorite din apă. Cele mai multe filtre oferă, de asemenea, aerare, dar poate doriți să obțineți o pompă suplimentară de aer dacă aveți un rezervor mare. Adresați-vă unui specialist pe pește la magazinul dvs. de companie pentru a recomanda cel mai bun filtru și pompă de aer pentru nevoile dvs.
  • Ca majoritatea de aur, Shubunkins sunt pești activi care au nevoie de o mulțime de oxigen și produc o cantitate mare de deșeuri. Un sistem bun de filtru și de aerare sunt vitale pentru sănătatea peștelui dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 3
    3. Adăugați un substrat de pietriș în rezervor. Obțineți pietriș de acvariu mijlociu, care este prea mare pentru ca peștele dvs. să înghită ușor. O podea de pietriș creează un mediu atrăgător, natural în rezervor.
  • Deșeurile și resturile se vor construi rapid în substrat, astfel încât curățați-l cel puțin de două ori pe săptămână, cu un vid de pietriș cu Sifon.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 4
    4. Decoreaza rezervorul cu plante artificiale si roci netede. Dacă alegeți să adăugați decor în rezervor, alegeți decorațiuni fără margini sau puncte ascuțite, deoarece acestea ar putea răni peștele. Unele roci netede sau bucăți de lemn de pluș sunt opțiuni bune. Plantele artificiale funcționează, de asemenea, bine.
  • Puteți adăuga plante vii în siguranță pe bază de pește în rezervor dacă doriți, dar fiți pregătiți pentru peștele dvs. pentru a vă nibra și a săpat plantele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 5
    5. Mențineți temperatura apei între 65-72 ° F (18-22 ° C). Shubunkins poate supraviețui într-o gamă largă de temperaturi (între 40-80 ° F (4-27 ° C), dar fac cel mai bine în apă rece. Păstrați un termometru în acvariul lor și adăugați un încălzitor, dacă este necesar, pentru a menține apa într-un interval de temperatură sănătos.
  • Sus, fluctuațiile majore în temperatura apei pot fi periculoase pentru shubunkin goldfish, deci asigurați-vă că mențineți o temperatură consistentă în rezervor.
  • Dacă aveți mai multe goldfish Shubunkin într-un rezervor și nu doriți ca ei să se reproducă, să-și păstreze apa sub 75 ° F (24 ° C). Temperaturile răcitoare vor descuraja reproducerea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 6
    6. Schimbați 25% din apă o dată pe săptămână. În fiecare săptămână, Utilizați un sifon Pentru a îndepărta 1/4 până la 1/3 din apa din rezervor. Înlocuiți apa lipsă cu apă curată și decorată. Menținerea curată a apei este esențială pentru sănătatea peștelui dvs.
  • Dacă doriți, puteți adăuga niște melci la acvariu pentru a reduce acumularea algelor în rezervor.
  • Metoda 2 din 3:
    Echiparea și menținerea unui iaz Shubunkin
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 7
    1
    Construiți un iaz Dacă nu aveți deja una. Puteți construi un iaz de la zero sau cumpărați o formă premade pentru iazul dvs. Alegeți un loc în curtea sau grădina dvs., care primește un echilibru bun de lumina soarelui și umbra pe tot parcursul zilei și are sol care nu este excesiv de stâncos. De asemenea, va trebui să alegeți un loc ușor accesibil pentru întreținere și convenabil pentru configurarea echipamentelor electrice (cum ar fi pompele și filtrele).
    • Dacă nu sunteți suficient de încrezător pentru a construi un iaz, luați în considerare angajarea unui profesionist de amenajare a teritoriului pentru a construi unul pentru dvs.
    • Iazul dvs. ar trebui să fie de cel puțin 4 picioare (1.2 m) adânc. De asemenea, ar trebui să aibă o suprafață de cel puțin 150 de metri pătrați (14 m) pe aur afish.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 8
    2. Achiziționați un sistem de filtrare conceput pentru un iaz de pește. Filtrarea bună este la fel de importantă într-un iaz, deoarece este într-un acvariu. Cumpărați un filtru care este potrivit pentru dimensiunea iazului în care vă păstrați shubunkin goldfish.
  • Puteți cumpăra sisteme de filtrare a iazului de pește online sau la multe magazine de alimentare la domiciliu și de grădină. Verificați ambalajul pentru a afla dacă sistemul vă interesează este potrivit pentru volumul iazului dvs.
  • Dacă preferați, puteți, de asemenea Construiți-vă propriul filtru pentru iaz.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 9
    3. Obțineți cel puțin o pompă de aerare pentru iazul dvs. Iazul dvs. va avea nevoie de o pompă de aerare la oxigenarea apei și să împiedice stagnarea. Căutați o pompă potrivită pentru volumul iazului dvs. Pentru iazuri mai mari, este posibil să aveți nevoie de mai multe pompe.
  • Puteți achiziționa pompe de avion online sau de la magazinele de la domiciliu și de grădină.
  • Adăugarea unei ornamente de aerisire sau a unei aerare a tubului de la pompa de aer poate înmuia curentul de la pompă și ajută la difuzarea mai eficientă a aerului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 10
    4. Cumpărați roci de acvariu pentru a decora iazul. Rock-urile pot adăuga o atingere decorativă în iaz și pot da locurile de pește să se ascundă. Asigurați-vă că obțineți roci și alte ornamente care sunt proiectate pentru a fi utilizate în rezervoarele de pește sau iazurile, deoarece alte roci sau obiecte decorative ar putea avea contaminanți pe ele care ar putea dăuna peștelui dvs.
  • Achiziționați ornamente și roci libere de puncte sau margini aspre, astfel încât peștele dvs. să nu se rătăcească.
  • Puneți roci mari și ornamente înainte de a adăuga orice substrat în iaz. În acest fel, vor avea o suprafață mai stabilă pentru a se odihni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 11
    5. Acoperiți fundul iazului cu nisip sigur de pește. Achiziționați nisipul care este comercializat pentru utilizarea în rezervoarele de pește sau iazurile, deoarece alte nisipuri sau pietriș pot fi contaminate cu substanțe chimice care ar putea dăuna peștelui dvs. Un substrat de nisip asigură filtrarea naturală și oferă plante de apă un loc pentru a se rădăcina.
  • Puteți cumpăra nisip de pește de pește sau de la un magazin de furnizare a animalelor de companie.
  • Clătiți-vă nisipul cu apă curată înainte de ao adăuga la iaz.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 12
    6. Umpleți-vă iazul cu apă dechlorurată. Înainte de a adăuga apă în iaz, verificați apa din furtun și asigurați-vă că nu este contaminat cu clor sau alți aditivi chimici. Este posibil să aveți nevoie să decolorați sau să vă condiționați apa înainte de a umple iazul.
  • Puteți achiziționa un kit de testare a calității apei online sau de la magazinul dvs. local de animale de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 13
    7. Puneți plante de pește în iazul tău. Plantele de apă oferă decor, descurajează creșterea algelor în iaz și pot oferi chiar o sursă suplimentară de nutriție pentru peștele dvs. Lăsați iazul să se așeze câteva zile după adăugarea de pompe, filtre și alte echipamente înainte de a adăuga plantele. Unele opțiuni prietenoase de aur includ:
  • Salată de apă
  • Lintiţă
  • Anacharis
  • Anubias Barteri
  • Cornwort
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 14
    8. Adăugați un încălzitor dacă locuiți într-o zonă în care vremea devine rece. În timp ce shubunkin goldfish poate trăi în apă la fel de rece ca 40 ° F (4 ° C), ei nu vor supraviețui la temperaturi de congelare sau într-un mediu în care temperatura apei fluctuează sălbatic. Dacă vă așteptați la temperaturi scăzute în zona dvs., achiziționați un încălzitor pentru a menține un interval de temperatură sănătos în iazul dvs.
  • Puteți achiziționa un încălzitor de pește online sau dintr-un magazin de furnizare a animalelor de companie. Căutați un încălzitor conceput pentru a lucra în dimensiunea iazului pe care îl aveți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 15
    9. Schimbați 25% din apa de iaz o dată sau de două ori pe săptămână. La fel ca într-un rezervor, este important să faceți schimbări de apă parțială la fiecare 1 sau 2 săptămâni pentru a vă menține iazul curat și sănătos. Utilizați un sifon pentru a elimina nu mai mult de 25% din apă, apoi înlocuiți apa lipsă cu apă proaspătă, dechlorurată.
  • Când schimbați apa, puteți, de asemenea, să profitați de ocazie pentru a vă verifica echipamentul de aerare și filtrare pentru a vă asigura că funcționează corect.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 16
    10. Introduceți treptat peștele în iaz. Dumping o grămadă întreagă de shubunkins în iazul tău poate stresa sau chiar ucide pește. Adăugați doar 1 sau 2 pești la un moment dat și ajutați-i să treacă în noul lor mediu exact așa cum ați adăuga la un nou rezervor.
  • În timp ce nu există nici o regulă de piatră pentru cât de multe aur puteți păstra într-un iaz, în general este cel mai bine să aveți cel puțin 1 galon (3.8 l) de spațiu pentru fiecare 1 inch (2.5 cm) de pește adult.
  • Metoda 3 din 3:
    Hrăniți-vă Shubkin Goldfish
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 17
    1. Dă-ți peștele câteva mese mici pe zi. Shubunkin Goldfish au apetite consistente, mai ales când locuiesc în apă mai caldă. Oferiți peștelui dvs. 2-3 mese mici pe tot parcursul zilei, dar aveți grijă să nu le oferiți mai multă mâncare decât se pot descurca într-o singură masă.
    • Dați-vă peștelui dvs. doar cât mai multă mâncare pe care le pot mânca în aproximativ 2 minute sau un vârf de mâncare aproximativ dimensiunea ochiului de aur pentru fiecare pește.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 18
    2. Oferiți zilnic un aliment de înaltă calitate. Flake Foods formulate pentru Goldfish oferă o dietă echilibrată, nutritivă pentru peștele dvs. Adresați-vă unui specialist pe pește la magazinul dvs. de animale de companie pentru a vă recomanda o mâncare bună pentru shubunkins.
  • De asemenea, puteți da alimentele de pelete Shubunkins.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru Shubunkin Goldfish Pasul 19
    3. Completați dieta lor cu legume. Goldfish sunt omnivore, dar plantele constituie o parte importantă din dieta lor. Tratați peștele dvs. la anumite legume o dată sau de două ori pe săptămână împreună cu dieta lor regulată de fulgi sau pelete. Opțiunile de legume bune includ mazărea jupuită (gătită), broccoli blaturi, dovlecei (tăiate în cuburi mici), salată sau alge marine proaspete.
  • Deoarece tratamentele de legume pot crea o mizerie în rezervor sau iaz, intenționează să ofere aceste tratamente cu puțin timp înainte de a efectua o schimbare sau o curățare parțială a apei.
  • Hrăniți-vă goldfish-ul aceste tratamente cu ușurință. De exemplu, ați putea oferi 2 până la 3 mazăre jupuite și înjumătățite pe aur adult o dată sau de două ori pe săptămână.
  • De asemenea, puteți adăuga plante vii - cum ar fi Duckweed - în rezervorul sau iazul dvs. ca o sursă gata de nutrienți de legume pentru goldfish.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru shubunkin goldfish pas 20
    4. Furnizați alimente de animale uscate prin înghețare ca tratamente. În plus față de fulgi sau pelete, puteți da proteinei suplimentare shubunkin de aur, oferindu-le alimente cum ar fi creveți de saramură, daphnia (purici de apă), viermi tubifex sau viermi de sânge. Încercați să vă oferiți goldfish un vârf al uneia dintre aceste alimente de câteva ori pe săptămână ca un tratament special.
  • În timp ce goldfish-ul dvs. poate mânca alimente vii, acestea vin cu un risc de paraziți sau contaminarea bacteriană.
  • sfaturi

    Într-un rezervor, Shubunkin Goldfish poate trăi timp de aproximativ 10 ani. Dacă peștele vostru trăiește într-un iaz, ar putea trăi timp de 25 până la 30 de ani.
  • Shubunkin Goldfish nu au nevoie de lumină artificială, dar poate doriți să utilizați o lumină de capotă pentru a-și ilumina acvariul pentru vizualizare. Dacă faceți acest lucru, puneți lumina pe un cronometru, astfel încât acesta se oprește noaptea.
  • Shubunkins sunt pești pașnici și sociabili care se pot înțelege cu o varietate de cisterții. Bunul de pește de companie pentru Shubunkins include amărăciune albastră chineză și Diace de Nord Redbelly.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Menținerea lui Shubkin Goldfish într-un rezervor

    • Un rezervor care este cel puțin 20 de galoane (76 L), plus 10 galoane (38 I) pentru fiecare pește suplimentar
    • Filtru și pompă de aer
    • Pietriș de pește mediu
    • Rochiile netede sau alte decor
    • Plante artificiale
    • Termometru și încălzitor rezervor (dacă este necesar)
    • Curățenie curată și decorată
    • Sifon și vid de pietriș

    Echiparea și menținerea unui iaz Shubunkin

    • Sistem de filtrare a iazului
    • Pompă de aerare
    • Rock-uri de acvariu netede sau alte decorațiuni
    • Substrat de nisip sigur de pește
    • Încălzitor pentru medii mai reci
    • Plante de iaz de pește
    • Curățenie curată și decorată
    • Sifon

    Hrăniți-vă Shubkin Goldfish

    • Fulgi de înaltă calitate sau alimente pelete
    • Fierei de animale uscate prin înghețare (creveți de saramură, viermi Tubifex, viermi de sânge sau Daphnia)
    • Legume (mazăre jupuite, broccoli blaturi, salată, cuburi de zucchini sau o alge marine proaspete)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar